🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetcake wrote:Angelika ja tez prowadzę ciąże w De i ja mam badania krwi i moczu na każdej wizycie. Bardzo dokładne USG ze wszystkimi pomiarami również, szyjkę tez zawsze sprawdza. Teraz wizyty mam co 3/4 tygodnie a od 27.10 już co dwa tygodnie. Mysle, ze to jakie badania i jakość badań zależy od lekarza.
Po całej procedurze w klinice już przywykliśmy, że nie mówią i nie robią tu więcej niż powinnam wiedzieć czy mieć zrobione 😉
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Angelika0507 wrote:Ja badanie krwi miałam na początku ciąży przy zakładaniu karty ciąży, a teraz będę miała w 25tc albo w 30tc. Mocz na obecność białek, cukru i bakterii sprawdzają na każdej wizycie. Tutaj w Niemczech w ogóle jest jakoś inaczej. Szyjkę np sprawdzają mi dopiero od 20tc.
-
🤔 dziwne, obserwuj jutro a jak się powtórzy to ja bym to skonsultowala z lekarzem.
A masz nadrzerkę? Bo ja w 9 tc miałam taki podbarwiony śluz właśnie przez nią.
A może były jakieś igraszki z mezusiem?
Tak tylko głośno myślę....
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:🤔 dziwne, obserwuj jutro a jak się powtórzy to ja bym to skonsultowala z lekarzem.
A masz nadrzerkę? Bo ja w 9 tc miałam taki podbarwiony śluz właśnie przez nią.
A może były jakieś igraszki z mezusiem?
Tak tylko głośno myślę....
Nie miałam wcześniej żadnej nadżerki, a co do igraszek to tak ostatnio dość często 🤔
Ale ostatni stosunek wczoraj rano.. może to ma jakiś wpływ 😣
Napisałam do gina ale nie odpisuje -
Bajka15 wrote:Nie miałam wcześniej żadnej nadżerki, a co do igraszek to tak ostatnio dość często 🤔
Napisałam do gina ale nie odpisuje
Ostatnio apka mi pokazała, że w tym czasie po stosunku może nastąpić lekkie krwawienie.Bajka15 lubi tę wiadomość
-
Lolita mam ogromną prośbę aby z pierwszej strony jednak usunąć imiona moich maluszków, bo jednak wolałabym zostać anonimowa a takie połączenie imion u bliźniaków nie zdarza się zapewne często
Majorka, Lolita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajka15 wrote:Nie miałam wcześniej żadnej nadżerki, a co do igraszek to tak ostatnio dość często 🤔
Napisałam do gina ale nie odpisuje
Mam nadzieję że lekarz szybko odpisze.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:No to może być od igraszek. U mnie ten podbarwiony śluz wystąpił wieczorem właśnie z nadzerki ale po stosunku który był rano.
Mam nadzieję że lekarz szybko odpisze.
Lekarz odpisał żeby wziąć nospe i obserwować oraz że nie ma powodu do paniki - mam nadzieję.
Dziś mam badanie moczu i morfologie oczywiście z tego wszystkiego zamiast wysikać się do pojemnika, zrobiłam do kibelka 🙈
Mam nadzieję że z kolejnego moczu badanie będzie miarodajne?
Niestety muszę je zrobić dziś ostatecznie bo jutro polowkowe 🥰 -
Bajka u mnie raz też było to samo po stosunku brązowy śluz jakoś w 15 tc. i później raz krwawienie ale bez stosunku bo męża nie było w tygodniu więc na pewno nie to. ja mam polip akurat. ale czasem się to zdarza i zwykle nie ma powodu do niepokoju jednak pewnie będziesz spokojniejsza jak obejrzy Cię lekarz .
dziewczyny czy wasze dziecko ma normalne ruchy? bo moje mam czasem wrażenie że ma takie bardzo gwałtowne szarpane. boję się że moze owinela się pepowina. to dopiero 22 tydzień A brzuch mi faluje i ruchy naprawdę bolą, czasem czuje jakby całe jej ciałko wzdrygalo się w środku i nijak nie idzie jej uspokoić. -
tygrysek7773 wrote:Bajka u mnie raz też było to samo po stosunku brązowy śluz jakoś w 15 tc. i później raz krwawienie ale bez stosunku bo męża nie było w tygodniu więc na pewno nie to. ja mam polip akurat. ale czasem się to zdarza i zwykle nie ma powodu do niepokoju jednak pewnie będziesz spokojniejsza jak obejrzy Cię lekarz .
dziewczyny czy wasze dziecko ma normalne ruchy? bo moje mam czasem wrażenie że ma takie bardzo gwałtowne szarpane. boję się że moze owinela się pepowina. to dopiero 22 tydzień A brzuch mi faluje i ruchy naprawdę bolą, czasem czuje jakby całe jej ciałko wzdrygalo się w środku i nijak nie idzie jej uspokoić.
Jeśli chodzi Ci o takie ruchy jakby dziecko podskakiwało nagle to ja też tak mam, ale jako bolące ich nie mogę określić. 🤔 -
tygrysek7773 wrote:Bajka u mnie raz też było to samo po stosunku brązowy śluz jakoś w 15 tc. i później raz krwawienie ale bez stosunku bo męża nie było w tygodniu więc na pewno nie to. ja mam polip akurat. ale czasem się to zdarza i zwykle nie ma powodu do niepokoju jednak pewnie będziesz spokojniejsza jak obejrzy Cię lekarz .
dziewczyny czy wasze dziecko ma normalne ruchy? bo moje mam czasem wrażenie że ma takie bardzo gwałtowne szarpane. boję się że moze owinela się pepowina. to dopiero 22 tydzień A brzuch mi faluje i ruchy naprawdę bolą, czasem czuje jakby całe jej ciałko wzdrygalo się w środku i nijak nie idzie jej uspokoić.wali tak po brzuchu że przez gruby sweter widać
ale uważam ze jest po prostu silny chłop który ma mnóstwo miejsca na zabawę, jutro wizyta więc go trochę popodglądam😍
GrubAsia lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
nick nieaktualnyU mnie też od jakiegoś czasu bardzo gwałtowne i mocne, czasami zaboli. Czuję tak jakby tam się obracała, robiła fikołki machając rękoma i nogami i ciągnąć za pępowinę 😉 teraz będzie tylko mocniej.
A co do owinięcia pępowiną.. większość dzieci rodzi się będąc owiniętymi ale lekarze podczas ciąży nam tego nie mówią, żeby nie martwić. Z tego co pamiętam 80-90%.
Do do plamień to normalne po cytologii -
Majorka też dokładnie to slyszalam o pepowinie. ale dzięki dziewczyny uspoikoilyscie mnie co do ruchów. co tu dużo mówić to będą dzieci rodzone w trudnych czasach i pandemii to jakie mają być jak nie cholernie silne ?
-
Moja ruchami czasem przypomina kręcącą się beczkę, ze względu chyba na lozysko na przedniej scianie czułam ja dlugo bardzo głęboko... Ostatnio dostałam strzala w pęcherz, tak centralnie i to byl pierwszy raz w moim życiu, ze ruch dziecka zabolal... Teraz w niektórych ruchach odrozniam rączki lub nozki od innych części ciala...
Ogólnie jednak byłabym wdzięczna stokrotce gdyby mi zeszla z pecherza, bo ten ucisk to dość przykra dolegliwość... 🤣
A propos, czujecie ze juz coraz bliżej zimy?...Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Dziewczyny ja juz po połówkowych. Wysoko dobrze. Maluszek 530 gram. Wszystko dobrze Serduszko, przepływy . Jestem przeszczesliwa. 🥰
Bajka15, Franiczka_, Inka7, Angelika0507, _Hope, ultraviolet, Majorka, werni, Rucola, Patt94, Lolita, tygrysek7773, oloowa2709, hannaha, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa. Spodziewam się drugiej córeczki. Termin mam teoretycznie na 1 marca, ale będzie cc, więc najpewniej wcześniej dzidziuś pojawi się na świecie.
Niestety ta ciąża mnie nie rozpieszcza i ostatni tydzień spędziłam w szpitalu z dość silnym krwawieniem. Na szczęście najgorsze scenariusze zostały wykluczone.
Dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza i zobaczymy co dalej. Najgorsze, że czuję się bardzo średnio, mam zawroty głowy i nadal jest plamienie, co też powoduje, że bardzo się stresuje. W poprzedniej ciąży, poza rosnącym brzuchem czułam się świetnie, ale jak widać każda ciąża jest inna i tym razem muszę zwolnić.
Pozdrawiam serdecznie, fajnie, że jesteścieLolita lubi tę wiadomość