X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo
    Może coś w tym być bo ja jestem cały czas głodna 🤣🤣 nawet po bardzo sytym obiedzie mam wrażenie że mój żołądek jest pusty :) ale nie wiem czy to przez cukrzycę czy przez zwykłe obzarstwo🤣🤣😋

Ania81 lubi tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo
    Dopóki nie wiedziałam że mam cukrzycę ciążowa mialam ogromny apetyt i jadłam wszystko dosłownie. Odkąd wiem, mierze cukier i pilnuje diety (narazie na własną rękę po konsultacji z pielęgniarka diabetlogiczna bo wizytę właściwą mam 20 listopada w poradni) jem co 2, 3 h zbilansowane produkty nie chodzę głodna. Pije tez dużo wody.

Ania81 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja mam to samo, oszaleć można. W sobotę wariowala, cały brzuch mi skakał, od niedzieli słabiutko z ruchami, tylko delikatne kopniaczki lub muśniecia, albo wogole nic. Do tego ma głowę na dole i czuję co jakiś czas jak mi gmera przy szyjce. Straszne uczucie...póki się nie urodzi to oszaleje z powodu tych ruchów.
    Pisałam ostatnio, że mój się jakby uspokoił. Po prawie tygodniu znowu zaczął walić jak wściekły 😂

Mnie krocze boli głównie wieczorami, po całym dniu chodzenia. Stekam i jęczę wtedy jak stara baba...

• Luzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Wiele z nas ma detektor ale moim zdaniem teraz już nie warto kupować bo i tak codziennie się czuje ruchy. Ale to moje zdanie 😉
    Zgadzam się ;) jak ciąża była młodsza, używałam namiętnie.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę u diabetologa i zobaczymy jak będzie mi szło z dieta. Wróciliśmy właśnie z zakupów u nakupowalismy pełno zdrowych rzeczy, które mam jeść i mąż prawie płakał przy kasie jak płacił 😂.

Co do ruchów - w poniedziałek miałam taki dzień, ze praktycznie cały dzień nic. Sprawdziłam detektorem - serduszko bije w swoim zwykłym tempie. Poczekałam do wieczora i jak dała wtedy popis to prosiłam już żeby przestała 😂. Także mnie akurat detektor uspokoił w takiej sytuacji i cieszę się ze go mam 😬.

Za to dzisiaj znowu kłuje/uciska mnie pod cyckiem lewym. Byłam u rodzinnego, bo chciałam skierowanie na usg brzucha, ale zbyła mnie mówiąc ze nie wyczuwa nic podejrzanego po tym jak mnie zbadała i ze wszystkie organy są tak ściśnięte już ze niedziwne ze boli 🤦🏼‍♀️. Jutro położna przychodzi żeby mnie zbadać, to jeszcze ja zapytam o ten temat.

Rucola lubi tę wiadomość

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od jakich 2.mies nie używałam detektor, do wczoraj - cały dzień młoda była taka leniwa, że zestresowała matkę 😉 uspokiłam się bardzo, bo okazało się, że po prostu się inaczej przekrecila 😁

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Pije tez ogromne ilosci wody 🤦‍♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszcze

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że te detektory czasami nie wykrywają bicia serca jak np dziecko się inaczej ułoży I potem niepotrzebny stres.sama nie wiem chyba jednak nie kupie

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?

hchys65go9cctdtm.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam detektora i dużo bardziej się stresowałam niż teraz. ja do tej pory zawsze znajdywałąm obydwa tętna, czasem potrzebuję więcej czasu, ale zawsze znajduję póki co i oby tak zostało...
    edit. co do apetytu to jem bardzo dużo, ale widac to tez po wadze, 15kg+ ale jak nie zjem to zwyczajnie mnie mdli, więc za bardzo nie mam wyjscia. mam nadzieję, ze nie przekroczę 80kg w dniu porodu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 18:43

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?
    Robiłabym raczej inhalacje z wody morskiej albo soli fizjologicznej

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Liliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Pije tez ogromne ilosci wody 🤦‍♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszcze
    Jem co dwie godziny i co by to nie było i tak głód mi doskwiera.. ale jak po ciąży cukrzyca minie to i to się pewnie unormuje.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No robię takie inhalacje sobie Ale szału nie ma.a mam na maxa uszy pozatykane:/

hchys65go9cctdtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    No robię takie inhalacje sobie Ale szału nie ma.a mam na maxa uszy pozatykane:/
    Umów się do lekarza

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam w ciąży problem z uszami i katarem, poszłam do lekarza, bo zaczęłam mieć gorączkę i dostałam sól morską do nosa i ototalgin do uszu. Soli używałam kilka dni, ototalgin użyłam 2 razy (nie chciałam ryzykwoac choć lekarz powiedział, że ma działanie miejscowe i jest bezpieczny) i przeszło. Nie wiem Inga jak jest u Ciebie, ale tak, jak pisze Majorka, poszłabym do lekarza. W ciąży lepiej nie ryzykować, lepiej żeby specjalista rzucił okiem

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skończyło się na antybiotyku, całkiem niedawno. Też miałam zatkane uszy, zatoki całe zawalone. Nic nie pomagało, zeszło mi na krtań straciłam głos 🙄 później niby odksztuszałam wydzielinę i było lepiej ale było to niedoleczone, kaszel taki oskrzelowy i antybiotyk 🤷 (trwało to miesiąc) ogólnie podobno zależy jaka infekcja jest bo można na same zatoki już dostać antybiotyk..

• Aguu Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi odczuciami odnośnie ruchów dziecka. Nadal się strasznie wierci.
    Kontaktowałam się ze swoją lekarz i mnie uspokoiła, żebym się nie martwiła, że niektóre dzieci tak mają i na tym etapie to się zdarza.
    Moja 1 ciąża była o niebo łatwiejsza, wtedy niczym się nie przejmowałam, a teraz co chwilę coś...

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie pieluszek "spod lady z Rossmanna" to wg regulaminu promocja trwa do 31.12.2020 a kupon przychodzi chyba po 34tc więc niestety w teorii nie łapiemy się na to ale jeżeli w apce kliknięcie sobie albo wcześniejszą datę porodu ewentualnie że dziecko się już urodziło (ja tak zrobiłam) to dostaniecie na maila informacje że pieluszki za 1gr dostaniecie w rossmannie :)

Ja jutro mam USG III trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 20:57

Clover, GrubAsia, Majorka lubią tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:

Ja używałam olejków jak miałam covida i miałam strasznie zablokowane zatoki... zwykły miętowy pod nos, albo do miski z parującą wodą, w sumie nie pomogło bo węchu nie miałam kilka dni ale nos się trochę udrazniał.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja dzisiaj siedzę na glukozie. Pierwszą godzinę jakoś wysiedzę. Po drugim pobraniu pójdę chyba na dół do apteki kupić gaziki i sól fizjologiczną dla malucha.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ