X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Ja adapterów nie używam.
    Na początek kupiliśmy łóżeczko next2me i Grażyna będzie spała na prześcieradle, przykryta kocykiem, a jak już zacznie się przemieszczać to zmienię na śpiworek.
    Z synem rożek zupełnie się nie sprawdzi, a tuliki mnie przerażają.
    Chyba, że dziecko zdecyduje inaczej 😁
    Moja ma 3 lata za 2 dni i wciąż tylko pod kocem śpi 🤣 a były próby.. rożek, śpiworek.. jeszcze niedawno próbowałam ją po raz kolejny przekonać do kołdry skończyło się tak, że kręciła się, kręciła i w końcu kołdra wylądowała w nogach łóżka a ona sobie sama koc wzięła i zasnęła 😄 a nasłuchałam się od rodziny co nie miara, że dziecko marznie w zimę pod kocem 🤷

Edward1 lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.

już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.

niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.

oloowa2709, Angelika0507, GrubAsia lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Ja będę szczepić 6 w 1. Tak jak poprzednio syna. Plus pneumokoki.

Też tak robiłam ze starszym. Młodszy też będzie 6w1 i pneumokoki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Lalala nie kupuj na zapas dwóch bo nie wiadomo czy dzidzia będzie chciała w nim przebywać. mój synek lubił i mi przydały się dwa na zmianę miałam bo czasem przesikał. kup sobie najlepiej usztywniony no bo zawsze usztywnienie możesz wyjac. ja tak zrobiłam.

już po wizycie . Laura waży 1060 g. parametry wszystkie w normie A kość udowa dwa tygodnie do przodu 😂ułożona nadal miednicowo.

niestety dołączam do grona mam cykrzycowych. wynik po 2h 155 . najbliższa poradnia diabetologiczna 80 km ode mnie tak lekarka mówiła. w łodzi.

Witamy w zacnym gronie słodkich mam 😬.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki krzywej cukrowej, ale mam dziwne przeczucie ze nikt do mnie jutro nie zadzwonia, i tym razem mi sie upiecze.

• werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Ja będę miała materacyk i prześcieradło. Dzidziuś będzie spał na początku w rożku, potem w śpiworkach. Bez ochraniaczy, kołderek i poduszek.

Mój też tak będzie spał. W rozku starszy też spał. Pod głową pieluszka. Pamiętajcie o przekręcaniu główki żeby nie była cały czas na jednym boku :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak opadłyście z sił? Zaczynam żałować, że nie zabrałam się wcześniej za niektóre rzeczy 🥺

3i492n0aa33ktkto.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny czy Wy też ostatnio tak opadłyście z sił? Zaczynam żałować, że nie zabrałam się wcześniej za niektóre rzeczy 🥺

Taaak, w dodatku czuje się jak słoń i ciężko mi się chodzi 😐. Nie wiem co to będzie później.

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosultowałam dzisiaj moje „niskie” wyniki krzywej z diabetologiem. Pani doktor powiedziała że wynik jest super i że mi gratuluje bo ma teraz wysyp kobiet w ciąży ktore konsultuje w związku z cukrzycą ciążową.

Co do opadania z sił. Ostatnie dni mam naorawdę kiepskie. W ubiegłym tygodniu robiłam sobie jeszcze takie marsze cardio a dzisiaj ledwo powłóczyłam nogami na spacerze. Dramat.

Ingaaa lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jakie miałyście wyniki po OGTT? 🤔

Byłam dzisiaj na obciążeniu, przeżyłam ale po pierwszym łyki dostałam turbo zgagi, a chłopaki chcieli mi brzuch rozsadzić 😳

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Mavi podasz mi jakieś przykładowe rzeczy które jesz ? ja z poprzedniej ciąży zapamiętałam tylko z diety czarny chleb z almette lub polędwica drobiowa i jogurt naturalny z orzechami . moje główne posiłki. obiady będę jadła normalne nie mam zamiaru dwóch różnych gotować

Większość przepisów biorę z grupy na fb o cukrzycy ciążowej :) na śniadanie miałam dzisiaj musli proteinowe pełnoziarniste bez cukru z jogurtem i płatkami migdałów i orzechami, do tego kakao na mleku 1.5 i herbata. Na drugie śniadanie robiłam racuchy z jabłkiem i zjadłam dwie kulki domowego rafaello (tez dla cukrzyków, a smakuje jak prawdziwe😄) i kawa latte. Na obiad spaghetti z makaronem pełnoziarnistym i sos robiłam od podstaw sama, a nie jak zwykle z torebki 😂. Na podwieczorek mam jogurt grecki z nasionami chia, migdałami i kiwi, na kolacje kanapki z chlebem żytnim lub proteinowym z furą warzyw, jakaś szynka czy serem żółtym. I przed snem czasami coś jem, bo u mnie przekroczone były cukry na czczo 😩.
    Mąż je zwykle ze mną obiady, tylko po prostu on zwykły makaron, a ja pełnoziarnisty. Po ziemniakach mi nie wybija, wiec tu spokojnie jem, ryz tez on biały, ja brązowy. No i wszystko robię teraz na mące bio pełnoziarnistej pszennej i nie wybija mi cukru po naleśnikach czy ciastkach 😬.

Nie wiem jeszcze jaki to ma wpływ na małą, bo ostatnią wizytę miałam miesiąc temu i teraz mam dopiero w poniedziałek 🤦🏼‍♀️.

• AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam cukrzycy, ale lekarz powiedział, że za dużo przybrałam w miesiąc. 4kg. Waga jest ok bo 10kg do przodu. Ostatnio jestem cały czas głodna i podjadałam. A to ciasteczko, a to czekoladka. W tym tygodniu się już ograniczam, bo też zauważyłam że coraz ciężej mi.
    Też będę rodziła w Warszawie i jestem na grupie i czytam co piszą dziewczyny. Oczywiście szpital nie wybrany. Nie wiem gdzie w lutym będą porody rodzinne. Wszystko się tak szybko zmienia

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich

Franiczka_ lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukrzycy nie mam a już wrzuciłam 14kg 😱😱😱 a ostatnie 2.5 miesiąca ciąży to już tylko łapanie kilogramów, więc będzie wesoło. Ale mnie się wydaje że to woda mi się zatrzymuje w organizmie i puchnę strasznie. No cóż taki mój urok 🙊🙉🙈 jednak od ciasteczek nie stronie 🤪

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Mavi dzięki. całkiem fajnie to wygląda. ciężko mi się zmobilizować do robienia tych rzeczy dla cukrzyków. dla pocieszenia powiem wam że w ciąży z synem często skakały mi cukry po posiłkach również cukrzycowych A synek urodził się w terminie zupełnie zdrowy i z normalną waga 3430 g. więc laski trzymamy dietę ale bez nerwów bo ja w pierwszej ciąży byłam kłębkiem nerwów przez te skoki cukrów A dziecko było i jest zdrowe pomimo nich

Mi tez jest ciężko zmobilizować się do robienia i mimo wszystko dużo czasu mi schodzi na tym wszystkim. Tym bardziej ze całe zycie byłam chuderlakiem żywiący się śmieciowym jedzeniem i białymi bułkami 😏. Ale jakoś te +/- 12 tygodni wytrzymam. Muszę tylko pilnować żeby insulina nie wjechała, bo wtedy muszę zmieniać szpital :/

Ja póki co przytyłam 7,5kg, ale teraz przez cukrzyce i zmianę żywienia kilogram schudłam.

• werni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja jestem 6 na plusie chociaż po mnie nie widać za bardzo. Za to brzuch wielki patrząc po mojej posturze. Jestem z Warszawy i będę 2 raz rodzic w Bródnowskim.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7kg na plusie. Też jestem słodką mamą 🙈 z tym, że o cukrzycy wiem od 12tc.

3i492n0aa33ktkto.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do słodkich mam nie należę, ale dołożyłam słodyczami porządnie 🤦‍♀️ boje się kolejnej wizyty 🙈 najlepsze, że niby minimalnie widzę po sobie, że się "poprawiłam", ale nie na te +13kg 🤷‍♀️ pani doktor nic nie mówiła, że za dużo czy coś. Położna też nie skomentowała. Z jednej strony odstawiłabym słodycze, ale jak? Skoro mnie wołają non stop 😂

kasia_1988, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, jak często macie/miałyście kontrole u ginekologa?

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ