X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dziewczyny, a wybieracie się do fizjo uroginekologicznego? Ja chciałabym pójść tak profilaktycznie, zobaczyć jak się ma ciało w ciąży i zasięgnąć porady co do przygotowania do porodu. Zastanawiam się tylko czy już jest czas czy jeszcze zaczekać. Dolegliwości dużych nie mam, ale po spacerach zaczynam odczuwać ból krzyża.

Ja się wybieram. Najbardziej zależy mi na przygotowaniu się do porodu. Po porodzie też pójdę. Dużo się teraz o tym mówi 🙂

Maenka lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, witam sie w 100dniowce.
    Wlasnie jestem po krzywej cukrowej, tu w UK pobieraja krew tylko raz ostanimi czasy nie ma.nic do pica.
    Czekam na swoja recepte na heparyne, a potem musze jeszcze isc na gore na oddzial no moje zdrowie znowu szwankuje. No i martwia sie o malego, ja tez sie martwie. Ostanimi czasy jego aktywnosc zmniejsza sie coraz bardziej. Nigdy nie bylo to dzieciatko bardzo aktywne, ale teraz to blizej zeru jesgo aktywnosc

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania daj znać co z dzieciątkiem 🍀✊

Ania81 lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka krzywa chyba do 28 tc trzeba zrobić ;)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata007 wrote:
    @bajka15 nie martw się, ja jestem w twoim teamie :) u mnie dokładnie jak piszesz i nie ma mowy o takiej sile żeby cos zrzuciła z brzucha ;) Nie odczuwam też bólu zbytnio...tylko taka mała awantura w brzuchu. 2 razy było grubiej ale to raczej wyjątek od reguły. Łożysko na przedniej ścianie.
    Dołączam do teamu umiarkowanie aktywnych bobasów :) Mój bąbel też z pewnością pilota z brzucha by nie zrzucił, zamiast silnych kopniaków są rozciąganki i wypychanie nóżek/rączek. Ani razu swoją aktywnością nie sprawił mi bólu, daje pospać w nocy, więc ja osobiście nie narzekam :) Nie naciska mi też specjalnie na pęcherz, do łazienki wstaję ostatnio tylko raz nad ranem, pomimo picia wody w nocy. Dlatego dla własnego spokoju psychicznego nie liczę ruchów.

Jutro mamy USG III trymestru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 11:37

Rucola, Bajka15 lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Dziewczyny, a wybieracie się do fizjo uroginekologicznego? Ja chciałabym pójść tak profilaktycznie, zobaczyć jak się ma ciało w ciąży i zasięgnąć porady co do przygotowania do porodu. Zastanawiam się tylko czy już jest czas czy jeszcze zaczekać. Dolegliwości dużych nie mam, ale po spacerach zaczynam odczuwać ból krzyża.
    Ja byłam na jednej wizycie, ale niespecjalnie jestem z niej zadowolona. Poszłam głównie z uwagi na ból/ uczucie ciężkości w pochwie i w sumie nic mi na to nie zaleciła, powiedziała że to fizjologia, mięśnie dna miednicy są obciążone, i że w trzecim trymestrze powinnam postawić na ich rozluźnianie, a nie na wzmacnianie, o czym wyczytałam już wcześniej. Zaleciła mi ćwiczenie oddechu i odesłała na kurs online z oddychania u Izabeli Dembińskiej. Także wyszłam wiedząc tyle samo, co przed wizytą 🤷‍♀️ Być może źle trafiłam (choć byłam w polecanej w Warszawie przychodni Renort) albo jakość wizyty wynikała z tego, że były to nieodpłatne konsultacje w ramach akcji "październik miesiącem uroginekologii" czy jakoś tak, bo nawet mdm mi nie zbadała. Natomiast po porodzie pójdę na pewno, tylko że już do kogoś innego.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Wlasnie jestem po krzywej cukrowej, tu w UK pobieraja krew tylko raz ostanimi czasy nie ma.nic do pica.
    Czekam na swoja recepte na heparyne, a potem musze jeszcze isc na gore na oddzial no moje zdrowie znowu szwankuje. No i martwia sie o malego, ja tez sie martwie. Ostanimi czasy jego aktywnosc zmniejsza sie coraz bardziej. Nigdy nie bylo to dzieciatko bardzo aktywne, ale teraz to blizej zeru jesgo aktywnosc
    Ania trzymam kciuki, żeby było dobrze🍀🍀🍀🍀
    Dla pocieszenia młodsza corka była bardzo mało aktywna w brzuchu. A teraz i zreszta zaraz po porodzie to dabel wcielony😉😉😉 Ona nie siedzi ani nie chodzi tylko biega. Nawet osteopata pytał, czy w brzuchu tez taka aktywna była .

Ania81 lubi tę wiadomość

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kontrolna wizyta. Ciekawe ile nasz maluszek już waży 😍
    Co do jego aktywności to głównie rano i wieczorem szaleje, ale w ciągu dnia też czuć. Nigdy nie kopnął tak, żeby to był ból.
    Właśnie zaczynam 28 TC. Jeszcze chwila i będzie 30 i z górki 😅

08.02 💙 Artur
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej. Ja chciałam się tylko pochwalić że jestem właśnie po usg 3 trymestru i mała ma się dobrze , waży ok 1264g ( trochę się martwiłam, bo brzuch jak na ten czas mały i ostatnio też była drobniutka - w porównaniu do wymiarów o których pisałyście), ale lekarz powiedział że wszystko jest super. Tylko mam jedno zdjęcie buźki (nie chciała zbytnio współpracować) i ma na nich smutną minę 🙈 wasze na fotkach też tak wyglądają z ustami w podkówkę czy po prostu moja córka ma zły dzień? 😂 pozdrawiam i miłego dnia życzę☺️

Ania81, _Hope, Sweetcake, Tristana, Bajka15, oloowa2709, Angelika0507 lubią tę wiadomość

• Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u fizjo byłam w zeszłym tyg. Polecam! Mnie bolał kręgosłup tak że nie mogłam chodzić. Wyszłam z gabinetu jak nowo narodzona, bez bólu, z zaleceniami -masowanie tyłka piłką do tenisa (niewiarygodne jak po krótkim masażu ból ustępuje) do tego ćwiczenia na piłce i jeszcze takie inne na plecki. Za miesiąc ma mnie przebadać ginekologicznie i ogólnie przygotuje do porodu. Po porodzie jak będzie potrzeba też pójdę, bo ta moja fiZjo działa cuda! Ja jestem mega zadowolona- tylko fakt, trzeba trafić na dobrego specjalistę

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    U mnie też z aktywności krucho ale od samego początku tak było. Dlatego teraz co tydzień mam sprawdzane łożysko i przepływy na usg. Zobaczymy co powiedzą. Teraz się martwię, ale trzeba być dobrej myśli bo inaczej człowiek oszaleje. Daj znać co ci powiedzą po wizycie.✊😚

Ania81 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek ma sie dobrze, sprawdzili serduszko, bije jak nalezy.
    Plus wiecej badan krwi mi zlecila, co juz zalatwione. Mam czekac cierpliwie.
    Tutaj sa bardzo oszczedniz usg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Jesli wyniki sa ok to nic nie beda robic.
    Moze moj maluszek stiwerdzil, ze jednak jest leniuszkiem 🤷‍♀️🤷‍♀️

Franiczka_, Edward1, madiiiii, Rucola, _Hope, werni lubią tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam szczerze powiem, ze bardzo się martwię ze moja cora taka duza... 1400 to waga z 30 tc (tak z wyliczen) , a ja wtedy zaczęłam 29.. Martwię sie czy wszystko ok i, co najważniejsze, czy poczeka na cc max 2 tygodnie przed terminem. Ona nie moze zaczac sie rodzic... Powiem wam, ze jak sie budze w nocy, to te myśli nie daja mi spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 12:20

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Ja wam szczerze powiem, ze bardzo się martwię ze moja cora taka duza... 1400 to waga z 30 tc (tak z wyliczen) , a ja wtedy zaczęłam 29.. Martwię sie czy wszystko ok i, co najważniejsze, czy poczeka na cc max 2 tygodnie przed terminem. Ona nie moze zaczac sie rodzic... Powiem wam, ze jak sie budze w nocy, to te myśli nie daja mi spokoju.
    Inka moja młodsza na początku 30 tygodnia ważyła 1556 gr a urodziła się 3560. Także spokojnie. Moj mały na początku 27 tygodnia ważył 1323 gr ale mnie to akurat cieszy. Niech rosnie na zdrowie. Wolałabym jednak żeby nie ważył ponad 4 bo chce rodzic naturalnie.

Inka7 lubi tę wiadomość

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Maluszek ma sie dobrze, sprawdzili serduszko, bije jak nalezy.
    Plus wiecej badan krwi mi zlecila, co juz zalatwione. Mam czekac cierpliwie.
    Tutaj sa bardzo oszczedniz usg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
    Jesli wyniki sa ok to nic nie beda robic.
    Moze moj maluszek stiwerdzil, ze jednak jest leniuszkiem 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Kochana A Ty też w UK jak jesteś?

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch wagowo od początku tydzień do przodu. W środę mam wizytę, jestem ciekawa czy coś się zmieniło w tym względzie. Boję się, że będzie za duży na poród domowy. Liczę na to, że zechce wcześniej wyjść jak dziewczyny. Jedna 3 tyg. przed terminem, druga 2.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Kochana A Ty też w UK jak jesteś?

Tak ja tez w UK

Edward1 lubi tę wiadomość

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a to nie jest tak że waga na usg jest określana przy wzięciu pod uwagę wszystkich parametrów typu brzuch głowa udo ? I gdy np dziecko ma dłuższą kość udowa to automatycznie wpływa to na zwiększenie wagi ? ja dość sceptycznie podchodzę do tego ważenia przez usg. mam na swoim przykładzie to że pomylili się aż o 600 gram i u koleżanki tak samo A nasze dzieci były po prostu długonogie

madiiiii, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę, ostatnia u lekarza prowadzącego była ponad miesiąc temu a miałam mieć co 2 tygodnie, tylko sytuacja covidowa wszystko pochrzaniła. No nic. Mam nadzieję, ze wstępnie ustalimy jakiś rozsądny termin cc. 37tc kończę 16go stycznia i baaaaardzo chcę donosić, to jeszcze 2 miesiące. Ciekawa jestem też wagi dzieciaczków, choć wiem, ze te pomiary są bardzo orientacyjne. Mój synek urodzony 39+5 ważył 3180g, podejrzewam, ze bliźniaki tez nie będą ogromniaste.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    dziewczyny a to nie jest tak że waga na usg jest określana przy wzięciu pod uwagę wszystkich parametrów typu brzuch głowa udo ? I gdy np dziecko ma dłuższą kość udowa to automatycznie wpływa to na zwiększenie wagi ? ja dość sceptycznie podchodzę do tego ważenia przez usg. mam na swoim przykładzie to że pomylili się aż o 600 gram i u koleżanki tak samo A nasze dzieci były po prostu długonogie
    Dokładnie tak. Ja w dzień porodu miałam usg i mała miała ważyć max 3 kg z naciskiem na 2800 a po 10 godzinach urodziła się ważąc 3560 gr. Miała 51 cm i kurtka kość udowa i dlatego tak mało pokazywało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 13:51

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ