X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki...
    Czy podczas KP rosną/zmieniają się brodawki?

3i492n0aa33ktkto.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki...
    Czy podczas KP rosną/zmieniają się brodawki?
    Hmmm, podczas karmienia to nie jakoś specjalnie, no moje są zdecydowanie bardziej sterczące hahahaha ale to akurat na duży plus ;) W ciąży nieco zwiększyła mi się otoczka i są ciemniejsze. W sumie to wszystko.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hmmm, podczas karmienia to nie jakoś specjalnie, no moje są zdecydowanie bardziej sterczące hahahaha ale to akurat na duży plus ;) W ciąży nieco zwiększyła mi się otoczka i są ciemniejsze. W sumie to wszystko.

Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
    Ja nie mam takich długich sutów 🤣

3i492n0aa33ktkto.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
    Ja nie mam takich długich sutów 🤣

Jak dzidziuś sobie zassie to sutki się mocno wydłużają.

Franiczka_, Majorka, werni lubią tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
    Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 18:32

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym tu nie pisałam, ale właśnie jeden dzień tak miałam, jak malutka tyłek wypychała bardzo. Z tym, że na następny dzień już było normalnie, więc nawet nie poruszyłam tego z lekarzem i nie pomogę. Ale pamiętam, ze bolało nieźle

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak już boli ponad dwa tygodnie. Żeby coś podnieść albo nawet wstać z pozycji siedzącej muszę napiąć mięśnie brzucha i trochę go wciągnąć... Wtedy troszkę mniej boli...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te nakładki na sutki pomogły przy 1 dziecku. Teraz raczej nie będę potrzebowała.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
    Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.
    Ja o tym pisałam i poszłam do mojej rechabilitantki. Rozmasowała w tym miejscu mięśnie i już mi było lepiej i okleiła mnie. Co prawda problem bie zniknął w 100% ale było mi o wiele lżej. Choć dziś takie mnie dopadły skurcze że zdjelam taśmy bo mialam wrażenie że będzie mi lżej, nie wiem czy to pomogło czy leżenie a może nospa. W poniedziałek idę na kolejne masowanko ;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz do specjalnego fizjoterapeuty? Nie wiem czy u mnie w okolicy znajdzie się fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia i z odpowiednią specjalizacją.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o tym pisałam i do dzisiaj nie wiem co to. Wczoraj miałam napady lęku i chyba to sprowokowalo jelita i w tym miejscu bolalo tak, ze wylazilam ze skóry. Jeszcze Laura od czasu do czasu mnie tam grzmotnela i widzialam wszystkie gwiazdy. Dawno nie miałam takiego napadowego bólu ze mialam ochode poduszke gryźć... Odsypialam noc do 10... Potem kibelek i sie uspokoilo. Nawet tak bardzo dziś nie ciagnie. Sama nie wiem co to... Odczucie jak przy naderwanych powlokach z prawej dolnej strony brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:14

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:

I ja tez tak mialam i mam. Piecze mnie pod lewym cyckiem, ale nie ciagle i nie codziennie. Mniej wiecej od 22 tygodnia. Rozmawialam ze swoja polozna, lekarzem prowadzacym i rodzinnym, bo chcialam skierowanie gdzies dalej. Ale kazde z nich mowilo ze nic zlego nie widza i macica mi uciska narzady i tyle.

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    A chodzisz do specjalnego fizjoterapeuty? Nie wiem czy u mnie w okolicy znajdzie się fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia i z odpowiednią specjalizacją.
    Chodzę do mojej ogólnej rechabilitantki ktora jest moją dobrą znajomą, zależało mi by to ona na mnie zekneła bo wiadomo jak jest pacjent to zawsze się znajdzie choróbsko:) a chciałam by obiektywnie na mnie spojrzała.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo nic mnie w brzuchu takpermanetnie nie boli. A czy wam też zrobił się teraz brzuch i piersi całe w żyłach?? okropnie to wygląda

ja jestem chora totalnie już w zasadzie nie mogę mówić. nic mi nie pomaga co dozwolone . mąż dziś wraca po 2 tyg trasie (raz w roku taką długą ma i to mnie wykańcza) i czekam na niego jak na zbawienie

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼‍♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?

atdccwa173tcycke.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piore w 40 i zamierzam za pierwszym razem wszystko wyprasowac. Potem juz tylko pranie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼‍♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?

Ja wyprałam w 60 stopniach. A potem już raczej w 40 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 10:53

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Ja prałam w 40 stopniach i już po jednym praniu niektóre nowe ciuszki wyglądają jak używane. Wiadomo, że wszystko zależy od jakości bawełny, ale pranie w 90 czy 60 stopniach to dla mnie nieporozumienie, szczególnie jeśli później prasuję w 110 stopniach.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala ja wszystko piore w 60 chyba że rożki kocyki to w 40. 90 to zdecydowanie za dużo.

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w 40 lub 50 (jeśli są jakieś uporczywe plamy). W wysokich temperaturach ubrania się zdecydowanie bardziej niszczą aleee od Ewa Klucze czy niektóre ze Smyka serio dobrze znoszą nawet 70-80 stopni. Pepco to 3 prania w 50 stopniach i biorę na szmatki, w wyższych nawet nie piorę bo robią się maleńkie. Takie ja mam doświadczenia.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ