🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta_kwk trzymam kciuki żeby ruszyło. ✊✊✊
U mnie noc znowu tragedia. Silniejsze bóle okresowe ( takie z dołu do połowy brzucha) zaczęły się ok 22, zupełnie nieregularne. Wzielam prysznic i Poszłam spać. O 00.41 obudziły mnie silne skurcze takie miesiączkowe, były co 5, 7, 15, 20 i znowu 5 minut, trwalo to tak do 2.30. W tym czasie poszłam do toalety, bo myślałam że może to jelita ale nic nie poszlo. Ok 3 zasnęłam. O 6.30 obudziły lekkie bóle i nic się nie dzieje.
Tak się zastanawiam czy ja powinnam dzwonić do szpitala jak mam takie bóle czy nie, już sama nie wiem co robić. Ja to mam właśnie takie szczęście, coś się dzieje a potem ustaje... jak żyć, no jak żyć 🤯😳🥺
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Rukola Twoje dzieciaczki już prawie miesiąc mają
! Ludzie jak ten czas leci... ☺🌸
Gagatka super ze Ola przybiera, 600g w tydzień to imponujący przyrost!Rucola lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Edward, Clover u mnie tak samo, w nocy bóle , a w dzień nic. tez dzis prawie nie spałam przez to . jeszcze takie głupie myśli ciągle.
Marta na pewno podkręcą Ci akcje dawaj znać!
Liliputkowo, oloowa jak oceniacie opiekę na polnej ? Liliputkowo jak z obecnością męża przy cc ? -
U mnie też się nie zapowiada 😑 oprócz lekkich lub mocniejszych bóli miesiączkowych cisza. Nawet po zabawie z mężem nie mam skurczy. Bo to chyba od razu powinny być, prawda? Powiedzcie mi jeszcze czy macie czasami ból brzucha i pleców, ale bez twardnienia?
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Gusia gratulacje!
Marta czekamy na dalsze dobre wieści!
Ja dziewczyny też ostre skurcze jak na okres wieczorem i potem przechodzi.. w dzień praktycznie nic, pozostaje czekać
Dziewczyny piszcie jak na Polnej, czy mąż może zabrać Twoje ubranie (kurtka, buty) i czy trzeba mieć ubranka na wyjście dla dzieci czy mozna potem dostarczyć? Ja cały czas coś dopakowuje bo nie wiem jak to będzie z dostarczaniem paczek, więc zaraz walizka mi się nie domknie
-
Marta kciuki zaciśnięte! ♥
Ja dzisiaj na 18 jadę na ostatnie USG podejrzeć Tymusia. Wczoraj na forum "poród domowy" pytałam o skurcze przepowiadające, czy ich brak to powód do niepokoju. U mnie w dzień też totalna cisza. Okazuje się, że wiele kobiet wcale ich nie ma. Poród rusza nagle, bez zapowiedzi. Trochę mnie to uspokoiło. Chyba zaczniemy z mężem intensywniejsze przytulanie, bo to jak na razie jedyna metoda, która wywołała skurcze. Angelika u mnie zaczęły się 15 minut po. Po 3 godzinach zdechły
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
U mnie skurcze są od rana do nocy od kilku tygodni i to bolesne i nic sie nie dzieje. Niestety dzieciuchy z nami pogrywają a wyjdą kiedy zechcą. Też co chwila doszukuję się kolejnych objawów ale przecież może się zacząć bez zapowiedzi. U mnie też coraz więcej kryzysów. Nie mogę chodzić z bólu więc o ile mały zaczeka do terminu to jestem zasadniczo uwieziona w domu.
-
Oj dziewczyny alez wam współczuję rozterek. Mnie jak wzielo to myslalam ze straszaki ale po 1,5 godz snu jak odeszly wody to zlapaly z taką pompą co 4, 5 minut, ze nie miałam pytan...
Dużo cierpliwosci Wam życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 10:03
madiiiii lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Gagatko, pięknie Ola przybiera na wadze! Fajnie czytać, że się całą rodziną tak dobrze odnajdujecie w nowej rzeczywistości 💕😊
Dziewczyny, nie wiem, czy u mnie nie zaczyna się coś dziać. Odkąd się obudziłam o tej 4 rano jestem jakaś niespokojna, wprawdzie skurcze się wyciszyły, ale teraz zauważyłam, że pojawiło się delikatne brązowe plamienie i dodatkowo jelita się oczyszczają, byłam już dwa razy w toalecie. Skurczów na razie brak. Idę zaraz pod prysznic i zobaczę, jak to się dalej potoczy. No i będę dzwonić do położnej zapytać, co dalej robić. -
madiiiii wrote:Marta kciuki zaciśnięte! ♥
Ja dzisiaj na 18 jadę na ostatnie USG podejrzeć Tymusia. Wczoraj na forum "poród domowy" pytałam o skurcze przepowiadające, czy ich brak to powód do niepokoju. U mnie w dzień też totalna cisza. Okazuje się, że wiele kobiet wcale ich nie ma. Poród rusza nagle, bez zapowiedzi. Trochę mnie to uspokoiło. Chyba zaczniemy z mężem intensywniejsze przytulanie, bo to jak na razie jedyna metoda, która wywołała skurcze. Angelika u mnie zaczęły się 15 minut po. Po 3 godzinach zdechły
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Clover to trzymam kciuki, bo ja tamten tydzień po 3-4razy latałam do toalety i też myślałam, że to już. Wczoraj wieczorem dosłownie mnie przeczyściło i też cisza.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
A mnie przytkało, co wogole na te moje hemoroidy nie pomaga. Zaraz napar ze śliwek wypije, to może mnie ruszy.
Lekki bol w podbrzuszu się nadal utrzymuje, so tego permanentny bol kręgosłupa.
Inka, i tak się właśnie dzieci rodzi, raz dwa i nie masz wątpliwości czy to już!
A nie jak u nas, niewiadomo co i jak z tymi skurczami już od kilku dni, ciągła niepewność 🥺
XII.2012- 5tc [*]
Ja też już właśnie miałam dość intensywne oczyszczanie w zeszłym tygodniu, więc teraz pewnie bym nie była taka podekscytowana, gdyby nie to, że jeszcze pojawiło się to brązowe plamienie. Wątpię że już dzisiaj coś się rozkręci, ale chyba jest coraz bliżej 😉
-
U mnie jakoś na odwrót, skurcze mam ale w ciągu dnia od rana do momentu aż się kładę spać, a w nocy nic, chyba że ja tego nie czuje 🤷♀️ jak się przekręcam z boku na bok no to coś tam stwardnieje ale nie na tyle, żebym zaraz nie zasnęła. Przeważnie też jak mam takie twardnienie to muszę lecieć siku i po siku mnie puszcza. Doszukuje się objawów na rychły poród ale no nie ma się chyba co oszukiwać 😐1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️