🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Olowa ja kupuję czopki, paracetamol. Przy synku kupiłam i wyrzuciłam przeterminowane, liczę, ze tym razem też tak będzie
Vagabond daj koniecznie znać co powiedział diabetolog, bo jestem bardzo ciekawa perspektywy specjalisty.
Kurcze Dziewczyny mam mega problem z zamówieniem z Ikei, nie ma półek do mojej szafy i nie wiem jak to obejść. To bardzo wstrzymuje moje szykowanie wyprawki ;/oloowa2709, Vagabond lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ewkaewka wrote:Ja prędzej krople, bo pewnie czopków nie dam rady włożyć 😂
Właśnie czytałam artykuł, że do 3 miesiąca nie powinno się podawać bez konsultacji z pediatrą. Kupię i tak, bo w domu warto mieć.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
oloowa2709 wrote:Dziewczyny jak wygląda pierwsza wizyt w poradni dabietologicznej? Mam być w piątek o 7 rano na Polnej, najedzona i napita 🤔. I drugie pytanie, jakie leki kupujecie dla maluchów? Na gorączkę to czopki czy krople doustnie?
Jesteś z Poznania? 🤔 -
U nas czopki się nie sprawdzily. Mam całe opakowanie paracetamolu. Na gorączkę itd stosuje w syropie paracetamol, ibufen forte lub ibum forte. Z doświadczenia wiem ze warto mieć paracetamol i coś z ibuprofenem, bo czasami paracetamol nie działał wtedy ratował nas np ibum lub odwrotnie.
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Patt94 wrote:Jesteś z Poznania? 🤔
Patt94 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
oloowa2709 wrote:Dziewczyny jak wygląda pierwsza wizyt w poradni dabietologicznej? Mam być w piątek o 7 rano na Polnej, najedzona i napita 🤔. I drugie pytanie, jakie leki kupujecie dla maluchów? Na gorączkę to czopki czy krople doustnie?
Ja kupuje I takie I takie.moja klarycha pół roku ulewala więc balam się jej dawać syropy bo bym nie wiedziała ile ulala ile nie.wiec jakoś rok czasu jechałam na czopkach. Nic strasznego;) ogólnie wolę czopki bo szybciej dzialaja ponoc.oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Ja również miałam paracetamol i coś z Ibuprofenem w domu. Żeby mieć zamiennie. Mam gdzieś tez czopki ale podawałam bardzo rzadko. U mnie syn był na maksa kolkowy jak tylko skończył miesiąc - byłam zaopatrzona w sab simplex który ratował mi tyłek a jego brzuszek. Espumisan w kroplach, wit D i jakiś probiotyk chyba dicoflor.
oloowa2709 lubi tę wiadomość
-
Ingaaa wrote:Ja mówiłam w aptece ze potrzebuje czopki dla dziecka o wadze takiej I takiej I mi Panie dawaly:)
Mój pediatra mówi że ten pedicetamol jest The bestja to niecierpie jak dziecko goraczkuje:/ u mnie nieraz skończyło się na wannie bo żadne leki nie chciały zbić temp.masakra to była.mloda mi dosłownie odplynela.przy ostrym zapaleniu ucha mojej małej tak skakala temp.ze po podaniu środka nie minęła godz I spowrotem nagły skok temp.i tak przez parę dni nim trafilam do laryngologa który dał skierowanie do szpitala w trybie natychmiastowym🙈🙈
-
Ingaaa wrote:Mój pediatra mówi że ten pedicetamol jest The best
ja to niecierpie jak dziecko goraczkuje:/ u mnie nieraz skończyło się na wannie bo żadne leki nie chciały zbić temp.masakra to była.mloda mi dosłownie odplynela.przy ostrym zapaleniu ucha mojej małej tak skakala temp.ze po podaniu środka nie minęła godz I spowrotem nagły skok temp.i tak przez parę dni nim trafilam do laryngologa który dał skierowanie do szpitala w trybie natychmiastowym🙈🙈
O to fajnie. Ja go wzięłam, bo jest skoncentrowany i małą ilość się dzięki temu podaje 👍
Witaminę D wzięłam D-Vitum w kroplach, bo te rybki to mnie przerażają.
A probiotyk Diflos, bo podobno to to samo co Dicoflor.
Espumisan też od razu warto mieć? -
Franiczka_ wrote:O to fajnie. Ja go wzięłam, bo jest skoncentrowany i małą ilość się dzięki temu podaje 👍
Witaminę D wzięłam D-Vitum w kroplach, bo te rybki to mnie przerażają.
A probiotyk Diflos, bo podobno to to samo co Dicoflor.
Espumisan też od razu warto mieć?
Warto:) Ja kupuje też espumisan. Moja miała straszne wzdęcia I jej pomagalo:)Franiczka_, werni lubią tę wiadomość
-
marta_kwk wrote:A witaminy D nie przypisują w szpitalu? Wydaje mi się że na to była recepta...
Te witaminy bez recepty to suplementy A te na receptę go chyba już leki. Chyba że mi się poplątało, mam budyń zamiast mózgu ostatnio.
Oo w sumie ciekawe 🙂 Jak oglądałam co kupić dla maluszka z apteki, to była między innymi właśnie Wit D. Najwyżej sama ją zużyję, jeśli przepiszą w szpitalu jakąś inną 🙂
Dziewczyny, a w szpitalach w razie problemów z laktacją mają mm prawda? Nie trzeba brać swojego? -
Dziewczyny, uczę się od Was, nie wiedziałam, że na kolkę jest espumisan
dopisuje do listy! A paracetamol kupuje i taki, i taki
Gagatka, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa espumisan koniecznie kupuje bo działał i mała się uspokajała już jak poczuła ten smak na języku 🤣 mąż się śmiał, że zapamiętała ten smak, że po chwili brzuszek przestaje boleć 🤷 + Wit D3 z pompką , czopki paracetamol.. jak będzie ząbkować to kupię camillie, a leki w zawiesinie mam w domu
Edit: witaminę K pamiętam, że podawali małym jednorazowo po porodzie do buzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 16:56
-
Niedawno wróciłam z badania. Synuś waży już około 1483g i wyprzedza wiek ciążowy o jakieś 2 tygodnie. Siedzi główką w dół i mam nadzieję, że tak już zostanie 😁 Jednak może się okazać, że trzeba będzie zrobić CC jeśli dalej będzie rósł tak szybko i nie będzie mu się spieszyło do wyjścia. Na razie jednak doktor kazała nie martwić się na zapas, bo wcale nie musi tak być. Bliżej porodu będziemy po po prostu obserwować sytuację. Szyjka ma 36 mm i jest zamknięta, czyli wszystko ok. Oluś na badaniu był bardzo ruchliwy, kopał i machał rączkami 😊❤
Franiczka_, Ania81, Majorka, oloowa2709, AgataAgatka, _Hope, Gagatka, werni, Angelika0507, Bajka15, kasia_1988, Tristana, Lolita lubią tę wiadomość