X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymuś śpi w nocy w kokonie. Ja leżę maksymalnie blisko niego i dodatkowo kładę mu rękę na brzuszku. W ciągu dnia leży w foteliku samochodowym, w którym bardzo lubi być bujany. Mam nadzieję, że Waszym maluszkom szybko minie skok ♥

Dziewczyny jak często Wasze dzieci ulewają? Tymcio w nocy nie ulewa wcale, ale w dzień wydaje mi się, że bardzo dużo. Właściwie jak tylko zje, to od razu marudzi i stęka. Zaczyna mu się odbijać i niedługo ulewa. Czasami kilka razy po jednym karmieniu aż bodziak na klatce piersiowej robi się cały mokry. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś alergia, bo ma krosteczki na buzi. Z drugiej strony bardziej wygląda mi to na trądzik, bo wysypkę ma właśnie tylko i wyłącznie na twarzy.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój prawie po każdym jedzeniu, czasami jest to typowo mleczko, czasami takie ciągnące zawiesiste. Wczoraj jak go podniosłam to chlusnęło z niego na moją szyje, dekold i cycki 🤣 ale za to rzadziej ma czkawkę.

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    U nas Tymuś śpi w nocy w kokonie. Ja leżę maksymalnie blisko niego i dodatkowo kładę mu rękę na brzuszku. W ciągu dnia leży w foteliku samochodowym, w którym bardzo lubi być bujany. Mam nadzieję, że Waszym maluszkom szybko minie skok ♥

Dziewczyny jak często Wasze dzieci ulewają? Tymcio w nocy nie ulewa wcale, ale w dzień wydaje mi się, że bardzo dużo. Właściwie jak tylko zje, to od razu marudzi i stęka. Zaczyna mu się odbijać i niedługo ulewa. Czasami kilka razy po jednym karmieniu aż bodziak na klatce piersiowej robi się cały mokry. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś alergia, bo ma krosteczki na buzi. Z drugiej strony bardziej wygląda mi to na trądzik, bo wysypkę ma właśnie tylko i wyłącznie na twarzy.

Moja ulewa bardzo podobnie - w nocy spokoj, a w dzień kilka razy, chcoiaz nie po każdym karmieniu. Czasami mlekiem od razu po wypiciu, czasami twarogiem. Zamówiłam wczoraj butelki ze smoczkami 0, bo teraz miałyśmy 0+ i zobaczymy czy coś się zmieni. Nieważne czy odbijamy czy puszczamy baki, ulewa i tak.
    Zauważyłam tez krostki na buzi, ale tez wydaje mi sie, ze to raczej trądzik niemowlęcy i póki co obserwuje.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii to u nas taka sama sytuacja. Krostki na twarzy i ulewanie w ciągu dnia. Polozna mówi, ze to tak zwany trądzik niemowlęcy i nic się z tym nie robi. Zreszta lekarz to potwierdził. Ulewa bardzo dużo, czesto tez nosem. Przybiera pieknie, wiec się nie martwię. Moj zaraz po jedzeniu albo i w trakcie pręży się okropnie i wierci i stad to ulewanie.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u Was sytuacja podobna. Tymuś też ładnie przybiera, ale wczoraj tak strasznie ulewał i to kilka razy pod rząd, że zaczęłam się niepokoić i obwiniać swoją dietę. Moje dziewczyny tez ulewały, ale były to raczej niewielkie ilości a nie chlustanie.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Widzę, że u Was sytuacja podobna. Tymuś też ładnie przybiera, ale wczoraj tak strasznie ulewał i to kilka razy pod rząd, że zaczęłam się niepokoić i obwiniać swoją dietę. Moje dziewczyny tez ulewały, ale były to raczej niewielkie ilości a nie chlustanie.
    u nas to samo. ulewanie w dzień i krosteczki na buzi . pomaga przerwa na odbijanie w trakcie karmienie ale nie zawsze się udaje niestety

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zdarzy się ulewanie rano lub wieczorem ale wydaje mi się ze nie czesto :) dziewczyny, ja z innej beczki, ale czesc z Was rodziła wcześniej i ma doświadczenie. Byłam wczoraj na kontroli u gin po połogu i mam ziarnine w bliźnie nacieciu i zakażenie. Dostalam tantum rosa do płukania i jakis zel do smarowania od zewnątrz. Nie boli mnie to jakoś bardzo ale czasem piecze. Miala ktoras z Was taką sytuację? Jak to wyglądało dalej? Kiedy się goiło?

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest trądzik, powoli już schodzi ale skóra jest jeszcze taka chropowata na buzi. Mieliśmy też epizod z potówkami, a teraz walczymy z ciemieniuchą na brwiach. Ulewanie się zdarza, ale rzadko i mało.

Udało mi się dzisiaj wbić w spodnie jeansowe sprzed ciąży 😁 Wprawdzie dalej wyglądam jakbym miała drugą dupkę tylko że z przodu, ale dwa tygodnie po porodzie próbowałam ubrać te same spodnie i zakończyło się to smutną porażką, więc widać, że jest już dużo lepiej 🙂

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no,Clover cudnie chudnie 🤣 ja to mogę pomarzyć o spodniach sprzed ciąży.

Ulewanie u nas też jest, czasem mleko poleci a czasem taki Serek, nie ma znaczenia czy noc czy dzień.

Ciemieniuche też ma taką że ho ho, stosuje płyń na ciemieniuchę i wyczesuje, ale lekko nie mam, bo sporo tego ma 🤷‍♀️

Trądzik jeszcE też jest, ale znacznie mniejszy i tylko już takie chropowate policzki.

Gusia ja też walczę z infekcją już kolejny tydzień, ale o tym co ty masz nie slyszlam.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, byłam trochę w szoku bo przecież przytyłam w ciąży 23 kg i myślałam, że po porodzie długo nie będę się mieścić w ciuchy sprzed ciąży... zostało mi jeszcze 8 kg na plusie, ale powoli spada. Brzuch miałam ogromny, ale za to podczas cc lekarka powiedziała mi, że mam bardzo cienką warstwę podskórnej tkanki tłuszczowej 😁

Zamieszczam kilka zdjęć mojego kluseczka, nie cytujcie proszę 😉 Ma już ponad 6 kg, jest co nosić 🤣

(...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 06:04

Ania81, Lalala, Rucola, Angelika0507, ultraviolet, _Hope, adaska, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie Waszym maluszkom zaczął schodzić trądzik? Coś na to stosujecie? My chyba też się z nim zmagamy. Krosteczki praktycznie na całej twarzy i chropowate policzki. Na brzuszku dosłownie 3 krostki więc raczej nie alergia.

atdccwa173tcycke.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Po jakim czasie Waszym maluszkom zaczął schodzić trądzik? Coś na to stosujecie? My chyba też się z nim zmagamy. Krosteczki praktycznie na całej twarzy i chropowate policzki. Na brzuszku dosłownie 3 krostki więc raczej nie alergia.
    Ja przemywalam jej buzke własnym mlekiem I znacznie zelżał

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszego Szkraba trądzik był chyba dwa tygodnie, przemywałam tylko wodą przegotowaną. Teraz są pojedyncze krostki tylko. Jedne schodzą, pojawiają się kolejne.

W weekend wyjme swoje ciuchy sprzed ciąży 🤞 zostało mi jeszcze 5kg 😊

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie różnice w śnie waszych dzieci po kąpieli a bez? U nas są o wiele lepsze noce po kąpieli. Dziś pierwszy raz przespał 6 godzin.

08.02 💙 Artur
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na trądzik nic nie stosowałam, regularnie przemywamy buzię czystą, przegotowaną wodą i to tyle. Położna mówiła, że można przemywać roztworem nadmanganianu potasu, ale trochę się bałam to zastosować, że np. przygotuję zbyt mocny roztwór albo coś. Samo ładnie schodzi, oprócz noska już nie wyskakują nowe krostki.
    Ewkaewka wrote:
    A widzicie różnice w śnie waszych dzieci po kąpieli a bez? U nas są o wiele lepsze noce po kąpieli. Dziś pierwszy raz przespał 6 godzin.
    Ja tego nie zaobserwowałam, bo Oluś od samego początku ma całkiem dobrze rozwinięte poczucie dnia/nocy i kiedy przychodzą godziny wieczorne jego drzemki się wydłużają, a w nocy zazwyczaj budzi się co 3-4 godziny, niezależnie od tego, czy była kąpiel, czy nie. Ale rozmawiałam ostatnio z przyjaciółką która ma półroczną córeczkę i ona mówiła, że dopiero kiedy zdecydowali się kąpać codziennie, mała zaczęła im ładnie spać w nocy. Więc chyba to jest dobry sposób w niektórych przypadkach 🙂

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ewidentnie jest podział na dzień i noc. A po kąpieli tak jakby jeszcze bardziej się wycisza i śpi lepiej. Będę testować, bo może to tylko przypadek 😜

08.02 💙 Artur
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, cudny maluszek 😍😍😍 i gratuluję szybkiej utraty wagi 😊
    Ja muszę wymienić wszystkie spodnie 🙊 po ciąży zostało mi 9kg, ale ja akurat się z tego cieszę 🙈🙊

U nas na buźce tylko kilka kropeczek, które znikają i pojawiają się, ale wczoraj zauważyłam, że kropeczki pojawiły się również na brzuszku i jednym ramieniu 😔 Dziś w związku ze szczepieniem małą zobaczy pediatra to wyjaśni mi co to jest.

Jeśli chodzi o spanie, to nasza córeczka ładnie śpi w nocy i nie zauważyłam żeby było to zależne od kąpieli. 😉

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Ulewanie prawie po każdym posiłku. Wygląda ono różnie. Bywa wodniste śluzowate i kaszkowate. Raz wiecej raz mniej.🤷‍♀️ Trądzik miała może tydzień. Cały Cas stosuje bepanthen sensiderm. Teraz ma lekko chropowate policzki ale Bez krostek. My kąpiemy codzień o tej samej porze i codzień malutka przesypia Po 3 do 4 h. ciągiem. Nadal uwielbia się kąpać 💓

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to dobrze, że jest to forum bo moje chłopaki też często ulewają i mają ciapki na twarzy, więc jakbym Was nie czytała to zapewne bym panikowla, a tak widzę że to dość powszechne :)
    Zazdroszczę Wam tych 3-4h snu, u mnie bliźniaki na Max 2h się zgraja żeby spać, a przeważnie to 1.5 h w nocy i któreś się budzi A jak się obudzą to praktycznie 2h żeby znowu oboje zasneli 😴 w dzień to góra 20 min wspólnie śpią, także jestem wiecznie nie ogarnięta matka ;p

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś wróciła już do pracy? Orientujecie się jaka jest średnia cena za godzinę opiekunki?
    Ja pracuje około 3 godzin dziennie, wówczas opiekę sprawuje partner, ale muszę się wspomóc opiekunka na 2 godziny bo oboje mamy obowiazki służbowe. Nigdy nie korzystałam, doradzacie coś?

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ