X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Angelika ja tez prowadzę ciąże w De i ja mam badania krwi i moczu na każdej wizycie. Bardzo dokładne USG ze wszystkimi pomiarami również, szyjkę tez zawsze sprawdza. Teraz wizyty mam co 3/4 tygodnie a od 27.10 już co dwa tygodnie. Mysle, ze to jakie badania i jakość badań zależy od lekarza.
    Bardzo możliwe, słyszałam że normalnie jest 3 USG, więcej można dokupić, a ja mam USG na każdej wizycie. Dopłacałam jedynie za toksoplaznome. Teraz bede miała przerwe 4tyg, później 5tyg i później kilka wizyt co 2tyg i na końcu co tydzień.
    Po całej procedurze w klinice już przywykliśmy, że nie mówią i nie robią tu więcej niż powinnam wiedzieć czy mieć zrobione 😉

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Ja badanie krwi miałam na początku ciąży przy zakładaniu karty ciąży, a teraz będę miała w 25tc albo w 30tc. Mocz na obecność białek, cukru i bakterii sprawdzają na każdej wizycie. Tutaj w Niemczech w ogóle jest jakoś inaczej. Szyjkę np sprawdzają mi dopiero od 20tc.
    Mi w pl lekarz też sprawdził szyjke pierwszy raz w 20tc.

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o ile biały śluz jest normalny na codzien przed chwilą zaobserwowalam śluz lekko brązowy..
    Nic mnie nie boli , nic się nie dzieje..
    Czy to może być coś groźnego?
    Na papierze żadnych śladów, jedynie śluz ciemniejszy niż zwykle

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤔 dziwne, obserwuj jutro a jak się powtórzy to ja bym to skonsultowala z lekarzem.
    A masz nadrzerkę? Bo ja w 9 tc miałam taki podbarwiony śluz właśnie przez nią.
    A może były jakieś igraszki z mezusiem?
    Tak tylko głośno myślę....

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    🤔 dziwne, obserwuj jutro a jak się powtórzy to ja bym to skonsultowala z lekarzem.
    A masz nadrzerkę? Bo ja w 9 tc miałam taki podbarwiony śluz właśnie przez nią.
    A może były jakieś igraszki z mezusiem?
    Tak tylko głośno myślę....

Nie miałam wcześniej żadnej nadżerki, a co do igraszek to tak ostatnio dość często 🤔
    Ale ostatni stosunek wczoraj rano.. może to ma jakiś wpływ 😣
    Napisałam do gina ale nie odpisuje

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Nie miałam wcześniej żadnej nadżerki, a co do igraszek to tak ostatnio dość często 🤔
    Teoretycznie może doszło do jakiegoś mikrouszkodzenia i dopiero teraz wyleciało. Mi po cytologii poleciało tego samego dnia trochę krwi, potem cisza i nagle 3 dnia brązowo.
    Ostatnio apka mi pokazała, że w tym czasie po stosunku może nastąpić lekkie krwawienie.

Bajka15 lubi tę wiadomość

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz też odtrzegał że po stosunku nawet bardzo delikatnym może pojawić się plemienie.

Bajka15 lubi tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita mam ogromną prośbę aby z pierwszej strony jednak usunąć imiona moich maluszków, bo jednak wolałabym zostać anonimowa a takie połączenie imion u bliźniaków nie zdarza się zapewne często ;)

Majorka, Lolita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    No to może być od igraszek. U mnie ten podbarwiony śluz wystąpił wieczorem właśnie z nadzerki ale po stosunku który był rano.
    Mam nadzieję że lekarz szybko odpisze.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    No to może być od igraszek. U mnie ten podbarwiony śluz wystąpił wieczorem właśnie z nadzerki ale po stosunku który był rano.
    Mam nadzieję że lekarz szybko odpisze.

Lekarz odpisał żeby wziąć nospe i obserwować oraz że nie ma powodu do paniki - mam nadzieję.
    Dziś mam badanie moczu i morfologie oczywiście z tego wszystkiego zamiast wysikać się do pojemnika, zrobiłam do kibelka 🙈

Mam nadzieję że z kolejnego moczu badanie będzie miarodajne?
    Niestety muszę je zrobić dziś ostatecznie bo jutro polowkowe 🥰

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka u mnie raz też było to samo po stosunku brązowy śluz jakoś w 15 tc. i później raz krwawienie ale bez stosunku bo męża nie było w tygodniu więc na pewno nie to. ja mam polip akurat. ale czasem się to zdarza i zwykle nie ma powodu do niepokoju jednak pewnie będziesz spokojniejsza jak obejrzy Cię lekarz .

dziewczyny czy wasze dziecko ma normalne ruchy? bo moje mam czasem wrażenie że ma takie bardzo gwałtowne szarpane. boję się że moze owinela się pepowina. to dopiero 22 tydzień A brzuch mi faluje i ruchy naprawdę bolą, czasem czuje jakby całe jej ciałko wzdrygalo się w środku i nijak nie idzie jej uspokoić.

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Bajka u mnie raz też było to samo po stosunku brązowy śluz jakoś w 15 tc. i później raz krwawienie ale bez stosunku bo męża nie było w tygodniu więc na pewno nie to. ja mam polip akurat. ale czasem się to zdarza i zwykle nie ma powodu do niepokoju jednak pewnie będziesz spokojniejsza jak obejrzy Cię lekarz .

dziewczyny czy wasze dziecko ma normalne ruchy? bo moje mam czasem wrażenie że ma takie bardzo gwałtowne szarpane. boję się że moze owinela się pepowina. to dopiero 22 tydzień A brzuch mi faluje i ruchy naprawdę bolą, czasem czuje jakby całe jej ciałko wzdrygalo się w środku i nijak nie idzie jej uspokoić.

Jeśli chodzi Ci o takie ruchy jakby dziecko podskakiwało nagle to ja też tak mam, ale jako bolące ich nie mogę określić. 🤔

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:

Mam tak samo ;) wali tak po brzuchu że przez gruby sweter widać:) ale uważam ze jest po prostu silny chłop który ma mnóstwo miejsca na zabawę, jutro wizyta więc go trochę popodglądam😍

GrubAsia lubi tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, u mnie malutka ma raczej delikatne, ale zdarzy jej się czasem gwałtowne jakby wzdrygniecie lub taki wręcz podskok, że cały brzuch skacze :D

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od jakiegoś czasu bardzo gwałtowne i mocne, czasami zaboli. Czuję tak jakby tam się obracała, robiła fikołki machając rękoma i nogami i ciągnąć za pępowinę 😉 teraz będzie tylko mocniej.
    A co do owinięcia pępowiną.. większość dzieci rodzi się będąc owiniętymi ale lekarze podczas ciąży nam tego nie mówią, żeby nie martwić. Z tego co pamiętam 80-90%.

Do do plamień to normalne po cytologii

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka też dokładnie to slyszalam o pepowinie. ale dzięki dziewczyny uspoikoilyscie mnie co do ruchów. co tu dużo mówić to będą dzieci rodzone w trudnych czasach i pandemii to jakie mają być jak nie cholernie silne ? :D

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ruchami czasem przypomina kręcącą się beczkę, ze względu chyba na lozysko na przedniej scianie czułam ja dlugo bardzo głęboko... Ostatnio dostałam strzala w pęcherz, tak centralnie i to byl pierwszy raz w moim życiu, ze ruch dziecka zabolal... Teraz w niektórych ruchach odrozniam rączki lub nozki od innych części ciala...

Ogólnie jednak byłabym wdzięczna stokrotce gdyby mi zeszla z pecherza, bo ten ucisk to dość przykra dolegliwość... 🤣

A propos, czujecie ze juz coraz bliżej zimy?...

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po połówkowych. Wysoko dobrze. Maluszek 530 gram. Wszystko dobrze Serduszko, przepływy . Jestem przeszczesliwa. 🥰

Bajka15, Franiczka_, Inka7, Angelika0507, _Hope, ultraviolet, Majorka, werni, Rucola, Patt94, Lolita, tygrysek7773, oloowa2709, hannaha, GrubAsia lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem tu nowa. Spodziewam się drugiej córeczki. Termin mam teoretycznie na 1 marca, ale będzie cc, więc najpewniej wcześniej dzidziuś pojawi się na świecie.
    Niestety ta ciąża mnie nie rozpieszcza i ostatni tydzień spędziłam w szpitalu z dość silnym krwawieniem. Na szczęście najgorsze scenariusze zostały wykluczone.
    Dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza i zobaczymy co dalej. Najgorsze, że czuję się bardzo średnio, mam zawroty głowy i nadal jest plamienie, co też powoduje, że bardzo się stresuje. W poprzedniej ciąży, poza rosnącym brzuchem czułam się świetnie, ale jak widać każda ciąża jest inna i tym razem muszę zwolnić.

Pozdrawiam serdecznie, fajnie, że jesteście :)

Lolita lubi tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aguu, fajnie ze chcesz dołączyć. Dużo spokoju Ci życzę ;)

Kasia, super, gratulacje ;)

Aguu lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ