X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do fotelika mam otulacz

hchys65go9cctdtm.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście ze szpitala planuje właśnie tego misia i do tego koc z wełny merino 100%. Mysle, ze mała nie powinna zmarznąć pod tym kocykiem.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki ja mam po starszej z allegro na stelazu. Dla mnie była ok bo ja się schylac nie lubię. Jak Rita będzie już siedzieć stabilnie to będę ja kapac w dmuchanej wanience która będę wkladac do wanny normalnej:) fajne te dmuchane wanienki mi sie sprawdziły na wyjazdach I na plaży 😀

hchys65go9cctdtm.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam taki kombinezon
    https://zapodaj.net/717c1d6e71df2.jpg.html

Clover, ultraviolet, GrubAsia, Franiczka_ lubią tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej będę miała tylko kombinezon z "misiem", a do wózka będzie jeszcze śpiworek lub gruby koc. Nie wiem tylko jaki wybrać rozmiar kombinezonu, bo synek zapowiada się duży.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki rozmiar skarpet kupujecie?

GrubAsia lubi tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    a jaki rozmiar skarpet kupujecie?

W H&M kupiłam rozmiar 13/15. Nie wiem nie będą za duże, ale z drugiej strony chyba szybko stópka urośnie. Najwyżej dokupię mniejsze rozmiary

atdccwa173tcycke.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinda wrote:
    Obawiam się, że może nic się nie zmienić po porodzie i nadal będziesz się czuła dzieciakiem 😉 Dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy jak urodzę trzecie dziecko to w końcu poczuję się jakoś tak poważniej i doroslej. Ciągle czuję się jakbym miała 18- 20 lat 😆 a mój najstarszy syn ma 10 😊Chyba już mi tak zostanie do starości, może to i dobrze....
    Nie wiem co myśleć, bo ja się też czuje na jakieś 20lat, a w sumie w tym roku skończyłam 27 🙈😂 chyba poprostu nie potrafię dopuścić do siebie, że to nie jest sen i faktycznie będę miała dziecko 💕 instynkt macierzyński mam od 18 roku życia, zawsze najpierw praca i dom. Wyjechalismy do Niemiec żeby zarobić na budowe i w końcu przyszedł czas na dziecko i okazało się, że robienie dzieci nie jest takie łatwe i przyjemne jakby się mogło wydawać. Teraz jak synuś skacze pod moim sercem to poprostu mie mogę w to uwierzyć i czuje, że nie wiem czym sobie zasłużyłam na taki cud ❤ może dlatego czuje się jeszcze nie pełnowartościową kobietą 😂

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja tez jestem sceptyczna co do nospy i w ciąży nie brałam żadnych przeciwbólowych. Mam niemieckiego lekarza, który przyjmuje sporo polskich pacjentek i mówił, ze wie, ze lekarze w Polsce mowia, żeby brać nospe, ale on tego nie pochwala i mam nie brać 🤔. Czytałam ostatnio jakiś artykuł o „po nospowych dzieciach” i w sumie to mam mieszane uczucia do tego wszystkiego 🤔.
    Ja lekarza po transferze miałam polskiego, ale powiedziała mi że jak mam skurcze i ból brzucha, to magnez i nogi do góry. Nospy wręcz zabroniła mi brać, więc coś musi być z nią nie tak.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 33 lata i czuje się staro 😂 jakoś po 30 zaczęłam tak się czuć 😂 A odkąd mam dziecko to ciągle się boję o swoje zdrowie i smierci😂

hchys65go9cctdtm.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    A podała byś link do Waszego łóżeczka? Ja ciągle szukam jakiegoś z funkcją dostawki ale na dłużej niż pół roku 🙂

Co do wyprawki to poza kilkoma ciuszkami kupiony i na vinted i w TK maxxie to nie mamy nic... I zaczynam trochę swirować czy zdążymy, ale zanim zacznę zamawiać większe rzeczy mam w planach ogarnięcie pokoju, położenie tapety, zamówienie szafy na wymiar (inna nie wejdzie) 🙆‍♀️....
    Do tej pory było jeszcze tyyyyle czasu, a teraz zaczynam powoli panikowac 😅

Jeśli chodzi o leki to nospy nie biorę, a paracetamol tylko jak byłam przeziębiona a w wakacje (kiedy zysk, że zabicia gorączki jest większy niż ryzyko związane z lekiem)
    Jasne 😊 znalazłam je na allegro, ale zamawiałam ze strony sklepu www.senmalucha.pl wybrałam opcję 2w1 łóżeczko z funkcją dostawki, a z akcesoriów do łóżeczek wybrałam barierkę taką jak do tapczanika. Materac kupowałam oddzielnie.

GrubAsia lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    W H&M kupiłam rozmiar 13/15. Nie wiem nie będą za duże, ale z drugiej strony chyba szybko stópka urośnie. Najwyżej dokupię mniejsze rozmiary

Ja na początku zamówiłam ten najmniejszy rozmiar w HM (10/12 chyba) i były naprawdę malusieńkie. Oddałam je po tym jak na wizycie w 23tc stópka mojej księżniczki miała 3,9cm 😅 No i wzięłam te 13/15. Myślę, że będą ok 😊

3i492n0aa33ktkto.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zimowy, misiowy kombinezon i myślę, że jak na wyjście ze szpitala ubiorę malutkiej pajacyk i ten kombinezon to będzie jej cieplutko. W końcu teraz nie mamy aż tak mroźnych zim. W razie konieczności będziemy mieli ze sobą jeszcze kocyk. Do wózka też planuję dodatkowo okrywać kocykiem.

U nas 100 dni wybiło w weekend.🎉 Teraz aplikacja wskazuje 98 dni do porodu, a ze względu na to, że mam medyczne wskazania do CC to malutka będzie z nami jeszcze wcześniej. 😍 O cięciu będę rozmawiała z moim lekarzem prowadzącym na wizycie w czwartek i zobaczę jakie on ma zdanie na ten temat. Na szczęście większość wyników badań wyszła mi dobrze, więc nie stresuję się tą wizytą i spokojnie czekam na spotkanie z córeczką. 😍😍😍

Pozdrawiam wszystkie mamusie i maleństwa. 😊

Franiczka_, Clover lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ja też raczej będę miała tylko kombinezon z "misiem", a do wózka będzie jeszcze śpiworek lub gruby koc. Nie wiem tylko jaki wybrać rozmiar kombinezonu, bo synek zapowiada się duży.

Mój syn urodził się 4300 i miał 62cm a kombinezon z HM na 62 był dla niego o dużo za duży

Clover, Rucola lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    A ja mam 33 lata i czuje się staro 😂 jakoś po 30 zaczęłam tak się czuć 😂 A odkąd mam dziecko to ciągle się boję o swoje zdrowie i smierci😂
    Moja mama ma 57 a mówi, że zatrzymała się na 30 max 35latach 😁

Sweetcake lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo H and m ma duże te rozmiary. Zara za to ma na styk. O to ja kupię też skarpetki 13-15. Ja za tydzień w poniedziałek mam wizytę u lekarza i też będę gadać o cesarce.niech mnie wpisuje w swój grafik bo mój mąż urlop niebawem musi planować. On w transporcie I zawsze dużo wcześniej muszą

hchys65go9cctdtm.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory die czułam trochę jak gowniara mimo dwójki dzieci w domu. Teraz, trzeciego syna urodzę w wieku 32lat i czuję się staro. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Mój mąż cały czas mówi, że jestem młodziutka ale on jest 12 lat starszy ode mnie 😝

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjscie... Zależy jaka będzie pogoda. Chyba zaloze bodziak z dl rekawem jakis welurowy/dzianinowy niezbyt gruby dresik albo grubszy (z cienkiego weluru) pajac i misiaty kombinezon. O ile kupie otulacz do fotelika. Jeśli nie kupie otulacza, a wciąż się waham, to to samo, ortalionowy spiworek i zwykly grubszy kocyk.

W tej ciąży zapomnialam ze skonczylam 40. Przed ciąża blisko 40 czułam się jak nad grobem :/ psychicznie sporo odmlodnialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 11:40

Clover, GrubAsia lubią tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Ja lekarza po transferze miałam polskiego, ale powiedziała mi że jak mam skurcze i ból brzucha, to magnez i nogi do góry. Nospy wręcz zabroniła mi brać, więc coś musi być z nią nie tak.

Wszystko zależy. U mnie mimo końskiej dawki magnezu silne bóle i skurcze wciąż występują.
    Tylko mój gin sam mówi, że nospa raczej nie i lepsza spasmolina

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Moja kuzynka jest położną i przez kilka lat pracowała w DE, aktualnie pracuję w Polsce. Mówi, że w Polsce opieka ciążowa i okoloporodowa jest o wiele lepsza.
    Ja mam spasmoline wprowadzoną przez ginekologa przez to, że miałam bardzo silne skurcze już koło 16/17 tygodnia.
    To ja mam zupełnie inne doświadczenie. Rodziłam w Pl i De. Nie powiem, ze różnica to niebo a ziemia, ale jednak ja miałam dużo lepsze warunki oraz opiekę w De. Rodziłam równocześnie niemalże z koleżanka z Pl i jak porównywaliśmy to jednak różnica na korzyść De była duża. Ale tyle ile ludzi to tyle opini.

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ