🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania81 wrote:Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to byloale nie wiem czy to przez cukrzycę czy przez zwykłe obzarstwo🤣🤣😋
Ania81 lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Ania81 wrote:Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to byloAnia81 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Edward1 wrote:Ja mam to samo, oszaleć można. W sobotę wariowala, cały brzuch mi skakał, od niedzieli słabiutko z ruchami, tylko delikatne kopniaczki lub muśniecia, albo wogole nic. Do tego ma głowę na dole i czuję co jakiś czas jak mi gmera przy szyjce. Straszne uczucie...póki się nie urodzi to oszaleje z powodu tych ruchów.
Mnie krocze boli głównie wieczorami, po całym dniu chodzenia. Stekam i jęczę wtedy jak stara baba... -
Ja dzisiaj miałam wizytę u diabetologa i zobaczymy jak będzie mi szło z dieta. Wróciliśmy właśnie z zakupów u nakupowalismy pełno zdrowych rzeczy, które mam jeść i mąż prawie płakał przy kasie jak płacił 😂.
Co do ruchów - w poniedziałek miałam taki dzień, ze praktycznie cały dzień nic. Sprawdziłam detektorem - serduszko bije w swoim zwykłym tempie. Poczekałam do wieczora i jak dała wtedy popis to prosiłam już żeby przestała 😂. Także mnie akurat detektor uspokoił w takiej sytuacji i cieszę się ze go mam 😬.
Za to dzisiaj znowu kłuje/uciska mnie pod cyckiem lewym. Byłam u rodzinnego, bo chciałam skierowanie na usg brzucha, ale zbyła mnie mówiąc ze nie wyczuwa nic podejrzanego po tym jak mnie zbadała i ze wszystkie organy są tak ściśnięte już ze niedziwne ze boli 🤦🏼♀️. Jutro położna przychodzi żeby mnie zbadać, to jeszcze ja zapytam o ten temat.Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja już od jakich 2.mies nie używałam detektor, do wczoraj - cały dzień młoda była taka leniwa, że zestresowała matkę 😉 uspokiłam się bardzo, bo okazało się, że po prostu się inaczej przekrecila 😁
Rucola lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
nick nieaktualnyLiliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦♀️🤦♀️.
Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Pije tez ogromne ilosci wody 🤦♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszczeoloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży nie miałam detektora i dużo bardziej się stresowałam niż teraz. ja do tej pory zawsze znajdywałąm obydwa tętna, czasem potrzebuję więcej czasu, ale zawsze znajduję póki co i oby tak zostało...
edit. co do apetytu to jem bardzo dużo, ale widac to tez po wadze, 15kg+ ale jak nie zjem to zwyczajnie mnie mdli, więc za bardzo nie mam wyjscia. mam nadzieję, ze nie przekroczę 80kg w dniu porodu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 18:43
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyIngaaa wrote:Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?
-
Ania81 wrote:Liliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦♀️🤦♀️.
Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Pije tez ogromne ilosci wody 🤦♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszcze5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
nick nieaktualny
-
Ja jak miałam w ciąży problem z uszami i katarem, poszłam do lekarza, bo zaczęłam mieć gorączkę i dostałam sól morską do nosa i ototalgin do uszu. Soli używałam kilka dni, ototalgin użyłam 2 razy (nie chciałam ryzykwoac choć lekarz powiedział, że ma działanie miejscowe i jest bezpieczny) i przeszło. Nie wiem Inga jak jest u Ciebie, ale tak, jak pisze Majorka, poszłabym do lekarza. W ciąży lepiej nie ryzykować, lepiej żeby specjalista rzucił okiem
-
nick nieaktualnyU mnie skończyło się na antybiotyku, całkiem niedawno. Też miałam zatkane uszy, zatoki całe zawalone. Nic nie pomagało, zeszło mi na krtań straciłam głos 🙄 później niby odksztuszałam wydzielinę i było lepiej ale było to niedoleczone, kaszel taki oskrzelowy i antybiotyk 🤷 (trwało to miesiąc) ogólnie podobno zależy jaka infekcja jest bo można na same zatoki już dostać antybiotyk..
-
Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi odczuciami odnośnie ruchów dziecka. Nadal się strasznie wierci.
Kontaktowałam się ze swoją lekarz i mnie uspokoiła, żebym się nie martwiła, że niektóre dzieci tak mają i na tym etapie to się zdarza.
Moja 1 ciąża była o niebo łatwiejsza, wtedy niczym się nie przejmowałam, a teraz co chwilę coś... -
Dziewczyny, odnośnie pieluszek "spod lady z Rossmanna" to wg regulaminu promocja trwa do 31.12.2020 a kupon przychodzi chyba po 34tc więc niestety w teorii nie łapiemy się na to ale jeżeli w apce kliknięcie sobie albo wcześniejszą datę porodu ewentualnie że dziecko się już urodziło (ja tak zrobiłam) to dostaniecie na maila informacje że pieluszki za 1gr dostaniecie w rossmannie
Ja jutro mam USG III trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 20:57
Clover, GrubAsia, Majorka lubią tę wiadomość
-
Ingaaa wrote:Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?
Ja używałam olejków jak miałam covida i miałam strasznie zablokowane zatoki... zwykły miętowy pod nos, albo do miski z parującą wodą, w sumie nie pomogło bo węchu nie miałam kilka dni ale nos się trochę udrazniał. -
Hej dziewczynki. Ja dzisiaj siedzę na glukozie. Pierwszą godzinę jakoś wysiedzę. Po drugim pobraniu pójdę chyba na dół do apteki kupić gaziki i sól fizjologiczną dla malucha.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm