🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka_ wrote:Mnie też termin bardzo pasuje 🙂 Chwilą moment i będą wiosenne spacerki!
Dziewczyny, a kupujecie w razie w puszkę mleka modyfikowanego? A jeśli tak, to jakie? Chcę kupić i oczywiście milion rodzai do wybory. Łeb paruje 😵
Ja ostatnio pokarm miałam dopiero w 3 dobie po porodzie i w szpitalu dokarmialam mała mm.Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady odnośnie mm 🙂 Pomysł z saszetkami super, na pewno zerknę na nie w Rossmannie, a póki co do koszyka wrzuciłam Hipp. I tak sobie wrzucałam te wszystkie zapisane wcześniej rzeczy i wyszło ponad 600zł hehe. Teraz będzie czekać, aż przyjdzie pora na zamówienie 😀
-
Ania81 wrote:Inka7 wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki, Daj znac po wizycie
No wyniki na granicy normy. Dostałam skierowanie do diabetologa, glukometr i zalecenie diety... No przegielam ze slodkim, ja tak myślęJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka7 wrote:Dziękuję
No wyniki na granicy normy. Dostałam skierowanie do diabetologa, glukometr i zalecenie diety... No przegielam ze slodkim, ja tak myślę
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualnyInka7 wrote:Dziękuję
No wyniki na granicy normy. Dostałam skierowanie do diabetologa, glukometr i zalecenie diety... No przegielam ze slodkim, ja tak myślę
Kochana wspolczuje klucia. Slodkie nie ma.tak na prawde tu do rzeczy. Ja czasami przesadzam czasami ze slodkim, ale nadal nic, uff. Zobaczymy teraz.
Bedzie dobrze Zobaczysz. -
nick nieaktualny
-
Bajka15 wrote:Mi tez pasuje termin pod koniec lutego, ledwo się obejrzymy i będzie wiosna a do lata człowiek dojdzie do siebie i wróci może chociaż trochę do formy 🍑🙈
Dziewczyny, czy polecacie może jakieś fajne poradniki/książki o porodzie i pierwszych tygodniach życia dziecka?
Wczoraj trochę zaczęłam się stresować, że w sumie to ja nie mam pojęcia o takich maluchach 😱
Czy powinno leżeć na pleckach, czy na brzuszku, co robić po karmieniu, jak karmić itp itd ...
Musze się w końcu doedukować.
Pomóżcie!
Bajka15 polecam obie książki napisane przez położną Izabelę Dembińską - "Rodzić można łatwiej" i "Pierwsze chwile z noworodkiem". U mnie to pierwsza ciążą i dla takich "żółtodziobów"naprawdę są super! Zwłaszcza ta pierwsza pozycja o porodzie - naprawdę świetnie wyjaśniona fizjologia, natura porodu, fajne porady. Po tej książce naprawdę mam mniej obaw i zrozumiałam tak naprawdę jaki ten nasz organizm jest niesamowity.. i jak wspaniale współgra z dzieckiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 15:10
Bajka15 lubi tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Dziewczyny mam pytanie, jak jest u Was z bólami podbrzusza na tym etapie? Ja we wtorek odstawiłam luteinę dopochwową i powiem Wam, że czuje takie okresowe pobolewanie.. Teraz boli bardzo, daaawno takich boli nie miałam. Co o tym myśleć? Jakie bole są fizjologiczne, a jakie powinny wzbudzić niepoķój?
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Maenka wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak jest u Was z bólami podbrzusza na tym etapie? Ja we wtorek odstawiłam luteinę dopochwową i powiem Wam, że czuje takie okresowe pobolewanie.. Teraz boli bardzo, daaawno takich boli nie miałam. Co o tym myśleć? Jakie bole są fizjologiczne, a jakie powinny wzbudzić niepoķój?
-
Na razie sie nie kluje bo co mi to da? Nie mam insuliny ani jakiegos pojecia, ale patrze na to co i kiedy jem, bede wybierac produkty o nizszym ig, no i do 7 dni wizyta u diabetologa.
Te bole niegroźne to chyba takie miejscowe stwardnienia mijające po zmianie pozycji. Martwilaby. Sie bolami/stwardnieniami idacymi od dna macicy w dol, bolesnymi (braxtony moga byc jyz u nas normalne)Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Ja mam takie bole aż w dół ciągnące I takie miesiaczkowe Plus do tego twardnienie brzucha po całości.ale u mnie prawdopodobnie to przez jelita .doktorek mój mówi że bardzo dużo ciezarncyh ma problemy z kolkami jelitowymi I myli to ze skurczami:)
-
nick nieaktualnyMaenka wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak jest u Was z bólami podbrzusza na tym etapie? Ja we wtorek odstawiłam luteinę dopochwową i powiem Wam, że czuje takie okresowe pobolewanie.. Teraz boli bardzo, daaawno takich boli nie miałam. Co o tym myśleć? Jakie bole są fizjologiczne, a jakie powinny wzbudzić niepoķój?
-
Franiczka_ wrote:Mnie też termin bardzo pasuje 🙂 Chwilą moment i będą wiosenne spacerki!
Dziewczyny, a kupujecie w razie w puszkę mleka modyfikowanego? A jeśli tak, to jakie? Chcę kupić i oczywiście milion rodzai do wybory. Łeb paruje 😵
Ja to hipp będę kupować. Starszy pił ten od urodzenia.