X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Pat94 piękna dziewczynka gratuluję!
    dziewczyny dzwonili z przedszkola że dzwoni sanepid i nakłada kwarantanne na dzieci i rodziców które były w tym tyg w przedszkolu. Marcel w poniedziałek był. czekam na telefon z sanepidu...A za tydzień mam ostatni możliwy termin na polowkowe:( jestem załamana będę się kłócić żeby mnie na to puścili ale wątpię.

Dziękuję! ☺️
    O jaa no nie zazdroszczę, właśnie tego mkzna się bać że nas za chwilę zamkną i nie będziemy mogły nawet do lekarza pójść 🤨 Trzymam kciuki żeby jednak było ok!

010iflw102q8b1rd.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ja również (w końcu🙈) doczekałam się badań połówkowych. Niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia buźki, bo dzidzia zasłoniła twarz rączkami. Mamy już 100% pewność, że spodziewamy się córeczki 😍😍😍 Malutka jest zdrowa i waży troszkę ponad 500g. 😊

Gratuluję! I wszystkim pozostałym mamom po połówkowych 😄

_Hope lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊💖 również gratuluję ślicznej córeczki! 😍 Ninka to fajne imię 😉 też brałam je pod uwagę, ale mojemu mężowi w ogóle się ono nie podoba... 🤷‍♀️

Patt94 lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję połówkowych, a zdjęcia Ninki są piękne! ♥️ Natomiast co do kwarantanny... O ludzie, to mój największy stres, że mnie zamkną i zacznie się coś dziać w ciąży albo nie będę mogła pójść do lekarza. Mega współczuję :(

Patt94 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też po połówkowych, 450g zdrowego chłopca, nawet mówiła coś o 26cm, synek jest o trzy dni starszy z USG. Wszyskie parametry w normie, przepływy też, szyjka 4,15cm. Synuś tak się wiercił, że ciężko było złapać ładne zdjęcie, a na 3D zakrywał się pępowiną i rączkami 😋 no i dowiedziałam się, że to najlepszy moment na szczepienie i jak nie miałam szczepienia do tej pory to dziś mi zrobili 😊 więc miałam się nie szczepić na grypę, ale było na kase chorych i na miejscu więc skorzystałam 😊 za 4 tygodnie krzywa cukrowa..

A to kilka ujęć naszego Brzdąca 😍

url=https://naforum.zapodaj.net/31a71ab59127.jpg.html]31a71ab59127.jpg[/url

url=https://naforum.zapodaj.net/ea827fb32fe5.jpg.html]ea827fb32fe5.jpg[/url

url=https://naforum.zapodaj.net/d7cf5e70e58f.jpg.html]d7cf5e70e58f.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 20:49

Patt94, Edward1, Lalala, werni, kasia_1988, _Hope, Rucola, Luzia lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :) :)

Angelika0507, _Hope lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek współczuję 🤕 Jak długo ta kwarantanna?

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja zaszczepiłam się zarówno na grupę jak i na krztusiec (nie żeby chronić siebie, ale dziecko) warto przeczytać 👇

https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy/
    Edward, dzięki za ten link! Byłam przekonana, że skoro mam aktualne szczepienie przeciwko krztuścowi, to wystarczy, ale okazuje się, że nie. Mocno rozważę też szczepienie przeciwko grypie. Warto rozmawiać :)

Edward1 lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94, Hope, Angelika gratulacje udanych wizyt i pieknych bobasow. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Patt94, _Hope, Angelika0507 lubią tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam z nowinami na szczęście do mnie nie zadzwonił sanepid ! na resztę nałożono do 15 października akurat dzień po moim terminie polowkowego by się skończyła...uff nawet nie wiecie jaka ulga. ja w ciąży jeszcze budowę akurat zaczynamy więc bylaby lipa. ja jedno wiem na pewno do mojego porodu dziecka do przedszkola już nie puszcze

nigdy więcej takiego stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 08:09

BlackRose 89, Angelika0507 lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek no to chociaż tyle dobrze

Dziewczyny gratuluję polowkowych

My też byliśmy wczoraj wieczorem na połówkowych, mały troszkę mniejszy ale wszystkie pomiary prawidlowe :)
    Nie mam ładnego zdjęcia buzi bo się synek ciągle plecami odwracał :P
    Mogłam wejść z mężem bo jak to lekarz stwierdził, że na dniach maja zostać wstrzymane porody rodzinne i niech chociaż mąż usg zobaczy :/

oloowa2709, _Hope, Lavendowa, werni lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, bo mam mega gorący okres w pracy.

Tygrysek współczuję Ci stresu. Mnie te wszystkie irracjonalne obostrzenia doprowadzają już do mdłości. Jak można przez covid zamykać ludzi w domach i odmawiać im opieki medycznej?! Nie wspominając o rozdzielaniu matek z noworodkami.

Ja dzisiaj o 10.40 mam połówkowe. Jak zwykle stres i jak zwykle wdzięczna Wam będę za dobre myśli :)♥♥♥

BlackRose 89, Lavendowa, werni lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , czy wiecie już co będzie brały dla dziecka do szpitala ? To moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym wszystkim. Niby wpisałam z neta listę potrzebnych rzeczy , ale wyszły z tego dwie strony . Może doświadczone mamy coś podpowiedzą ? Pozdrawiam i życzę udanych wizyt

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madi oczywiście trzymamy kciuki ✊🤞 ❤

Kurcze ciekawe jak tutaj w Niemczech będzie w lutym z tymi porodami. Bardzo bym chciała, żeby mógł ktoś być ze mną. Jakby jednak mąż nie chciał patrzeć na mój ból to wezmę ze sobą mamę. Chociaż ostatnio jak próbuje z nim porozmawiać to pomału zmienia zdanie i chyba woli być ze mną jak nam się będzie syn rodził 😍

madiiiii, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Pamiętajcie, że mamy jeszcze 4 miesiące do porodów- nawet, jeżeli teraz nie będzie możliwości porodów rodzinnych to tylko na chwilę i prawdopodobnie jak przyjdzie na nas czas to już wszystko wróci do normy 😄
    Tak sobie mówię 🤨 A jak nie to sobie wykupie położną żeby ktoś mnie za rękę trzymał 🙄

010iflw102q8b1rd.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Kochane! Pamiętajcie, że mamy jeszcze 4 miesiące do porodów- nawet, jeżeli teraz nie będzie możliwości porodów rodzinnych to tylko na chwilę i prawdopodobnie jak przyjdzie na nas czas to już wszystko wróci do normy 😄
    Tak sobie mówię 🤨 A jak nie to sobie wykupie położną żeby ktoś mnie za rękę trzymał 🙄
    U nas nawet teraz nie ma możliwości wzięcia położnej szpitalnej jako środowiskowej bo już nie jeździ po domach, a jak trafie na zmianę po niemiecku całkiem to boję się, że w stresie jak będzie się coś działo to nie będę rozumiała wszystkiego 🙈 chociaż na razie w sumie nie ma co panikować. Jest jeszcze czas.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    U nas nawet teraz nie ma możliwości wzięcia położnej szpitalnej jako środowiskowej bo już nie jeździ po domach, a jak trafie na zmianę po niemiecku całkiem to boję się, że w stresie jak będzie się coś działo to nie będę rozumiała wszystkiego 🙈 chociaż na razie w sumie nie ma co panikować. Jest jeszcze czas.

A to mi bardziej chodziło o taką położną którą można wykupić żeby prowadziła Twój poród - nie wiem jak się to fachowo nazywa 😉 Ale w razie "w" warto mieć kogos zaufanego przy sobie

010iflw102q8b1rd.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Tygrysek no to chociaż tyle dobrze

Dziewczyny gratuluję polowkowych

My też byliśmy wczoraj wieczorem na połówkowych, mały troszkę mniejszy ale wszystkie pomiary prawidlowe :)
    Nie mam ładnego zdjęcia buzi bo się synek ciągle plecami odwracał :P
    Mogłam wejść z mężem bo jak to lekarz stwierdził, że na dniach maja zostać wstrzymane porody rodzinne i niech chociaż mąż usg zobaczy :/
    Gratuluję wizyty 😘
    Juz któraś z nas pisze ze po połówkowych nie udało się zobaczyć buzki. 🙂U mnie na wtorkowej wizycie (kolejne usg) tez sie nie udało bo tak samo córeczka była pleckami do nas 🤷‍♀️.

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może jakieś sprawdzone sklepy online z wyprawkami dla noworodków? Takie żeby nie były super drogie ani słabe jakościowe?

08.02 💙 Artur
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Angelika nic się nie martw. U nas w szpitalach/ klinikach pracuje bardzo dużo położnych z Polski. Ja u siebie miałam wrażenie, ze większość. A nawet jak trafisz na same Niemki to na pewno Ci pomogą . Nie martw się . Ja hak trafiłam ba porodówkę to przyjmowała mnie mlodziusienka polozna z Włoch, która sama niedawno przeprowadziła się do Niemiec i uczyła się języka. Dogadać się dogadalłysmy a to najwazniejsze. Następna zmiana to już była polozna z Polski. Mi w sumie obojętne czy Polka czy Niemka ale fajnie było ba porodówce porozmawiać po polsku.Ja jeszcze do położnej nie dzwoniłam i nie wiem jak się teraz sytuacja przedstawia. Chciałabym bardzo ta co miałam ostatnio, która się pomimo niemieckiego imienia i nazwiska okazała Polka i była rewelacyjna.

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ