🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hope wrote:Ja mam okulistyczne wskazania do CC, o których wiedziałam zanim jeszcze zaszłam w ciążę. Dodatkowo lekarz prowadzący mówi, że moja drobna budowa również skłania do rozwiązania przez cięcie.
W którym tygodniu macie badania prenatalne 3 trymestru?
U mnie dokładnie 32+0 czyli za 5 tygodni. Dzisiaj byłam
Na wizycie. Mimo dotkliwych skurczy i kłucia w pochwie szyjka dłuższa niż na połówkowychnie mierzyliśmy malucha ale fikał i mam zdjęcie z profilu
_Hope, oloowa2709 lubią tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:dziewczyny a to nie jest tak że waga na usg jest określana przy wzięciu pod uwagę wszystkich parametrów typu brzuch głowa udo ? I gdy np dziecko ma dłuższą kość udowa to automatycznie wpływa to na zwiększenie wagi ? ja dość sceptycznie podchodzę do tego ważenia przez usg. mam na swoim przykładzie to że pomylili się aż o 600 gram i u koleżanki tak samo A nasze dzieci były po prostu długonogie
Dokładnie tak jest, waga w całe nie jest dokładną tylko szacowana na podstawie wymiarów ale nie tylko
Starszy syn urodził się 700g cięższy a młodszy prawie kilogram..
Ja na wagę nie patrze, dla mnie to tylko szacunek, żeby sprawdzić czy dziecko w miarę równo rośnie itd, żaden wyznacznikAnia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaenka wrote:Taak, idziemy razem na "odstrzał" 🙈🤪.
A co do ubranek to też już zakończyłam tą część wyprawki hehe, ale akurat z Nexta nic nie mam chociaż podobają mi się bardzo te ciuszki. Większość mam z H&M i Kappahl i też są cudne, ale nie prałam jeszcze. Zobaczymy jak po praniu😉.
Macie może do polecenia jakieś fajne torby do wózka? Na razie fajne widziałam z Makaszka.
Ja mam z h&m jeszcze po pierwszym synku, w praniu sprawdzily sie dobrze. Kapphal ma dobre ubrania, ale ja teraz rzadnych z tej frimy na mam. -
Z tego co piszecie, zazwyczaj Wasze dzieci rodziły się większe niż wynikałoby to z USG. I tego boję się najbardziej. Że dziecko będzie za duże i konieczny będzie transfer do szpitala. U mnie waga dziewczyn mniej więcej zgadzała się z tym co na USG. Dlatego wolałabym, żeby maluch za długo nie czekał na wyjście.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Z tego co piszecie, zazwyczaj Wasze dzieci rodziły się większe niż wynikałoby to z USG. I tego boję się najbardziej. Że dziecko będzie za duże i konieczny będzie transfer do szpitala. U mnie waga dziewczyn mniej więcej zgadzała się z tym co na USG. Dlatego wolałabym, żeby maluch za długo nie czekał na wyjście.
Wg mojego lekarza kobieta jeśli urodziła raz z wagą X to kolejne jak będzie miało ok pół kilo więcej to też sobie poradzi.
U mnie pierwszy syn 4050(usg pokazywało ok 3300) a młodszy 4300(usg pokazywało 3400)
To, że u nas rodziły się większe to myślę, że to loteria bo równie dobrze pewne wymiary mogły zanizyc wagęmadiiiii lubi tę wiadomość
-
madii u koleżanki było natomiast odwrotnie. dawano małej 3600 A ona urodziła 3040. mała miała mega długie nóżki
Ingaa jakie niskie te wartości o jaa 🤔jeszcze nie widziałam żeby były wszystkie poniżej 100 u kogoś . ja co s czuje że moje będą wywalone w kosmos...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 21:51
Ingaaa, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Ingaaa wrote:Ej dziewczyny mam wyniki z dzisiaj z glukozy I wyszła mi naczczo 82, po godz 82 I po 2 godz 89.dziwne że dwa wyniki takie same.. ciekawe aż zerknę jak miałam w 1 ciazy.wiec wtedy miałam takie wyniki:77,113,108
Rzeczywiście dziwne.
Ja idę jutro i jestem ciekawa jak moje wyniki bo ja od dawna żadnych cukrów nie jadam -
Inga mi to wygląda na hiperinsulinemie i nic się raczej z tym nie robi, ale na pewno zalecona jest dieta z niskim indeksem glikemicznym żeby nie prowokować trzustki do takich dużych wyrzutów insuliny. Edit.Także jedzenie typu czekolada czy paczki według mnie trzeba mocno ograniczyć ale oczywiście dopytaj lekarza.
Madii mój synek był szacowany na 3500-3600 a urodził się niecałe 3200. Teraz córeczka ma długą kość udową i to według mnie zawyża szacunkową wagę a synek ma krótką, co pewnie tą wagę zaniża. Zobaczymy jutro jak te moje Bąble rosnąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 22:25
madiiiii, Clover lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Inga mi to wygląda na hiperinsulinemie i nic się raczej z tym nie robi, ale na pewno zalecona jest dieta z niskim indeksem glikemicznym żeby nie prowokować trzustki do takich dużych wyrzutów insuliny. Edit.Także jedzenie typu czekolada czy paczki według mnie trzeba mocno ograniczyć ale oczywiście dopytaj lekarza.
Madii mój synek był szacowany na 3500-3600 a urodził się niecałe 3200. Teraz córeczka ma długą kość udową i to według mnie zawyża szacunkową wagę a synek ma krótką, co pewnie tą wagę zaniża. Zobaczymy jutro jak te moje Bąble rosną
O matko ale straszne rzeczy mi.piszesz 😱😱😱😱😱 no będę musiała się wypytac -
ultraviolet wrote:Dziewczyny wyszłam dziś z lolkiem na wolność że szpitala 😊 jestem mega szczęśliwa, że już się sytuacja uspokoiła i możemy być w domu 😊
Ale teraz będę świrować, bo bardzo słabo czuję ruchy, a na oddziale był ciągły monitoring 😞ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Ingaaa wrote:Ej dziewczyny mam wyniki z dzisiaj z glukozy I wyszła mi naczczo 82, po godz 82 I po 2 godz 89.dziwne że dwa wyniki takie same.. ciekawe aż zerknę jak miałam w 1 ciazy.wiec wtedy miałam takie wyniki:77,113,10808.02 💙 Artur
-
Uff, no to trochę mnie pocieszyłyście
♥ Maluch właściwie od pierwszego USG jest tydzień do przodu. Mam nadzieję, że to tylko długie nogi
Inga faktycznie jakiś dziwny ten drugi wynik. U mnie też nie za wysoko, ale jednak widać skok po glukozie: 79, 107, 81
BlackRose rodziłaś naturalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 22:46
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm