X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo
    Może coś w tym być bo ja jestem cały czas głodna 🤣🤣 nawet po bardzo sytym obiedzie mam wrażenie że mój żołądek jest pusty :) ale nie wiem czy to przez cukrzycę czy przez zwykłe obzarstwo🤣🤣😋

Ania81 lubi tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo
    Dopóki nie wiedziałam że mam cukrzycę ciążowa mialam ogromny apetyt i jadłam wszystko dosłownie. Odkąd wiem, mierze cukier i pilnuje diety (narazie na własną rękę po konsultacji z pielęgniarka diabetlogiczna bo wizytę właściwą mam 20 listopada w poradni) jem co 2, 3 h zbilansowane produkty nie chodzę głodna. Pije tez dużo wody.

Ania81 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja mam to samo, oszaleć można. W sobotę wariowala, cały brzuch mi skakał, od niedzieli słabiutko z ruchami, tylko delikatne kopniaczki lub muśniecia, albo wogole nic. Do tego ma głowę na dole i czuję co jakiś czas jak mi gmera przy szyjce. Straszne uczucie...póki się nie urodzi to oszaleje z powodu tych ruchów.
    Pisałam ostatnio, że mój się jakby uspokoił. Po prawie tygodniu znowu zaczął walić jak wściekły 😂

Mnie krocze boli głównie wieczorami, po całym dniu chodzenia. Stekam i jęczę wtedy jak stara baba...

• Luzia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Wiele z nas ma detektor ale moim zdaniem teraz już nie warto kupować bo i tak codziennie się czuje ruchy. Ale to moje zdanie 😉
    Zgadzam się ;) jak ciąża była młodsza, używałam namiętnie.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę u diabetologa i zobaczymy jak będzie mi szło z dieta. Wróciliśmy właśnie z zakupów u nakupowalismy pełno zdrowych rzeczy, które mam jeść i mąż prawie płakał przy kasie jak płacił 😂.

Co do ruchów - w poniedziałek miałam taki dzień, ze praktycznie cały dzień nic. Sprawdziłam detektorem - serduszko bije w swoim zwykłym tempie. Poczekałam do wieczora i jak dała wtedy popis to prosiłam już żeby przestała 😂. Także mnie akurat detektor uspokoił w takiej sytuacji i cieszę się ze go mam 😬.

Za to dzisiaj znowu kłuje/uciska mnie pod cyckiem lewym. Byłam u rodzinnego, bo chciałam skierowanie na usg brzucha, ale zbyła mnie mówiąc ze nie wyczuwa nic podejrzanego po tym jak mnie zbadała i ze wszystkie organy są tak ściśnięte już ze niedziwne ze boli 🤦🏼‍♀️. Jutro położna przychodzi żeby mnie zbadać, to jeszcze ja zapytam o ten temat.

Rucola lubi tę wiadomość

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od jakich 2.mies nie używałam detektor, do wczoraj - cały dzień młoda była taka leniwa, że zestresowała matkę 😉 uspokiłam się bardzo, bo okazało się, że po prostu się inaczej przekrecila 😁

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Pije tez ogromne ilosci wody 🤦‍♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszcze

oloowa2709 lubi tę wiadomość

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że te detektory czasami nie wykrywają bicia serca jak np dziecko się inaczej ułoży I potem niepotrzebny stres.sama nie wiem chyba jednak nie kupie

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?

hchys65go9cctdtm.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam detektora i dużo bardziej się stresowałam niż teraz. ja do tej pory zawsze znajdywałąm obydwa tętna, czasem potrzebuję więcej czasu, ale zawsze znajduję póki co i oby tak zostało...
    edit. co do apetytu to jem bardzo dużo, ale widac to tez po wadze, 15kg+ ale jak nie zjem to zwyczajnie mnie mdli, więc za bardzo nie mam wyjscia. mam nadzieję, ze nie przekroczę 80kg w dniu porodu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 18:43

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Ej dziewczyny niech mi powie któraś mądra co z tymi alejkami miętowymi I eukaliptusowymi czy można się tym inhalowac w ciazy? Niby czytałam że te olejki są bezpieczne ale może koras wie lepiej niż artykuł z neta?
    Robiłabym raczej inhalacje z wody morskiej albo soli fizjologicznej

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Liliputkowo, Olowa dzieki, ja sie starac jesc zbalansowane posilki tak co 2-3h ale jak na razie nic nie pomaga🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Wolalabym obzarstwo niz cukrzyce🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Pije tez ogromne ilosci wody 🤦‍♀️, maz sie zastanawia gdzie ja to wszystko mieszcze
    Jem co dwie godziny i co by to nie było i tak głód mi doskwiera.. ale jak po ciąży cukrzyca minie to i to się pewnie unormuje.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No robię takie inhalacje sobie Ale szału nie ma.a mam na maxa uszy pozatykane:/

hchys65go9cctdtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    No robię takie inhalacje sobie Ale szału nie ma.a mam na maxa uszy pozatykane:/
    Umów się do lekarza

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam w ciąży problem z uszami i katarem, poszłam do lekarza, bo zaczęłam mieć gorączkę i dostałam sól morską do nosa i ototalgin do uszu. Soli używałam kilka dni, ototalgin użyłam 2 razy (nie chciałam ryzykwoac choć lekarz powiedział, że ma działanie miejscowe i jest bezpieczny) i przeszło. Nie wiem Inga jak jest u Ciebie, ale tak, jak pisze Majorka, poszłabym do lekarza. W ciąży lepiej nie ryzykować, lepiej żeby specjalista rzucił okiem

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skończyło się na antybiotyku, całkiem niedawno. Też miałam zatkane uszy, zatoki całe zawalone. Nic nie pomagało, zeszło mi na krtań straciłam głos 🙄 później niby odksztuszałam wydzielinę i było lepiej ale było to niedoleczone, kaszel taki oskrzelowy i antybiotyk 🤷 (trwało to miesiąc) ogólnie podobno zależy jaka infekcja jest bo można na same zatoki już dostać antybiotyk..

• Aguu Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podzielenie się swoimi odczuciami odnośnie ruchów dziecka. Nadal się strasznie wierci.
    Kontaktowałam się ze swoją lekarz i mnie uspokoiła, żebym się nie martwiła, że niektóre dzieci tak mają i na tym etapie to się zdarza.
    Moja 1 ciąża była o niebo łatwiejsza, wtedy niczym się nie przejmowałam, a teraz co chwilę coś...

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie pieluszek "spod lady z Rossmanna" to wg regulaminu promocja trwa do 31.12.2020 a kupon przychodzi chyba po 34tc więc niestety w teorii nie łapiemy się na to ale jeżeli w apce kliknięcie sobie albo wcześniejszą datę porodu ewentualnie że dziecko się już urodziło (ja tak zrobiłam) to dostaniecie na maila informacje że pieluszki za 1gr dostaniecie w rossmannie :)

Ja jutro mam USG III trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 20:57

Clover, GrubAsia, Majorka lubią tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:

Ja używałam olejków jak miałam covida i miałam strasznie zablokowane zatoki... zwykły miętowy pod nos, albo do miski z parującą wodą, w sumie nie pomogło bo węchu nie miałam kilka dni ale nos się trochę udrazniał.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja dzisiaj siedzę na glukozie. Pierwszą godzinę jakoś wysiedzę. Po drugim pobraniu pójdę chyba na dół do apteki kupić gaziki i sól fizjologiczną dla malucha.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ