X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ładnie urósł. :)

Bajka Super ze piesek wraca :)

Angelika0507, Bajka15 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Lolita tak wiem, tylko się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobię. Jutro mam 25+0. Właśnie też chcę zrobić wcześniej przed wizytą tylko że na wynik czeka się tydzień. W alabie to miałam następnego dnia w poprzedniej ciąży.
    Mam zakupiona glukoze cytrynową mam nadzieję że te pielęgniarki nic nie powiedzą. Najgorsze będzie to czekanie.
    Martwię się też że będę musiała mieć dietę bo glukoza 92 na czczo wychodzi mi.
    Dziś już nic nie jem słodkiego hehhe

Będąc na początku ciąży glukoza również wyszła mi 92. Test obciążenia robiłam dokładnie w 24 tyg. +6 dni. Nastawiałam się na cukrzycę,bo cukier zawsze miałam w górnej granicy i zdziwiłam się, że test wyszedł bardzo dobrze! Wyniki były w środkowych normach. Także głowa do góry, wysoka glukoza na początku nie zawsze oznacza cukrzycę ciążowa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 11:53

werni lubi tę wiadomość

atdccwa173tcycke.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bardzo mnie historian pieska twego wzruszyla. Ciesze sie ze wraca do ciebie.

Ja jestem na areszcie lozkowym.wczoraj wyladowalam na oddziale, szyjka sie skraca i malutkie rozwarcie. Mam leki. Maz zajal sie organizacja opieki nad starszakami plus organizacja obiadow i godzin w pracy.
    Teraz zastanawiam sie jak ja opiore i przygotuje wyprawke.

Bajka15 lubi tę wiadomość

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Bajka bardzo mnie historian pieska twego wzruszyla. Ciesze sie ze wraca do ciebie.

Ja jestem na areszcie lozkowym.wczoraj wyladowalam na oddziale, szyjka sie skraca i malutkie rozwarcie. Mam leki. Maz zajal sie organizacja opieki nad starszakami plus organizacja obiadow i godzin w pracy.
    Teraz zastanawiam sie jak ja opiore i przygotuje wyprawke.

To odpoczywaj. Maz chyba bedzie musial ogarnać kilka etatow. Trzymam kciuki zeby sie nie pogarszalo. Czy cosś się działo specyficznego, że wylądowałaś w szpitalu?

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 jestem w szoku 😯 właśnie działo się coś, miałaś skurcze plamienia? trzymam kciuki żeby było już lepiej

Ania81 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ania81 jestem w szoku 😯 właśnie działo się coś, miałaś skurcze plamienia? trzymam kciuki żeby było już lepiej

Wczoraj caly dzien zwijalam sie z powodu bolesnych skurczy. Mialam nadzieje, ze przejda ale d....pa
    To nie byl pierwszy raz w tej ciazy.
    Z moja corcia tak mialam, ale na poczatku 3 trymestru a nie w polowie 2 trymestru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    To odpoczywaj. Maz chyba bedzie musial ogarnać kilka etatow. Trzymam kciuki zeby sie nie pogarszalo. Czy cosś się działo specyficznego, że wylądowałaś w szpitalu?

Maz da rade. Nie ma wyboru. Dobrze ze pracuje z domu i ze jego firma jest dosc wyrozumiala.

Vagabond lubi tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podzielam Twój areszt 😞
    Przedwczoraj znowu skurcze mega, szybko na wizytę i prosto na oddział. Więc dwa tygodnie w domu wytrzymałam. Wczoraj zamówiłam łóżeczko i ubranka, więc panika wzrasta...
    Trzymam kciuki za poprawę sytuacji z szyjką ✊✊🍀🍀 Trzymajcie się dzielnie 💕

Ania81 lubi tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Bajka, kochani jesteście!
    Pomyśl, ile dobrego już zrobiliście! Jeśli pieskowi będzie dobrze u koleżanki to to Wasz sukces! Ale rozumiem, że serce się kraje.
    15 lat temu moja przyjaciółka znalazła w lesie psa przed Świętami, ale wyjeżdzali, więc moja mama powiedziała, że się nią zajmiemy. I potem były rozmowy, u kogo będzie jej lepiej.. i została u nas, przeżyła piękne i szczęśliwe 13 lat.

Zojka pięknie rośnie! Ja byłam wczoraj na kontroli, trochę się przestraszyłam, jak dr powiedział, że moja mała waży 687 g, ale popatrzyłam na siatki centylowe i on powiedział, że wszystko w porządku, od ostatniego badania, które on robił (w międzyczasie byłąm jeszcze na echo serca, tam ją zmierzyli, ale on powiedział, że nie może się odnosić do badania, które robił ktoś inny) urosła 300 g. I że błąd pomiaru może być 100-150 g.
    Na dodatek moja jest ułożona poprzecznie na wysokości pępka. Strasznie śmiesznie, nie wiedziałam, że tak może być.

Ja byłam w piątek u ginekologa . Mlody wazy ok 770 gram a tez jest ułożony na wysokości pepka i poprzecznie .

Ania81 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ultraviolet jejku... Trzymajcie się dzielnie dziewczyny 🙏🙏🙏

Do mnie właśnie dotarło zamówienie z Ikea, w tym komoda. Może dziś złożymy i zrobimy przemeblowanie w sypialni.

Ania81, ultraviolet, Vagabond, Rucola lubią tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultraviolet Trzymaj sie kochana. Bedzie dobrze i obie w lutym bedziemy sie cieszyc naszymi maluszkami❤️❤️❤️. Nie zakladam innej opcji.

ultraviolet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza komoda moze za 2 tygodnie przyjedzie. Plus zostalo jeszcze tyle do kupienia. Musimy skaczyc przegladnac reszte ubran 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. A ja teraz nic nie moge.
    Lekarz mowi, ze dzis wieczorem albo jutro do domu, bo z powodu krorony nie chca trzymac

• werni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was

ultraviolet, Ania81 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Ultraviolet trzymam kciuki ✊🤞 odpoczywajcie, jak widać Maluchy potrzebują Was na 100% dla siebie. Będzie na pewno dobrze ❤💕

ultraviolet, Ania81, oloowa2709 lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również 3mam za Was kciuki. Będzie dobrze, musi być 👌👌👌 ja dziś odebrałam z paczkomatu misia kombinezon używany kupiłam z olx. Babeczka za 4 dyszki mi sprzedała z zary:) piękny jest .ja to w ogole kocham zare kids😍

Ania81 lubi tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/57de7b9defe4a.jpg.html o takiego misia kupilam

Vagabond, Angelika0507, _Hope lubią tę wiadomość

hchys65go9cctdtm.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte🍀🍀🍀🍀🌸🌸🌸

Ania81, ultraviolet lubią tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    https://zapodaj.net/57de7b9defe4a.jpg.html o takiego misia kupilam
    Cudny <3 jak wypada rozmiarówka z ZARY? Stanardowa, czy zawyżona, jak w innych sieciówkach?

Werni, skoro jesteś w 25 tc to nie będzie za wcześnie na krzywą :)

Ultraviolet, Ania - trzymajcie się dzielnie!

Bajka - piesek jest cudny, sama bym go przygarnęła - widać po pyszczku, że jest taki poczciwy :) Na pewno odwdzięczy się Wam miłością za ten dobry uczynek, oby szybko dogadał się z obecnym lokatorem!

Ja właśnie wróciłam z 7km spaceru i całe podwozie mnie ciągnie :/ Resztę dnia spędzę już odpoczywając. Ale odhaczyłam kolejną pozycję na mojej wyprawkowej liście - poduszkę do karmienia :) Powoli do przodu.

Ania81, ultraviolet, werni, Bajka15, Sweetcake lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zara ma rozmiarowke na styk;) jak 62 to tak jest 62.

hchys65go9cctdtm.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że nie tylko ja leżę dziewczyny - Ania, Ultraviolet trzymam za Was kciuki. Niech te wszystkie bolączki szybko przejdą i pójdą w zapomnienie.

Tymczasem leżenie wykorzystuję na poszukiwania wszystkich szpargałów dla dziecka. Matko ile tego jest.... Zrobiłam tabelke w Excelu - wyszła pokaźna :D
    Myślę ile powinnam mieś ubranek w rozmiarze 56 - póki co mam 8 body w tym rozmiarze - czy to wystarczy i tylko dokupić do tego spodenki/półśpiochy, a czy jeszcze zainwestować np w pajace w tym rozmiarze? Doradźcie kochane ;)

Ania81, ultraviolet lubią tę wiadomość

0d1yqqmzn6wu2mud.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ