🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka_ wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki...
Czy podczas KP rosną/zmieniają się brodawki?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Hmmm, podczas karmienia to nie jakoś specjalnie, no moje są zdecydowanie bardziej sterczące hahahaha ale to akurat na duży plus W ciąży nieco zwiększyła mi się otoczka i są ciemniejsze. W sumie to wszystko.
Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
Ja nie mam takich długich sutów 🤣 -
Franiczka_ wrote:Hmmm. Bo kupiłam sobie kapturki z Medeli i one są tak długie, że z 3cm wentyle by się w nich zmieściły 😱
Ja nie mam takich długich sutów 🤣
Jak dzidziuś sobie zassie to sutki się mocno wydłużają.Franiczka_, Majorka, werni lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 18:32
-
Ja o tym tu nie pisałam, ale właśnie jeden dzień tak miałam, jak malutka tyłek wypychała bardzo. Z tym, że na następny dzień już było normalnie, więc nawet nie poruszyłam tego z lekarzem i nie pomogę. Ale pamiętam, ze bolało nieźle
-
marta_kwk wrote:A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Ja tez o tym pisałam i do dzisiaj nie wiem co to. Wczoraj miałam napady lęku i chyba to sprowokowalo jelita i w tym miejscu bolalo tak, ze wylazilam ze skóry. Jeszcze Laura od czasu do czasu mnie tam grzmotnela i widzialam wszystkie gwiazdy. Dawno nie miałam takiego napadowego bólu ze mialam ochode poduszke gryźć... Odsypialam noc do 10... Potem kibelek i sie uspokoilo. Nawet tak bardzo dziś nie ciagnie. Sama nie wiem co to... Odczucie jak przy naderwanych powlokach z prawej dolnej strony brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:14
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
marta_kwk wrote:A ja mam pytanie. Już nie pamiętam która z Was pisała o bólu, pieczeniu jednego miejsca na brzuchu. Mnie tak dziś potwornie boli i piecze że nie jestem w stanie funkcjonować. No jakby mi się mięsień zerwał, a dokładnie w tym miejscu czuje Malucha pupcie..
Czy któraś z Was konsultowała to z lekarzem? Boję się żeby mi się przepuklina jakaś nie zrobiła.
I ja tez tak mialam i mam. Piecze mnie pod lewym cyckiem, ale nie ciagle i nie codziennie. Mniej wiecej od 22 tygodnia. Rozmawialam ze swoja polozna, lekarzem prowadzacym i rodzinnym, bo chcialam skierowanie gdzies dalej. Ale kazde z nich mowilo ze nic zlego nie widza i macica mi uciska narzady i tyle. -
marta_kwk wrote:A chodzisz do specjalnego fizjoterapeuty? Nie wiem czy u mnie w okolicy znajdzie się fizjoterapeuta z prawdziwego zdarzenia i z odpowiednią specjalizacją.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
ja nie pomogę bo nic mnie w brzuchu takpermanetnie nie boli. A czy wam też zrobił się teraz brzuch i piersi całe w żyłach?? okropnie to wygląda
ja jestem chora totalnie już w zasadzie nie mogę mówić. nic mi nie pomaga co dozwolone . mąż dziś wraca po 2 tyg trasie (raz w roku taką długą ma i to mnie wykańcza) i czekam na niego jak na zbawienie -
Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?
-
Lalala wrote:Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?
Ja wyprałam w 60 stopniach. A potem już raczej w 40 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 10:53
-
Lalala wrote:Dziewczyny, proszę Was o pomoc bo już zgłupiałam 🤷🏼♀️ chodzi o temperaturę prania ubranek. Na jednych stronach jest napisane, że co najmniej 60 stopni, a nawet 90 do 3 miesiąca życia, na innych żeby się tym nie sugerować i 40 stopni wystarczy. Czy tak wysoka temperatura nie zniszczy ubranek? Wolałabym prać w 40 stopniach, ale wiadomo, jak trzeba to wypiorę w tych 60... Jak Wy robicie?
-
Lalala ja wszystko piore w 60 chyba że rożki kocyki to w 40. 90 to zdecydowanie za dużo.
-
Ja piorę w 40 lub 50 (jeśli są jakieś uporczywe plamy). W wysokich temperaturach ubrania się zdecydowanie bardziej niszczą aleee od Ewa Klucze czy niektóre ze Smyka serio dobrze znoszą nawet 70-80 stopni. Pepco to 3 prania w 50 stopniach i biorę na szmatki, w wyższych nawet nie piorę bo robią się maleńkie. Takie ja mam doświadczenia.