Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki poczytam o nim;)

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski ja po wizycie. niestety przeczucie mnie nie myliło i to walenie w szyjke to oznaczalo że panna się odwracala i mamy położenie miednicowe. ale ma dużo czasu jeszcze żeby się prawidłowo ułożyć. reszta ok szyjka długa, termin szybszy niż om wychodzi na walentynki:)

Clover, ultraviolet, Angelika0507, Ania81, GrubAsia lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr taki jak rtęciowy, ale nowszej generacji z inną cieczą - chyba teraz z galem produkują, bo ma podobne właściwości, a w przeciwieństwie do rtęci nie jest toksyczny. Miałam jakiś tani elektroniczny, ale pokazywał głupoty - zazwyczaj twierdził, że mam hipotermię. 🤣 Zamierzam kupić właśnie ten Braun Thermoscan, bo widzę, że sporo osób go poleca :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • agata007 Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam po tej lekturze: https://pantabletka.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-najlepszy-opinie/

Visiofocus Smart 06470 ale nie mam zdania jeszcze, chyba będzie bardzo w porządku dla dziecka też. I mierzy temperature pomieszczenia.

Teraz zastanawiam się nad aspiratorem do nosa.

hchylbetl2csg2w0.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wybraliśmy visiofocus :)

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Juz zapomniałam co chciałam napisać 😂

Na pewno, że piękne brzuszki macie, mój jak u wieloryba już 🙈

Rwa kulszowa mnie dopadła i im bardziej boli tym więcej pracuję, żeby o niej nie myśleć 🙄

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi palce spuchły okropnie, niestety nie zdjęłam w porę... Dwa tygodnie się męczyłam i stosowałam różne sposoby na zdjęcie ale w końcu mąż się wkurzył i poszedł po narzędzia i mi rozciął pierścionek 😢 ale ładnie przeciął, spokojnie złotnik go naprawi. Wierzcie lub nie ale rozryczałam się przy tym jak dziecko 😅 po 14 latach na palcu taki los go spotkał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:12

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Moje było spoko 😂. Smakowało jak zwykły sok z ciemnych winogron 😃.
    A byłaś na czczo? Bo mi kazali zjeść normalnie śniadanie. Jutro mam właśnie badanie glukozy.

Termometr mam też Braun, zwykły i elektryczny z miękką końcówką.

Co do pierścionka i obrączki, zawsze były lekko luźne i nadal są. Ani razu nie spuchły mi dłonie ani stopy.

A to mój brzusio z dzisiaj 😊
    url=https://naforum.zapodaj.net/3fbbdfd3ead1.jpg.html]3fbbdfd3ead1.jpg[/url

Ania81, Clover, Sweetcake, oloowa2709 lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja śmigam właśnie na glukozę 🤢.

Laski mieszkające w Niemczech nie wiem czy widzialyscie, ale na amazonie możecie za darmo zamówić baby boxa jeżeli utworzycie babylistę i kupicie z niej coś za 25€. Nie jest jakiś wybitny, ale ma butelkę antykolkową philips avent + smoczek i pierdoly typu szmatka-przytulanka, dwie paczki chusteczek (mokre+dezynfekujące), mała paczkę pampersow i jakieś małe paczki innych kosmetyków 🤗. Nie wiem czy w Polsce tez przysługuje darmowy box 🤔.
    A gdzie i jak to zrobić? Bo ogólnie nie korzystam z amazon, ale w sumie mogę zacząć 😁

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose jestem pod wrażeniem umiejętności i odwagi męża 😲

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    BlackRose jestem pod wrażeniem umiejętności i odwagi męża 😲

On to wszystko umie, jak to się mówi "nawet z g.. na helikopter zrobi.
    Najciekawsze jest to, że pralkę potrafi rozłożyć na części pierwsze, potem ją złożyć ale włączyć jej nie umie 😂😂😂
    Tzn, wiem że by włączył ale nie pamiętam, żeby to robił 😅

Rucola, GrubAsia, tygrysek7773 lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    A byłaś na czczo? Bo mi kazali zjeść normalnie śniadanie. Jutro mam właśnie badanie glukozy.

Co do pierścionka i obrączki, zawsze były lekko luźne i nadal są. Ani razu nie spuchły mi dłonie ani stopy.

Jak masz zjeść normalne śniadanie przed obciążeniem glukoza? Przecież to się wtedy totalnie mija z celem, nie wolno 🤯

010iflw102q8b1rd.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Jak masz zjeść normalne śniadanie przed obciążeniem glukoza? Przecież to się wtedy totalnie mija z celem, nie wolno 🤯
    Mieszkam w Niemczech, tutaj podają coś a'la syrop do picia, tak przynajmniej słyszałam. Kazali mi zjeść normalnie śniadanie. I pobierają krew chyba tylko dwa razy. Zresztą wszystkiego się dowiem przed 9. Zjem jakąś kanapkę, bo inaczej im padnę.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:

Dokładnie, śniadanie zaburza wyniki, wolno tylko trochę czystej wody, nic wiecej

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to się podaje odpowiednią gramaturę glukozy aby sprawdzić czy jest cukrzyca, jeśli zjesz chociaż pół kanapki to wynik będzie całkowicie inny

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w DE jest inaczej. Faktycznie nie trzeba być na czczo i badanie nie musi być też robione z rana. Co kraj to obyczaj 🙂 Mama ginekolog pisała, że w różnych krajach w różny sposób rozpoznaje się cukrzycę ciążową. W niektórych bada się np. po posiłku, bez picia glukozy. Każdy kraj ma też swoje wytyczne i swoje normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:35

• Mavi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:

Tak, byłam na czczo, wzięłam tylko rano pare łyków wody. Normalnie 3 pobrania krwi jak w PL, tylko zamiast tej czystej glukozy pijesz faktycznie ten syrop i dla mnie był on dobry 😂.

A co do amazonu wpisz w google amazon baby box i będzie cała instrukcja, chyba nawet po polsku widziałam. Jest pokazane krok po kroku jak stworzyć listę i jak dostac tego boxa :)

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny w DE jest inaczej. Faktycznie nie trzeba być na czczo i badanie nie musi być też robione z rana. Co kraj to obyczaj 🙂

Dla mnie to jest niezrozumiałe 😂 ale skoro tak mają...

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Tak, byłam na czczo, wzięłam tylko rano pare łyków wody. Normalnie 3 pobrania krwi jak w PL, tylko zamiast tej czystej glukozy pijesz faktycznie ten syrop i dla mnie był on dobry 😂.

A co do amazonu wpisz w google amazon baby box i będzie cała instrukcja, chyba nawet po polsku widziałam. Jest pokazane krok po kroku jak stworzyć listę i jak dostac tego boxa :)
    Dzięki, ja dla upewnienia się pytałam swojej lekarz i kazała tak jak co dzień zjeść śniadanie. Zjadłam jedną małą kanapkę i wzięłam drugą żeby zjeść po badaniu. Wszystko opowiem jak już zrobie jak to u nnie było 😊

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny w DE jest inaczej. Faktycznie nie trzeba być na czczo i badanie nie musi być też robione z rana. Co kraj to obyczaj 🙂 Mama ginekolog pisała, że w różnych krajach w różny sposób rozpoznaje się cukrzycę ciążową. W niektórych bada się np. po posiłku, bez picia glukozy. Każdy kraj ma też swoje wytyczne i swoje normy.

Ja miałam normalnie 🤔. Na czczo krew, wypicie glukozy, krew po godzinie i po dwóch. Mieszkam w Berlinie.

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ