🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja94 wrote:Też mam cukrzyce ciążową dowiedziałam się o niej w zeszły czwartek przekroczenie po 2 godzinach. Godzinę i na czczo był wynik okej, mierze cukry przez ten tydzień i wprowadziłam diete narazie sama. Ginekologa mam co pracuje na Polnej. Chodzę do niej prywatnie ciekawe co powie mam wizytę w sobotę.
A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Jak to. U Ciebie wygląda z ta CC?Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
oloowa2709 wrote:Moja ginekolog tez pracuje na Polnej. Chodzę do niej prywatnie. U mnie na podstawie cukru na czczo (przy robieniu krzywej wyszedł zazwyzony, wcześniej tez był w granicach gornych) dała mi skierowanie do poradni. Rowniez stosuje dietę na własną rękę pokk co a cukier mierze 4 razy dziennie. Co do porodu planuje naturalnie, łożysko idzie. W górę co też w piątek mam potwierdzić na prenatalnych III Trymestru.
oloowa2709 lubi tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Dziewczyny, czy już zdecydowałyście jak będziecie szczepić dziecko? Szczepionki skojarzone 6 w 1 czy standardowe refundowane? Położna mówiła też, że że można zaszczepić dziecko na WZW typu b (te pierwsze szczepienie zaraz po urodzeniu) inną szczepionką, nierefundowaną tylko trzeba wziąć receptę od swojego rodzinnego i kupić ją przed porodem. Zastanawiam się nad tym. Poza tym myślimy nad bankowaniem krwi. W szpitalu powiedzieli, że dużo par się na to decyduje, ale koszt przeraża, zwłaszcza, że nie wiadomo, czy w ogóle się tego użyje...
-
Lalala wrote:Dziewczyny, czy już zdecydowałyście jak będziecie szczepić dziecko? Szczepionki skojarzone 6 w 1 czy standardowe refundowane? Położna mówiła też, że że można zaszczepić dziecko na WZW typu b (te pierwsze szczepienie zaraz po urodzeniu) inną szczepionką, nierefundowaną tylko trzeba wziąć receptę od swojego rodzinnego i kupić ją przed porodem. Zastanawiam się nad tym. Poza tym myślimy nad bankowaniem krwi. W szpitalu powiedzieli, że dużo par się na to decyduje, ale koszt przeraża, zwłaszcza, że nie wiadomo, czy w ogóle się tego użyje...
Ja o typie szczepionki jeszcze nie myślałam ale chce coś napisać odnośnie bankowania krwi. Pewnie, że w szpitalu mówią że dużo osób się na to decyduje bo to skłania do myślenia o tym. Czy znacie kogoś kto się na to zdecydował? Ja nie, i to nie dlatego że moich bliskich czy znajomych na to nie stać. Mało kto o tym mówi ale taka krew starcza dla biorcy do mw 40 kg, zależy od tego ile uda jej się pobrać. Realnie patrząc 40 kg to ile lat? 11? Po przekroczeniu tej wagi i tak trzeba dobrać z banku, nie ma żadnej gwarancji że się przyjmie i coś w ogóle da. Ja wiem, że myślenie się zmienia jak dziecko faktycznie jest chore i wtedy staje się na rękach żeby zrobić wszystko. Jeżeli ktoś chce w to inwestować to czemu nie, ale polecam baaaardzo dobre rozeznanie w tym temacie 😉Clover lubi tę wiadomość
-
Patt94 wrote:Ja o typie szczepionki jeszcze nie myślałam ale chce coś napisać odnośnie bankowania krwi. Pewnie, że w szpitalu mówią że dużo osób się na to decyduje bo to skłania do myślenia o tym. Czy znacie kogoś kto się na to zdecydował? Ja nie, i to nie dlatego że moich bliskich czy znajomych na to nie stać. Mało kto o tym mówi ale taka krew starcza dla biorcy do mw 40 kg, zależy od tego ile uda jej się pobrać. Realnie patrząc 40 kg to ile lat? 11? Po przekroczeniu tej wagi i tak trzeba dobrać z banku, nie ma żadnej gwarancji że się przyjmie i coś w ogóle da. Ja wiem, że myślenie się zmienia jak dziecko faktycznie jest chore i wtedy staje się na rękach żeby zrobić wszystko. Jeżeli ktoś chce w to inwestować to czemu nie, ale polecam baaaardzo dobre rozeznanie w tym temacie 😉
Ja znam jedna parę, ale udało im się pobrać za mało. Poza tym mówi się też o tym, że zdrowiej jest pozwolić aby całą krew dostało dziecko. -
Vagabond wrote:Mamy po cc: co się dzieje po samej operacji? Ile czasu się leży, kiedy jest pionizacja, prysznic, etc. Kiedy dostaje się dziecko i czy zostaje z nami na noc? Pytam o praktyki w PL bo wiem ze za granicą jest skrajnie różnie.
Sponizowalam się wieczorem ok godz. 22. Wykapalam się dnia następnego bo jeszcze byłam osłabiona. Dziecko jest z Tobą cały czas. Dostajesz je w „wanience” na kółkach po porodzie.
Vagabond lubi tę wiadomość
-
Ewkaewka wrote:Czy korzystacie z adapterów do pasów?
Ja korzystam 🙂
Przyszedł mi kokon i rożek z Jukki. Są bardzo ładne. Oby po praniu też takie były 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:20
Rucola, werni lubią tę wiadomość
-
Ale pytań od rana 😁 ja nie używam adaptera normalnie zapinam.
szczepie dziecko standardowymi szczepionkami i uwaga obecnie do refundowanych już pneumonokow dodają po nowym roku także rotawirusy także nasze dzieci się załapiątakże z dodatkowych szczepionek będę szczepic jeszcze tylko na meningokoki.
co do bankowania chce mieć jeszcze jedno dziecko i możliwe że wtedy się zdecyduje na razie nie.
ja dziś odbieram wyniki krzywej morfo i tsh i o 14.40 wizyta. poproszę o kciukiFraniczka_, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Ja się dowiedziałam o cukrzycy póltora tygodnia temu, stosuję dietę i póki co trzymam cukier w normie. Martwię się czy mała przybiera odpowiednio, bo sama już schudłam przez ten tydzień półtora kilo, mimo że jem więcej niż przed cukrzycą. W poniedziałek mam w końcu wizytę u gina, zobaczymy ile waży. Położna badała mnie w domu w zeszłym tygodniu i niby wszystko git, no ale usg nie robi.
Dziewczyny z cukrzycą - czy coś wam lekarz mówił, że da skierowanie na wywołanie/cesarkę przed terminem? Ze względu na to, że albo dziecko będzie za duże, albo łożysko będzie za stare przez cukrzycę itd.
Co do adaptera pasów - ja używam od jakiegoś 14 tc, ale bardzo rzadko jeżdzę, bo pracuję w homoffice, a zakupy spożywcze zamawiam do domu.Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Mavi wrote:Ja się dowiedziałam o cukrzycy póltora tygodnia temu, stosuję dietę i póki co trzymam cukier w normie. Martwię się czy mała przybiera odpowiednio, bo sama już schudłam przez ten tydzień półtora kilo, mimo że jem więcej niż przed cukrzycą. W poniedziałek mam w końcu wizytę u gina, zobaczymy ile waży. Położna badała mnie w domu w zeszłym tygodniu i niby wszystko git, no ale usg nie robi.
Dziewczyny z cukrzycą - czy coś wam lekarz mówił, że da skierowanie na wywołanie/cesarkę przed terminem? Ze względu na to, że albo dziecko będzie za duże, albo łożysko będzie za stare przez cukrzycę itd.
Co do adaptera pasów - ja używam od jakiegoś 14 tc, ale bardzo rzadko jeżdzę, bo pracuję w homoffice, a zakupy spożywcze zamawiam do domu.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?
GrubAsia, werni lubią tę wiadomość
08.02 💙 Artur -
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny czy wy na początek będziecie miały/macie w łóżeczku sam materac z prześcieradłem czy macie pościelone ale nie kładziecie pod kołderką maleństwa na początku?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
liliputkowo90 wrote:U mnie wczoraj lekarz wspominał o tym że u niego e szpitalu wywołują poród tydzień przed poroden dla cukrzyków i jest to u nich norma. Co nie znaczy że w innym szpitalu to praktykują. To są ich wewnętrzne ustalenia
No wlasnie co z kims rozmawiam, kto mial cukrzyce w ciazy, to wywolywane conajmniej tydzien wczesniej. Zapytam mojego lekarza w poniedzialek jak to u niego jest.
Co do łóżeczka - my mamy tylko dostawkę na kółkach kupioną i mała będzie spała na materacu i prześcieradle w rożku