WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tą co wstawiła Patt (granatowa rozpinana przez środek z kieszonka). Ja zamówiłam w kwiatki i mój mąż myślał, ze to sukienka na lato. Tylko jest dość mała jak na M. Bardziej na czas po ciąży

Patt94 lubi tę wiadomość

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z wizyty. Wszystko ok i mała kluseczka waży już 926g 🙂❤️ Niestety szyjka skróciła mi się o 0,5cm. Ale nadal jest ok - 3,8cm. Mam więcej leżeć.

Ania81, _Hope, ultraviolet, Patt94, oloowa2709, Angelika0507, Rucola, BlackRose 89, werni, Clover, Gagatka lubią tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w UK jest o tyle dobrze, ze do porodu musze miec kuszule, ale pozniej moge chodzi w czym chce. Ja wole pizamy niz koszule

Rucola lubi tę wiadomość

• Mavi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem właśnie na etapie szukania koszul i nic mi się nie podoba 🤔. W ogóle mam wrażenie ze moje dziecko dzisiaj w ogóle nie śpi. Cały dzień się kręci, czasami kopnie, ale głównie ciagle się wierci. Nie rusza się zle, kręci się tez zle, nie dogodzisz 😂

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już mają dzieci, co stosowałyście pod pieluszkę tak normalnie, a co na jakieś większe odparzenia?

08.02 💙 Artur
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na codzień linomag zielony A na odparzenia Tarmentalum maść - to maść z ziela pięciornika.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przeglądam dzis koszule ciążowe i najbardziej odpowiadają mi te ze słodkisen.ladne i bez tych infantylnych misi, żyraf i innych zwierzaków 🤦‍♀️. Tylko ni wiem jaki rozmiar mam zamawiać? Ten co nosiłam przed ciaza czy już większy?
    Dziś mała daje popalić. Czuję parcie u dołu, i na odbyt i na szyjke i na pęcherz. Może się przekręciła główka w dół 🤔.
    Co do cukru to u mnie na cczco ciągle lekko podwyższony w granicach 90 do 100 a po posiłkach nie więcej niż 120 no chyba że zjem coś niedozwolonego wtedy mąż 140. Ciekawe co mi powie diabetolog... 20 wizyta. Tego dnia tez prenatalne. 3 listopada na wizycie mała miała 1 kg. Jestem ciekawa ile teraz przybierze 😍

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Dziewczyny, które już mają dzieci, co stosowałyście pod pieluszkę tak normalnie, a co na jakieś większe odparzenia?
    Ja pod pieluszkę nie stosowałam żadnych maści czy kremów. Po każdej zmianie pieluszki przemywałam pupę woda.W pachwinach tylko olejek z migdałów. Jak były odparzenia to przede wszystkim wietrzenie i mąka ziemniaczana.

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenka wrote:
    Angelika czyli super owocne spotkanie z położną😊 dzięki, że podzieliłaś się podsumowaniem, to bardzo pomocne! Też muszę zacząć ogarniać ten temat i zainspiruję się i będę wiedziała o co pytać. To wszystko jest takie nowe.. 🤪

My też wczoraj wizytowaliśmy, ponad 830g chłopka❤. Jak to któraś napisała - niesamowite jak ten czas leci, dopiero co nosiłyśmy fasolinki pod sercem.

Również przyjmę chętnie polecajki fajnych koszul! Oglądałyście może te od mamyginekolog? Może któraś z Was miała? Ile w ogóle planujecie koszul? 1 porodowa i ze 2 poporodowe? Nie mam pojecia 🤪.

Trafiłam idealnie z tą położną 👌

Mam koszulę od mamyginekolog. Żałuję, że wzięłam L zamiast M, bo jest troche za duża. Mama musi mi ją zwęzić w piersiach, a tak to nawet lepiej jak szeroka niżej, bo nie będzie obcierać i drażnić. Dodatkowo jest długa i nie będę musiała się martwić, że tyłek widać.

Ogólnie tu się rodzi w ciuchach, nie w koszuli. Chyba kupię jakąś używaną rozpinaną sukienkę i w niej pojadę rodzić. Po porodzie też nie ma wymogu koszuli, w dzień się chodzi normalnie w zwykłych ciuchach, ale ja się będę lepiej czuła na początek w koszuli 😊

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu dają takie bawełniane szmaciry do porodu.. i przede wszystkim dziewczyny bierzecie ciepłe skarpety, ja do dziś pamiętam jakie miałam skostniałe z zimna stopy, myślałam że się nie rozgrzeje...

Rucola, Franiczka_, werni, Ania81 lubią tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szyjka mogła skrócić się od zaparć?

3i492n0aa33ktkto.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Właśnie wróciliśmy z wizyty. Wszystko ok i mała kluseczka waży już 926g 🙂❤️ Niestety szyjka skróciła mi się o 0,5cm. Ale nadal jest ok - 3,8cm. Mam więcej leżeć.

0.5cm to może być też taki błąd pomiaru.
    Swoją drogą wchodzimy w ostatni trymestr i trochę ta szyjka musi zacząć się przygotowywać do porodu.
    3.5 cm to cały czas długa szyjka
    Zaparcia moim zdaniem nie mają wpływu, chyba że są na prawdę bardzo uciążliwe i mocno się przy nich napinasz

Franiczka_ lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to napewno wezmę kilka par skarpet. Muszę kupić szlafrok. Koszule mam z poprzedniego porodu. Teraz w nich śpię bo są wygodne :) kupowałam na allegro.

Pupę smarowałam zielonym lub różowym linomagiem. Różowy to też na buźkę jak wychodziliśmy na spacer.
    Do uszu to patyczki kids. Octanisept do pępka i też patyczki. Sól fizjol. Do oczek jak były problemy z oczkami to masowałam po środku między płatkiem noska a oczkiem.
    Na ciemieniuchę płyn z ziaji (ładnie pachnie) także też stosowałam olej ze słodkich migdałów. Ten olej do tej pory dodaje kilka kropel do kapieli.
    Też lubię produkty jak Zuzia z babydream. Chusteczki nawilżające czy płyn do kąpieli i pampersy.
    Co do otulacza to synek był otulany rozkiem. Teraz też mam zamiar otulać 2 synka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dylemat jeśli chodzi o koszule do karmienia. Szwagierka mi wcisnęła dwie, ale po po pierwsze właśnie są strasznie infantylne, a po drugie ona jest sporo większa ode mnie, a nie chcę wyglądać jak w worku pokutnym. Wprawdzie porodówka to nie wybieg modelek, ale jednak są jakieś granice 😝

Dziś cały dzień spędziliśmy na zakupach i załatwianiu różnych rzeczy dla malucha. Odebraliśmy ze sklepu wózek i fotelik, udało mi się jeszcze w tym sklepie kupić kombinezon zimowy dla synka, identyczny jaki wypatrzyłam już jakiś czas temu w jednym ze sklepów internetowych. Później byliśmy u kolegi z pracy mojego męża, od którego odkupiliśmy łóżeczko i łóżeczko turystyczne. Na koniec jeszcze zrobiliśmy zakupy typu płyn do kąpieli, oliwka itp. korzystając z kuponu 2+2 w Rossmannie 😁 Przyszła też paczka z materacem do kołyski. Sporo nam dziś przybyło rzeczy wyprawkowych i dzięki temu pozbyłam się wrażenia, że prawie nic jeszcze nie mamy 😅

ultraviolet, Angelika0507, werni, Patt94, Ania81, _Hope, Rucola lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloowa2709 wrote:
    Tez przeglądam dzis koszule ciążowe i najbardziej odpowiadają mi te ze słodkisen.ladne i bez tych infantylnych misi, żyraf i innych zwierzaków 🤦‍♀️. Tylko ni wiem jaki rozmiar mam zamawiać? Ten co nosiłam przed ciaza czy już większy?
    Dziś mała daje popalić. Czuję parcie u dołu, i na odbyt i na szyjke i na pęcherz. Może się przekręciła główka w dół 🤔.
    Co do cukru to u mnie na cczco ciągle lekko podwyższony w granicach 90 do 100 a po posiłkach nie więcej niż 120 no chyba że zjem coś niedozwolonego wtedy mąż 140. Ciekawe co mi powie diabetolog... 20 wizyta. Tego dnia tez prenatalne. 3 listopada na wizycie mała miała 1 kg. Jestem ciekawa ile teraz przybierze 😍

Ciężko stwierdzić z tym rozmiarem, zależy od modelu niestety 🙄 Jeżeli na zdjęciu jest w miarę luźny to bierz swój, jak krótszy albo bardziej przylegający to proponuję większy

oloowa2709 lubi tę wiadomość

010iflw102q8b1rd.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny czy szyjka mogła skrócić się od zaparć?
    Franiczka ja mam okropne zaparcia i u mnie się nawet wydłużyła od poprzedniej wizyty.

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Franiczka ja mam okropne zaparcia i u mnie się nawet wydłużyła od poprzedniej wizyty.

Czy coś Ci pomaga na te zaparcia?

3i492n0aa33ktkto.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te granatowa z dolcesonno, ale szkpda kasy. Rozmiarowka nie ta, jak sie schyle, to tylka nie zakrywa, tak krotka, a mam 160 cm wzrostu. Tak ze ten. Nawet jej nie licze do szpitala.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Czy coś Ci pomaga na te zaparcia?

U mnie działają śliwki. Wieczorem zalewam wodą, rano wypijam na czczo wodę k znadam śliwki. Działa tez mielone siemie lniane tez wypijane rano na czczo. W ciagu dnia jabłko.

Sweetcake lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    U mnie działają śliwki. Wieczorem zalewam wodą, rano wypijam na czczo wodę k znadam śliwki. Działa tez mielone siemie lniane tez wypijane rano na czczo. W ciagu dnia jabłko.

Ja na czczo piję wodę z cytryną. Do tego syrop Lactulosa. Przez dzień dwa starte jabłka, szklanka kefiru, 2,5-3 litry wody niegazowanej. Spróbowała bym tego siemienia, ale sie boję, bo u mnie np płatki owsiane, otręby czy nawet ciemne pieczywo pogarszają tylko problem 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 08:47

3i492n0aa33ktkto.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ