X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunia82 powodzenia🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Sylwunia82 lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dzięki dziewczyny za to info o bakteriach. Ja zawsze robię w alabie i tam jednak ta lista parametrów jest bardziej szczegółowa. Sprawdzałam już nawet na stronie diagnostyki opis tego badania i tam nie było nawet słowa o bateriach, dlatego myślałam, że jednak nie robią. A np. azotyny czy ketony też miałam nieobecne, a mimo to wpisali wynik. Zdziwiona jestem w takim razie, bo zawsze jakieś nieliczne bakterie mi wychodzą... Koleżanka która robi badania tylko w diagnostyce mówiła właśnie, że ona bakterie miała tylko w badaniu szczegółowym. No ale pewnie faktycznie nie było, a ja niepotrzebnie roztrząsam temat. Pierwszy raz mi wyszedł przejrzysty mocz a nie mętny, więc chyba faktycznie nic tam nie pływało po prostu 🤔 Morfologia za to trochę słabo, ilość erytrocytów na dolnej granicy, leukocyty podwyższone. Płytki krwi i hemoglobina ok.

Dziś postanowiłam sobie, że muszę zabrać się na poważnie za wyprawkę, bo większości rzeczy jeszcze nie mamy. Zacznę od zakupów z apteki, a te przyjemniejsze, czyli ubranka i inne gadżety zostawię sobie na deser 🤭 W tym tygodniu muszę też dokończyć odnawianie tej kołyski, póki jeszcze brzuch mi tak nie przeszkadza - mąż mówił że on będzie to robił, ale się uparłam, że ja chcę i on tylko mi pomaga, zresztą i tak ma jeszcze masę roboty z remontem naszej sypialni i nie chcę go od tego odciągać. Chciałabym, żeby do końca grudnia wszystko było już gotowe, a jak wyjdzie - zobaczymy 🙂

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśka jaki wózek kupiliście? jakie nosidełka? Ja na swój czekam, dziś kurier go odbiera z Czech ;) Jesli chodzi o nosidełka to u nas Avionaut sprawdził się idealnie, jest najlepiej przystosowanym fotelikiem pod wczesniaki, dzięki unikatowej wkładce noworodkowej (jest kilkuczęściowa i dziecko zawsze trzyma w pionie, nie pozwala na zapadanie się dziecka, co utrudnia oddychanie).
    Niestety dziś miałam niefajne doświadczenie z Ikea... z uwagi na braki magazynowe musiałam złozyć zamówienie telefonicznie i Pani zaznaczyła mi zły punkt odbioru :( Ja tego nie dopatrzyłam, zapłaciłam i okazuje się, ze teraz już nie mogę zmienić miejsca odbioru :( Musza mi anulować całe zamówienie i zwrócić mi środki, mają na to 14 dni a do tego czasu ten towar deficytowy jest jakby zarezerwowany dla mnie, więc nie mogę wykonać ponownego zamówienia :( Kicha na maksa :( a już chciałam zacząć pranie i prasowanie....
    Sylwunia ja Ciebie też pamiętam oczywiście. Trzymam bardzo mocno kciuki, daj znam znać z każdego etapu ciąży!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • adaska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mamy wózek Valco Snap Duo Trend
    Foteliki Maxi Cosi Pebble Pro :)
    Myśleliśmy o Avionaucie ale nie mogliśmy dopasować baz do mojego samochodu :( ale wiem, że jest super lekki

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunia trzymam mocne kciuki za ciebie i Twojego małego bąka, wierzę, że tym razem czeka Was samo szczęście ❤️

Rucola współczuję przygód z Ikeą 😑 też mam zamiar na zakupy i zastanawiam się czy nie skorzystać z ich dostawy, ale tak lubię chodzić po tym sklepie, że nie wiem czy się oprę takiej wycieczce 😄 co zamawiałaś?

Ja wciąż się wstrzymuje z wyprawką, bo czekam na remont pokoiku, ale umawia ie się z Panami fachowcami idzie jak krew z nosa i nie wiem czy wyrobi się chociażby do końca stycznia 😔

Ja ostatnio mam nawrót zmęczenia i do łask wróciły około południowe drzemki 😄

Kto ma wizyty w tym tygodniu? Dajcie znać jak Wasz maleństwa rosną 😃

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Sylwunia trzymam mocne kciuki za ciebie i Twojego małego bąka, wierzę, że tym razem czeka Was samo szczęście ❤️

Rucola współczuję przygód z Ikeą 😑 też mam zamiar na zakupy i zastanawiam się czy nie skorzystać z ich dostawy, ale tak lubię chodzić po tym sklepie, że nie wiem czy się oprę takiej wycieczce 😄 co zamawiałaś?

Ja wciąż się wstrzymuje z wyprawką, bo czekam na remont pokoiku, ale umawia ie się z Panami fachowcami idzie jak krew z nosa i nie wiem czy wyrobi się chociażby do końca stycznia 😔

Ja ostatnio mam nawrót zmęczenia i do łask wróciły około południowe drzemki 😄

Kto ma wizyty w tym tygodniu? Dajcie znać jak Wasz maleństwa rosną 😃
    Ikea jest chyba zamknięta do odwołania.

08.02 💙 Artur
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Ikea jest chyba zamknięta do odwołania.

Faktycznie! Myślałam, że tylko galerie, ale to może i lepiej 😅 skończy się na zamówieniu online, może wyjdzie taniej 😉

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu własnie miałam Ci pisać że zamknięte. ja zamawiałam m. in szafę na ciuszki i to z nią był problem... nie wiem kiedy będę mieć ją w domu :(

GrubAsia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio robiliśmy zakupy w ikea, tzn. zamawialiśmy online z dostawą. Dziewczyny dostały mega szafę z lustrem. Są zachwycone :D A maluch W spadku odziedziczy komodę. W tym tygodniu jesteśmy na etapie małego przemeblowania, więc w końcu będę mogła wszystko poukładać i czekać na poród :)
    Ubranek nie kupuję dużo. Dla dziewczyn dostałam mega pakę po córeczkach szwagierki. W praktyce większości nawet nie założyliśmy.

Sylwunia powodzenia ♥

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pierwsze Ktg za nami. Mały wazy 1323 gr i jest bardzo ruchliwy. Szyjka bardzo długo, 5,4- nawet dłuższa niż 2 tygodnie temu. A byłam pewna, ze się skraca bo czuje taki napór, kłucie czesto no i ten twardniejąca brzuch. Na to wychodzi, ze w moim przypadku nie wpływa na skracanie się szyjki.
    My w weekend skończyliśmy wykańczać pokoik. Tapeta, która wybraliśmy jest mega. Teraz wieczorami siedzimy wszyscy w tym pokoiku bo jest baaaaardzo przytulnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 13:16

Angelika0507, madiiiii, Clover, GrubAsia, ultraviolet, Ania81, oloowa2709, _Hope, Rucola, werni lubią tę wiadomość

• Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:

Byłam też dziś i odebrałam gratisówki z Rossmanna i DM 😊

url=https://naforum.zapodaj.net/7cae3fdb7b40.jpg.html]7cae3fdb7b40.jpg[/url

Angelika o co chodzi z tymi gratisówkami? To za punkty czy za duże zakupy? Oświeć mnie :)

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    Angelika o co chodzi z tymi gratisówkami? To za punkty czy za duże zakupy? Oświeć mnie :)
    Mam aplikacje Rossmann i DM, tam wprowadziłam dane, że spodziewam się dziecka i w kuponach wyskoczyło mi jako gratisy do odebrania w sklepie 😊
    Niestety w polskiej aplikacji Rossmann nic takiego nie mam, jedynie w niemieckiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 13:09

Mimi87 lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    Mam aplikacje Rossmann i DM, tam wprowadziłam dane, że spodziewam się dziecka i w kuponach wyskoczyło mi jako gratisy do odebrania w sklepie 😊
    Niestety w polskiej aplikacji Rossmann nic takiego nie mam, jedynie w niemieckiej.
    Tez mam ten zestaw. 😃😃😃

Mimi87 lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polskim Rossmannie można odebrać małą paczkę pampersów za 1 grosz chyba po 34 tygodniu ciąży, tylko trzeba być zapisanym do programu Rossnę jako mama oczekująca dziecka. Trzeba sobie też zaznaczyć zgodę na newsletter, bo to chyba na maila przychodzi informacja że już można odebrać. Tylko o pieluchy trzeba pytać przy kasie, bo to produkt "spod lady" 😁

Mimi87 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:

A co to jest DM? Boże, jaka ja jestem niezorientowana :|

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Tez mam ten zestaw. 😃😃😃

Ja tak samo 🤪. Mam jeszcze tę chustę z DM do odebrania, ale nie wiem czy mi się w ogóle to przyda, wiec póki co nie poszłam po nią 😅.

• Mavi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    A co to jest DM? Boże, jaka ja jestem niezorientowana :|

To drogeria. W Polsce jej nie ma o ile się nie mylę 🤗.

Mimi87 lubi tę wiadomość

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja tak samo 🤪. Mam jeszcze tę chustę z DM do odebrania, ale nie wiem czy mi się w ogóle to przyda, wiec póki co nie poszłam po nią 😅.

Ja ta chustę odebrałam w poprzedniej ciazy( (3 lata temu) i ani razu jej nie użyłam. Leży gdzieś upchnięta wiec teraz nie odbieram bo dla mnie jest to rzecz zbędna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam chuste z najmlodszym, bo ciezko bylo jak mnie z oczu stracil, albo musialam go polozyc do lezaczka a on mial inne plany🤦‍♀️😂😂😂. Uzywalam chyba przez miesiac moze troszeczke dluzej. Przegladajac rzeczy starszakow znalazlam i chuste, zobaczymy czy teraz bede jej uzywac.

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja muszę zobaczyć jak w ogóle tego używać 😁🙈

Edit: Już wiem, zabezpiecza przed oczami obcych 😊 a ja myślałam nieświadoma, że ma jeszcze jakieś funkcje 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 16:20

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ