🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdward1 wrote:Ja adapterów nie używam.
Na początek kupiliśmy łóżeczko next2me i Grażyna będzie spała na prześcieradle, przykryta kocykiem, a jak już zacznie się przemieszczać to zmienię na śpiworek.
Z synem rożek zupełnie się nie sprawdzi, a tuliki mnie przerażają.
Moja ma 3 lata za 2 dni i wciąż tylko pod kocem śpi 🤣 a były próby.. rożek, śpiworek.. jeszcze niedawno próbowałam ją po raz kolejny przekonać do kołdry skończyło się tak, że kręciła się, kręciła i w końcu kołdra wylądowała w nogach łóżka a ona sobie sama koc wzięła i zasnęła 😄 a nasłuchałam się od rodziny co nie miara, że dziecko marznie w zimę pod kocem 🤷Edward1 lubi tę wiadomość
-
Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.
już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.
niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.oloowa2709, Angelika0507, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Ja będę szczepić 6 w 1. Tak jak poprzednio syna. Plus pneumokoki.
Też tak robiłam ze starszym. Młodszy też będzie 6w1 i pneumokoki. -
tygrysek7773 wrote:Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.
już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.
niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.
Witamy w zacnym gronie słodkich mam 😬. -
nick nieaktualny
-
Ewkaewka wrote:Ja będę miała materacyk i prześcieradło. Dzidziuś będzie spał na początku w rożku, potem w śpiworkach. Bez ochraniaczy, kołderek i poduszek.
Mój też tak będzie spał. W rozku starszy też spał. Pod głową pieluszka. Pamiętajcie o przekręcaniu główki żeby nie była cały czas na jednym boku -
Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować
-
Kosultowałam dzisiaj moje „niskie” wyniki krzywej z diabetologiem. Pani doktor powiedziała że wynik jest super i że mi gratuluje bo ma teraz wysyp kobiet w ciąży ktore konsultuje w związku z cukrzycą ciążową.
Co do opadania z sił. Ostatnie dni mam naorawdę kiepskie. W ubiegłym tygodniu robiłam sobie jeszcze takie marsze cardio a dzisiaj ledwo powłóczyłam nogami na spacerze. Dramat.Ingaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Jakie miałyście wyniki po OGTT? 🤔
Byłam dzisiaj na obciążeniu, przeżyłam ale po pierwszym łyki dostałam turbo zgagi, a chłopaki chcieli mi brzuch rozsadzić 😳👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
tygrysek7773 wrote:Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować
Większość przepisów biorę z grupy na fb o cukrzycy ciążowej na śniadanie miałam dzisiaj musli proteinowe pełnoziarniste bez cukru z jogurtem i płatkami migdałów i orzechami, do tego kakao na mleku 1.5 i herbata. Na drugie śniadanie robiłam racuchy z jabłkiem i zjadłam dwie kulki domowego rafaello (tez dla cukrzyków, a smakuje jak prawdziwe😄) i kawa latte. Na obiad spaghetti z makaronem pełnoziarnistym i sos robiłam od podstaw sama, a nie jak zwykle z torebki 😂. Na podwieczorek mam jogurt grecki z nasionami chia, migdałami i kiwi, na kolacje kanapki z chlebem żytnim lub proteinowym z furą warzyw, jakaś szynka czy serem żółtym. I przed snem czasami coś jem, bo u mnie przekroczone były cukry na czczo 😩.
Mąż je zwykle ze mną obiady, tylko po prostu on zwykły makaron, a ja pełnoziarnisty. Po ziemniakach mi nie wybija, wiec tu spokojnie jem, ryz tez on biały, ja brązowy. No i wszystko robię teraz na mące bio pełnoziarnistej pszennej i nie wybija mi cukru po naleśnikach czy ciastkach 😬.
Nie wiem jeszcze jaki to ma wpływ na małą, bo ostatnią wizytę miałam miesiąc temu i teraz mam dopiero w poniedziałek 🤦🏼♀️. -
Ja na szczęście nie mam cukrzycy, ale lekarz powiedział, że za dużo przybrałam w miesiąc. 4kg. Waga jest ok bo 10kg do przodu. Ostatnio jestem cały czas głodna i podjadałam. A to ciasteczko, a to czekoladka. W tym tygodniu się już ograniczam, bo też zauważyłam że coraz ciężej mi.
Też będę rodziła w Warszawie i jestem na grupie i czytam co piszą dziewczyny. Oczywiście szpital nie wybrany. Nie wiem gdzie w lutym będą porody rodzinne. Wszystko się tak szybko zmienia02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich
Franiczka_ lubi tę wiadomość
-
Ja cukrzycy nie mam a już wrzuciłam 14kg 😱😱😱 a ostatnie 2.5 miesiąca ciąży to już tylko łapanie kilogramów, więc będzie wesoło. Ale mnie się wydaje że to woda mi się zatrzymuje w organizmie i puchnę strasznie. No cóż taki mój urok 🙊🙉🙈 jednak od ciasteczek nie stronie 🤪
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
tygrysek7773 wrote:Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich
Mi tez jest ciężko zmobilizować się do robienia i mimo wszystko dużo czasu mi schodzi na tym wszystkim. Tym bardziej ze całe zycie byłam chuderlakiem żywiący się śmieciowym jedzeniem i białymi bułkami 😏. Ale jakoś te +/- 12 tygodni wytrzymam. Muszę tylko pilnować żeby insulina nie wjechała, bo wtedy muszę zmieniać szpital
Ja póki co przytyłam 7,5kg, ale teraz przez cukrzyce i zmianę żywienia kilogram schudłam. -
Co do wagi ja jestem 6 na plusie chociaż po mnie nie widać za bardzo. Za to brzuch wielki patrząc po mojej posturze. Jestem z Warszawy i będę 2 raz rodzic w Bródnowskim.
-
Ja do słodkich mam nie należę, ale dołożyłam słodyczami porządnie 🤦♀️ boje się kolejnej wizyty 🙈 najlepsze, że niby minimalnie widzę po sobie, że się "poprawiłam", ale nie na te +13kg 🤷♀️ pani doktor nic nie mówiła, że za dużo czy coś. Położna też nie skomentowała. Z jednej strony odstawiłabym słodycze, ale jak? Skoro mnie wołają non stop 😂
kasia_1988, werni lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕