🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
laski ja po wizycie. niestety przeczucie mnie nie myliło i to walenie w szyjke to oznaczalo że panna się odwracala i mamy położenie miednicowe. ale ma dużo czasu jeszcze żeby się prawidłowo ułożyć. reszta ok szyjka długa, termin szybszy niż om wychodzi na walentynki:)
Clover, ultraviolet, Angelika0507, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Ja mam termometr taki jak rtęciowy, ale nowszej generacji z inną cieczą - chyba teraz z galem produkują, bo ma podobne właściwości, a w przeciwieństwie do rtęci nie jest toksyczny. Miałam jakiś tani elektroniczny, ale pokazywał głupoty - zazwyczaj twierdził, że mam hipotermię. 🤣 Zamierzam kupić właśnie ten Braun Thermoscan, bo widzę, że sporo osób go poleca
-
Ja kupiłam po tej lekturze: https://pantabletka.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-najlepszy-opinie/
Visiofocus Smart 06470 ale nie mam zdania jeszcze, chyba będzie bardzo w porządku dla dziecka też. I mierzy temperature pomieszczenia.
Teraz zastanawiam się nad aspiratorem do nosa. -
Mi palce spuchły okropnie, niestety nie zdjęłam w porę... Dwa tygodnie się męczyłam i stosowałam różne sposoby na zdjęcie ale w końcu mąż się wkurzył i poszedł po narzędzia i mi rozciął pierścionek 😢 ale ładnie przeciął, spokojnie złotnik go naprawi. Wierzcie lub nie ale rozryczałam się przy tym jak dziecko 😅 po 14 latach na palcu taki los go spotkał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:12
-
Mavi wrote:Moje było spoko 😂. Smakowało jak zwykły sok z ciemnych winogron 😃.
Termometr mam też Braun, zwykły i elektryczny z miękką końcówką.
Co do pierścionka i obrączki, zawsze były lekko luźne i nadal są. Ani razu nie spuchły mi dłonie ani stopy.
A to mój brzusio z dzisiaj 😊
url=https://naforum.zapodaj.net/3fbbdfd3ead1.jpg.html][/url
Ania81, Clover, Sweetcake, oloowa2709 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Mavi wrote:Ja śmigam właśnie na glukozę 🤢.
Laski mieszkające w Niemczech nie wiem czy widzialyscie, ale na amazonie możecie za darmo zamówić baby boxa jeżeli utworzycie babylistę i kupicie z niej coś za 25€. Nie jest jakiś wybitny, ale ma butelkę antykolkową philips avent + smoczek i pierdoly typu szmatka-przytulanka, dwie paczki chusteczek (mokre+dezynfekujące), mała paczkę pampersow i jakieś małe paczki innych kosmetyków 🤗. Nie wiem czy w Polsce tez przysługuje darmowy box 🤔.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
BlackRose jestem pod wrażeniem umiejętności i odwagi męża 😲
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:BlackRose jestem pod wrażeniem umiejętności i odwagi męża 😲
On to wszystko umie, jak to się mówi "nawet z g.. na helikopter zrobi.
Najciekawsze jest to, że pralkę potrafi rozłożyć na części pierwsze, potem ją złożyć ale włączyć jej nie umie 😂😂😂
Tzn, wiem że by włączył ale nie pamiętam, żeby to robił 😅Rucola, GrubAsia, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
Angelika0507 wrote:A byłaś na czczo? Bo mi kazali zjeść normalnie śniadanie. Jutro mam właśnie badanie glukozy.
Co do pierścionka i obrączki, zawsze były lekko luźne i nadal są. Ani razu nie spuchły mi dłonie ani stopy.
Jak masz zjeść normalne śniadanie przed obciążeniem glukoza? Przecież to się wtedy totalnie mija z celem, nie wolno 🤯 -
Patt94 wrote:Jak masz zjeść normalne śniadanie przed obciążeniem glukoza? Przecież to się wtedy totalnie mija z celem, nie wolno 🤯
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Dziewczyny w DE jest inaczej. Faktycznie nie trzeba być na czczo i badanie nie musi być też robione z rana. Co kraj to obyczaj 🙂 Mama ginekolog pisała, że w różnych krajach w różny sposób rozpoznaje się cukrzycę ciążową. W niektórych bada się np. po posiłku, bez picia glukozy. Każdy kraj ma też swoje wytyczne i swoje normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:35
-
Angelika0507 wrote:A byłaś na czczo? Bo mi kazali zjeść normalnie śniadanie. Jutro mam właśnie badanie glukozy.
Tak, byłam na czczo, wzięłam tylko rano pare łyków wody. Normalnie 3 pobrania krwi jak w PL, tylko zamiast tej czystej glukozy pijesz faktycznie ten syrop i dla mnie był on dobry 😂.
A co do amazonu wpisz w google amazon baby box i będzie cała instrukcja, chyba nawet po polsku widziałam. Jest pokazane krok po kroku jak stworzyć listę i jak dostac tego boxa
-
Mavi wrote:Tak, byłam na czczo, wzięłam tylko rano pare łyków wody. Normalnie 3 pobrania krwi jak w PL, tylko zamiast tej czystej glukozy pijesz faktycznie ten syrop i dla mnie był on dobry 😂.
A co do amazonu wpisz w google amazon baby box i będzie cała instrukcja, chyba nawet po polsku widziałam. Jest pokazane krok po kroku jak stworzyć listę i jak dostac tego boxa
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Franiczka_ wrote:Dziewczyny w DE jest inaczej. Faktycznie nie trzeba być na czczo i badanie nie musi być też robione z rana. Co kraj to obyczaj 🙂 Mama ginekolog pisała, że w różnych krajach w różny sposób rozpoznaje się cukrzycę ciążową. W niektórych bada się np. po posiłku, bez picia glukozy. Każdy kraj ma też swoje wytyczne i swoje normy.
Ja miałam normalnie 🤔. Na czczo krew, wypicie glukozy, krew po godzinie i po dwóch. Mieszkam w Berlinie.