X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dostalam wanienke dla malucha. Kolejna rzecz do odchaczenia na liscie wyprawkpwej😊.
    Doczytalam sie o waszych problemach ze spaniem. Ja sie dolaczam do klubu. Nie moge spac no ciezko sie oddycha, synek mnie kopie czasami. Meczy pragnienie, w nocy jest najgorzej. Czesto noga mi dretwieje.
    Ale damy rade przez to przejsc, dla naszych maluszkow.

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis beznadziejny dzień.w niedzielę bylismy na imprezie I niestety jedna osoba z gości była chora I oczywiście moja cora już wczoraj noc nieprzespana bo się kręciła I postekiwala, ewidentnie coś jej przeszkadzało. A dziś już kichala 50 razy w ciagu dnia, oczy szkliste, lekki katar.eh ludzie są niepoważni;/ A pytałam się czy wszyscy zdrowi.oczywiscie ja zaraz pewnie od cory złapie dlatego już na zaś pakuje w siebie tony czosnku;/ brak słów po prostu. Dziś wykupiłam pół apteki żeby mi się młoda bardziej nie rozłożyła;/

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa niestety ludzie są mega nieodpowiedzialni. i codziennie się gdzieś z tym spotykamy. A tu nie dość.ze dziecko zarazil to i możliwe że kobietę w ciąży brak słów...

ja dziś byłam w szkole rodzenia. fajnie było. temat karmienia piersią. nie wiedziałam wcześniej o hartowaniu brodawek ani o tym że matka wytwarza inne mleko dla chłopca A inne dla dziewczynki. (podobno przy blizniakach się wypośrodkowuje 😅)

Ingaaa lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ingaaa niestety ludzie są mega nieodpowiedzialni. i codziennie się gdzieś z tym spotykamy. A tu nie dość.ze dziecko zarazil to i możliwe że kobietę w ciąży brak słów...

ja dziś byłam w szkole rodzenia. fajnie było. temat karmienia piersią. nie wiedziałam wcześniej o hartowaniu brodawek ani o tym że matka wytwarza inne mleko dla chłopca A inne dla dziewczynki. (podobno przy blizniakach się wypośrodkowuje 😅)
    Nie hartuje się już brodawek. To jest stara szkoła, wiecej można zrobić szkody, niż pożytku.

Franiczka_, Rucola lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam od poloznej, że już się nie hartuje :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też mówiła że hartowanie to prehistoria

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam nigdy o hartowaniu brodawek 😃😳 o hartowaniu dziecka tak ale o brodawkach nie 🤣 jak to się robi i czemu ma to służyć? 🤔

Inne mleko dla dziewczynek i chłopców?? Co?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa współczuję. Moi teściowie są w porządku, ale pod względem roznoszenia chorób tez zero wyobraźni. Kiedyś zarazili sas grypą żołądkową. Jak do nich jedziemy też oczywiście nie wspomną, że są chorzy, byle za wszelką cenę spotkać się z wnuczkami. Przed ich przyjazdem muszę robić wywiad, żeby nie przywlekli jakiegoś wirusa...

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly dziś wypada 100dni :)

Vagabond, AgataAgatka lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie slyszalam o hartowaniu brodawek 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️.

Ja sie troche martwie, bo mam wrazenie, ze moj maluszek rusza sie coraz mniej. Obecnie obserwuje, pije zimna wode. Jak dalej bede miec te odczucia jade na oddzial.
    Do dziewczyny z cukrzyce ciazowa. Czy zwiekszyc sie wam apetyt? Ja jestem caly czas glodna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Mialam cukrzyce w ciazy z synkiem, ale juz nie pamietam jak to bylo

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ingaaa współczuję. Moi teściowie są w porządku, ale pod względem roznoszenia chorób tez zero wyobraźni. Kiedyś zarazili sas grypą żołądkową. Jak do nich jedziemy też oczywiście nie wspomną, że są chorzy, byle za wszelką cenę spotkać się z wnuczkami. Przed ich przyjazdem muszę robić wywiad, żeby nie przywlekli jakiegoś wirusa...

No dramat to jest.moja teściowa to kiedyś wpadla na weekend z zapaleniem oskrzeli do wnuczki w odwiedziny bo się stęskniła I zapomniała powiedzieć że jest chora🙈🙈 mieszka od nas 200 km ..

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ciazy można wdychac sobie olejek miętowy?? Inhalacje taka robić? Mi ten olejek mega pomaga na górne drogi oddechowe zawsze.dzis mi łeb peka.u was też taka ciężka pogoda? U nas chyba od tygodnia brak słońca.Niecierpie. Już wolę na minusie by było Ale trochę sloneczka:)

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szalała 3 dni w brzuchu że mega czułam ja A teraz od wczoraj spokój.moze wyczula moje wkurw.. że kuzynka zataila ze ma chore dziecko😂

hchys65go9cctdtm.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Nie słyszałam nigdy o hartowaniu brodawek 😃😳 o hartowaniu dziecka tak ale o brodawkach nie 🤣 jak to się robi i czemu ma to służyć? 🤔

Inne mleko dla dziewczynek i chłopców?? Co?
    Również pierwsze słyszę o hartowaniu brodawek, natomiast oglądam serial Niemowlęta na Netflixie i tam w jednym z odcinków było właśnie o tym, że skład mleka matki nieco się różni w zależności od płci, co było poparte badaniami. Taka ciekawostka :)

A ze szkołami rodzenia i ogólnie poradami położnych, to zawsze warto weryfikować informacje, bo tak jak piszecie, niektóre zalecenia są archaiczne. Czasem położna rozpoczynająca praktykę, z mniejszym doświadczeniem, ma bardziej aktualną wiedzę od Pań, które są od dziesiątków lat w zawodzie. Oczywiście nie generalizuje.

Majorka lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannaha A czemu można sobie zaszkodzić tym hartowaniem? chodzi ci o wydzielanie oksycotyny? bo w 37 to już nic strasznego jak wywoła skurcze. czy o coś innego chodzi?

ja też tego nie robiłam bo zwyczajnie o tym nie słyszałam. ale też synek nie poranił mi nigdy brodawek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 13:49

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję bardzo wzmożone ruchy małej... z krótkimi przerwami od kilku godzin. Czy któraś z was tak miała?
    Przyznam szczerze, że do tej pory czułam bardzo delikatne ruchy i mnie to martwi.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi wszystko związane z ruchami :) raz za mocno, raz za slabo, raz za dlugo potem za krotko. Zwariowac mozna. Do tego mam obolale krocze, jakby mnie ktoś skopał. Jak chwilę posiedze albo poleze i chce zmienić pozycje to bardzo mnie boli. To pewnie normalne ale sprawia ogromny dyskomfort.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Mnie martwi wszystko związane z ruchami :) raz za mocno, raz za slabo, raz za dlugo potem za krotko. Zwariowac mozna. Do tego mam obolale krocze, jakby mnie ktoś skopał. Jak chwilę posiedze albo poleze i chce zmienić pozycje to bardzo mnie boli. To pewnie normalne ale sprawia ogromny dyskomfort.

Ja mam to samo, oszaleć można. W sobotę wariowala, cały brzuch mi skakał, od niedzieli słabiutko z ruchami, tylko delikatne kopniaczki lub muśniecia, albo wogole nic. Do tego ma głowę na dole i czuję co jakiś czas jak mi gmera przy szyjce. Straszne uczucie...póki się nie urodzi to oszaleje z powodu tych ruchów.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś ma detektor tętna? Nie wiem czy kupować to czy nie

hchys65go9cctdtm.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    A któraś ma detektor tętna? Nie wiem czy kupować to czy nie

Wiele z nas ma detektor ale moim zdaniem teraz już nie warto kupować bo i tak codziennie się czuje ruchy. Ale to moje zdanie 😉

010iflw102q8b1rd.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ