🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja94 piekny chłopczyk, jakie ma wielkie cudne oczy !
Angelika skoro zaczął się uśmiechać to widocznie przeżywa ten skok i dlatego tak dlatego tak się zachowuje -
tygrysek7773 wrote:Nadzieja94 piekny chłopczyk, jakie ma wielkie cudne oczy !
Angelika skoro zaczął się uśmiechać to widocznie przeżywa ten skok i dlatego tak dlatego tak się zachowuje
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Liliputkowo90, jaka sytuacja u Was? Wyszliście ze szpitala? Jaką mieliście temperaturę jak trafiliście do szpitala?
U nas też jest katar u dzisiaj pojawiła się temperatura i jestem kłębkiem nerwów, bo nie wiem w którym momencie trzeba reagować. Rozmawiałam niby z lekarzem przez telefon i kazała się nie martwić, ale jakoś nie potrafię ... Starsza córka jest okazem zdrowia, więc nie miałam takich dylematów. -
Angelika0507 wrote:A wiesz ile to może trwać jeszcze? 🙈😁
Aguu jak wysoka temperatura? masz przyszykowane czopki jakby co ? najszybciej zbijają -
Aguu wrote:Liliputkowo90, jaka sytuacja u Was? Wyszliście ze szpitala? Jaką mieliście temperaturę jak trafiliście do szpitala?
U nas też jest katar u dzisiaj pojawiła się temperatura i jestem kłębkiem nerwów, bo nie wiem w którym momencie trzeba reagować. Rozmawiałam niby z lekarzem przez telefon i kazała się nie martwić, ale jakoś nie potrafię ... Starsza córka jest okazem zdrowia, więc nie miałam takich dylematów.
W szpitalu powiedzieli mi że z gorączką u noworodka trzeba reagować odrazu szczególnie gdy pojawia się katar lub kaszel. U nas była gorączka 37,5 dwa dni, gdy zaczęła się zbliżać do 38 szpital.
Nas wypuścili wczoraj o 21.30. Jak lekarka usłyszała że mam synka w domu który ma urodziny w poniedziałek i jest adoptowany więc martwiłam się by nie zwalił tego na brata... postanowiła zrobić nocny wypis bym mogła z nim spędzić cały dzień a nie tylko pół 😍😍Ania81, tygrysek7773, Edward1, Angelika0507 lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Ja już zgłupiałam z ta temperatura - jak mierze rektalnie to do jakiej wysokości jest normalna temperatura? 🤨 Wczoraj wieczorem mała miała 37.5 w pupie i zastanawiałam się czy to już gorączka, bo co źródło to inaczej od kiedy gorączka i szpital 🤦🏼♀️
-
Przeważnie to w pupie się sprawdza u niemowlaków. I w pupie jest wyższa temp. Do 37.5 jest ok. Po 38 już jest gorączka.
Dziś była u nas położna i mały waży powyżej 3.5kg przytył po półtorej tygodnia 0.5kg położna była zadowolona -
Liliputkowo super ze juz w domku zdrowi jestescie. Fajna ta lekarka, malo takich jest.
U nas jest roznie. Synke czasami pozwala mi sie odlozyc na chwile do lezaczka lub na mate. Ogolnie preferuje rece. Ma problem z baczkami i potrafi stekac bardzo, szczegolnie w nocy a ja wtedy nie loge spac.
Ma czasami lekko zapchany nosek ale jeszcze nic sie nie dzieje.
Martwie sie o jego pepek. Mam wrazenie, ze nie goi mu sie jak nalezy, ze ma dziure jakby.liliputkowo90, Mavi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u niemowlaków termoregulacja nie działa jeszcze jak należy i temperatura może się podnieść z byle powodu. Wystarczy płacz, problemy z brzuszkiem, nawet jedzenie. Dla mnie szpital to zawsze absolutna ostateczność. Po pierwsze trzeba zbić temperaturę (czopki lub nurofen forte) i umówić wizytę w przychodni. Po co się pchać od razu do szpitala, gdzie zagęszczenie drobnoustrojów jest największe...
Dużo zdrówka dla wszystkich maluszków ♥Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 23:18
werni lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ania to samo ja nie mogę spać przeważnie po 5 wtedy głośno stęka i wierci.
Lili super ze juz w domu i synek ładnie przybiera na wadze -
Cześć
Ja pamiętam ze jak się mierzylo w pupie, należało odjąć 5 kresek.
U nas jakos. Malutka rośnie ale ze względu na suche i czerwone policzki musze odstawić nabial. Zaczyna się
Piers dalej ma zastoj, choc polozna byla, mowila ze nie wyglada to zle i ze niestety moja budowa piersi będzie tworzyć takie sytuacje.Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
madiiiii wrote:Dziewczyny u niemowlaków termoregulacja nie działa jeszcze jak należy i temperatura może się podnieść z byle powodu. Wystarczy płacz, problemy z brzuszkiem, nawet jedzenie. Dla mnie szpital to zawsze absolutna ostateczność. Po pierwsze trzeba zbić temperaturę (czopki lub nurofen forte) i umówić wizytę w przychodni. Po co się pchać od razu do szpitala, gdzie zagęszczenie drobnoustrojów jest największe...
Dużo zdrówka dla wszystkich maluszków ♥5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
liliputkowo czasami szpital jest konieczny, ale znaczna większość przypadków nie wymaga hospitalizacji z powodu gorączki. Po to są lekarze poz, żeby ewentualnie kierować na badania do szpitala. Jeśli nie ma takiej potrzeby, lepiej leczyć malucha w domu i nie narażać go na kontakt z innymi patogenami. To tylko moje zdanie
Sweetcake lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ania też wstaje 6-7 bo starszy syn tak się budzi. A później on ma drzemkę to czasami udaje mi się zasnąć na pół godziny bo zaraz młodszy się budzi.
-
tygrysek7773 wrote:u nas to było 5 dni . a u was ile juz trwa ?
Aguu jak wysoka temperatura? masz przyszykowane czopki jakby co ? najszybciej zbijają
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas noce kiepskie. W sumie dzień tez taki sobie. Nie da się odłożyć i koniec. W nocy to nawet nie ma mowy aby spał w kokonie. Jak zaśnie na rękach i go odłożę to po minucie oczy jak piec złoty i koniec spania. A tak pieknie sam spał😭😭😭 W dzień tez prawie cały czas na rękach i trzeba chodzić bo jak usiądę to wrzask. Jeszcze jak roomba odkurza to trochę poleży w foteliku albo bujaczku ale to chwile. Zreszta na rękach tez się czesto budzi.
Dzisiaj to jak wykonałam ruch odłożenia go to już wrzask, a plecki nawet podłoża nie dotknęły🙈🙈🙈 Cały czas mam nadzieje, ze to skok, ze minie bo jak będzie taki jak siostra „torpeda” to biada nam🙈🙈