X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki 😍💕💞

My też rośniemy i na chwilę obecną wyglądam tak

[ur...

Jutro mam wizytę, więc dowiem się ile waży nasza maleńka. 🥰

Jeśli chodzi o obrączkę, to ja nadal noszę, ale gdy tylko zauważę, że palce mi puchną to ją zdejmę. Zdecydowanie chcę uniknąć jej przecięcia. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:58

Clover, Vagabond, ultraviolet, Ania81, Lolita, GrubAsia, oloowa2709 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już ściągnęłam. W poprzedniej ciąży późno ściągnęłam i płakałam przy tym jak to robiłam. Wolałam teraz wcześniej.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączkę nadal noszę. Palce na razie nie puchną 😊 ale dziwnie się będę czuła.
    Wczoraj 2/10 zajęć szkoły rodzenia. Zaczynam czuć, że to już coraz bliżej 😍 W mojej szkole rozwiązali to tak, że zajęcia wszystkie są online oprócz jednego z kąpieli i pielęgnacji noworodka.

Agnieszka34 lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zdjęłam obrączkę. Czasami palce tak puchną, że mam problem z jej zdjęciem. Wolę nie ryzykować ;-) jestem po badaniach, bardzo się zdziwiłam, ale nie mam cukrzycy ciążowej 💪 już byłam nastawiona na dietę i odstawienie słodyczy, które wręcz pochłanianiam, a tu zaskoczenie. Zawsze badając glukozę miałam wyniki w górnych granicach, na początku ciąży też byłam na granicy, bo miałam wynik 92, a teraz glukoza w środkowych normach :-) dziecko rośnie. Podczas badania była chwila grozy, bo lekarzowi zdawało się, że widzi lekki rozszczep warg, ale sprawdził wszystko jeszcze raz i na szczęście jest dobrze. Co mnie zaskoczyło to USG 3d na wizycie na NFZ🤗 nawet nie wzięłam pod uwagę, że mają tam takie sprzęty i lekarz dał 2 zdjęcia do albumu ;-) niestety mała nie za bardzo chciała pozować i zdjęcia wyszły średnio, ale na kolejnej wizycie może będzie lepiej :-) niby lekarz mnie uspokoił, że wszystko ok, a ja patrzę na te zdjęcia i dopatruję się rozszczepu zamiast się cieszyć 😩 czasami mam chęć puknąć siebie w głowę tak porządnie żeby w końcu przestać wszystko analizować i się martwić na zapas 🙄

werni, GrubAsia lubią tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala bardzo fajnie że tak profesjonalnie podszedł do sprawy i podejrzal dziecko na 3d żeby sprawdzić warge. nic się nie martw skoro sprawdził i powiedział że nie na to nie ma . ja dziś wizytuje

Lalala lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę jeszcze pierścionek i obrączkę, jak na razie mogę bez problemu ściągnąć. W ogóle nie zauważyłam żebym puchła, byliśmy ostatnio u znajomych i stwierdzili, że poza brzuszkiem w ogóle się nie zmieniłam. Chciałabym w takim razie wiedzieć, gdzie są ulokowane te wszystkie kilogramy które tak szybko przybieram... 🤣

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis tak:

3fd3b50c1390.jpg

Franiczka_, madiiiii, werni, Lolita, Clover, _Hope, Ingaaa, Ania81, Sweetcake, GrubAsia, oloowa2709 lubią tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zagotowałam. Chciałam zarejestrować się na badania krwi na przyszły tydzień, bo za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza. Okazało się, że wszystkie pielęgniarki w mojej przychodni są na kwarantannie i punkt pobrań przez najbliższe dwa tygodnie będzie zamknięty. Dzwonię po innych przychodniach i wszędzie przyjmują tylko swoich pacjentów, mimo, że badania chcę wykonać prywatnie. Najśmieszniejsze jest to, że jeśli chciałabym zrobić wymaz na covid, to wtedy przychodnie wręcz się prześcigają w tym, jakie mają atrakcyjne oferty i terminy. No ale ja potrzebuję tylko morfologię, toxo, mocz i przeciwciała, więc pewnie im się nie opłaca... Ręce opadają, kolejny przykład na to, że teraz liczy się tylko covid.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ale się zagotowałam. Chciałam zarejestrować się na badania krwi na przyszły tydzień, bo za dwa tygodnie mam wizytę u lekarza. Okazało się, że wszystkie pielęgniarki w mojej przychodni są na kwarantannie i punkt pobrań przez najbliższe dwa tygodnie będzie zamknięty. Dzwonię po innych przychodniach i wszędzie przyjmują tylko swoich pacjentów, mimo, że badania chcę wykonać prywatnie. Najśmieszniejsze jest to, że jeśli chciałabym zrobić wymaz na covid, to wtedy przychodnie wręcz się prześcigają w tym, jakie mają atrakcyjne oferty i terminy. No ale ja potrzebuję tylko morfologię, toxo, mocz i przeciwciała, więc pewnie im się nie opłaca... Ręce opadają, kolejny przykład na to, że teraz liczy się tylko covid.

Masakra...

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze co to za przychodnie. Ja to w piątek chce pójść zrobić krzywą zobaczymy jak będzie. Muszę też się zapisać na wizytę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover...tak mi przykro :( A jednocześnie jestem tak strasznie, strasznie wściekła na tą sytuację. Ludzie już zaczęli umierać przez brak dostępu do służby zdrowia. A oni wmawiają, że to przez covid. Rozumiem, że sprawcą tego bałaganu jest rząd, ale wkurza mnie brak sprzeciwu ze strony medyków. A co z przysięgą hipokratesa?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia to jest.przerazajace.teraz znaleźć prawdziwego lekarza z powołania graniczy z cudem.takiego, który się chorób nie boi😂🙈 dziś też podali w mediach że 1 niemowlę w Polsce ofiara covida.sorry potem w artykule dalej było napisane że miało ciężką wadę serca;/ śmiech na sali.tylko ten covid nic wiecej. Statystyka się liczy. Co do obrączek to ja ostatnio obrączkę miałam 3 lata temu.musze ja powiększyć bo po 1 ciazy juz mi na paluchy nie wchodzi. Tzn wchodzi na scisk😂 wejdzie I nie zejdzie😂 zapisałam nas na swiateczna sesję zdjęciową.ostatnia sesja w 3 to będzie I jako brzuchatka:) ciekawe co to będzie ze swietami;/ I tak co roku przynajmniej u mnie są coraz mniej swiateczne.a w tym roku to już chyba totalnie będzie lipa.obym się myliła.

madiiiii lubi tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepbrnelam, przez wszystkie wpisy.
    Dziewczyny - super historie macie <3

Co do no-spy to wlasnie mam zalecenie, zeby brac - mam lezec, brac lutein, no-spe i zwiekszyc magnez, bo lekarz stwierdzil, ze mam napiety brzuch. Zatem leżę i jem, co kazali.Obu brzusio zmiękł.

Co do łóżeczka, to my kupujemy normalne łóżeczko i przewijak wolnostojący, a do salonu kosz Mojżesza.
    Co do wanienki, to jeszcze sie nie zdecydowalam, ale mysle o tej z Ikei, bo jakos tak przystepnie wyglada i nie jest droga.

Jesli chodzi o fotelik - kupilismy cybex cloud q z baza obrotowa, ale wahalismy sie miedzy nim a maxi Cosi Pebble Pro. Zobaczymy, jak to wszystko będzie działać w praniu.

W ogóle to ja mam jeszcze 80% zakupow przed soba, ale poki co nie panikuje :D

ultraviolet lubi tę wiadomość

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam właśnie łóżeczko dostawne na kółkach, mam zamiar jeździć nim po mieszkaniu 🤪. Akurat mąż ma urlop w przyszłym tygodniu to złoży i sprawdzi czy wszystko przysłali jak należy 😃. Teściowie już tez kupili nam z listy to co potrzebowaliśmy, wiec w zasadzie chyba brakuje nam jeszcze wyprawki kosmetycznej/aptekowej, materaca do łóżeczka z prześcieradłem, bujaczka baby björn, wanienki, przewijaka i termometru 🤔.

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja zamówiłam właśnie łóżeczko dostawne na kółkach, mam zamiar jeździć nim po mieszkaniu 🤪. Akurat mąż ma urlop w przyszłym tygodniu to złoży i sprawdzi czy wszystko przysłali jak należy 😃. Teściowie już tez kupili nam z listy to co potrzebowaliśmy, wiec w zasadzie chyba brakuje nam jeszcze wyprawki kosmetycznej/aptekowej, materaca do łóżeczka z prześcieradłem, bujaczka baby björn, wanienki, przewijaka i termometru 🤔.
    A jakiej firmy kupiłaś to dostawne? Jest rozmiarowo duże? Ja oglądam i mierzę, jednak nie mogę się zdecydować. Wydaje mi się małe, w porównaniu z takim drewnianym. Jeszcze do jutra dam sobie czas, pewnie i tak zamówię maxi Cosi.

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    A jakiej firmy kupiłaś to dostawne? Jest rozmiarowo duże? Ja oglądam i mierzę, jednak nie mogę się zdecydować. Wydaje mi się małe, w porównaniu z takim drewnianym. Jeszcze do jutra dam sobie czas, pewnie i tak zamówię maxi Cosi.

Mieszkam w Niemczech i tutaj kupowałam w jakimś małym tutejszym sklepiku. Jest małe, bo na takim mi zależało: wejdzie tam materacyk 90x40 😊. Zwykle drewniane kupimy później, zastanawiam się tylko czy chce mieć od razu dwa czy wstrzymać się z tym dużym normalnym przez pare pierwszych miesięcy i nie mogę się w ogóle zdecydowac 😏.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie termometry? Ja mam 3 :rteciowy stary jak świat,elektryczny (totalne dno ,zaczyna pikac że pomiar skończony A dalej mierzy temp I nawet Panie w aptece mówiły że tymi elektrycznymi dłużej trzeba mierzyć niz jest te pikanie) oraz na podczerwień na skroń. I powiem wam że jak mojej młodej mierze temp to zawsze każdy termomwmtr pokazuje inna temp.wkurzajace to jest strasznie.czasem różnice były aż o 1 stopień. pediatra mówił że mam kupić do ucha bo są najprawdziwsze w pomiarze. I chyba dla małej Rity taki kupię.moja Klara jak byłam mała to jej mierzylam do pupnym I odejmowalam pół stopnia.

hchys65go9cctdtm.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Mieszkam w Niemczech i tutaj kupowałam w jakimś małym tutejszym sklepiku. Jest małe, bo na takim mi zależało: wejdzie tam materacyk 90x40 😊. Zwykle drewniane kupimy później, zastanawiam się tylko czy chce mieć od razu dwa czy wstrzymać się z tym dużym normalnym przez pare pierwszych miesięcy i nie mogę się w ogóle zdecydowac 😏.
    Mam ten sam dylemat 🤔 ale teraz kupię raczej dostawne, a na wiosnę tradycyjne, docelowe w pokoju malucha.

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Dziewczyny jakie macie termometry? Ja mam 3 :rteciowy stary jak świat,elektryczny (totalne dno ,zaczyna pikac że pomiar skończony A dalej mierzy temp I nawet Panie w aptece mówiły że tymi elektrycznymi dłużej trzeba mierzyć niz jest te pikanie) oraz na podczerwień na skroń. I powiem wam że jak mojej młodej mierze temp to zawsze każdy termomwmtr pokazuje inna temp.wkurzajace to jest strasznie.czasem różnice były aż o 1 stopień. pediatra mówił że mam kupić do ucha bo są najprawdziwsze w pomiarze. I chyba dla małej Rity taki kupię.moja Klara jak byłam mała to jej mierzylam do pupnym I odejmowalam pół stopnia.

Polecam Braun Termoscan. Korzystamy całą rodziną i nigdy nas nie zawiódł.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ