X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    A prałyście ubranka w płatkach mydlanych? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz usłyszałam o nich od położnej, która prowadzi szkołę rodzenia i zalecała wszystkie ubranka właśnie w nich wyprać.

Położna w szpitalu kazała nam kupić przy pierwszym maluchu bo mial alergię. Moj partner zjechał cała Warzszawę w poszukiwaniu (do dziś mi to wypomina ;p) i powiedziano mu że ostatnio widziane za komuny :) tak serio to nie wiem czy to bobini nie ma podobnie prostego skladu jak płatki.

Madiii jeśli chodzi o moją alergię to u mnie przeszło :)

madiiiii lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Czytałam, że pierwsze pranie powinno być w 90 stopniach, tak też mówiła położna, ale nie wiem czy te ubranka to przeżyją 😐

ubranka mogą nie przezyc. To juz chyba lepiej je wyprasowac po dwoch stronach i tyle.

Franiczka_, Inka7 lubią tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeśli chodzi o płyn do prania to świetne opinie ma Fairy Non Bio, poczytajcie sobie :) Ja zamierzam kupić. Synkowi na poczatku prałam w loveli ale nie lubię tego zapachu ;/

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję do końca roku mieć wszystko poprane i poprasowane :) Tak jak przy synku,będę prała w 40 stopniach + prasowanie i myślę,że wystarczy :) Co do wyprawki to też już mam trochę aptecznych rzeczy,teraz czekam na kolejną paczkę z Gemini i już niewiele zostanie do kupienia :) Kurcze masakra jak ten czas leci niedawno robiłyśmy połówkowe a tu zaraz badania III trymestru :o

Miłego dnia dziewczyny :)

ultraviolet, Olinda, werni lubią tę wiadomość

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam Fairy non bio caly czas, jak dla mnie sie sprawdzaja. Co do prania i prasowania, oddzielnie wypiore tylko raz i wyprasuje wszystko. Pozniej bede prac z naszymi, a prasowanie raczej jak wyjdzie. Ja chce miec wszystko poprane, poprasowane i przygotowane do polowy stycznia najpozniej.
    Musze sie pochwalic😉, zaczelam przygotowywac wyprawke. Wreszcie przegladam to Co mam w domu, mam nadzieje, ze na weekendzie skoncze😊.
    A potem bede wydawac kase

Olinda, BlackRose 89, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa kiedy masz usg 3 trymestru? Ja mam dosc pozno bo 26 stycznia(bede wtedy 35+6),ale dowiem sie kiedy maluszek wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose trzymam kciuki za szyjke, oby wszystko skonczylo sie dobrze.
    Zobaczysz twoje chlopaki dadza sobie rade

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Lavendowa kiedy masz usg 3 trymestru? Ja mam dosc pozno bo 26 stycznia(bede wtedy 35+6),ale dowiem sie kiedy maluszek wychodzi.
    A nie powinny one być między 28 a 32 tygodniem?

Ania81 lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzecie prenatalne będę mieć 08.12 i to będzie 29+3.

Właśnie zaczęłam czytać "Rodzić można łatwiej". Zapowiada się dobrze 👍

Lavendowa, Ania81, BlackRose 89, oloowa2709, werni lubią tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lavendowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:

W przyszły piątek miałam mieć wizytę i zapewne na niej byśmy się z lekarzem umawiali,ale chwilowo mój lekarz nie przyjmuje do odwołania i nie wiem czy coś się zmieni jak nie to będę musiała jakiegoś innego lekarza poszukać...
    Jakoś późno mi się wydaje z tego co mi świta to właśnie do 32 tygodnia powinno się zrobić to badanie,lekarz Ci wybrał taki termin?

Ania81 lubi tę wiadomość

Syn- wrzesień 2018
    Czekamy na Alę - luty 2021

8p3ougpjzytfagv1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK normalnie nie robia zadnego usg w 3 trymestrze, no chyba ze cos jest na rzeczy. U mnie jest to ze wzgledu na Moja historie chorobsk w czasie ciazy. Pozno ale przynajmnjej zrobia.

• Lalala Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnęło mnie zakupowe szaleństwo 🙄 nie spodziewałam się, że rzeczy dla dzieci są takie drogie 🤦 boję się kupić za dużo, ale nie mogę kupić przecież za mało. Doszłam do wniosku, że pajace, śpiochy kupię z vinted, a "wyjściówki" typu dresiki, spodenki itp. nowe, ale na promocjach. I chyba odpuszczę rozmiar 56 i postawię od razu na 62, dziecko dłużej je ponosi. A jak Wam idzie kompletowanie wyprawki? :-)

atdccwa173tcycke.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK to jest całkiem inna rzeczywistość.

Ja usg trzeciego trymestru nie robię specjalnie bo mój lekarz na normalnych wizytach robi pomiary, z resztą posiada certyfikat to usg na każdej wizycie jest wg mnie tak samo ważne.

Pierwsze prenatalne i połówkowe robilam, dodatkowo jestem po sanco, więc specjalnie usg trzeciego trymestru już nie umawiam.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala rozmiarów ka u dzieci robi dużą różnice i niestety czasem jest przepaść między 56 a 62. Moje dzieci rodzą się duże ale i tak kupuje 56 bo to nigdy nie jest pewne jakie dziecko się urodzi.
    Jak będzie miało 52cm(czyli w normie) to do 62 będzie mu daleeeeko ;)

Domowe ciuszki kupuje na Vinted lub wielopaki np next, hm, sinsay itd a wyjściówki nowe

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzien dzisiejszy przegladam rzeczy po synach. Nastepnie zakupie wielopaki ze spiochow i body. Najczesciej kupije z hm, next, matalan. Jak kiedys mielismy w UK mothercare to bardzo duzo kupowalam tam.
    Ja kupije na rozmiat 0-3 miesiace (zero pojecia jaki to romziar bedzie w Pl).
    Bede musiala dokupic kilka wyjsciowek, i kombinezon misia.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam od razu 62 rozmiar.moja cora się urodziła 60 cm długa I pasowal na nią ten rozmiar idealnie .i tak bardzo szybko dzieci rosną na początku.dlatego ja nie kupuje tego rozmiaru 56 bo dla mnie to bez sensu takie na chwilę wydawanie kasy🙂

hchys65go9cctdtm.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Ja trzecie prenatalne będę mieć 08.12 i to będzie 29+3.

Właśnie zaczęłam czytać "Rodzić można łatwiej". Zapowiada się dobrze 👍
    Też mam tą książkę. I wczoraj zaczęłam czytać 🙂. Kupiłam też tej samej autorki Pierwsze chwilę z noworodkiem. Ja ostatnie prenatalne mam 20 listopada. Będzie to 29+1. We wtorek mam wizyte u gin. A dziś czekam za wynikami krzywej i reszty.

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Też mam tą książkę. I wczoraj zaczęłam czytać 🙂. Kupiłam też tej samej autorki Pierwsze chwilę z noworodkiem. Ja ostatnie prenatalne mam 20 listopada. Będzie to 29+1. We wtorek mam wizyte u gin. A dziś czekam za wynikami krzywej i reszty.

Też mam tą drugą 🙂 Kupiłam jeszcze "Język niemowląt" Tracy Hogg.

Kciuki za wyniki 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 14:53

oloowa2709 lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystając z pięknej pogody w ciągu ostatnich dni wyprałam prawie wszystkie ubranka. Prałam w mleczku lovela w 40 stopniach, a prasowanie zostawiam na później. I jeśli chodzi o ubranka to chyba wszystko już mamy. A może nawet za dużo 🙈🙈🙈 Prawie wszystkie ciuszki kupiłam używane, w idealnym stanie, przez co sporo zaoszczędziliśmy.😊 Najmniejszy rozmiar jaki kupowałam to 56,i w zależności od firm są spore rozbieżności w wielkości. Została nam już tylko wyprawka aptekowo-pielęgnacyjna, kupno wanienki, kołderki i pościeli.

Wczoraj robiłam badania, w tym krzywą cukrową, a w przyszłym tygodniu mamy wizytę u lekarza i wtedy ustalimy termin badań trzeciego trymestru.

Ze złych informacji — dotarła do mnie wiadomość, że ze względu na przypadek koronawirusa u personelu i pacjenta zamknęli oddział ginekologiczno-położniczy i neonatologię w szpitalu, w którym chciałabym rodzić. Nie wiem jak to będzie wyglądało w momencie, gdy przyjdzie nasz czas i szpital znów odwoła przyjęcia... 😔

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • adaska Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja zaczęłam dIen średnio miło. Poranna kłótnia z mężem, później wizytacja teściowe za która nie przepadam i średnio się dogadujemy. Oczywiście miałam wytykane różne rzeczy (łóżeczka nie są obok siebie, w pokoju dzieci to powinny wisieć zdjęcia moje i męża żeby UWAGA dzieci wiedziały jak rodzice wyglądają, czapeczki za cienkie kupiłam i wieeeele, wiele innych). Najgorsze jest to, że teściowa chciałaby u nas dnie i noce siedzieć jak chłopcy się urodzą a ja bym tego psychicznie nie wytrzymała. Chciałabym pierwsze chwile spędzić tylko z synkami i mężem 😭

Jeżeli chodzi o pranie to mam proszki Lovela i płyn do płukania lenor Sensitive (czytałam, że wiele dziewczyn go stosuje i poleca) zobaczymy czy wgl go użyje. Prac będę w temperaturze 40, później do suszarki i uprasuje żelazkiem parowym. (Kocham prać i prasować takie małe ubranka 😍)

Ja prenatalne będę mieć 24 listopada (29+0) i tez czeka mnie teraz OGTT. Powiem Wam ze mam mieszane uczucia co do tego badania 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ