🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
A jakie macie lub będziecie mieć foteliki? Ja pierwszy miałam maxi cosi pebble Plus Ale sprzedalam a teraz dla tej w brzuszku dokupilam od kumpeli fotelik z bazą besafe izi go x1.tylko widzę że nie ma do niego adapterow do wozka I będę musiała dokupić. Ma któraś z Was ten fotelik? Ta wkładka dla noworodka jakas dziwna jest w tym foteliku
-
Mavi wrote:Ja wczoraj poszalalam na zakupach online i zamówiłam w końcu fotelik z bazą, smoczki, kokon, koc z welny merino I kombinezon misiowy dla księżniczki i mommy bag. Jeszcze łóżeczko dostawne muszę zamówić w tym miesiącu 🤔. Dałam tez teściom listę co jeszcze potrzebujemy, bo bardzo chcieli coś kupić, a wole jak kupią coś co wybraliśmy, a nie kolejne ciuszki 🥴.
Ooo to jest świetny pomysły z tą listą! Muszę taką przygotować 😄 -
Patt94 wrote:Ooo to jest świetny pomysły z tą listą! Muszę taką przygotować 😄
Napisałam konkretne modele i konkretne rzeczy, żeby nie musieli sami wybierać i przynajmniej wiem, ze nie dostanę zdublowanych rzeczy I faktycznie te, które wybrałam, a i oni są szczęśliwi robiąc zakupy dla wnusi 😇.Patt94 lubi tę wiadomość
-
Ja się zdecydowałam na fotelik avionaut pixel, dużo jeździmy w dłuższe trasy, a on ma dobre certyfikaty i przekonało mnie to, że jest dużo lżejszy od innych
dziewczyny, a co do prania ubranek polecacie? Najlepiej, zeby też można było kupić w Rossmannie jak zabraknie. Nie mam doświadczenia
i jakie podkłady higieniczne najlepsze?
Rucola lubi tę wiadomość
-
My się zdecydowaliśmy na fotelik Avionaut Pixel, sporo znajomych go poleca i pasuje do naszego auta. Wzięliśmy oczywiście cały zestaw z bazą. Można go wczepić za pomocą adapterów do wózka, ale raczej nie będziemy z tego korzystać. Mamy jeszcze używany fotelik Maxi Cosi CabrioFix który dostałam od kuzynki, będzie do drugiego samochodu na wszelki wypadek, ale tu już będę musiała montować na pasy.
Dziś znowu się obudziłam z bólem brzucha, co mnie niepokoiCzuję takie uciskanie tuż pod żebrami. Dodatkowo dzisiaj dowiedziałam się, że zamykają kolejną porodówkę w okolicy - wprawdzie nie tę w której planuję rodzić, ale już i tak te porodówki są teraz bardzo przepełnione, a zamykanie kolejnych tylko pogarsza sprawę. I jak tu się nie denerwować... Dzisiaj znajoma powiedziała, że jak tak dalej pójdzie to będziemy rodzić przy filmikach z YouTube 😐
-
My tez pixela kupiliśmy 😊.
Powiem wam ze o ile sam poród mnie nie stresuje, bo podchodzę do niego zadaniowo, to bardziej stresuje mnie ze nie zdążę do szpitala 😅. U nas szpitali nie zamykali i nie zamykają, wiec liczę na to, ze się sytuacja nie zmieni 🤔. -
Ma i no nasz jedyny szpital jest jednoimienny... Więc nie ma szans na poród w mojej miejscowości. Poprzedni mój poród to było całe 30min, więc nawet nie zdarzę dojechać do innego miasta. W dodatku mam problem z szyjką, grozi mi przedwczesny poród. Na prawdę się tego boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 12:31
-
Ja mam fotelik cybex cloud q z bazą.MLodzsza corka w nim jeździła i jako fotelik jest super tylko baaardzo ciezki. Nowego nie będę kupowac bo nie ma sensu. Następny mamy britax Römer Dualfix m Isize i ten jest rewelacyjny.
Ja tez wczoraj poszalałam z ubrankami. Nakupiłam ogrom w rozmiarze 62-68. Teraz nałożyłam sobie zakaz kupowania. Ciekawe ile wytrzymam🙈🙈
U nas szpitale pootwierane także tutaj stresu nie mam. Na razie są tez porody rodzinne i maz może mnie później w szpitalu odwiedzać i nawet może ze mna spać te 2/3 doby. Wiadomo, ze ze względu na młodsza córkę nie skorzystamy z tej opcji . Ja mam do kliniki , w której będę rodziła okolo 13 km czyli około 23 minut. Problem jest tylko z parkowaniem bo to centrum miasta, klinika w przebudowie i ciężko z miejscami parkingowymi. -
BlackRose 89 wrote:Ma i no nasz jedyny szpital jest jednoimienny... Więc nie ma szans na poród w mojej miejscowości. Poprzedni mój poród to było całe 30min, więc nawet nie zdarzę dojechać do innego miasta. W dodatku mam problem z szyjką, grozi mi przedwczesny poród. Na prawdę się tego boję
Kurcze faktycznie stresująca sytuacja 😣 A co radzi lekarz? Kiedy masz podgląd szyjki?
Dziewczyny, a jak szpital robią covidowy to lekarz który tam pracuje przestaje wtedy przyjmować pacjentki w innych placówkach?
Ja wciąż czekam na info co z moim szpitalem 😐 Jeszcze się okaże, że będę musiała szukać nowego lekarza. -
Ja dostałam torbe ciuchów, niektóre mikroskopijne. Zdecydowalam ze dokupię jakies 4 zestawy 62 (body, pajac albo body, pajac, kaftanik i spioszki) tylko do szpitala. Nie mam jeszcze czapki na zimę dla Laury i jeszcze 1, 2 koszule sobie dokupię. Fotelik, wózek 2 w 1 i łóżeczko z posciela dostajemy. Dokupic będzie trzeba kosmetykę, przewijak, wanienkę, kokon, reczniki(w Ikei najlepsze, młodszy syn ma juz 12 lat
) kocyk bambusowy i pieluszki: tetrowe, flanelowe. Nie robie zadnych list, ale z tego co pamiętam, to by było tyle...
Aha, no jeszcze pampersy, chusteczki, pewnie będą chcieli w szpitalu.
Laura lezy w poprzek mnie. Glowa i rece ma nad koscia biodrowa z prawej, kopie z lewej strony. No i juz potrafi konkretnie przywalic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 13:34
Olinda lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka moja mała też leży bokiem, ale odwrotnie. Głowę i łapki ma z lewej a kopie z prawej. I czasem jak wyprostuje nogi i kopie, to się zastanawiam jak to w ogóle możliwe, że aż tak daleko sięga. Kopie niemal pod plecy
Natomiast co do porodu, ja mam do wyboru szpitale 40 min i godzinę drogi. Bliżej nic nie ma. Ale zakładam, że mój poród nie będzie jakiś szybki, bo to pierwszy, więc myślę, że zdążymy. No i u mnie szyjka wciąż miękka, choć długa i się nie skraca, więc może być pod koniec różnie, kto wie, czy nie skończy się to szpitalem. Lekarz ciągle mnie przez tym ostrzega -
Franiczka_ wrote:Kurcze faktycznie stresująca sytuacja 😣 A co radzi lekarz? Kiedy masz podgląd szyjki?
Dziewczyny, a jak szpital robią covidowy to lekarz który tam pracuje przestaje wtedy przyjmować pacjentki w innych placówkach?
Ja wciąż czekam na info co z moim szpitalem 😐 Jeszcze się okaże, że będę musiała szukać nowego lekarza.
Jutro mam wizytę i prawdopodobnie wyślę mnie do Gdańska na obserwacje i założą szew.
Mój ginekolog jest zastępcą ordynatora w szpitalu, który jest teraz covidowy i dalej przyjmuje ale wiadomo, ryzyko jest,, e trafi na kwarantannę