🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Vagabond wrote:U mnie to samo. Wizyta u proktologa byla dla mnie traumatyczna
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Wy też macie wrażenie, że brzuch rośnie Wam skokowo? U mnie przez kila dni było w miarę ok, maluch był spokojny. Dzisiaj mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie od środka, a bobas wierci się, jakby chciał mi zrobić dziurę w brzuchu. Bolą mnie wnętrzności, kręgosłup i chce mi się płakać
W dodatku przyjechali teściowie i nie mogę sobie na luzie poodpoczywać i pomarudzić. Wybaczcie, ale musiałam to z siebie wyrzucić
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Madii łączę sie w bólu brzuszkowym. Zdecydowanie jest skokowo i u mnie ten skok właśnie trwa. Też jestem płaczliwa, do tego mam stresa z zakupem nowego mieszkania.
Trzymam kciuki żebyś przetrwala wizyte ale pamiętaj że Twoje samopoczucie jest ważne j może pozwól sobie odpuścić. Masz dwónkę dzieci i 3 w drodze masz prawo do tego na co masz ochote w tym stanie 😘madiiiii lubi tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Wy też macie wrażenie, że brzuch rośnie Wam skokowo? U mnie przez kila dni było w miarę ok, maluch był spokojny. Dzisiaj mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie od środka, a bobas wierci się, jakby chciał mi zrobić dziurę w brzuchu. Bolą mnie wnętrzności, kręgosłup i chce mi się płakać
W dodatku przyjechali teściowie i nie mogę sobie na luzie poodpoczywać i pomarudzić. Wybaczcie, ale musiałam to z siebie wyrzucić
Nic nie mow, moja od dwoch dni szaleje chyba 24h na dobe. Ciagle sie wierci, mam wrazenie, ze w ogole nie spala przez ostatnie 48h. Bola mnie wszytskie wnetrznosci i zebra po lewej stronie -
A u mnie dla odmiany, brzuch nie rośnie, ale dziecię duuuże, ruchy czuję słabo przez wiecznie spięty brzuch. Cieszę się, że kontrola tętna i częste zapisy mi tu położne robią, bo bym zwariowała 😞
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
U mnie brzuch gwałtownie rósł od początku, mam naprawdę pokaźny rozmiar... Teraz mam wrażenie, ze wyhamował ale rośnie dalej tylko zdecydowanie wolniej. Z obserwacji wnioskuje, ze jeśli brzuch początkowo rośnie powoli to w ostatnim trymestrze zazwyczaj wyskakuje a jak rośnie od początku intensywnie to później zwalnia.. Co do ruchów, to córeczka rusza się zdecydowanie mniej niż synek, na szczęscie we wtorek wizyta....
madiiiii lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U mnie brzuch od początku rośnie stopniowo. Ostatnio też zauważyłam że tak jakby podniósł się do góry. Też tak macie?
Przełamałam się wczoraj i zrobiłam zamówienie w aptece. Zostanie mi kilka rzeczy do dokupienia w Rossmannie z pielęgnacji. Kupiłam też kokon i rożek z Jukki. Jeśli będą ok, to zamówię jeszcze od nich poduszkę do karmienia i otulacz do fotelika.
-
A propos koszul ja czekam na koszule z Oysho, sa rozpinane na dekoldzie wiec moze sie sprawdzi
Niektore na szykowanamama.pl wygladaja spoko i za +-65zl https://www.oysho.com/m/pl/pi%C5%BCamy/koszule-nocne-i-kombinezony/granatowa-koszula-nocna-w-serca-c1010166020p102542157.html?colorId=401&gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_HAr6GZPIMG1Vh3G0eVmUZab_xy1FOEzs1I1ffkAY3q1OjlXMAXf9kaAtUVEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&gclsrc=aw.ds
Ja tez polecam siemie lniane - ono mnie ratuje przed wszelkimi tarapatami
Vagabond lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja w ogóle nie liczę ruchów bo moja mała rusza się cały czas...też już się zastanawiam czy z tym dzieckiem jest wszystko w porządku. no bo kiedy ona śpi skoro ciągle naparza?? czy któreś z waszych dzieci tak ma ?
-
tygrysek7773 wrote:dziewczyny ja w ogóle nie liczę ruchów bo moja mała rusza się cały czas...też już się zastanawiam czy z tym dzieckiem jest wszystko w porządku. no bo kiedy ona śpi skoro ciągle naparza?? czy któreś z waszych dzieci tak ma ?
Mój to nigdy nie śpi...tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja nie liczę ruchów, bo nie mam pojęcia, ile powinno ich być i w jakim czasie. Zapytam o to na wtorkowej wizycie. Ale mój synek rusza się bardzo często i bardzo intensywnie to odczuwam, zarówno podczas dnia jak i w nocy. Też mam wrażenie, że bardzo mało śpi...
Ja wczoraj miałam bardzo kiepski dzień. Kłucie pod żebrami przybrało na intensywności i zaczynam się martwić, czy na pewno wszystko jest dobrze... W ogóle nie mogłam usiąść wygodnie ani się położyć, bo cały czas bolało. Jedynie w pozycji stojącej tego nie odczuwałam. Dzisiaj na przykład już jest dobrze i boli tylko gdy leżę na prawym boku, czyli tak, jak zazwyczaj. Nie mam też ostatnio najlepszych wyników z krwi i zastanawiam się, czy coś się nie dzieje. We wtorek mam wizytę kontrolną i muszę poprosić o dokładne zbadanie, bo trochę mnie niepokoi ta sytuacja, coraz częściej pojawiają się takie mocne bóle...
Ogólnie mam słaby nastrój. Śniło mi się, że urodziłam maleństwo które mieściło się w moich dłoniach. W szpitalu powiedzieli, że nie mogą nas trzymać i wypuścili nas do domu, nie wiedziałam jak się mam zająć taką drobinką. Obudziłam się z płaczem. Dzisiaj też odkryłam, że na piersiach zaczynają mi się robić paskudne rozstępy - niby się tego spodziewałam, ale myślałam, że jakoś uda się uniknąć. No, trudno. -
A myślałam, że tylko nasz synek taki wariatuńcio🤪, ale pocieszyłyście mnie, że Wasze brzdąca też takie aktywne. Też mam bardzo niewiele momentów jak nie czuję małego..
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
Ja mam otulacz do fotelika z Jukki i jak dla mnie i na moje potrzeby wydaje się bardzo okej, wręcz pozytywnie się zaskoczyłam, bo spodziewałam się gorszej jakości
a co do ruchów, rety, u nas też wiercipięta. W piątek mi tak po kopała brzuch, że całą sobotę chodziłam obolała
Franiczka_ lubi tę wiadomość
-
Już się bałam, że tylko moje dziecię takie nerwowe i nie może sobie miejsca znaleźć. Już się przyzwyczaiłam do jej ciągłego wiercenia, a dzisiaj jest nadzwyczaj spokojna i matka już się martwi, czy wszystko ok 🤷🏼♀️🤦🏼♀️ myślę, że to zamartwianie się zostanie już ze mną na zawsze, a to dopiero początek 🙄🙈
-
U mnie też mala bardzo aktywna.. Nie czuje jej może po kilkanaście minut w ciągu dnia. W nocy jak śpię to nie wiem może też śpi 😏🙂 ale jak wstaje do WC to ona z razem ze mną 🤦♀️. Powiem Wam ze czuje się dużo gorzej w tym 3 trymestrze. Ciągle coś mnie boli, czuje parcie u dołu, brzuch często twardnieje i mam problemy ze wstawaniem i podnoszeniem przedmiotów co mi działa na nerwy. Depilacja możliwa tylko z lusterkiem i trwa dużo dłużej niż zwykle. 🤷♀️ Dopadł mnie kryzys 3 trymestru jak nic. Juz bym chciała luty... 🙄
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
U mnie odwrotnie, muszę ja trochę poszturchacć żeby się ruszyla. Są dni kiedy jest aktywna, a są dni, takie jak dzisiaj, że bardzo mało ja czuję 😞
Pytałam w piątek położnej, powiedziała że nie zalecają liczenia ruchów dziecka bo każda ciąża jest inna i każda kobieta odczuwa inaczej 🤷♀️Rucola, Clover lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
oloowa dokładnie mam to samo.. plecy bolą jak nie wiem ledwo już chodzę a tu jeszcze tyle czasu..w nocy skurcze łydek, do wc wstaje 3-4 razy w nocy. brzuch właśnie też twardy boli... przepona ucisnieta. słowem trzeci trymestr w pełni..
ja z depilacja się poddałam -goli mnie mój kochany mąż.