X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja adapterów nie używam.
    Na początek kupiliśmy łóżeczko next2me i Grażyna będzie spała na prześcieradle, przykryta kocykiem, a jak już zacznie się przemieszczać to zmienię na śpiworek.
    Z synem rożek zupełnie się nie sprawdzi, a tuliki mnie przerażają.
    Chyba, że dziecko zdecyduje inaczej 😁
    Moja ma 3 lata za 2 dni i wciąż tylko pod kocem śpi 🤣 a były próby.. rożek, śpiworek.. jeszcze niedawno próbowałam ją po raz kolejny przekonać do kołdry skończyło się tak, że kręciła się, kręciła i w końcu kołdra wylądowała w nogach łóżka a ona sobie sama koc wzięła i zasnęła 😄 a nasłuchałam się od rodziny co nie miara, że dziecko marznie w zimę pod kocem 🤷

Edward1 lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.

już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.

niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.

oloowa2709, Angelika0507, GrubAsia lubią tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja będę szczepić 6 w 1. Tak jak poprzednio syna. Plus pneumokoki.

Też tak robiłam ze starszym. Młodszy też będzie 6w1 i pneumokoki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.

już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.

niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.

Witamy w zacnym gronie słodkich mam 😬.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki krzywej cukrowej, ale mam dziwne przeczucie ze nikt do mnie jutro nie zadzwonia, i tym razem mi sie upiecze.

• werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Ja będę miała materacyk i prześcieradło. Dzidziuś będzie spał na początku w rożku, potem w śpiworkach. Bez ochraniaczy, kołderek i poduszek.

Mój też tak będzie spał. W rozku starszy też spał. Pod głową pieluszka. Pamiętajcie o przekręcaniu główki żeby nie była cały czas na jednym boku :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak opadłyście z sił? Zaczynam żałować, że nie zabrałam się wcześniej za niektóre rzeczy 🥺

3i492n0aa33ktkto.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak opadłyście z sił? Zaczynam żałować, że nie zabrałam się wcześniej za niektóre rzeczy 🥺

Taaak, w dodatku czuje się jak słoń i ciężko mi się chodzi 😐. Nie wiem co to będzie później.

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosultowałam dzisiaj moje „niskie” wyniki krzywej z diabetologiem. Pani doktor powiedziała że wynik jest super i że mi gratuluje bo ma teraz wysyp kobiet w ciąży ktore konsultuje w związku z cukrzycą ciążową.

Co do opadania z sił. Ostatnie dni mam naorawdę kiepskie. W ubiegłym tygodniu robiłam sobie jeszcze takie marsze cardio a dzisiaj ledwo powłóczyłam nogami na spacerze. Dramat.

Ingaaa lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jakie miałyście wyniki po OGTT? 🤔

Byłam dzisiaj na obciążeniu, przeżyłam ale po pierwszym łyki dostałam turbo zgagi, a chłopaki chcieli mi brzuch rozsadzić 😳

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować

Większość przepisów biorę z grupy na fb o cukrzycy ciążowej :) na śniadanie miałam dzisiaj musli proteinowe pełnoziarniste bez cukru z jogurtem i płatkami migdałów i orzechami, do tego kakao na mleku 1.5 i herbata. Na drugie śniadanie robiłam racuchy z jabłkiem i zjadłam dwie kulki domowego rafaello (tez dla cukrzyków, a smakuje jak prawdziwe😄) i kawa latte. Na obiad spaghetti z makaronem pełnoziarnistym i sos robiłam od podstaw sama, a nie jak zwykle z torebki 😂. Na podwieczorek mam jogurt grecki z nasionami chia, migdałami i kiwi, na kolacje kanapki z chlebem żytnim lub proteinowym z furą warzyw, jakaś szynka czy serem żółtym. I przed snem czasami coś jem, bo u mnie przekroczone były cukry na czczo 😩.
    Mąż je zwykle ze mną obiady, tylko po prostu on zwykły makaron, a ja pełnoziarnisty. Po ziemniakach mi nie wybija, wiec tu spokojnie jem, ryz tez on biały, ja brązowy. No i wszystko robię teraz na mące bio pełnoziarnistej pszennej i nie wybija mi cukru po naleśnikach czy ciastkach 😬.

Nie wiem jeszcze jaki to ma wpływ na małą, bo ostatnią wizytę miałam miesiąc temu i teraz mam dopiero w poniedziałek 🤦🏼‍♀️.

• AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam cukrzycy, ale lekarz powiedział, że za dużo przybrałam w miesiąc. 4kg. Waga jest ok bo 10kg do przodu. Ostatnio jestem cały czas głodna i podjadałam. A to ciasteczko, a to czekoladka. W tym tygodniu się już ograniczam, bo też zauważyłam że coraz ciężej mi.
    Też będę rodziła w Warszawie i jestem na grupie i czytam co piszą dziewczyny. Oczywiście szpital nie wybrany. Nie wiem gdzie w lutym będą porody rodzinne. Wszystko się tak szybko zmienia

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich

Franiczka_ lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukrzycy nie mam a już wrzuciłam 14kg 😱😱😱 a ostatnie 2.5 miesiąca ciąży to już tylko łapanie kilogramów, więc będzie wesoło. Ale mnie się wydaje że to woda mi się zatrzymuje w organizmie i puchnę strasznie. No cóż taki mój urok 🙊🙉🙈 jednak od ciasteczek nie stronie 🤪

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich

Mi tez jest ciężko zmobilizować się do robienia i mimo wszystko dużo czasu mi schodzi na tym wszystkim. Tym bardziej ze całe zycie byłam chuderlakiem żywiący się śmieciowym jedzeniem i białymi bułkami 😏. Ale jakoś te +/- 12 tygodni wytrzymam. Muszę tylko pilnować żeby insulina nie wjechała, bo wtedy muszę zmieniać szpital :/

Ja póki co przytyłam 7,5kg, ale teraz przez cukrzyce i zmianę żywienia kilogram schudłam.

• werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja jestem 6 na plusie chociaż po mnie nie widać za bardzo. Za to brzuch wielki patrząc po mojej posturze. Jestem z Warszawy i będę 2 raz rodzic w Bródnowskim.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7kg na plusie. Też jestem słodką mamą 🙈 z tym, że o cukrzycy wiem od 12tc.

3i492n0aa33ktkto.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do słodkich mam nie należę, ale dołożyłam słodyczami porządnie 🤦‍♀️ boje się kolejnej wizyty 🙈 najlepsze, że niby minimalnie widzę po sobie, że się "poprawiłam", ale nie na te +13kg 🤷‍♀️ pani doktor nic nie mówiła, że za dużo czy coś. Położna też nie skomentowała. Z jednej strony odstawiłabym słodycze, ale jak? Skoro mnie wołają non stop 😂

kasia_1988, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, jak często macie/miałyście kontrole u ginekologa?

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ