X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robię ankietę 😂 jednak więcej opinii spotkałam że druga cesarka lepsza bo mobilizacja lepsza żeby szybciej wyjść ze szpitala A druga rzecz że wiadomo co czeka człowieka:)

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie pod narkoza robiona cc? Ja miałam znieczulenie w kręgosłup.bardzo długo mnie anestezjolog znieczulal ,chyba 7 razy się wkluwal 😳przepraszał mnie Ale powiedział że taki mam beznadziejny kregoslup A chce zrobić to jak należy bym nie czuła nic ehh I mu wybaczylam wtedy😂Ale raz mi trafił w nerwa I dziwny to był widok jak ręka mi poleciała do góry bez mojej pomocy 🙈

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi że męża nie będzie przy mnie.jakos lepiej bym się czuła psychicznie gdyby byl A nie sama wśród obcych ludzi od których zależy mój los😂

hchys65go9cctdtm.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta ciąża jest najgorsza ze wszystkich ale jakoś staram się ogarniać.

Położna dziś dzwoniła, że mojej wizyty w środę nie będzie że względu na zmianę organizacji szpitala, który stał się jednoimiennym... Będę miała teleporade.
    Trochę mnie to martwi bo u mnie problemy z szyjką i ostatnio bóle i skurcze wróciły... Eh

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    A mialyscie pod narkoza robiona cc? Ja miałam znieczulenie w kręgosłup.bardzo długo mnie anestezjolog znieczulal ,chyba 7 razy się wkluwal 😳przepraszał mnie Ale powiedział że taki mam beznadziejny kregoslup A chce zrobić to jak należy bym nie czuła nic ehh I mu wybaczylam wtedy😂Ale raz mi trafił w nerwa I dziwny to był widok jak ręka mi poleciała do góry bez mojej pomocy 🙈
    Miałam znieczulenie w kręgosłup, ale u mnie udało sie za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:23

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Przykro mi że męża nie będzie przy mnie.jakos lepiej bym się czuła psychicznie gdyby byl A nie sama wśród obcych ludzi od których zależy mój los😂

Ja tez bardzo zaluje. Był ze mna ms sali . Trzymal za reke i miał odwagę za nas bo ja się trzeslam jak galateta. 7 raz ? Boze to mi próbował 3 a za 4 razem się udało i balo bardzo.... grrr.

Znieczulenie w kregoslup . To czy się ma zrosty okaże się jak jest się otwartym .

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Olinda Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Tak robię ankietę 😂 jednak więcej opinii spotkałam że druga cesarka lepsza bo mobilizacja lepsza żeby szybciej wyjść ze szpitala A druga rzecz że wiadomo co czeka człowieka:)
    Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Miałam pierwszy porod sn, drugi cc i ta cesarska wg mnie była super, czułam się po niej bardzo dobrze. Mam nadzieję, że teraz nie będzie gorzej 😉 Już się nie mogę doczekać 😂

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki dawno mnie nie było.
    Wybrałam położną mam spotkania indywidualne już jestem po pierwszym spotkaniu, jutro 2 spotkanie. Ogólnie czujemy się w miare dobrze poza bólem w spojenia łonowego, pleców czasami i wieczornej zgagi czasami. Wczoraj mnie kłuło w pachwinie prawej ale przeszło, w sobote mam wizyte mam nadzieję że nic złego nie dzieje się z szyjką.
    Ja wagę przed ciąża miałam 70kg przy wzroście 170cm przytyłam od początku prawie 10kg wiec dużo teraz mi waga trochę przystopowała ważę sie sama w domu.
    Mamuśki a czy któraś z was sugeruję się terminem z usg a nie z om u mnie różnica 9/10dni gin ostatnio zmieniła na 15luty termin.

Gagatka lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrzcie no co kobieta to historia.aha nie wiem jak z tymi zrostami jesy bo np moja kuzynka pół roku po cesarce była na kontroli u gina I robił jej usg brzucha i mówił że ma tragiczne zrosty I żeby lepiej więcej ciazy nie planowała bo mogą jej popekac

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupujecie czapki zimowe dla noworodków?

hchys65go9cctdtm.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła? Co Wam pomaga? Na razie płuczę na zmianę szałwią i wodą z sodą. U mnie ból gardła kilka razy skończył się nadkażeniem bakteryjnym i antybiotykami, więc robię wszystko, żeby się nie pogorszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:22

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Wybrałam położną mam spotkania indywidualne już jestem po pierwszym spotkaniu, jutro 2 spotkanie. Ogólnie czujemy się w miare dobrze poza bólem w spojenia łonowego, pleców czasami i wieczornej zgagi czasami. Wczoraj mnie kłuło w pachwinie prawej ale przeszło, w sobote mam wizyte mam nadzieję że nic złego nie dzieje się z szyjką.
    Ja wagę przed ciąża miałam 70kg przy wzroście 170cm przytyłam od początku prawie 10kg wiec dużo teraz mi waga trochę przystopowała ważę sie sama w domu.
    Mamuśki a czy któraś z was sugeruję się terminem z usg a nie z om u mnie różnica 9/10dni gin ostatnio zmieniła na 15luty termin.
    OM tak mi ostatnio powiedzial lekarz. Ale ilu lekarzy tyle opinii. Jesli nie OM to sugerowałabym się datą z usg z pierwszego trymestru. Potem już nie mam co zmieniać:)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Miałam znieczulenie w kręgosłup, ale u mnie udało sie za pierwszym razem.

Miałam w kregosłup ale nie zadziałało (nie trafiła anestezjolog) i mnie uśpili bo nie było czasu na kolejną próbę. Także tak naprawdę nie wiem jak wygląda cesarka i trochę się stresuję, że będę przytomna :) sam czas po, dopóki dostawałam morfinę rewelacja. Potem było kiepsko z bólem i poruszaniem się. Blizna bolała mnie przez kilka miesięcy na pewno.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła? Co Wam pomaga? Na razie płuczę na zmianę szałwią i wodą z sodą. U mnie ból gardła kilka razy skończył się nadkażeniem bakteryjnym i antybiotykami, więc robię wszystko, żeby się nie pogorszyło.

To chyba tylko jeszcze herbata z imbirem i niewiele więcej można zrobić. Tantum verde można w ciąży stosować z tego co pamiętam z tradycyjnych leków.

madiiiii lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii woda utleniona do płukania gardła :) Mi osobiście bardzo też pomaga miód

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:

Herbata z miodem, cytryną i dużą ilością świeżego imbiru. Albo czosnek - przeciśnięty przez praskę czosnek + masło i daję na kanapkę.
    Są też tabletki na gardło dla kobiet w ciąży - Prenalen. Też pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:

Ja sugeruje się terminem z OM, bo wiem, że miałam owu w 14dc. Teraz dzieci rosną już w swoim tempie, więc nie ma się co sugerować 😊 Ewentualnie właśnie terminem z pierwszych prenatalnych, tak jak pisała Vagabond.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Madii woda utleniona do płukania gardła :) Mi osobiście bardzo też pomaga miód
    A ta woda utleniona pewnie zmieszana ze zwykłą? W jakiej proporcji?
    Dziękuję dziewczyny. Dzisiaj chyba spróbuję też z tym czosnkiem. Mam nadzieję, że uda się uniknąć wizyty u lekarza. Nie wiem nawet czy teraz można się umówić na taką zwykłą czy tylko teleporadę :/

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam duzo soli dodać do pół szklanki wody O.plukac jak najczęściej tym gardło.nie ma lepszego sposobu.ja to non stop całe życie infekcje górnych dróg oddechowych:)

hchys65go9cctdtm.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa mnie niestety sól nie za bardzo pomaga, albo źle ją stosuje bo zazwyczaj pogarsza sprawę :/ Właśnie wypiłam mleko z miodem i to chyba przyniosło największą ulgę ♥

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ