🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimi87 wrote:Hej dziewczyny, tak się zaczęłam dzisiaj zastanawiać, czy czasem za dużo nie przytyłam - dzisiaj weszłam na wagę - do tej pory przytyłam 8,5 kg... W czasie tyję równomiernie, jednostajnie. Czy to duży przyrośt jak na 24 tc?
Przed ciążą byłam chuda jak patyk, teraz nie wyglądam jakoś mega grubo, ale waga pokazuje co pokazuje...
Podzielcie się ile wy przytyłyście - zwłaszcza chudzielce, bo to chyba będzie najbardziej porównywalne.
Miłej niedzieli dziewczyny!
Hej, jestem w 24 t.c. Ważyłam 49,a obecnie 55,a więc 6kg na plusie. -
nick nieaktualnyGusia_ wrote:Ja przy wzroście 161 zaczynałam od 48 a teraz ważę 55, więc 7 kg na plusie, ale u mnie poszło w tyłek, w brzuch i cycki. Szczerze to myślałam, że na tym etapie będę dużo gorzej wyglądać i się czuć, a czuję się promiennie i bardzo atrakcyjnie z tymi krągłościami
To ja prawie identycznie, o 1 kg różnicy a ten sam wzrostteż poszło w brzuch trochę coist i tyłek.
-
w 1 ciazy startowalam z 69 kg I przytylam 12 kg do końca. Ale miałam tylko piłkę z przodu. Praktycznie od razu schudłam w tydzień czasu po cesarce wszystkie kg. Też ze stresu😂 teraz zaczynalam z 70 kg I narazie 5 kg na plusie.mam 163 cm wzrostu. Teraz mam brzuch o całkiem innym ksztalcie. Ja ogólnie w ciazy nie lubię być I cieszę się ,że więcej nie będę 😂 bo limit potomstwa zostanie wyczerpany 😂 w pieluchy wielorazowe się nie bawię. Ale pewnie fajne to I ekologiczne:) ja to pampers Premium care😂 moja młoda jak skończyła 19 miesięcy to ja odpieluchowalam. Nie myślałam że tak szybko mi się uda i ciesze się,że trochę przerwy od pieluch mam:)
-
Ja przy wzroście 160 cm startowałam z 57 kg, aktualnie 64 kg. Poszło mi standardowo w biodra i uda, do tego trochę większe piersi no i brzuch, wiadomo. Ale mimo tych dodatkowych kilogramów czuję się dobrze ze sobą
Chciałabym nie przekroczyć 70 kg, zobaczymy jak mi pójdzie.
-
Lolita laska z Ciebie, ze hej!
Ja co do wagi nie będe się wypowiadać, napisze tylko tyle, ze startowałam z 56kg przy wzroście 170cm i do rozwiązania nie chciałabym przekroczyć 80. Z synkiem w ciąży pojedynczej dobiłam do 74 i 10 miesięcy bez jakichkolwiek wyrzeczeń wracałam do wagi pierwotnejLolita lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny a jak w ogóle przechodzicie ciążę? Chodzi mi tutaj stricte o ewentualne dolegliwości.
U mnie od początku super i koleżanki się śmieją że jakby każda kobieta tak przechodziła to by było więcej dzieci 🙈 Na pewno od kiedy brzuch się pokazał do dużo szybciej się męczę - dzisiaj zrobiłam 7km w żółwim tempie i myślałam że usiądę na środku lasu i już nie wstanę 😆 Oprócz tego mam potrzebę odpoczywania i wręcz wylegiwania się, pojawiają sie problemy ze snem bo jak się przypadkiem obróce za bardzo na brzuch to się budzę a przez tą poduche ciążowa obracanie się na drugi bok to jest dramat 🙈 -
Co do wagi to ja startowałam z 47 teraz mam 51. Dolegliwości ciążowe u mnie bardzo słabe. Praktycznie zero mdłości, zero wymiotów. Potem trochę męczył ból głowy, ale wszystko przeszło razem z upałami. Aktualnie jestem na zwolnieniu i więcej odpoczywam, ale codziennie staram się jakieś obowiązki wykonywać (np. porządki w szafach, żeby zrobić miejsce dla dzidziusia ☺️).08.02 💙 Artur
-
Lolita laska jesteś jak nie wiem.
ja startowalam przy wzroście 165 z wagą 59 teraz mam 63 ale czuje się mega gruba bo z synkiem wazylam 59 w dniu porodu...chciałabym już więcej nie tyc xD jeśli będzie cukrzyca to pewnie schudne
ciąża..zupełnie inna niż pierwsza. w pierwszej skakalam jak rusałka czułam się świetnie ale ciągle ladowalam w szpitalu A to krwawienia A to szyjka A to cukrzyca . A teraz unikam szpitala ale za to zdarzają się omdlenia szybko się mecze mam bóle głowy i pleców zgage itp ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 18:38
Lolita lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja od początku ciąży do dnia dzisiejszego przytyłam 8kg.
Poszło mi tylko w brzuch i piersi. Nic innego nie urosło
Patt chyba nie znam dziewczyny która w ciąży robiłaby wszystko co przed ciąża bez zmęczenia czy zadyszki
Dźwigasz dodatkowe kilogramy, twoje ciało pompuje dwa razy więcej krwi wiec to chyba normalne
Ja bym mogła diabłu łeb urwać ale tez szybko się mecze. Chęci są, plany tez. Zadyszka mnie łapie, serce wali jak z parteru wejdę na piętro, chłopcy powoli uciskają na przeponę i ciężej się oddycha
No i teraz to przeziębienie... 🤦🏻♀️ Dzisiejsza noc praktycznie bezsenna przez katar
Wgl powiem wam, że byłam wczoraj na tych badaniach i nie jest ciekawie. Mimo brania lekow zelazo takie samo, bardzo liczne bakterie w moczu. Tylko czy te bakterie i inne parametry krwi można zwalić na przeziębienie? Dobrze ze we wtorek będziemy u lekarza bo aż się płakać chce.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Czy Was też tak bolą plecy szczególnie dół? Co do nocy to syn nie dał spać. No i młodszy też bo ciągle się wiercił w brzuchu
-
Ja ogólnie mimo sporego już przyrostu wagi nie czuję się źle. Wiadomo, że o wiele szybciej się męczę, ale energii mam całkiem sporo, a kiedy czuję, że już dosyć, to po prostu siadam i odpoczywam
Nie czuję się też jakoś bardzo ociężała. Jedyne, co mi bardzo dokucza to bóle lędzwiowej części kręgosłupa. Poza tym jest naprawdę dobrze. Każdej kobiecie bym życzyła takiej "książkowej" ciąży, uważam że mam szczęście bo wiem, że niektórym jest naprawdę bardzo ciężko...
-
Hej dziewczyny! Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do samego końcai oprócz rosnącego brzucha nie miałam żadnych objawów ciąży. Teraz jest gorzej i na początku często miałam zawroty głpwy związane z niskim ciśnieniem, a odkąd pojawiło się przeziębienie, a później trafiłam do szpitala z krwawieniem to do tej pory nie mogę dojść do siebie. Czuję się bardzo osłabiona, mimo że wyniki mam niezłe... ale to chyba stres pogarsza to samopoczucie.
-
Dziewczyny, czy macie zrobioną już wyprawkę apteczną? Ja od paru dni ją robię, ale średnio mi to wychodzi
przede wszystkim nie wiem ile czego zamówić, która firma jest najlepsza. W szkole rodzenia nie dostałam szczegółowej informacji, tylko strzępki, np. że krem do sutków z lanoliną, wkłady poporodowe najlepiej z klejem i wyprofilowane, na rozkręcenie laktacji to słód itp. jeżeli chodzi o pielęgnację dziecka to wszystko zamawiam intuicyjnie. Tu coś poczytam, tam coś zobaczę. Ale też wybór produktów jest trudny. Np. jest dużo rodzajów aspiratorów do noska, nie wiem czym się różnią,czy na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę? Albo ile podkładów do przewijania wystarczy? Czy jakaś szczotka do włosów dla niemowlaka jest szczególnie polecan? Szukałam jakiejś konkretnej rozpiski i niczego nie znalazłam. Może za bardzo wszystko analizuję i w sumie to bez różnicy jaki rozaj danego produktu się zamówi? Chcę wszystko zamówić z gemini. Macie może jakąś rozpiskę do użyczenia lub jakieś rady odnośnie konkretnego produktu? Z góry będę bardzo wdzięczna za pomoc ❤️