🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyłączam się do antyzachwytów nad koszulami do karmienia 🤦♀️ Właśnie przeglądam i nie mogę się na nic zdecydować, bo wszystkie to paskudniki. A płacenie 200 pln za koszulę jest dla mnie grubym przegięciem.
Przy okazji, bardziej sprawdzają się rozpinane z obu stron czy z głębszym dekoltem przez środek? Czy nie ma to znaczenia? -
liliputkowo90 wrote:To prawda mi czasami cukier po nutelli ledwo ruszy a ostatnio po kanapce z avocado mialam 152.. każdy organizm inaczej reaguje i musisz sama do tego dojść
U mnie kiedyś po kanapkach z guakamole cukier wywaliło do 142 😐 Może coś z tym awokado jest nie halo. Bo ogólnie po posiłkach u mnie zawsze jest ok 🤷♀️liliputkowo90 lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:Przyłączam się do antyzachwytów nad koszulami do karmienia 🤦♀️ Właśnie przeglądam i nie mogę się na nic zdecydować, bo wszystkie to paskudniki. A płacenie 200 pln za koszulę jest dla mnie grubym przegięciem.
Przy okazji, bardziej sprawdzają się rozpinane z obu stron czy z głębszym dekoltem przez środek? Czy nie ma to znaczenia?
Doktor nap moim zdaniem ma znośnie, takie proste 😉 Ja kupiłam 2 rozpinane po bokach i 1 z przodu, zobaczymy co bardziej się sprawdzi :p -
Ja kupiłam takie koszule poporodowe i cena 25zl za sztukę.
https://naforum.zapodaj.net/86d0eae7c150.jpg.html
Ze strony
https://txm.pl/search?query%5Bquerystring%5D=Koszula+nocnaVagabond, Ania81, Mimi87 lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Gagatka wrote:Kasia a jak Ty się czujesz psychicznie na tym etapie? Jesteś już spokojna?
Zacznę oddychać pelna piersią jak wyciagna ze mnie Skarba i będzie zdrowy i bezpieczny.
Od wczoraj Kacper zaczął się coś malo ruszać. Chyba się przekrecil i jest nóżkami w dol bo najbardziej czuje na spojeniu łonowym i kościach bidrowych, a wcześniej bardzo mocno jak był poziomo.
Zaczynam się cieszyc i z dodatkowych kilogramów, zaokrąglonego brzuszka, moze to głupie l,ale z tego ze w mało co się mieszcze 🙈
Chyba głupie schizy ostatnio zagłuszam wrzucaniem wszystkiego do koszykow w sklepach dzieciencych. Dzisiaj cieszyłam się jak dziecko, a przyszla wyprawka apteczna . Juz z aptecznych rzeczy wszystko mam. We wtorek zamowilam kokon, kocyki, pieluszki bambusowe. Powoli się ogarniam i odrzucam wszystkie zle myśli. Teraz to juz musi być dobrze. Vhociaz ja jak to ja zawsze na każdym etapie znajdę vcos żeby się zamartwiać.
A Ty jak tam ? Już lepiej ? -
Angelika czyli super owocne spotkanie z położną😊 dzięki, że podzieliłaś się podsumowaniem, to bardzo pomocne! Też muszę zacząć ogarniać ten temat i zainspiruję się i będę wiedziała o co pytać. To wszystko jest takie nowe.. 🤪
My też wczoraj wizytowaliśmy, ponad 830g chłopka❤. Jak to któraś napisała - niesamowite jak ten czas leci, dopiero co nosiłyśmy fasolinki pod sercem.
Również przyjmę chętnie polecajki fajnych koszul! Oglądałyście może te od mamyginekolog? Może któraś z Was miała? Ile w ogóle planujecie koszul? 1 porodowa i ze 2 poporodowe? Nie mam pojecia 🤪.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 13:04
kasia_1988, Angelika0507 lubią tę wiadomość
👱♀️hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy; AMH 6,7; PCO; MTHFR c.1286A>C (A1298C); choroba autoimmuno; ANA+; anemia - ukryty niedobór żelaza; PAI 4G/SG hetero; podwyższone nk w macicy; niska il10.
👨słabe parametry nasienia.
✨01.2019: FAMSI nr 1
= ET + 3 ❄❄❄.
23.02.19: ET morulki - 😥
07.05.19: FET blastki - 😥
21.08.19: FET 2 blastek: 2.2.3 i 3.2.2 - cb 😥
✨09.12.19: FAMSI nr 2
= 2 ❄️❄️.
04.06.20: FET 4.1.1 i 4.2.3: 6 dpt: 56🍀, 8 dpt: 189, 11 dpt: 560, 14 dpt 3300, 19 dpt: 20.000 jest 2mm wojownik, 31dpt mamy ❤ - cudzie trwaj
03.09.20: it's a boy! 👶
02.2021: mamy nasz cud ❤ -
https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-porodowa-dzianinowa-z-rekawkiem/
Te mi się podobają ale też się zastanawiam czy płacenie 270zl za 3 koszule(a to nie wiem czy nie będzie za mało, bardziej 4-cztli 360zl) żeby mieć koszule tylko w szpitalu to też jakos mi się nie widzi 🙄
Kurczę, no nie wiem... -
BlackRose 89 wrote:https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-porodowa-dzianinowa-z-rekawkiem/
Te mi się podobają ale też się zastanawiam czy płacenie 270zl za 3 koszule(a to nie wiem czy nie będzie za mało, bardziej 4-cztli 360zl) żeby mieć koszule tylko w szpitalu to też jakos mi się nie widzi 🙄
Kurczę, no nie wiem...
Mam taka tylko bez rękawa ale rozmiarówka jest zaskakująca. Mam S i jest dosyc duża wedlug mnie i luzna na mnie na ten moment ( bardzo). Mam druga poporodowa z bawelny. Tez S a na biuscie powiedziałabym na styk. Nawet jak mi w obwodzie po porodzie spadnie to biust miałam tak olbrzymi ze mam wątpliwości czy na pewni sie zmieści do tej koszuli. To jest bóil z wydawaniem tej kasy tym bardziej ze ja nie znosze koszul na codzien i na pewno krotko bede uzywac. -
Ja nie cierpię koszul do spania i nie mam zamiaru kupować. Po porodzie córki miałam w szpitalu na noc normalne piżamy z rozpinana góra a na dzień dresy plus jakaś bluzka do karmienia.
Angelika ja po porodzie miałam pokoik sama, ze wszystkim co tylko sobie można było życzyć. Koszt to 50 Euro za dobę ale , ze moje ubezpieczenie płaci mi za każdy dzień pobytu w szpitalu to wyszłam na zero albo jeszcze na plus.Maz tez mógł spać w tym pokoiku ale, ze mamy psa i najstarsza była w domu to wolałam żeby z nimi był.Angelika0507 lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuję żadnych specjalnych bluzek do karmienia. Jedynie wygodny elastyczny stanik sportowy. Karmić nie zamierzam długo (ok. 2 miesiące), więc szkoda mi kasy na takie wynalazki.
Wczoraj odebrałam wyniki krzywej. Wszystko ok, więc umówiłam się już z położną na początek grudnia na spotkanie w sprawie porodu domowego. Tak bym chciała, żeby wszystko szczęśliwie się potoczyło... Czas ostatnio tak szybko leci, że zaczynam już czuć lekki stres przedporodowy♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koszule do karmienia to największy koszmar ever. Są infantylne, koszmarnie skrojone i po prostu wstrętne 😂😂😂 nie mam ani jednej i nie wydam ani złotówki na ten koszmar 😅 Mam jedna sukienkę z gatty na szelkach i dokupie jeszcze ze 2. Na to szlafrok i koniec.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
BlackRose 89 wrote:https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-porodowa-dzianinowa-z-rekawkiem/
Kurczę, no nie wiem...
Też się nad tym zastanawiałam, w końcu kupiłam 3 koszule, za 37 zł każda.
Wybrałam względnie normalne, długość też jest ok: https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-na-napy-Baby-01-granatowa/1582
Tak jak na dziecko mogę wydawać tysiące tak na rzeczy typu koszule na pewno nie 😆BlackRose 89, Ania81, _Hope lubią tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Tyle jeszcze mogę wydać, żeby nie marudzić że po 3 dniach idą do kosza 😅
No dokładnie 😆 Ta co wstawiłaś też jest ok 😉
Ja wzięłam 2 z tego linka co wstawiłam i 1 taką: https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna%2C-ciazowa-i-do-karmienia-rewers-z-krotkim-rekawem-granatowa-na-napy-Dolce-Sonno-/278
bo chciałam mieć rozpinana z przodu ale jest gorsza - dużo krótsza i ciasnawa chciaz wszystkie wzięłam w tym samym rozmiarze 😅 tamte są wygodne i dużo luzu dają