🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wklejam, bo może kogoś zainteresuje
https://mamaginekolog.pl/porod-przedwczesny/
O 11.40 mam wizytę i będziemy podejmować decyzje czy zakładamy szew
Co do wanienke to była jedyna rzecz, która mi została po starszym synku a mianowicie wanienke z Ikei (jest fajna bo stabilna i jak dziecko jest trochę większe to spokojnie może w niej siedzieć)
U nas będzie wanienke w wannie, nie lubię tych na stelażach.Rucola, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Lalala wrote:Tak naprawdę zostało nam niewiele czasu
ekscytujące i przerażające zarazem 🙉🙈
Już nadszedł czas na poważniejsze przygotowania i zakupy. Nie chcę odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę, a tym bardziej robić wszystkich zakupów zakupów na raz, bo chyba całą wypłatę na to będę musiała poświęcić 🙀 lepiej stopniowo i systematycznie. Niedługo black friday. Założyłam konta w różnych sklepach, wkładam rzeczy do koszyków i czekam na promocjew tym tygodniu mam zamiar zrobić zakupy apteczne.
Dzisiaj i ja mam studniówkę 🤯💪😱 tak jak wyżej napisałam czuję coraz większe przerażenie. Tak niewiele czasu zostało...
U mnie 100-dniówka za 9 dni! A dopiero co czekałam na półmetek 🙈 Szok!
Też czekam na black friday. Może uda się coś wyhaczyc w dobrej cenie 😊 -
Ja właśnie tego fenomenu nospy nie rozumiem. W Pl każda koleżanka niemalże bierze a tu w De nie ma czegoś takiego. Już nawet znajome tutaj wypytywałem i nigdy nikt czegoś podobnego nie miał przepisanego. Pytałam tez siostrę,która mieszka w Stanach i ona i jej znajome tez nigdy nie miały czegoś podobnego przepisanego.
Nadal jednak twierdze, ze jeżeli ma się zaufanie do swojego lekarza prowadzącego to należy go słuchać.Rucola lubi tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Wklejam, bo może kogoś zainteresuje
Co do wanienke to była jedyna rzecz, która mi została po starszym synku a mianowicie wanienke z Ikei (jest fajna bo stabilna i jak dziecko jest trochę większe to spokojnie może w niej siedzieć)
U nas będzie wanienke w wannie, nie lubię tych na stelażach.
Kciuki za wizytę i Twoją szyjkę! ✊✊
Też wybrałam wanienkę z Ikea. Jakaś taka najzgrabniejsza mi się wydała 😊BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
A ja sobie teraz patrzę a u mnie zostało 99 dni. Szok🙈🙈🙈 Chociaż maz wczoraj mówi, ze 3 miesiące to jeszcze taaaak długo. A dla mnie ta ciaza jest ekspresowa.
Co do ruchów to u mnie jest ich bardzo dużo i są czesto bolesne . Mały jest/ był ułożony główka w dol wiec czuje ruchy raczek na dole a nóg na gorze. Cały brzuch mi lata. Oczywiscie kupiłam detektor tętna i po tym jak przyszedł to mały zrobił się bardzo ruchliwy i właściwie użyłam go tylko raz . -
BlackRose 89 wrote:Wklejam, bo może kogoś zainteresuje
U nas będzie wanienke w wannie, nie lubię tych na stelażach.BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Sweetcake wrote:A ja sobie teraz patrzę a u mnie zostało 99 dni. Szok🙈🙈🙈 Chociaż maz wczoraj mówi, ze 3 miesiące to jeszcze taaaak długo. A dla mnie ta ciaza jest ekspresowa.
Co do ruchów to u mnie jest ich bardzo dużo i są czesto bolesne . Mały jest/ był ułożony główka w dol wiec czuje ruchy raczek na dole a nóg na gorze. Cały brzuch mi lata. Oczywiscie kupiłam detektor tętna i po tym jak przyszedł to mały zrobił się bardzo ruchliwy i właściwie użyłam go tylko raz .
Teraz już naprawdę z górki 🙈 za chwilę święta, nowy rok, potem parę tygodni i ciąża donoszona... Moja mama i ja jesteśmy wcześniakami. Mam nadzieję, że moje dziecię nie będzie się spieszyć na świat tak jak my 🙉 -
Sweetcake wrote:Ja właśnie tego fenomenu nospy nie rozumiem. W Pl każda koleżanka niemalże bierze a tu w De nie ma czegoś takiego. Już nawet znajome tutaj wypytywałem i nigdy nikt czegoś podobnego nie miał przepisanego. Pytałam tez siostrę,która mieszka w Stanach i ona i jej znajome tez nigdy nie miały czegoś podobnego przepisanego.
Nadal jednak twierdze, ze jeżeli ma się zaufanie do swojego lekarza prowadzącego to należy go słuchać.
Moja kuzynka jest położną i przez kilka lat pracowała w DE, aktualnie pracuję w Polsce. Mówi, że w Polsce opieka ciążowa i okoloporodowa jest o wiele lepsza.
Ja mam spasmoline wprowadzoną przez ginekologa przez to, że miałam bardzo silne skurcze już koło 16/17 tygodnia.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki. A możecie mi dać namiary na ten link o skutkach nospy? Na ostatniej wizycie powiedziąłam lekarzowi, że od czasu do czasu twardnieje mi brzuch. A on bach nospa 3 razy dziennie. Olałam, bo wg mnie to przesada i zaczęłam brać Mg (tak jak we wczęsniejszych ciążach zalecała mi poprzednia pani doktor). Pomogło.
Nospę biorę bsporadycznie, albo gdy np ćwiczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 09:33
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Lalala wrote:Kombinezony- na co stawiacie? Standardowy zimowy czy raczej typu miś? Zakładając, że do nosidełka będzie otulacz i do gondoli śpiworek 🤔 czy warto kupić 2? A jak z rozmiarem? Większy typu 62? Co się u Was sprawdzało?
Kombinezon kupię jeden taki Misiowy bo do fotelika bezpieczniejszy jest otulacz czy śpiworek niż kombinezon.
Do gondoli mam spiworek cottonmoose a do fotelika kupię otulacz osobno bo nie będzie mi się chciało przekładać -
BlackRose 89 wrote:Kombinezon kupię jeden taki Misiowy bo do fotelika bezpieczniejszy jest otulacz czy śpiworek niż kombinezon.
Do gondoli mam spiworek cottonmoose a do fotelika kupię otulacz osobno bo nie będzie mi się chciało przekładać
Czyli sprawiasz tylko na misia? -
madiiiii wrote:Cześć dziewczynki. A możecie mi dać namiary na ten link o skutkach nospy? Na ostatniej wizycie powiedziąłam lekarzowi, że od czasu do czasu twardnieje mi brzuch. A on bach nospa 3 razy dziennie. Olałam, bo wg mnie to przesada i zaczęłam brać Mg (tak jak w poprzednich ciążach zalecała mi poprzednia pani doktor). Pomogło.
Nospę biorę bardzo rzadko, albo gdy np ćwiczę.
Zdecydowanie nospa tylko w wyjątkowych przypadkach, w pierwszej kolejności się przepisuje magnez
Na marcowkach wszystkie mi się dziwiły, że tak szybko kupuje a mi się wydaje, że lepiej być przygotowanym np w razie wcześniejszego porodu, po co czekać jak można kupić wcześniej. Jeść nie woła
Ja już mam prawie wszystko, tylko koszule do szpitala, klapki, walizka i pampersy. Wszystko inne mam.madiiiii, GrubAsia, Rucola, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ja będę sprawdzać zestaw Kombinezon w wełny merino Natur Engel 50/56 (podobno totalny sztos, świetnie reguluje temperature) + śpiwór do wózka lub otulacz do auta. Taki bałwankowy kombinezon też mam ale przypadkiem -dostałam, tak bym pewnie nie kupowała.
A propos szyjki też balansuje na krawędzi ale z ostatniej wizyty wydłużyła się <!> z 28 na 32mm (ten sam lekarz wiec metodologia pomiaru taka sama) Stosuje Luteinę i trochę zwolniłam ale też nie tak żeby plackiem leżeć. -
Lalala wrote:Też przed chwilą kupiłam z vinted misia. A jaki rozmiar wybraliście? Wahałam się, ale jednak postawiłam na 50, bo zgodnie z recenzjami te pilarki mają zawyżoną rozmiarówkę. Później kupię rozmiar większy jak się sorawdzi.
Ja mam misiowy na 56. Ale nie wiem czy o takich piszecie, bo mój jest lekko ocieplany. Wy kupujecie takie całkiem cienkie? Bo szczerze to nadal nie wiem co zabrać na wyjście ze szpitala, bo będziemy mieć też otulacz 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 10:11
-
A ja kupiłam normalny kombinezon zimowy na futerku w środku Plus do gondoli spiwor kupię jakiś uzywany.i tak to tylko na chwilę. Kwiecień w tym roku był mega gorący.moja młoda na krótki rękaw latala:) więc to zaledwie miesiąc max 2 miesiące I będzie się wyciągać ze spiworow itd