X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Też mam cukrzyce ciążową dowiedziałam się o niej w zeszły czwartek przekroczenie po 2 godzinach. Godzinę i na czczo był wynik okej, mierze cukry przez ten tydzień i wprowadziłam diete narazie sama. Ginekologa mam co pracuje na Polnej. Chodzę do niej prywatnie ciekawe co powie mam wizytę w sobotę.
    A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?
    Jak to. U Ciebie wygląda z ta CC?
    Moja ginekolog tez pracuje na Polnej. Chodzę do niej prywatnie. U mnie na podstawie cukru na czczo (przy robieniu krzywej wyszedł zazwyzony, wcześniej tez był w granicach gornych) dała mi skierowanie do poradni. Rowniez stosuje dietę na własną rękę pokk co a cukier mierze 4 razy dziennie. Co do porodu planuje naturalnie, łożysko idzie. W górę co też w piątek mam potwierdzić na prenatalnych III Trymestru.

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    A który tc u was?
    29+1

Edward1 lubi tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Moja ginekolog tez pracuje na Polnej. Chodzę do niej prywatnie. U mnie na podstawie cukru na czczo (przy robieniu krzywej wyszedł zazwyzony, wcześniej tez był w granicach gornych) dała mi skierowanie do poradni. Rowniez stosuje dietę na własną rękę pokk co a cukier mierze 4 razy dziennie. Co do porodu planuje naturalnie, łożysko idzie. W górę co też w piątek mam potwierdzić na prenatalnych III Trymestru.
    Daj znać co powiedzieli w tej poradni i jak to wygląda

oloowa2709 lubi tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy już zdecydowałyście jak będziecie szczepić dziecko? Szczepionki skojarzone 6 w 1 czy standardowe refundowane? Położna mówiła też, że że można zaszczepić dziecko na WZW typu b (te pierwsze szczepienie zaraz po urodzeniu) inną szczepionką, nierefundowaną tylko trzeba wziąć receptę od swojego rodzinnego i kupić ją przed porodem. Zastanawiam się nad tym. Poza tym myślimy nad bankowaniem krwi. W szpitalu powiedzieli, że dużo par się na to decyduje, ale koszt przeraża, zwłaszcza, że nie wiadomo, czy w ogóle się tego użyje...

atdccwa173tcycke.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, czy już zdecydowałyście jak będziecie szczepić dziecko? Szczepionki skojarzone 6 w 1 czy standardowe refundowane? Położna mówiła też, że że można zaszczepić dziecko na WZW typu b (te pierwsze szczepienie zaraz po urodzeniu) inną szczepionką, nierefundowaną tylko trzeba wziąć receptę od swojego rodzinnego i kupić ją przed porodem. Zastanawiam się nad tym. Poza tym myślimy nad bankowaniem krwi. W szpitalu powiedzieli, że dużo par się na to decyduje, ale koszt przeraża, zwłaszcza, że nie wiadomo, czy w ogóle się tego użyje...

Ja o typie szczepionki jeszcze nie myślałam ale chce coś napisać odnośnie bankowania krwi. Pewnie, że w szpitalu mówią że dużo osób się na to decyduje bo to skłania do myślenia o tym. Czy znacie kogoś kto się na to zdecydował? Ja nie, i to nie dlatego że moich bliskich czy znajomych na to nie stać. Mało kto o tym mówi ale taka krew starcza dla biorcy do mw 40 kg, zależy od tego ile uda jej się pobrać. Realnie patrząc 40 kg to ile lat? 11? Po przekroczeniu tej wagi i tak trzeba dobrać z banku, nie ma żadnej gwarancji że się przyjmie i coś w ogóle da. Ja wiem, że myślenie się zmienia jak dziecko faktycznie jest chore i wtedy staje się na rękach żeby zrobić wszystko. Jeżeli ktoś chce w to inwestować to czemu nie, ale polecam baaaardzo dobre rozeznanie w tym temacie 😉

Clover lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po cc: co się dzieje po samej operacji? Ile czasu się leży, kiedy jest pionizacja, prysznic, etc. Kiedy dostaje się dziecko i czy zostaje z nami na noc? Pytam o praktyki w PL bo wiem ze za granicą jest skrajnie różnie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy korzystacie z adapterów do pasów?

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt94 wrote:
    Ja o typie szczepionki jeszcze nie myślałam ale chce coś napisać odnośnie bankowania krwi. Pewnie, że w szpitalu mówią że dużo osób się na to decyduje bo to skłania do myślenia o tym. Czy znacie kogoś kto się na to zdecydował? Ja nie, i to nie dlatego że moich bliskich czy znajomych na to nie stać. Mało kto o tym mówi ale taka krew starcza dla biorcy do mw 40 kg, zależy od tego ile uda jej się pobrać. Realnie patrząc 40 kg to ile lat? 11? Po przekroczeniu tej wagi i tak trzeba dobrać z banku, nie ma żadnej gwarancji że się przyjmie i coś w ogóle da. Ja wiem, że myślenie się zmienia jak dziecko faktycznie jest chore i wtedy staje się na rękach żeby zrobić wszystko. Jeżeli ktoś chce w to inwestować to czemu nie, ale polecam baaaardzo dobre rozeznanie w tym temacie 😉

Ja znam jedna parę, ale udało im się pobrać za mało. Poza tym mówi się też o tym, że zdrowiej jest pozwolić aby całą krew dostało dziecko.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:

Ja nie - najpierw zapinam pasy a później przekladam sobie tylko tą górną część, tą dolną mam za plecami 😉

010iflw102q8b1rd.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepić 6 w 1. Tak jak poprzednio syna. Plus pneumokoki.

werni lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Mamy po cc: co się dzieje po samej operacji? Ile czasu się leży, kiedy jest pionizacja, prysznic, etc. Kiedy dostaje się dziecko i czy zostaje z nami na noc? Pytam o praktyki w PL bo wiem ze za granicą jest skrajnie różnie.
    Przypadki są różne, przytoczę swoj. Miałam CC rano o 9. Dziecko było od początku ze mną. Był ciagle przy piersi w rożku na moim łóżku. Pomagały mi wówczas położne i mąż (bo nie było pandemii).
    Sponizowalam się wieczorem ok godz. 22. Wykapalam się dnia następnego bo jeszcze byłam osłabiona. Dziecko jest z Tobą cały czas. Dostajesz je w „wanience” na kółkach po porodzie.

Vagabond lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Nie korzystam. Jeżdżę normalnie w pasach.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:

Ja korzystam 🙂

Przyszedł mi kokon i rożek z Jukki. Są bardzo ładne. Oby po praniu też takie były 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:20

Rucola, werni lubią tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pytań od rana 😁 ja nie używam adaptera normalnie zapinam.

szczepie dziecko standardowymi szczepionkami i uwaga obecnie do refundowanych już pneumonokow dodają po nowym roku także rotawirusy także nasze dzieci się załapią :) także z dodatkowych szczepionek będę szczepic jeszcze tylko na meningokoki.

co do bankowania chce mieć jeszcze jedno dziecko i możliwe że wtedy się zdecyduje na razie nie.

ja dziś odbieram wyniki krzywej morfo i tsh i o 14.40 wizyta. poproszę o kciuki :)

Franiczka_, GrubAsia lubią tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam o cukrzycy póltora tygodnia temu, stosuję dietę i póki co trzymam cukier w normie. Martwię się czy mała przybiera odpowiednio, bo sama już schudłam przez ten tydzień półtora kilo, mimo że jem więcej niż przed cukrzycą. W poniedziałek mam w końcu wizytę u gina, zobaczymy ile waży. Położna badała mnie w domu w zeszłym tygodniu i niby wszystko git, no ale usg nie robi.

Dziewczyny z cukrzycą - czy coś wam lekarz mówił, że da skierowanie na wywołanie/cesarkę przed terminem? Ze względu na to, że albo dziecko będzie za duże, albo łożysko będzie za stare przez cukrzycę itd.

Co do adaptera pasów - ja używam od jakiegoś 14 tc, ale bardzo rzadko jeżdzę, bo pracuję w homoffice, a zakupy spożywcze zamawiam do domu.

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Ja się dowiedziałam o cukrzycy póltora tygodnia temu, stosuję dietę i póki co trzymam cukier w normie. Martwię się czy mała przybiera odpowiednio, bo sama już schudłam przez ten tydzień półtora kilo, mimo że jem więcej niż przed cukrzycą. W poniedziałek mam w końcu wizytę u gina, zobaczymy ile waży. Położna badała mnie w domu w zeszłym tygodniu i niby wszystko git, no ale usg nie robi.

Dziewczyny z cukrzycą - czy coś wam lekarz mówił, że da skierowanie na wywołanie/cesarkę przed terminem? Ze względu na to, że albo dziecko będzie za duże, albo łożysko będzie za stare przez cukrzycę itd.

Co do adaptera pasów - ja używam od jakiegoś 14 tc, ale bardzo rzadko jeżdzę, bo pracuję w homoffice, a zakupy spożywcze zamawiam do domu.
    U mnie wczoraj lekarz wspominał o tym że u niego e szpitalu wywołują poród tydzień przed poroden dla cukrzyków i jest to u nich norma. Co nie znaczy że w innym szpitalu to praktykują. To są ich wewnętrzne ustalenia

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?
    Ja będę miała materacyk i prześcieradło. Dzidziuś będzie spał na początku w rożku, potem w śpiworkach. Bez ochraniaczy, kołderek i poduszek.

GrubAsia, werni lubią tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    materac i prześcieradełko a dla dzieci mam śpiworki. Póki co bez ochraniaczy a jeśli będą niezbędne to kupie takie "oddychające" choc u synka obyło się bez, ale dużo spał z nami. Treaz juz sobie na takie luksus nie będziemy mogli pozwolić ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    U mnie wczoraj lekarz wspominał o tym że u niego e szpitalu wywołują poród tydzień przed poroden dla cukrzyków i jest to u nich norma. Co nie znaczy że w innym szpitalu to praktykują. To są ich wewnętrzne ustalenia

No wlasnie co z kims rozmawiam, kto mial cukrzyce w ciazy, to wywolywane conajmniej tydzien wczesniej. Zapytam mojego lekarza w poniedzialek jak to u niego jest.

Co do łóżeczka - my mamy tylko dostawkę na kółkach kupioną i mała będzie spała na materacu i prześcieradle w rożku :)

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ