X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dostalam wanienke dla malucha. Kolejna rzecz do odchaczenia na liscie wyprawkpwej😊.
    Doczytalam sie o waszych problemach ze spaniem. Ja sie dolaczam do klubu. Nie moge spac no ciezko sie oddycha, synek mnie kopie czasami. Meczy pragnienie, w nocy jest najgorzej. Czesto noga mi dretwieje.
    Ale damy rade przez to przejsc, dla naszych maluszkow.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis beznadziejny dzień.w niedzielę bylismy na imprezie I niestety jedna osoba z gości była chora I oczywiście moja cora już wczoraj noc nieprzespana bo się kręciła I postekiwala, ewidentnie coś jej przeszkadzało. A dziś już kichala 50 razy w ciagu dnia, oczy szkliste, lekki katar.eh ludzie są niepoważni;/ A pytałam się czy wszyscy zdrowi.oczywiscie ja zaraz pewnie od cory złapie dlatego już na zaś pakuje w siebie tony czosnku;/ brak słów po prostu. Dziś wykupiłam pół apteki żeby mi się młoda bardziej nie rozłożyła;/

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa niestety ludzie są mega nieodpowiedzialni. i codziennie się gdzieś z tym spotykamy. A tu nie dość.ze dziecko zarazil to i możliwe że kobietę w ciąży brak słów...

ja dziś byłam w szkole rodzenia. fajnie było. temat karmienia piersią. nie wiedziałam wcześniej o hartowaniu brodawek ani o tym że matka wytwarza inne mleko dla chłopca A inne dla dziewczynki. (podobno przy blizniakach się wypośrodkowuje 😅)

Ingaaa lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ingaaa niestety ludzie są mega nieodpowiedzialni. i codziennie się gdzieś z tym spotykamy. A tu nie dość.ze dziecko zarazil to i możliwe że kobietę w ciąży brak słów...

ja dziś byłam w szkole rodzenia. fajnie było. temat karmienia piersią. nie wiedziałam wcześniej o hartowaniu brodawek ani o tym że matka wytwarza inne mleko dla chłopca A inne dla dziewczynki. (podobno przy blizniakach się wypośrodkowuje 😅)
    Nie hartuje się już brodawek. To jest stara szkoła, wiecej można zrobić szkody, niż pożytku.

Franiczka_, Rucola lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam od poloznej, że już się nie hartuje :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też mówiła że hartowanie to prehistoria

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam nigdy o hartowaniu brodawek 😃😳 o hartowaniu dziecka tak ale o brodawkach nie 🤣 jak to się robi i czemu ma to służyć? 🤔

Inne mleko dla dziewczynek i chłopców?? Co?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa współczuję. Moi teściowie są w porządku, ale pod względem roznoszenia chorób tez zero wyobraźni. Kiedyś zarazili sas grypą żołądkową. Jak do nich jedziemy też oczywiście nie wspomną, że są chorzy, byle za wszelką cenę spotkać się z wnuczkami. Przed ich przyjazdem muszę robić wywiad, żeby nie przywlekli jakiegoś wirusa...

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly dziś wypada 100dni :)

Vagabond, AgataAgatka lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ingaaa współczuję. Moi teściowie są w porządku, ale pod względem roznoszenia chorób tez zero wyobraźni. Kiedyś zarazili sas grypą żołądkową. Jak do nich jedziemy też oczywiście nie wspomną, że są chorzy, byle za wszelką cenę spotkać się z wnuczkami. Przed ich przyjazdem muszę robić wywiad, żeby nie przywlekli jakiegoś wirusa...

No dramat to jest.moja teściowa to kiedyś wpadla na weekend z zapaleniem oskrzeli do wnuczki w odwiedziny bo się stęskniła I zapomniała powiedzieć że jest chora🙈🙈 mieszka od nas 200 km ..

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ciazy można wdychac sobie olejek miętowy?? Inhalacje taka robić? Mi ten olejek mega pomaga na górne drogi oddechowe zawsze.dzis mi łeb peka.u was też taka ciężka pogoda? U nas chyba od tygodnia brak słońca.Niecierpie. Już wolę na minusie by było Ale trochę sloneczka:)

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała 3 dni w brzuchu że mega czułam ja A teraz od wczoraj spokój.moze wyczula moje wkurw.. że kuzynka zataila ze ma chore dziecko😂

hchys65go9cctdtm.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Nie słyszałam nigdy o hartowaniu brodawek 😃😳 o hartowaniu dziecka tak ale o brodawkach nie 🤣 jak to się robi i czemu ma to służyć? 🤔

Inne mleko dla dziewczynek i chłopców?? Co?
    Również pierwsze słyszę o hartowaniu brodawek, natomiast oglądam serial Niemowlęta na Netflixie i tam w jednym z odcinków było właśnie o tym, że skład mleka matki nieco się różni w zależności od płci, co było poparte badaniami. Taka ciekawostka :)

A ze szkołami rodzenia i ogólnie poradami położnych, to zawsze warto weryfikować informacje, bo tak jak piszecie, niektóre zalecenia są archaiczne. Czasem położna rozpoczynająca praktykę, z mniejszym doświadczeniem, ma bardziej aktualną wiedzę od Pań, które są od dziesiątków lat w zawodzie. Oczywiście nie generalizuje.

Majorka lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha A czemu można sobie zaszkodzić tym hartowaniem? chodzi ci o wydzielanie oksycotyny? bo w 37 to już nic strasznego jak wywoła skurcze. czy o coś innego chodzi?

ja też tego nie robiłam bo zwyczajnie o tym nie słyszałam. ale też synek nie poranił mi nigdy brodawek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 13:49

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję bardzo wzmożone ruchy małej... z krótkimi przerwami od kilku godzin. Czy któraś z was tak miała?
    Przyznam szczerze, że do tej pory czułam bardzo delikatne ruchy i mnie to martwi.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi wszystko związane z ruchami :) raz za mocno, raz za slabo, raz za dlugo potem za krotko. Zwariowac mozna. Do tego mam obolale krocze, jakby mnie ktoś skopał. Jak chwilę posiedze albo poleze i chce zmienić pozycje to bardzo mnie boli. To pewnie normalne ale sprawia ogromny dyskomfort.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Mnie martwi wszystko związane z ruchami :) raz za mocno, raz za slabo, raz za dlugo potem za krotko. Zwariowac mozna. Do tego mam obolale krocze, jakby mnie ktoś skopał. Jak chwilę posiedze albo poleze i chce zmienić pozycje to bardzo mnie boli. To pewnie normalne ale sprawia ogromny dyskomfort.

Ja mam to samo, oszaleć można. W sobotę wariowala, cały brzuch mi skakał, od niedzieli słabiutko z ruchami, tylko delikatne kopniaczki lub muśniecia, albo wogole nic. Do tego ma głowę na dole i czuję co jakiś czas jak mi gmera przy szyjce. Straszne uczucie...póki się nie urodzi to oszaleje z powodu tych ruchów.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś ma detektor tętna? Nie wiem czy kupować to czy nie

hchys65go9cctdtm.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    A któraś ma detektor tętna? Nie wiem czy kupować to czy nie

Wiele z nas ma detektor ale moim zdaniem teraz już nie warto kupować bo i tak codziennie się czuje ruchy. Ale to moje zdanie 😉

010iflw102q8b1rd.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ