🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do covidu to troche cos z usmiechem.
Kilka dni temu jakos tak mi sie zakaszlalo, na co moj czterolatek "mamo czy tu mass korone" mowie, ze nie, a on na to "to czemu kaszlesz?" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂😂😂😂😂😂😂😂Aguu, Olinda, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam badania połówkowe, na które czekałam z niecierpliwością. Wczoraj dzwoni do mnie Pani z rejestracji i pyta, czy potwierdzam wizytę i uprzedza, żeby uwzględnić spory zapas czasu, bo są planowane strajki i dużo kobiet nie jest w stanie dotrzeć. Wygląda na to, że będę musiała pojechać metrem, bo bardzo mi zależy na badaniu u tego, konkretnego lekarza i nie chcę, żeby mi przepadła wizyta... Bardzo się boję jechania komunikacją, bo to i tak zejdzie mi się z godzinę, ale nie ma co ryzykować autem, bo ma stać całe miasto.
Trzymajcie kciuki za moją wizytę! Jestem mocno zestresowana przed niąOlinda lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanie w innym temacie. Znacie może jakiś sposób na usunięcie żółtych plam z ubranek dziecieciencych? Nie wiem wogole od czego one są bo nie mialy plam. Specjanie po praniu długo je suszylam przed schowaniem i trzymam je w kartonowych pudelku
-
myszka 30 wrote:Ja mam pytanie w innym temacie. Znacie może jakiś sposób na usunięcie żółtych plam z ubranek dziecieciencych? Nie wiem wogole od czego one są bo nie mialy plam. Specjanie po praniu długo je suszylam przed schowaniem i trzymam je w kartonowych pudelku
Ja ta metodę stosuje od 15 lat i 99% plam znika.
Ja psikam plamę Vanish w sprayu i pozostawiam na 15 min. Następnie namaczam wszystko we wrzątku z dodatkiem proszku do prania i napsikuje tez tego vanisha. Namaczam ubrania i Czekam jak woda wystygnie a następnie piorę rzeczy w pralce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 12:13
-
myszka 30 wrote:Ja mam pytanie w innym temacie. Znacie może jakiś sposób na usunięcie żółtych plam z ubranek dziecieciencych? Nie wiem wogole od czego one są bo nie mialy plam. Specjanie po praniu długo je suszylam przed schowaniem i trzymam je w kartonowych pudelku
-
Sweetcake wrote:Właśnie niedawno to robiłam i wszystko mi pieknie się wyprało.
Ja ta metodę stosuje od 15 lat i 99% plam znika.
Ja psikam plamę Vanish w sprayu i pozostawiam na 15 min. Następnie namaczam wszystko we wrzątku z dodatkiem proszku do prania i napsikuje tez tego vanisha. Namaczam ubrania i Czekam jak woda wystygnie a następnie piorę rzeczy w pralce.Olinda lubi tę wiadomość
-
Dzieczyny duzo zdrówka dla Was. Mój syn jest na kwarantannie bo miał lekcje z chorą nauczycielką i siedział w pierwszej ławce 🤭 Wczoraj leżał w łóżku, bolała go głowa, było mu zimno. Trochę się wystraszylam. Dzisaj już niby lepiej. Wiem , że pewnie wszyscy kiedyś przejdziemy tego wirusa, ale niekoniecznie teraz ... Trzymajcie się 😘
-
Myszka wrzątek z rozpuszczonym mydłem odplamiającym dr. beckmann (sprawdza się przy większości plam), do tego oxy z biedry. W tym namaczać conajmniej przez noc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 12:22
Olinda lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dziewczynki melduję, że jadę do domu 😊 ale mam leżeć bardziej niż wcześniej 🙄 🤔 i lekarz kazał już przygotować torbę.
Uważajcie na siebie i wasze Skarby 💕Aguu, Franiczka_, Gagatka, Sweetcake, Lalala, adaska, Rucola, Olinda, Ania81, Clover, werni, BlackRose 89, Inka7, _Hope, oloowa2709 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ultraviolet super, że już wracasz do domu.
Dziewczyny miałam dziś teleporade z ginekologiem(jest zastępca ordynatora w szpitalu jednoimiennym i przez reorganizacje pracy nie mógł mnie dziś przyjąć). Znalazł dla mnie najszybszy termin na wizytę na poniedziałek bo koniecznie musimy zmierzyć szyjkę-ale powiedział mi, że mam się nastawić, że dostanę skierowanie do Gdańska na założenie szwu i obserwacjeboję się tego oraz tego jak chłopaki sobie w domu poradzą sami
ale pewnie później będę spokojniejsza, bo przez to, że zamknęli nam szpital to najbliżej mam kilkadziesiąt kilometrów i jakby coś się działo to szybko tam nie dojadę
bóle podbrzusza i szyjki nie ustępują, więc tylko szpital pewnie mnie czeka teraz
ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Te plamki na ciuszkach dziecięcych to po ulewaniu
dostałam trochę takich poplamionych ciuszków, więc chetnie poczytam jakie macie na nie sposoby.
BlackRose na pewno sobie poradzą, my się zawsze martwimy na zapas po czym się okazuje, że towarzystwo całkiem nieźle sobie radziOlinda lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Blackrose trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko wyjaśniło i jakoś ułożyło. Chłopaki z pewnością dadza radę😊 Ultraviolet miłego wypoczynku w domku. Piszecie o odplamianiu ubranek, więc zapytam, od którego tygodnia planujecie pranie i szykowanie rzeczy. Jednak trochę tego jest. Jutro zaczynam 27 tc, myślę, że po 30 tc już się za to zabiorę. Później mogę nie mie siły stać przy desce do prasowania.
ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Olinda wrote:Blackrose trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko wyjaśniło i jakoś ułożyło. Chłopaki z pewnością dadza radę😊 Ultraviolet miłego wypoczynku w domku. Piszecie o odplamianiu ubranek, więc zapytam, od którego tygodnia planujecie pranie i szykowanie rzeczy. Jednak trochę tego jest. Jutro zaczynam 27 tc, myślę, że po 30 tc już się za to zabiorę. Później mogę nie mie siły stać przy desce do prasowania.
Ja bym chciala miec wszystko wyprane i wyprasowane do konca roku, zeby w styczniu juz odpoczywac.
Olinda lubi tę wiadomość
-
Olinda ja najchętniej już bym to robiła, ale w listopadzie wymieniamy pralkę + kupujemy suszarkę bębnową i szafę na ubranka dzieci, więc jak sama widzisz mam związane ręce
Prasować nie planuję
Olinda lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ultraviolet super, że wyszliście do domu 🙂 Lezcie z maluszkiem i odpoczywajcie 🍀
BlackRose kciuki za szyjkę ✊ Ze szwem na pewno będziesz się czuła bezpieczniej.
Też jestem ciekawa kiedy będziecie prać ciuszki, bo sama się nad tym zastanawiam. Teraz na dniach chcę zamówić komodę i w sumie będzie można działać.
A ja czuję się dziś jak balon. Mam wrażenie, że w brzuchu naprawdę nic więcej mi się nie zmieści 😵
Przyszły mi dziś książki, więc od jutra biorę się za czytanie 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 18:13
Olinda, ultraviolet lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Olinda ja najchętniej już bym to robiła, ale w listopadzie wymieniamy pralkę + kupujemy suszarkę bębnową i szafę na ubranka dzieci, więc jak sama widzisz mam związane ręce
Prasować nie planuję
Mam pralko-suszarkę i też chyba nie będę prasować, bo czytałam, że po wysuszeniu już nie trzeba 🤔Rucola lubi tę wiadomość