X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki...
    Czy podczas KP rosną/zmieniają się brodawki?

3i492n0aa33ktkto.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki...
    Czy podczas KP rosną/zmieniają się brodawki?
    Hmmm, podczas karmienia to nie jakoś specjalnie, no moje są zdecydowanie bardziej sterczące hahahaha ale to akurat na duży plus ;) W ciąży nieco zwiększyła mi się otoczka i są ciemniejsze. W sumie to wszystko.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hmmm, podczas karmienia to nie jakoś specjalnie, no moje są zdecydowanie bardziej sterczące hahahaha ale to akurat na duży plus ;) W ciąży nieco zwiększyła mi się otoczka i są ciemniejsze. W sumie to wszystko.

Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
    Ja nie mam takich długich sutów 🤣

3i492n0aa33ktkto.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
    Ja nie mam takich długich sutów 🤣

Jak dzidziuś sobie zassie to sutki się mocno wydłużają.

Franiczka_, Majorka, werni lubią tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
    Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 18:32

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym tu nie pisałam, ale właśnie jeden dzień tak miałam, jak malutka tyłek wypychała bardzo. Z tym, że na następny dzień już było normalnie, więc nawet nie poruszyłam tego z lekarzem i nie pomogę. Ale pamiętam, ze bolało nieźle

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak już boli ponad dwa tygodnie. Żeby coś podnieść albo nawet wstać z pozycji siedzącej muszę napiąć mięśnie brzucha i trochę go wciągnąć... Wtedy troszkę mniej boli...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te nakładki na sutki pomogły przy 1 dziecku. Teraz raczej nie będę potrzebowała.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
    Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.
    Ja o tym pisałam i poszłam do mojej rechabilitantki. Rozmasowała w tym miejscu mięśnie i już mi było lepiej i okleiła mnie. Co prawda problem bie zniknął w 100% ale było mi o wiele lżej. Choć dziś takie mnie dopadły skurcze że zdjelam taśmy bo mialam wrażenie że będzie mi lżej, nie wiem czy to pomogło czy leżenie a może nospa. W poniedziałek idę na kolejne masowanko ;)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz do specjalnego fizjoterapeuty? Nie wiem czy u mnie w okolicy znajdzie się fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia i z odpowiednią specjalizacją.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o tym pisałam i do dzisiaj nie wiem co to. Wczoraj miałam napady lęku i chyba to sprowokowalo jelita i w tym miejscu bolalo tak, ze wylazilam ze skóry. Jeszcze Laura od czasu do czasu mnie tam grzmotnela i widzialam wszystkie gwiazdy. Dawno nie miałam takiego napadowego bólu ze mialam ochode poduszke gryźć... Odsypialam noc do 10... Potem kibelek i sie uspokoilo. Nawet tak bardzo dziś nie ciagnie. Sama nie wiem co to... Odczucie jak przy naderwanych powlokach z prawej dolnej strony brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:14

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:

I ja tez tak mialam i mam. Piecze mnie pod lewym cyckiem, ale nie ciagle i nie codziennie. Mniej wiecej od 22 tygodnia. Rozmawialam ze swoja polozna, lekarzem prowadzacym i rodzinnym, bo chcialam skierowanie gdzies dalej. Ale kazde z nich mowilo ze nic zlego nie widza i macica mi uciska narzady i tyle.

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    A chodzisz do specjalnego fizjoterapeuty? Nie wiem czy u mnie w okolicy znajdzie się fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia i z odpowiednią specjalizacją.
    Chodzę do mojej ogólnej rechabilitantki ktora jest moją dobrą znajomą, zależało mi by to ona na mnie zekneła bo wiadomo jak jest pacjent to zawsze się znajdzie choróbsko:) a chciałam by obiektywnie na mnie spojrzała.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo nic mnie w brzuchu takpermanetnie nie boli. A czy wam też zrobił się teraz brzuch i piersi całe w żyłach?? okropnie to wygląda

ja jestem chora totalnie już w zasadzie nie mogę mówić. nic mi nie pomaga co dozwolone . mąż dziś wraca po 2 tyg trasie (raz w roku taką długą ma i to mnie wykańcza) i czekam na niego jak na zbawienie

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼‍♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?

atdccwa173tcycke.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piore w 40 i zamierzam za pierwszym razem wszystko wyprasowac. Potem juz tylko pranie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼‍♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?

Ja wyprałam w 60 stopniach. A potem już raczej w 40 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 10:53

3i492n0aa33ktkto.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Ja prałam w 40 stopniach i już po jednym praniu niektóre nowe ciuszki wyglądają jak używane. Wiadomo, że wszystko zależy od jakości bawełny, ale pranie w 90 czy 60 stopniach to dla mnie nieporozumienie, szczególnie jeśli później prasuję w 110 stopniach.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala ja wszystko piore w 60 chyba że rożki kocyki to w 40. 90 to zdecydowanie za dużo.

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w 40 lub 50 (jeśli są jakieś uporczywe plamy). W wysokich temperaturach ubrania się zdecydowanie bardziej niszczą aleee od Ewa Klucze czy niektóre ze Smyka serio dobrze znoszą nawet 70-80 stopni. Pepco to 3 prania w 50 stopniach i biorę na szmatki, w wyższych nawet nie piorę bo robią się maleńkie. Takie ja mam doświadczenia.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ