🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Maenka wrote:Dziewczyny, a wybieracie się do fizjo uroginekologicznego? Ja chciałabym pójść tak profilaktycznie, zobaczyć jak się ma ciało w ciąży i zasięgnąć porady co do przygotowania do porodu. Zastanawiam się tylko czy już jest czas czy jeszcze zaczekać. Dolegliwości dużych nie mam, ale po spacerach zaczynam odczuwać ból krzyża.
Ja się wybieram. Najbardziej zależy mi na przygotowaniu się do porodu. Po porodzie też pójdę. Dużo się teraz o tym mówi 🙂Maenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, witam sie w 100dniowce.
Wlasnie jestem po krzywej cukrowej, tu w UK pobieraja krew tylko raz ostanimi czasy nie ma.nic do pica.
Czekam na swoja recepte na heparyne, a potem musze jeszcze isc na gore na oddzial no moje zdrowie znowu szwankuje. No i martwia sie o malego, ja tez sie martwie. Ostanimi czasy jego aktywnosc zmniejsza sie coraz bardziej. Nigdy nie bylo to dzieciatko bardzo aktywne, ale teraz to blizej zeru jesgo aktywnosc -
agata007 wrote:@bajka15 nie martw się, ja jestem w twoim teamie
u mnie dokładnie jak piszesz i nie ma mowy o takiej sile żeby cos zrzuciła z brzucha
Nie odczuwam też bólu zbytnio...tylko taka mała awantura w brzuchu. 2 razy było grubiej ale to raczej wyjątek od reguły. Łożysko na przedniej ścianie.
Mój bąbel też z pewnością pilota z brzucha by nie zrzucił, zamiast silnych kopniaków są rozciąganki i wypychanie nóżek/rączek. Ani razu swoją aktywnością nie sprawił mi bólu, daje pospać w nocy, więc ja osobiście nie narzekam
Nie naciska mi też specjalnie na pęcherz, do łazienki wstaję ostatnio tylko raz nad ranem, pomimo picia wody w nocy. Dlatego dla własnego spokoju psychicznego nie liczę ruchów.
Jutro mamy USG III trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 11:37
Rucola, Bajka15 lubią tę wiadomość
-
Maenka wrote:Dziewczyny, a wybieracie się do fizjo uroginekologicznego? Ja chciałabym pójść tak profilaktycznie, zobaczyć jak się ma ciało w ciąży i zasięgnąć porady co do przygotowania do porodu. Zastanawiam się tylko czy już jest czas czy jeszcze zaczekać. Dolegliwości dużych nie mam, ale po spacerach zaczynam odczuwać ból krzyża.
-
Ania81 wrote:Czesc dziewczyny, witam sie w 100dniowce.
Wlasnie jestem po krzywej cukrowej, tu w UK pobieraja krew tylko raz ostanimi czasy nie ma.nic do pica.
Czekam na swoja recepte na heparyne, a potem musze jeszcze isc na gore na oddzial no moje zdrowie znowu szwankuje. No i martwia sie o malego, ja tez sie martwie. Ostanimi czasy jego aktywnosc zmniejsza sie coraz bardziej. Nigdy nie bylo to dzieciatko bardzo aktywne, ale teraz to blizej zeru jesgo aktywnosc
Dla pocieszenia młodsza corka była bardzo mało aktywna w brzuchu. A teraz i zreszta zaraz po porodzie to dabel wcielony😉😉😉 Ona nie siedzi ani nie chodzi tylko biega. Nawet osteopata pytał, czy w brzuchu tez taka aktywna była .Ania81 lubi tę wiadomość
-
Jutro kontrolna wizyta. Ciekawe ile nasz maluszek już waży 😍
Co do jego aktywności to głównie rano i wieczorem szaleje, ale w ciągu dnia też czuć. Nigdy nie kopnął tak, żeby to był ból.
Właśnie zaczynam 28 TC. Jeszcze chwila i będzie 30 i z górki 😅08.02 💙 Artur -
Heej. Ja chciałam się tylko pochwalić że jestem właśnie po usg 3 trymestru i mała ma się dobrze , waży ok 1264g ( trochę się martwiłam, bo brzuch jak na ten czas mały i ostatnio też była drobniutka - w porównaniu do wymiarów o których pisałyście), ale lekarz powiedział że wszystko jest super. Tylko mam jedno zdjęcie buźki (nie chciała zbytnio współpracować) i ma na nich smutną minę 🙈 wasze na fotkach też tak wyglądają z ustami w podkówkę czy po prostu moja córka ma zły dzień? 😂 pozdrawiam i miłego dnia życzę☺️
Ania81, _Hope, Sweetcake, Tristana, Bajka15, oloowa2709, Angelika0507 lubią tę wiadomość
-
A u fizjo byłam w zeszłym tyg. Polecam! Mnie bolał kręgosłup tak że nie mogłam chodzić. Wyszłam z gabinetu jak nowo narodzona, bez bólu, z zaleceniami -masowanie tyłka piłką do tenisa (niewiarygodne jak po krótkim masażu ból ustępuje) do tego ćwiczenia na piłce i jeszcze takie inne na plecki. Za miesiąc ma mnie przebadać ginekologicznie i ogólnie przygotuje do porodu. Po porodzie jak będzie potrzeba też pójdę, bo ta moja fiZjo działa cuda! Ja jestem mega zadowolona- tylko fakt, trzeba trafić na dobrego specjalistę
-
Ania81 wrote:Czesc dziewczyny, witam sie w 100dniowce.
Czekam na swoja recepte na heparyne, a potem musze jeszcze isc na gore na oddzial no moje zdrowie znowu szwankuje. No i martwia sie o malego, ja tez sie martwie. Ostanimi czasy jego aktywnosc zmniejsza sie coraz bardziej. Nigdy nie bylo to dzieciatko bardzo aktywne, ale teraz to blizej zeru jesgo aktywnoscAnia81 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
nick nieaktualnyMaluszek ma sie dobrze, sprawdzili serduszko, bije jak nalezy.
Plus wiecej badan krwi mi zlecila, co juz zalatwione. Mam czekac cierpliwie.
Tutaj sa bardzo oszczedniz usg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Jesli wyniki sa ok to nic nie beda robic.
Moze moj maluszek stiwerdzil, ze jednak jest leniuszkiem 🤷♀️🤷♀️Franiczka_, Edward1, madiiiii, Rucola, _Hope, werni lubią tę wiadomość
-
Ja wam szczerze powiem, ze bardzo się martwię ze moja cora taka duza... 1400 to waga z 30 tc (tak z wyliczen) , a ja wtedy zaczęłam 29.. Martwię sie czy wszystko ok i, co najważniejsze, czy poczeka na cc max 2 tygodnie przed terminem. Ona nie moze zaczac sie rodzic... Powiem wam, ze jak sie budze w nocy, to te myśli nie daja mi spokoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 12:20
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka7 wrote:Ja wam szczerze powiem, ze bardzo się martwię ze moja cora taka duza... 1400 to waga z 30 tc (tak z wyliczen) , a ja wtedy zaczęłam 29.. Martwię sie czy wszystko ok i, co najważniejsze, czy poczeka na cc max 2 tygodnie przed terminem. Ona nie moze zaczac sie rodzic... Powiem wam, ze jak sie budze w nocy, to te myśli nie daja mi spokoju.
Inka7 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Maluszek ma sie dobrze, sprawdzili serduszko, bije jak nalezy.
Plus wiecej badan krwi mi zlecila, co juz zalatwione. Mam czekac cierpliwie.
Tutaj sa bardzo oszczedniz usg 🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Jesli wyniki sa ok to nic nie beda robic.
Moze moj maluszek stiwerdzil, ze jednak jest leniuszkiem 🤷♀️🤷♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Mój maluch wagowo od początku tydzień do przodu. W środę mam wizytę, jestem ciekawa czy coś się zmieniło w tym względzie. Boję się, że będzie za duży na poród domowy. Liczę na to, że zechce wcześniej wyjść jak dziewczyny. Jedna 3 tyg. przed terminem, druga 2.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a to nie jest tak że waga na usg jest określana przy wzięciu pod uwagę wszystkich parametrów typu brzuch głowa udo ? I gdy np dziecko ma dłuższą kość udowa to automatycznie wpływa to na zwiększenie wagi ? ja dość sceptycznie podchodzę do tego ważenia przez usg. mam na swoim przykładzie to że pomylili się aż o 600 gram i u koleżanki tak samo A nasze dzieci były po prostu długonogie
madiiiii, BlackRose 89 lubią tę wiadomość
-
Ja mam jutro wizytę, ostatnia u lekarza prowadzącego była ponad miesiąc temu a miałam mieć co 2 tygodnie, tylko sytuacja covidowa wszystko pochrzaniła. No nic. Mam nadzieję, ze wstępnie ustalimy jakiś rozsądny termin cc. 37tc kończę 16go stycznia i baaaaardzo chcę donosić, to jeszcze 2 miesiące. Ciekawa jestem też wagi dzieciaczków, choć wiem, ze te pomiary są bardzo orientacyjne. Mój synek urodzony 39+5 ważył 3180g, podejrzewam, ze bliźniaki tez nie będą ogromniaste.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
tygrysek7773 wrote:dziewczyny a to nie jest tak że waga na usg jest określana przy wzięciu pod uwagę wszystkich parametrów typu brzuch głowa udo ? I gdy np dziecko ma dłuższą kość udowa to automatycznie wpływa to na zwiększenie wagi ? ja dość sceptycznie podchodzę do tego ważenia przez usg. mam na swoim przykładzie to że pomylili się aż o 600 gram i u koleżanki tak samo A nasze dzieci były po prostu długonogie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 13:51