🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mavi wrote:Mnie tez przeczyszcza, w końcu nie mam problemu z wypróżnieniem jak przez cała ciąże 😂1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
Ja wczoraj wieczorem skurcze co 11 minut później co 20 i cisza. Teraz tylko pojedyncze. Z tym, ze te skurcze nie są jakieś bolące takie bardziej ściskające. Rozwarcie mam na 3 palce, czyli 3 cm, tak?Mały już w kanale. Według lekarzach, przepływy super wiec mały nie ma potrzeby wychodzenia na świat🤣🤣🙈🙈🙈 Mam dużo chodzić, brać ciepłe kąpiele i może pójdzie samo. Tylko ja nie mam siły na te długie spacery. Moja małodsza ma jakieś kiepskie noce i dzisiaj od 2 nad ranem do 5 spała mi na rękach, przy zapalonym świetle bo bardzo płakała. Ja wygladam jak zombi i tak tez się czuje. Cokolwiek dzisiaj nie zrobię to puls mi strasznie skacze i ledwo łapie oddech.
-
Widzę dziewczyny że wszyatkie miałyśmy kiepską noc! Może jest coś coś rzeczy 😉🙏✊
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Melduję się po ostatniej wizycie. Podejrzewam, że będę chodziła w ciąży tak długo jak słonica 😆🤷🏼♀️ rozwarcie od 3 tygodni pozostaje na 1 cm, nic się nie zapowiada, żeby poród miał w najbliższym czasie nastąpić. Mała od tygodnia teoretycznie nic nie przybrała na wadze, ale to może być błąd pomiaru. Przepływy i ktg w normie. Nie mam żadnych symptomów nadchodzącego porodu. Ani bolesnych skurczów, ani oczyszczania jelit, no nic a nic. Nastawiam się na przenoszenie ciąży.
Pytanie odnoście zwolnienia lekarskiego. Mam je wystawione do terminu porodu, a jak nie urodzę to w przychodni powiedzieli mi, że przejdę już na macierzyński, mimo że nie urodzę. Przechodzić mogę nawet 2 tygodnie, czyli 2 tygodnie będę w plecy z macierzyńskim? Jak to u Was jest? -
Clover wrote:Ja też już właśnie miałam dość intensywne oczyszczanie w zeszłym tygodniu, więc teraz pewnie bym nie była taka podekscytowana, gdyby nie to, że jeszcze pojawiło się to brązowe plamienie. Wątpię że już dzisiaj coś się rozkręci, ale chyba jest coraz bliżej 😉
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Lalala wrote:Melduję się po ostatniej wizycie. Podejrzewam, że będę chodziła w ciąży tak długo jak słonica 😆🤷🏼♀️ rozwarcie od 3 tygodni pozostaje na 1 cm, nic się nie zapowiada, żeby poród miał w najbliższym czasie nastąpić. Mała od tygodnia teoretycznie nic nie przybrała na wadze, ale to może być błąd pomiaru. Przepływy i ktg w normie. Nie mam żadnych symptomów nadchodzącego porodu. Ani bolesnych skurczów, ani oczyszczania jelit, no nic a nic. Nastawiam się na przenoszenie ciąży.
Pytanie odnoście zwolnienia lekarskiego. Mam je wystawione do terminu porodu, a jak nie urodzę to w przychodni powiedzieli mi, że przejdę już na macierzyński, mimo że nie urodzę. Przechodzić mogę nawet 2 tygodnie, czyli 2 tygodnie będę w plecy z macierzyńskim? Jak to u Was jest?
Miałam tak w pierwszej ciąży. Od dnia terminu z OM byłam na macierzyńskim. Urodziłam w 41+0 (według OM bo według usg idealnie w terminie).werni lubi tę wiadomość
-
Wiecie co...z tego co piszą dziewczyny na forum porodu domowego, totalnie nie ma reguły jeśli chodzi o symptomy porodowe. Babeczki z regularnymi skurczami mogą przenosić ciążę, a te bez objawów mogą urodzić nagle, bez zapowiedzi. Przenoszona ciąża nie oznacza też dużego dziecka. Bywa różnie.
Heh, też już mi siada psychika przez to czekanie. Do tego zawsze na przełomie stycznia i lutego włącza mi się jakaś deprecha. Nic dziwnego, że Tymusiowi się nie spieszy.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dzięki dziewczyny za kciuki 😊 Ale po ciepłym prysznicu nie za bardzo się to rozkręciło, są jakieś pojedyncze skurcze, ale rzadko. Mąż ma dziś popołudniowkę i liczył, że jednak nie pojedzie do pracy, ale chyba będzie musiał 🤣 Najwyżej go ściągnę z powrotem w razie potrzeby, ale wątpię, że coś się zacznie dziać. Położna mówi, że takie plamienie to może być zwiastun rozwierania szyjki i że nie jest powodem do niepokoju, chyba, że krew byłaby żywo czerwona. Mały trochę się porusza, ale to nie jego pora na harce, więc tylko lekkie ruchy czuję. No nic, czekam dalej 🤷♀️ Jutro mam termin z OM i na 14.30 jadę na KTG.
-
Lalala wrote:Melduję się po ostatniej wizycie. Podejrzewam, że będę chodziła w ciąży tak długo jak słonica 😆🤷🏼♀️ rozwarcie od 3 tygodni pozostaje na 1 cm, nic się nie zapowiada, żeby poród miał w najbliższym czasie nastąpić. Mała od tygodnia teoretycznie nic nie przybrała na wadze, ale to może być błąd pomiaru. Przepływy i ktg w normie. Nie mam żadnych symptomów nadchodzącego porodu. Ani bolesnych skurczów, ani oczyszczania jelit, no nic a nic. Nastawiam się na przenoszenie ciąży.
Pytanie odnoście zwolnienia lekarskiego. Mam je wystawione do terminu porodu, a jak nie urodzę to w przychodni powiedzieli mi, że przejdę już na macierzyński, mimo że nie urodzę. Przechodzić mogę nawet 2 tygodnie, czyli 2 tygodnie będę w plecy z macierzyńskim? Jak to u Was jest?08.02 💙 Artur -
tygrysek7773 wrote:Nadzieja94 i jak wrażenia?
Perelka to super, fajnie jeśli się spotkamy, na pewno poznam Cie po bliźniaczej ciąży w razie co 😁. A można jednak w swoje ciuszki ubierać? jak powiem im że jest w moich ciuszkach to mi nie zgubią?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Lalala zależy od lekarza tak na prawdę. Teraz nie wiem jak to będzie bo nie gadałam jeszcze z ginem ale w poprzednich dwóch ciążach miałam dokładnie tak, że l4 tylko do terminu i byłam w plecy z macierzyńskim. Ale teraz będę się upierać, że chce l4 dluzej jeśli nie urodzę.
Pierwszej byłam 16 dni do tyłu a w drugiej 4.
A moje koleżanki u innych lekarzy miały przedłużane a z dniem porodu przechodziły na macierzyński i l4 było przerwane -
Ja nie rodziłam na polnej
U nas wszystko ok, trochę boli cięcie ale rezygnuje już z przeciwbólowych. Mały dostał teraz butelkę bo dziś jakiś glodny idę odpoczywaćEdward1, Vagabond, Angelika0507, Clover, werni lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Gusia_ wrote:Hej, ja tylko daje znać, że my juz rozpakowane. Wczoraj trafiłyśmy do szpitala przez skoki ciśnienia, dzis porod wywolywany i po południu córeczka przyszła na świat równo 3 kg radości i ulgi po skurczach 🥰
-
My również po wizycie. Na ktg nie zapisało się nawet pół skurczu 🤷♀️ Rozwarcie na palec, szyjka "pośrednio" przygotowana do porodu, cokolwiek to znaczy 🙄 Za tydzień kolejne KTG, a jeśli się doturlam to w kolejny weekend szpital i wywoływanie 😱 Po badaniu boli mnie całe podwozie i plamię 😓
Lalala ja mam termin na dziś, a zwolnienie dostałam do 14.02. Jeśli lekarz nie chce dać Ci zwolnienia pomimo upływu terminu porodu, to niech da Ci kwit, że jesteś zdolna do pracy... Przejście na macierzyński przed tp to nasze uprawnienie, a nie obowiązek. -
liliputkowo przepraszam coś mi się pomyrdało.
mi wystawili jakoś dłużej niż do terminu porodu a i tak będę miała zaraz cesarke wiec nie wiem czemu robią Ci problem.. -
tygrysek7773 wrote:a po porodzie przeniosą Cie gdzie indziej ? jak tam żarcie cukrzycowe masakra ?
Tygrysku jedzonko cukrzycowe było spoko A to tylko Ci dają przed cc, po cc jak już będziesz mogła jeść czyli 2 dni później to dostajesz już normalne jedzenie obiady były spoko na Polnej, natomiast śniadania i kolacje szału nie robiłytygrysek7773 lubi tę wiadomość