🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
werni wrote:Lolita tak wiem, tylko się zastanawiam czy nie za wcześnie zrobię. Jutro mam 25+0. Właśnie też chcę zrobić wcześniej przed wizytą tylko że na wynik czeka się tydzień. W alabie to miałam następnego dnia w poprzedniej ciąży.
Mam zakupiona glukoze cytrynową mam nadzieję że te pielęgniarki nic nie powiedzą. Najgorsze będzie to czekanie.
Martwię się też że będę musiała mieć dietę bo glukoza 92 na czczo wychodzi mi.
Dziś już nic nie jem słodkiego hehhe
Będąc na początku ciąży glukoza również wyszła mi 92. Test obciążenia robiłam dokładnie w 24 tyg. +6 dni. Nastawiałam się na cukrzycę,bo cukier zawsze miałam w górnej granicy i zdziwiłam się, że test wyszedł bardzo dobrze! Wyniki były w środkowych normach. Także głowa do góry, wysoka glukoza na początku nie zawsze oznacza cukrzycę ciążowaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 11:53
werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka bardzo mnie historian pieska twego wzruszyla. Ciesze sie ze wraca do ciebie.
Ja jestem na areszcie lozkowym.wczoraj wyladowalam na oddziale, szyjka sie skraca i malutkie rozwarcie. Mam leki. Maz zajal sie organizacja opieki nad starszakami plus organizacja obiadow i godzin w pracy.
Teraz zastanawiam sie jak ja opiore i przygotuje wyprawke.Bajka15 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Bajka bardzo mnie historian pieska twego wzruszyla. Ciesze sie ze wraca do ciebie.
Ja jestem na areszcie lozkowym.wczoraj wyladowalam na oddziale, szyjka sie skraca i malutkie rozwarcie. Mam leki. Maz zajal sie organizacja opieki nad starszakami plus organizacja obiadow i godzin w pracy.
Teraz zastanawiam sie jak ja opiore i przygotuje wyprawke.
To odpoczywaj. Maz chyba bedzie musial ogarnać kilka etatow. Trzymam kciuki zeby sie nie pogarszalo. Czy cosś się działo specyficznego, że wylądowałaś w szpitalu? -
Ania81 jestem w szoku 😯 właśnie działo się coś, miałaś skurcze plamienia? trzymam kciuki żeby było już lepiej
Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytygrysek7773 wrote:Ania81 jestem w szoku 😯 właśnie działo się coś, miałaś skurcze plamienia? trzymam kciuki żeby było już lepiej
Wczoraj caly dzien zwijalam sie z powodu bolesnych skurczy. Mialam nadzieje, ze przejda ale d....pa
To nie byl pierwszy raz w tej ciazy.
Z moja corcia tak mialam, ale na poczatku 3 trymestru a nie w polowie 2 trymestru. -
nick nieaktualnyVagabond wrote:To odpoczywaj. Maz chyba bedzie musial ogarnać kilka etatow. Trzymam kciuki zeby sie nie pogarszalo. Czy cosś się działo specyficznego, że wylądowałaś w szpitalu?
Maz da rade. Nie ma wyboru. Dobrze ze pracuje z domu i ze jego firma jest dosc wyrozumiala.Vagabond lubi tę wiadomość
-
Ania podzielam Twój areszt 😞
Przedwczoraj znowu skurcze mega, szybko na wizytę i prosto na oddział. Więc dwa tygodnie w domu wytrzymałam. Wczoraj zamówiłam łóżeczko i ubranka, więc panika wzrasta...
Trzymam kciuki za poprawę sytuacji z szyjką ✊✊🍀🍀 Trzymajcie się dzielnie 💕Ania81 lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Gagatka wrote:Bajka, kochani jesteście!
Pomyśl, ile dobrego już zrobiliście! Jeśli pieskowi będzie dobrze u koleżanki to to Wasz sukces! Ale rozumiem, że serce się kraje.
15 lat temu moja przyjaciółka znalazła w lesie psa przed Świętami, ale wyjeżdzali, więc moja mama powiedziała, że się nią zajmiemy. I potem były rozmowy, u kogo będzie jej lepiej.. i została u nas, przeżyła piękne i szczęśliwe 13 lat.
Zojka pięknie rośnie! Ja byłam wczoraj na kontroli, trochę się przestraszyłam, jak dr powiedział, że moja mała waży 687 g, ale popatrzyłam na siatki centylowe i on powiedział, że wszystko w porządku, od ostatniego badania, które on robił (w międzyczasie byłąm jeszcze na echo serca, tam ją zmierzyli, ale on powiedział, że nie może się odnosić do badania, które robił ktoś inny) urosła 300 g. I że błąd pomiaru może być 100-150 g.
Na dodatek moja jest ułożona poprzecznie na wysokości pępka. Strasznie śmiesznie, nie wiedziałam, że tak może być.
Ja byłam w piątek u ginekologa . Mlody wazy ok 770 gram a tez jest ułożony na wysokości pepka i poprzecznie .Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNasza komoda moze za 2 tygodnie przyjedzie. Plus zostalo jeszcze tyle do kupienia. Musimy skaczyc przegladnac reszte ubran 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. A ja teraz nic nie moge.
Lekarz mowi, ze dzis wieczorem albo jutro do domu, bo z powodu krorony nie chca trzymac -
Ania, Ultraviolet trzymam kciuki ✊🤞 odpoczywajcie, jak widać Maluchy potrzebują Was na 100% dla siebie. Będzie na pewno dobrze ❤💕
ultraviolet, Ania81, oloowa2709 lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Ingaaa wrote:https://zapodaj.net/57de7b9defe4a.jpg.html o takiego misia kupilam
jak wypada rozmiarówka z ZARY? Stanardowa, czy zawyżona, jak w innych sieciówkach?
Werni, skoro jesteś w 25 tc to nie będzie za wcześnie na krzywą
Ultraviolet, Ania - trzymajcie się dzielnie!
Bajka - piesek jest cudny, sama bym go przygarnęła - widać po pyszczku, że jest taki poczciwyNa pewno odwdzięczy się Wam miłością za ten dobry uczynek, oby szybko dogadał się z obecnym lokatorem!
Ja właśnie wróciłam z 7km spaceru i całe podwozie mnie ciągnieResztę dnia spędzę już odpoczywając. Ale odhaczyłam kolejną pozycję na mojej wyprawkowej liście - poduszkę do karmienia
Powoli do przodu.
Ania81, ultraviolet, werni, Bajka15, Sweetcake lubią tę wiadomość
-
O widzę, że nie tylko ja leżę dziewczyny - Ania, Ultraviolet trzymam za Was kciuki. Niech te wszystkie bolączki szybko przejdą i pójdą w zapomnienie.
Tymczasem leżenie wykorzystuję na poszukiwania wszystkich szpargałów dla dziecka. Matko ile tego jest.... Zrobiłam tabelke w Excelu - wyszła pokaźna
Myślę ile powinnam mieś ubranek w rozmiarze 56 - póki co mam 8 body w tym rozmiarze - czy to wystarczy i tylko dokupić do tego spodenki/półśpiochy, a czy jeszcze zainwestować np w pajace w tym rozmiarze? Doradźcie kochaneAnia81, ultraviolet lubią tę wiadomość