🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
A mialyscie pod narkoza robiona cc? Ja miałam znieczulenie w kręgosłup.bardzo długo mnie anestezjolog znieczulal ,chyba 7 razy się wkluwal 😳przepraszał mnie Ale powiedział że taki mam beznadziejny kregoslup A chce zrobić to jak należy bym nie czuła nic ehh I mu wybaczylam wtedy😂Ale raz mi trafił w nerwa I dziwny to był widok jak ręka mi poleciała do góry bez mojej pomocy 🙈
-
U mnie ta ciąża jest najgorsza ze wszystkich ale jakoś staram się ogarniać.
Położna dziś dzwoniła, że mojej wizyty w środę nie będzie że względu na zmianę organizacji szpitala, który stał się jednoimiennym... Będę miała teleporade.
Trochę mnie to martwi bo u mnie problemy z szyjką i ostatnio bóle i skurcze wróciły... Eh
-
Ingaaa wrote:A mialyscie pod narkoza robiona cc? Ja miałam znieczulenie w kręgosłup.bardzo długo mnie anestezjolog znieczulal ,chyba 7 razy się wkluwal 😳przepraszał mnie Ale powiedział że taki mam beznadziejny kregoslup A chce zrobić to jak należy bym nie czuła nic ehh I mu wybaczylam wtedy😂Ale raz mi trafił w nerwa I dziwny to był widok jak ręka mi poleciała do góry bez mojej pomocy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:23
-
Ingaaa wrote:Przykro mi że męża nie będzie przy mnie.jakos lepiej bym się czuła psychicznie gdyby byl A nie sama wśród obcych ludzi od których zależy mój los😂
Ja tez bardzo zaluje. Był ze mna ms sali . Trzymal za reke i miał odwagę za nas bo ja się trzeslam jak galateta. 7 raz ? Boze to mi próbował 3 a za 4 razem się udało i balo bardzo.... grrr.
Znieczulenie w kregoslup . To czy się ma zrosty okaże się jak jest się otwartym .
-
Ingaaa wrote:Tak robię ankietę 😂 jednak więcej opinii spotkałam że druga cesarka lepsza bo mobilizacja lepsza żeby szybciej wyjść ze szpitala A druga rzecz że wiadomo co czeka człowieka:)
-
Hej mamuśki dawno mnie nie było.
Wybrałam położną mam spotkania indywidualne już jestem po pierwszym spotkaniu, jutro 2 spotkanie. Ogólnie czujemy się w miare dobrze poza bólem w spojenia łonowego, pleców czasami i wieczornej zgagi czasami. Wczoraj mnie kłuło w pachwinie prawej ale przeszło, w sobote mam wizyte mam nadzieję że nic złego nie dzieje się z szyjką.
Ja wagę przed ciąża miałam 70kg przy wzroście 170cm przytyłam od początku prawie 10kg wiec dużo teraz mi waga trochę przystopowała ważę sie sama w domu.
Mamuśki a czy któraś z was sugeruję się terminem z usg a nie z om u mnie różnica 9/10dni gin ostatnio zmieniła na 15luty termin.Gagatka lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
O patrzcie no co kobieta to historia.aha nie wiem jak z tymi zrostami jesy bo np moja kuzynka pół roku po cesarce była na kontroli u gina I robił jej usg brzucha i mówił że ma tragiczne zrosty I żeby lepiej więcej ciazy nie planowała bo mogą jej popekac
-
Dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła? Co Wam pomaga? Na razie płuczę na zmianę szałwią i wodą z sodą. U mnie ból gardła kilka razy skończył się nadkażeniem bakteryjnym i antybiotykami, więc robię wszystko, żeby się nie pogorszyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:22
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki dawno mnie nie było.
Wybrałam położną mam spotkania indywidualne już jestem po pierwszym spotkaniu, jutro 2 spotkanie. Ogólnie czujemy się w miare dobrze poza bólem w spojenia łonowego, pleców czasami i wieczornej zgagi czasami. Wczoraj mnie kłuło w pachwinie prawej ale przeszło, w sobote mam wizyte mam nadzieję że nic złego nie dzieje się z szyjką.
Ja wagę przed ciąża miałam 70kg przy wzroście 170cm przytyłam od początku prawie 10kg wiec dużo teraz mi waga trochę przystopowała ważę sie sama w domu.
Mamuśki a czy któraś z was sugeruję się terminem z usg a nie z om u mnie różnica 9/10dni gin ostatnio zmieniła na 15luty termin. -
Olinda wrote:Miałam znieczulenie w kręgosłup, ale u mnie udało sie za pierwszym razem.
Miałam w kregosłup ale nie zadziałało (nie trafiła anestezjolog) i mnie uśpili bo nie było czasu na kolejną próbę. Także tak naprawdę nie wiem jak wygląda cesarka i trochę się stresuję, że będę przytomnasam czas po, dopóki dostawałam morfinę rewelacja. Potem było kiepsko z bólem i poruszaniem się. Blizna bolała mnie przez kilka miesięcy na pewno.
-
madiiiii wrote:Dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła? Co Wam pomaga? Na razie płuczę na zmianę szałwią i wodą z sodą. U mnie ból gardła kilka razy skończył się nadkażeniem bakteryjnym i antybiotykami, więc robię wszystko, żeby się nie pogorszyło.
To chyba tylko jeszcze herbata z imbirem i niewiele więcej można zrobić. Tantum verde można w ciąży stosować z tego co pamiętam z tradycyjnych leków.madiiiii lubi tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła? Co Wam pomaga? Na razie płuczę na zmianę szałwią i wodą z sodą. U mnie ból gardła kilka razy skończył się nadkażeniem bakteryjnym i antybiotykami, więc robię wszystko, żeby się nie pogorszyło.
Herbata z miodem, cytryną i dużą ilością świeżego imbiru. Albo czosnek - przeciśnięty przez praskę czosnek + masło i daję na kanapkę.
Są też tabletki na gardło dla kobiet w ciąży - Prenalen. Też pomagają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 12:41
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki dawno mnie nie było.
Mamuśki a czy któraś z was sugeruję się terminem z usg a nie z om u mnie różnica 9/10dni gin ostatnio zmieniła na 15luty termin.
Ja sugeruje się terminem z OM, bo wiem, że miałam owu w 14dc. Teraz dzieci rosną już w swoim tempie, więc nie ma się co sugerować 😊 Ewentualnie właśnie terminem z pierwszych prenatalnych, tak jak pisała Vagabond. -
Rucola wrote:Madii woda utleniona do płukania gardła
Mi osobiście bardzo też pomaga miód
Dziękuję dziewczyny. Dzisiaj chyba spróbuję też z tym czosnkiem. Mam nadzieję, że uda się uniknąć wizyty u lekarza. Nie wiem nawet czy teraz można się umówić na taką zwykłą czy tylko teleporadę♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Ingaaa mnie niestety sól nie za bardzo pomaga, albo źle ją stosuje bo zazwyczaj pogarsza sprawę
Właśnie wypiłam mleko z miodem i to chyba przyniosło największą ulgę ♥
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm