🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wanienki ja mam po starszej z allegro na stelazu. Dla mnie była ok bo ja się schylac nie lubię. Jak Rita będzie już siedzieć stabilnie to będę ja kapac w dmuchanej wanience która będę wkladac do wanny normalnej:) fajne te dmuchane wanienki mi sie sprawdziły na wyjazdach I na plaży 😀
-
Olinda wrote:Obawiam się, że może nic się nie zmienić po porodzie i nadal będziesz się czuła dzieciakiem 😉 Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jak urodzę trzecie dziecko to w końcu poczuję się jakoś tak poważniej i doroslej. Ciągle czuję się jakbym miała 18- 20 lat 😆 a mój najstarszy syn ma 10 😊Chyba już mi tak zostanie do starości, może to i dobrze....
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Mavi wrote:Ja tez jestem sceptyczna co do nospy i w ciąży nie brałam żadnych przeciwbólowych. Mam niemieckiego lekarza, który przyjmuje sporo polskich pacjentek i mówił, ze wie, ze lekarze w Polsce mowia, żeby brać nospe, ale on tego nie pochwala i mam nie brać 🤔. Czytałam ostatnio jakiś artykuł o „po nospowych dzieciach” i w sumie to mam mieszane uczucia do tego wszystkiego 🤔.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
GrubAsia wrote:A podała byś link do Waszego łóżeczka? Ja ciągle szukam jakiegoś z funkcją dostawki ale na dłużej niż pół roku 🙂
Co do wyprawki to poza kilkoma ciuszkami kupiony i na vinted i w TK maxxie to nie mamy nic... I zaczynam trochę swirować czy zdążymy, ale zanim zacznę zamawiać większe rzeczy mam w planach ogarnięcie pokoju, położenie tapety, zamówienie szafy na wymiar (inna nie wejdzie) 🙆♀️....
Do tej pory było jeszcze tyyyyle czasu, a teraz zaczynam powoli panikowac 😅
Jeśli chodzi o leki to nospy nie biorę, a paracetamol tylko jak byłam przeziębiona a w wakacje (kiedy zysk, że zabicia gorączki jest większy niż ryzyko związane z lekiem)GrubAsia lubi tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Lalala wrote:W H&M kupiłam rozmiar 13/15. Nie wiem nie będą za duże, ale z drugiej strony chyba szybko stópka urośnie. Najwyżej dokupię mniejsze rozmiary
Ja na początku zamówiłam ten najmniejszy rozmiar w HM (10/12 chyba) i były naprawdę malusieńkie. Oddałam je po tym jak na wizycie w 23tc stópka mojej księżniczki miała 3,9cm 😅 No i wzięłam te 13/15. Myślę, że będą ok 😊 -
Ja mam zimowy, misiowy kombinezon i myślę, że jak na wyjście ze szpitala ubiorę malutkiej pajacyk i ten kombinezon to będzie jej cieplutko. W końcu teraz nie mamy aż tak mroźnych zim. W razie konieczności będziemy mieli ze sobą jeszcze kocyk. Do wózka też planuję dodatkowo okrywać kocykiem.
U nas 100 dni wybiło w weekend.🎉 Teraz aplikacja wskazuje 98 dni do porodu, a ze względu na to, że mam medyczne wskazania do CC to malutka będzie z nami jeszcze wcześniej. 😍 O cięciu będę rozmawiała z moim lekarzem prowadzącym na wizycie w czwartek i zobaczę jakie on ma zdanie na ten temat. Na szczęście większość wyników badań wyszła mi dobrze, więc nie stresuję się tą wizytą i spokojnie czekam na spotkanie z córeczką. 😍😍😍
Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa. 😊
Franiczka_, Clover lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Clover wrote:Ja też raczej będę miała tylko kombinezon z "misiem", a do wózka będzie jeszcze śpiworek lub gruby koc. Nie wiem tylko jaki wybrać rozmiar kombinezonu, bo synek zapowiada się duży.
Mój syn urodził się 4300 i miał 62cm a kombinezon z HM na 62 był dla niego o dużo za dużyClover, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ingaaa wrote:A ja mam 33 lata i czuje się staro 😂 jakoś po 30 zaczęłam tak się czuć 😂 A odkąd mam dziecko to ciągle się boję o swoje zdrowie i smierci😂
Sweetcake lubi tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Bo H and m ma duże te rozmiary. Zara za to ma na styk. O to ja kupię też skarpetki 13-15. Ja za tydzień w poniedziałek mam wizytę u lekarza i też będę gadać o cesarce.niech mnie wpisuje w swój grafik bo mój mąż urlop niebawem musi planować. On w transporcie I zawsze dużo wcześniej muszą
-
Do tej pory die czułam trochę jak gowniara mimo dwójki dzieci w domu. Teraz, trzeciego syna urodzę w wieku 32lat i czuję się staro. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Mój mąż cały czas mówi, że jestem młodziutka ale on jest 12 lat starszy ode mnie 😝
-
Na wyjscie... Zależy jaka będzie pogoda. Chyba zaloze bodziak z dl rekawem jakis welurowy/dzianinowy niezbyt gruby dresik albo grubszy (z cienkiego weluru) pajac i misiaty kombinezon. O ile kupie otulacz do fotelika. Jeśli nie kupie otulacza, a wciąż się waham, to to samo, ortalionowy spiworek i zwykly grubszy kocyk.
W tej ciąży zapomnialam ze skonczylam 40. Przed ciąża blisko 40 czułam się jak nad grobempsychicznie sporo odmlodnialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 11:40
Clover, GrubAsia lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Angelika0507 wrote:Ja lekarza po transferze miałam polskiego, ale powiedziała mi że jak mam skurcze i ból brzucha, to magnez i nogi do góry. Nospy wręcz zabroniła mi brać, więc coś musi być z nią nie tak.
Wszystko zależy. U mnie mimo końskiej dawki magnezu silne bóle i skurcze wciąż występują.
Tylko mój gin sam mówi, że nospa raczej nie i lepsza spasmolina -
BlackRose 89 wrote:Moja kuzynka jest położną i przez kilka lat pracowała w DE, aktualnie pracuję w Polsce. Mówi, że w Polsce opieka ciążowa i okoloporodowa jest o wiele lepsza.
Ja mam spasmoline wprowadzoną przez ginekologa przez to, że miałam bardzo silne skurcze już koło 16/17 tygodnia.