Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do fotelika mam otulacz

hchys65go9cctdtm.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście ze szpitala planuje właśnie tego misia i do tego koc z wełny merino 100%. Mysle, ze mała nie powinna zmarznąć pod tym kocykiem.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki ja mam po starszej z allegro na stelazu. Dla mnie była ok bo ja się schylac nie lubię. Jak Rita będzie już siedzieć stabilnie to będę ja kapac w dmuchanej wanience która będę wkladac do wanny normalnej:) fajne te dmuchane wanienki mi sie sprawdziły na wyjazdach I na plaży 😀

hchys65go9cctdtm.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam taki kombinezon
    https://zapodaj.net/717c1d6e71df2.jpg.html

Clover, ultraviolet, GrubAsia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej będę miała tylko kombinezon z "misiem", a do wózka będzie jeszcze śpiworek lub gruby koc. Nie wiem tylko jaki wybrać rozmiar kombinezonu, bo synek zapowiada się duży.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki rozmiar skarpet kupujecie?

GrubAsia lubi tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    a jaki rozmiar skarpet kupujecie?

W H&M kupiłam rozmiar 13/15. Nie wiem nie będą za duże, ale z drugiej strony chyba szybko stópka urośnie. Najwyżej dokupię mniejsze rozmiary

atdccwa173tcycke.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Obawiam się, że może nic się nie zmienić po porodzie i nadal będziesz się czuła dzieciakiem 😉 Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jak urodzę trzecie dziecko to w końcu poczuję się jakoś tak poważniej i doroslej. Ciągle czuję się jakbym miała 18- 20 lat 😆 a mój najstarszy syn ma 10 😊Chyba już mi tak zostanie do starości, może to i dobrze....
    Nie wiem co myśleć, bo ja się też czuje na jakieś 20lat, a w sumie w tym roku skończyłam 27 🙈😂 chyba poprostu nie potrafię dopuścić do siebie, że to nie jest sen i faktycznie będę miała dziecko 💕 instynkt macierzyński mam od 18 roku życia, zawsze najpierw praca i dom. Wyjechalismy do Niemiec żeby zarobić na budowe i w końcu przyszedł czas na dziecko i okazało się, że robienie dzieci nie jest takie łatwe i przyjemne jakby się mogło wydawać. Teraz jak synuś skacze pod moim sercem to poprostu mie mogę w to uwierzyć i czuje, że nie wiem czym sobie zasłużyłam na taki cud ❤ może dlatego czuje się jeszcze nie pełnowartościową kobietą 😂

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja tez jestem sceptyczna co do nospy i w ciąży nie brałam żadnych przeciwbólowych. Mam niemieckiego lekarza, który przyjmuje sporo polskich pacjentek i mówił, ze wie, ze lekarze w Polsce mowia, żeby brać nospe, ale on tego nie pochwala i mam nie brać 🤔. Czytałam ostatnio jakiś artykuł o „po nospowych dzieciach” i w sumie to mam mieszane uczucia do tego wszystkiego 🤔.
    Ja lekarza po transferze miałam polskiego, ale powiedziała mi że jak mam skurcze i ból brzucha, to magnez i nogi do góry. Nospy wręcz zabroniła mi brać, więc coś musi być z nią nie tak.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 33 lata i czuje się staro 😂 jakoś po 30 zaczęłam tak się czuć 😂 A odkąd mam dziecko to ciągle się boję o swoje zdrowie i smierci😂

hchys65go9cctdtm.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    A podała byś link do Waszego łóżeczka? Ja ciągle szukam jakiegoś z funkcją dostawki ale na dłużej niż pół roku 🙂

Co do wyprawki to poza kilkoma ciuszkami kupiony i na vinted i w TK maxxie to nie mamy nic... I zaczynam trochę swirować czy zdążymy, ale zanim zacznę zamawiać większe rzeczy mam w planach ogarnięcie pokoju, położenie tapety, zamówienie szafy na wymiar (inna nie wejdzie) 🙆‍♀️....
    Do tej pory było jeszcze tyyyyle czasu, a teraz zaczynam powoli panikowac 😅

Jeśli chodzi o leki to nospy nie biorę, a paracetamol tylko jak byłam przeziębiona a w wakacje (kiedy zysk, że zabicia gorączki jest większy niż ryzyko związane z lekiem)
    Jasne 😊 znalazłam je na allegro, ale zamawiałam ze strony sklepu www.senmalucha.pl wybrałam opcję 2w1 łóżeczko z funkcją dostawki, a z akcesoriów do łóżeczek wybrałam barierkę taką jak do tapczanika. Materac kupowałam oddzielnie.

GrubAsia lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    W H&M kupiłam rozmiar 13/15. Nie wiem nie będą za duże, ale z drugiej strony chyba szybko stópka urośnie. Najwyżej dokupię mniejsze rozmiary

Ja na początku zamówiłam ten najmniejszy rozmiar w HM (10/12 chyba) i były naprawdę malusieńkie. Oddałam je po tym jak na wizycie w 23tc stópka mojej księżniczki miała 3,9cm 😅 No i wzięłam te 13/15. Myślę, że będą ok 😊

• _Hope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zimowy, misiowy kombinezon i myślę, że jak na wyjście ze szpitala ubiorę malutkiej pajacyk i ten kombinezon to będzie jej cieplutko. W końcu teraz nie mamy aż tak mroźnych zim. W razie konieczności będziemy mieli ze sobą jeszcze kocyk. Do wózka też planuję dodatkowo okrywać kocykiem.

U nas 100 dni wybiło w weekend.🎉 Teraz aplikacja wskazuje 98 dni do porodu, a ze względu na to, że mam medyczne wskazania do CC to malutka będzie z nami jeszcze wcześniej. 😍 O cięciu będę rozmawiała z moim lekarzem prowadzącym na wizycie w czwartek i zobaczę jakie on ma zdanie na ten temat. Na szczęście większość wyników badań wyszła mi dobrze, więc nie stresuję się tą wizytą i spokojnie czekam na spotkanie z córeczką. 😍😍😍

Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa. 😊

nick nieaktualny, Clover lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ja też raczej będę miała tylko kombinezon z "misiem", a do wózka będzie jeszcze śpiworek lub gruby koc. Nie wiem tylko jaki wybrać rozmiar kombinezonu, bo synek zapowiada się duży.

Mój syn urodził się 4300 i miał 62cm a kombinezon z HM na 62 był dla niego o dużo za duży

Clover, Rucola lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    A ja mam 33 lata i czuje się staro 😂 jakoś po 30 zaczęłam tak się czuć 😂 A odkąd mam dziecko to ciągle się boję o swoje zdrowie i smierci😂
    Moja mama ma 57 a mówi, że zatrzymała się na 30 max 35latach 😁

Sweetcake lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo H and m ma duże te rozmiary. Zara za to ma na styk. O to ja kupię też skarpetki 13-15. Ja za tydzień w poniedziałek mam wizytę u lekarza i też będę gadać o cesarce.niech mnie wpisuje w swój grafik bo mój mąż urlop niebawem musi planować. On w transporcie I zawsze dużo wcześniej muszą

hchys65go9cctdtm.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory die czułam trochę jak gowniara mimo dwójki dzieci w domu. Teraz, trzeciego syna urodzę w wieku 32lat i czuję się staro. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Mój mąż cały czas mówi, że jestem młodziutka ale on jest 12 lat starszy ode mnie 😝

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjscie... Zależy jaka będzie pogoda. Chyba zaloze bodziak z dl rekawem jakis welurowy/dzianinowy niezbyt gruby dresik albo grubszy (z cienkiego weluru) pajac i misiaty kombinezon. O ile kupie otulacz do fotelika. Jeśli nie kupie otulacza, a wciąż się waham, to to samo, ortalionowy spiworek i zwykly grubszy kocyk.

W tej ciąży zapomnialam ze skonczylam 40. Przed ciąża blisko 40 czułam się jak nad grobem :/ psychicznie sporo odmlodnialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 11:40

Clover, GrubAsia lubią tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Ja lekarza po transferze miałam polskiego, ale powiedziała mi że jak mam skurcze i ból brzucha, to magnez i nogi do góry. Nospy wręcz zabroniła mi brać, więc coś musi być z nią nie tak.

Wszystko zależy. U mnie mimo końskiej dawki magnezu silne bóle i skurcze wciąż występują.
    Tylko mój gin sam mówi, że nospa raczej nie i lepsza spasmolina

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Moja kuzynka jest położną i przez kilka lat pracowała w DE, aktualnie pracuję w Polsce. Mówi, że w Polsce opieka ciążowa i okoloporodowa jest o wiele lepsza.
    Ja mam spasmoline wprowadzoną przez ginekologa przez to, że miałam bardzo silne skurcze już koło 16/17 tygodnia.
    To ja mam zupełnie inne doświadczenie. Rodziłam w Pl i De. Nie powiem, ze różnica to niebo a ziemia, ale jednak ja miałam dużo lepsze warunki oraz opiekę w De. Rodziłam równocześnie niemalże z koleżanka z Pl i jak porównywaliśmy to jednak różnica na korzyść De była duża. Ale tyle ile ludzi to tyle opini.

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ