🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem ze mam jeszcze czas, ale już prze 5 dni prawie nic nie było i dzisisj jak zobaczyłam krew to się znowu zmartwiłam, ale skoro niektóre z was tez tak mają, to oznacza że może to być normalne. Ehhh, wygląda na to, że trzeba jeszcze poczekać 🤷♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Lalala, u nas ta krostka po szczepieniu wyszła po jakichś trzech tygodniach, a później napełniła się jeszcze płynem. Położna mówiła, że to normalne i że później jeszcze zazwyczaj pęka i robi się strupek, a później mała blizna.
Inka, współczuję problemów z piersią. Na pewno to okropny ból, trzymam kciuki, żeby w końcu Ci się polepszyło.
Edward, ja urodziłam dwa dni przed Tobą i mam już tylko bardzo małą ilość żółtawej wydzieliny. Moja położna ostatnio mówiła, że mimo kp w skrajnych przypadkach może się szybko pojawić miesiączka po zakończeniu połogu - niby bardzo rzadko, ale tak się zdarza.
Dawno się tu nie odzywałam, ale czytam Was regularnie. U nas ostatnio gorszy czas, Olek nie chce spać w dzień a w nocy też różnie to bywa. Myślę, że może to być spowodowane skokiem rozwojowym. Nie wychodzimy też na dwór, bo co chwilę leje deszcz. Po spacerach bardzo ładnie mi spał, więc to też może być przyczyną. Wczoraj mieliśmy chyba najgorszy dzień odkąd się mały urodził. Już w nocy nie chciał za bardzo spać, a ja w dzień głupia zamiast odespać kiedy zasnął na trochę, to poszłam myć podłogi. Później mąż pojechał do pracy na popołudniową zmianę, a Olek już nie chciał w ogóle spać. Myślałam, że się prześpię trochę z nim, ale zasypiał na max 15 minut i się budził z płaczem. Później to już w ogóle nie chciał zasnąć nawet na chwilę. Nie pomagała pierś, noszenie, bujanie, śpiewanie kołysanek - co chwilę płakał, a ja razem z nim. Mnie jeszcze ząb boli, a wizytę u dentysty mam dopiero we wtorek. No i wieczorem już zwymiotowałam z migreny, bo wszystko się złożyło na to - mój płacz, głód, niewyspanie, nerwy i ten ból zęba. Na szczęście kiedy w końcu synek zasnął po 1.00 w nocy, to spał ciurkiem 4 godziny, pewnie też już go zmęczyło to wszystko. Po nocnym karmieniu też jeszcze ładnie zasnął. Dziś jest już lepiej, nawet teraz śpi już dość długo i wygląda na zadowolonego. Ale ogólnie u nas całkiem dobrze, w środę Oluś ważył już 6 kg i położna mówi, że pięknie przybiera na wadze. W czwartek mamy usg bioderek i musimy też zacząć się umawiać na szczepienia. Mleka chyba wciąż nie mam jakoś spektakularnie dużo, ale skoro synek się najada i przybiera, to zakładam, że jest ok. Widzę ogromną różnicę między jego zachowaniem kiedy się urodził, a tym co jest teraz. Wszystko zaczyna go interesować, patrzy na nas długo i się uśmiecha, robi coraz to nowe miny, wydaje różne dźwięki. Bardzo podobają mu się wszelkie światła, chętnie się im przygląda. Jest silny, czasem leżąc na plecach tak się wygina i zapiera, jakby już chciał się obrócić na brzuch - no, ale jeszcze dużo czasu minie, zanim to zrobi 😄 Leżąc na brzuszku unosi głowę i trzyma ją przez kilka sekund.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 14:32
-
Clover te same objawy i te same umiejętności co u mojej córeczki a rodziłysmy podobnie wirc zapewne to skok. tez juz płakałam razem z nią przy kołysce. okropne uczucie ze robisz wszystko a nie pomaga nic . trwalo to 4 dni i nagle jakby ktoś przywrócił mi dziecko do ustawień fabrycznych z ta różnica ze o wiele więcej umie ale od wczoraj spi pięknie jak aniołek po 2-3 h a nie te drzemki na 15 minut i ryk ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 16:51
-
Moja mała ma już 5 tyg wiec myślałam że skok się skończy. A tu dziś w nocy pobudka na jedzenie co 2h (było normalnie co 3) od 5 rano 16 spala tylko h. Niedawno zasnęła. A tak to tylko na rękach. Jestem juz zmęczona i niewyspana i pewnie dlatego też mnie głowa boli. Także nie wiem czy to badał skok czy poprostu tak teraz będzie
-
No kochane, u nas od tygodnia było kiepsko, ale dzisiaj to już jakiś kosmos, ledwo żyję 😳
Pola albo na cycku, albo płacze, nic nie idzie zrobić, bo nie spi od południa (jedynie kilka turbodrzemek po max 10 min) cycki to mnie już tak bolą że nie idzie wytrzymać, wydoiła już dosłownie wszystko, co do kropelki, a nadal wisi na cycku i ciumka.
Do tego to ponowne krwawienie i stary chodzi i mnie w$#@%^&$$ 🤯🤯🤯🤯
Oby jutro było lepiej bo inaczej czeka mnie psychiatryk!
XII.2012- 5tc [*]
My jeszcze przed skokami, za to starszą córka sprzedała nam wirusa. Mnie rozłożyło totalnie, ledwie żyję i nie mam siły na nic. Mała ma katar i oby nie przeszło jej to w coś poważniejszego.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie podczas karmienia piersią? Na mega katar i ból gardła? -
A nasz Tymuś to śpioch. W nocy budzi się na cyca co 2-3 godziny. Czasami się wierci i stęka, gdy ma problem z brzuszkiem. Z rana 1-2 godziny aktywności. Potem do 15 śpi większość czasu z przerwami na jedzonko i zmianę pieluchy. Po 15 też przysypia ale już na krócej. Kładziemy go razem z dziewczynami koło 21.
Rucola, Sweetcake lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Clover naszego też interesują go światła żyrandol.
Co do krwawienia już plamie tylko. Ale się zejdzie zanim się to skończy. W czwartek będzie miesiąc -
Naszą tez bardzo interesuje żyrandol. A ze mamy geometryczny czarny to juz w ogóle 😂. Za to nie ma u nas jeszcze świadomego uśmiechu 🤔.
Dzisiaj pierwszy raz dała nam pospac 4.5h ciągiem w nocy 🥳. Potem się obudziła, na pół śpiąco zjadła i znowu poszła spać na dwie godzinki. -
Pola potrafi już dłużej patrzeć na nasze twarze i się uśmiechnąć, wygląda to na świadomy usmiech 😚
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Laura śmieje się świadomie odkąd skończyła 3 tygodnie. byłam w lekkim szoku ale lezala na przewijaku, ja gadałam do niej i śmiałam się i po chwili tak nieśmiało tez się uśmiechnęła i odtąd prawie codziennie jej się to zdarza warunek - musi być wyspana najedzona i wyluzowana czyli po kupie. to chyba bardzo indywidualna kwestia kiedy zaczynają. nasza bardzo lubi tez książeczki kontrastowe. wybałusza oczy na nie
-
Tristana wrote:Franiczka jak tam Hania reaguje na żelazo???
Odpukać - nic złego się nie dzieje, a juz trzeci dzień bierze 15mg. Jedyne co to trochę zielone kupy, ale równie dobrze może być to po Nutramigenie.
A jak u Was? Wiesz może do kiedy będziecie suplementować żelazo? -
Franiczka_ wrote:Odpukać - nic złego się nie dzieje, a juz trzeci dzień bierze 15mg. Jedyne co to trochę zielone kupy, ale równie dobrze może być to po Nutramigenie.
A jak u Was? Wiesz może do kiedy będziecie suplementować żelazo?
To całe szczęście że Mała się nie męczy 😊
Na początku kwietnia mamy zrobić morfologię i oznaczyć żelazo i wtedy będzie decyzja czy dalej będziemy supleentowac czy już wystarczy. Na całe szczęście Kacper już nie ma skutków ubocznych po żelazieFraniczka_ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny strasznie długo sie nie udzielałam. Macierzyństwo pochłonęło moj cały świat. Synek skonczy jutro już 5 tygodni koedy to zleciało jest cakym moim światem. Jest taki kochany chociaż pokazuje sswoje rożki coraz częściej. Nie mam kompletnie czasu a nic nawet na ogarnięcie siebie.
WRZUCAM WAM PARĘ FOTEK Z CAŁEJ GO NASZEGO PIAND MEISIĄCA ŻYCIA RAZEM ❤️
NIE CYTUJCIE PÓŹNIEJ USUNĘ
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 20:39
Sweetcake, Angelika0507, ultraviolet, madiiiii, Tristana, werni lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja Slodziaczek 😍😁
Mój syn ostatnio daje czadu w nocy. Na rękach lub na mnie śpi, jak tylko go odłożę to się budzi. Po kołysaniu zasypia, ale śpi jak się nad nim nachylam. Jak tylko się położę i moja głowa zetknie się z poduszką to zaczyna się jęczenie i kręcenie, a później płacz.
Od wczoraj uśmiecha się świadomie, ale tak jak u Tygryska musi mieć humorek do tego. Wczoraj nie wzięłam tego za świadomy odruch, ale dziś jak do niego rozmawiałam i zaczął uśmiechać się całą buzią i próbował coś powiedzieć takie ooooo to wiem, że chciał się ze mną porozumieć😊 aż się popłakałam ze wzruszenia 😍
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕