X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ja tak jak Rucola polecam lansinoh na 2 piersi:) mamy bliźniaków wielkie ukłony! to jest coś niesamowitego jak wy dajecie rade.

a czy któraś z mam ma problem z lekkim snem u maluszka ? moja panna w nocy tylko je,odkładam ja i spi a w dzień mogę ją nieraz usypiaac godzinę zanim ją odłożę, przysnie na 10minut , po czym jest odruch moro i usypianie od nowa.. zastanawiam się czy to nie wina wzmozonego napięcia miesni bo ma wszystkie objawy a z drugiej strony czemu tak ładnie spi w nocy ? w dzień gdy ma drzemki to ja głównie tkwię przy kolysce i popycham gdy tylko widzę że zaczyna się ruszać. .. chyba ze zaśnie naprawdę twardo ( najczęściej podczas jazdy autem ) to potrafi 2h pospac

i jeszcze jedno pytanie. czy jest sens i jakas zaleta podawać moje mleko 5 latkowi ? on lubi mleko myślę o tym czy odciagac mu swoje
    U nas też jest problem ze snem w ciągu dnia. Najlepiej na spacerze lub na rączkach. W nocy odkładam bez problemów. O 5 już nie ma szans 😜

08.02 💙 Artur
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w ciągu dnia ostatnio ciężko odłożyć synka. Czasem się uda, ale rzadko i zaraz się budzi. Ogólnie mało teraz śpi w dzień i zazwyczaj są to drzemki max 30-minutowe. A kiedy przychodzi wieczór i noc, to nagle w ogóle nie ma problemu z zaśnięciem i śpi po 3-4 h. Dziś walczyłam z nim do 19.00, a później nagle zasnął sam 😄

Miałam spięcie z teściową i chyba się obraziła na mnie 🤣 Ogólnie odkąd się mały urodził to w kółko się próbuje wtrącać, ale nie dajemy sobie wejść na głowę, a mimo to ona ciągle wymyśla coś nowego. Dzisiaj już mnie wyprowadziła z równowagi, bo chyba po raz dziesiąty zapytała, kiedy będziemy chrzcili synka (pierwszy raz zapytała o to tuż po tym jak wróciliśmy ze szpitala 🙄), a kiedy zgodnie z prawdą odpowiedziałam że nie wiem, to zaczęła marudzić, że powinniśmy się tym już zająć. Odpowiedziałam że akurat to jest nasza sprawa kiedy chcemy to zorganizować, bo nie chciało mi się z nią w głębszą dyskusję wchodzić. Później zaczęła mi zaczepiać małego, którego chwilę przed jej przyjściem udało mi się w końcu ululać na chwilę - ona zawsze pcha do niego łapy kiedy on śpi, co mnie strasznie uruchamia. No to już nie wytrzymałam i ją opieprzyłam, że ona go obudzi i sobie pójdzie, a ja będę musiała go później usypiać od nowa, a naprawdę już powoli tracę cierpliwość, bo nie mogę nawet w spokoju pójść do toalety czy zjeść obiadu (męża nie było w domu). No to się obraziła i poszła, i bardzo dobrze. Nie będę siedzieć cicho jak mnie wkurza, żeby jej czasem nie urazić. Durne babsko.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku pewnie że warto! Jeśli tylko będzie chciał pić to na pewno dasz mu trochę przeciwciał. Ja przez weekend miałam jakaś jelitowke i leczyłam się swoim mlekiem. Spijalam nadmiary które ściągnęłam.mimo tego, że wcześniej mnie to obrzydzalo. Teraz czułam że mi to pomoże i nie myliłam się. Mało tego, muszę Wam powiedzieć że nasze mleko.jest przepyszne. Krowie świeże może się schować bo jest tłuste i jak dla mnie śmierdzące, nie znoszę go. Moje jest naprawdę lekkie w smaku.a.do tego nieprawdopodobnie słodkie 😅

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover tak trzymaj. Jak sama nie ma wyczucia to ja naucz. Co do chrztu to u nas też gadali a my nie chrzcimy wcale. Jakoś musieli to przełknąć.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas jakis kryzys znowu... Laura sie dossala, piers pusta, wypila trochę mleka z mieszanki, ale nie mogla zasnąć. Mordęga od 17 do prawie 23.

My chrzest mamy zaplanowany na 25 kwietnia, jesli otworzą knajpy, w co bardzo watpie. Potem juz bedziemy przesuwac, pewnie na czerwiec, bo w maju obłożenie komunii. Dobrze ze ksiądz choc idzie na rękę i jest elastyny w temacie.

Rucola, ale heca z tym mlekiem. Nie mialam pojęcia, jak smakuje, bo nawet jak mi kropelka pocieknie na dłoń, to wzdrygam się przed polizaniem 🙈 Podejrzewam, że słodkie, bo się klei.

Pora spać. Dobrej nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 23:11

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest wiadomo indywidualna sprawa czy ktoś robi. Przez same obostrzenia jest to już utrudnione. My niestety przez małe mieszkanie jesteśmy zdani na restauracje. Na razie sobie jeszcze tego nie wyobrażam, mały przecież mszy nie wytrzyma bez jedzenia 😅

08.02 💙 Artur
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka można na spokojnie wyjść sobie do zakrystii i nakarmić :)

my chcemy chrzcić w maju ale nie wiadomo czy w domu czy w restauracji przyjęcie. zobaczymy . ja akurat jestem wierzaca i dla mnie to ważna sprawa ale każdy decyduje sam i tesciowa niech się wypcha. a jak ci budzi małego to weź ją od innej strony " o dobrze, ze mama jest, to ja skocze się wykąpać i ziemniaki sobie chociaż obiorę " . moja jest złota kobieta, obie z mama przyjeżdżają żebym mogła się ogarnąć, potem pijemy kawę i wracają do siebie. najlepszy układ.

Rucola no to będę go poić :) raz mu juz właśnie wlałam i wypil do dna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 07:00

Rucola lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie wodę do picia? Bo ja podaję na łyżeczce, ale zastanawiam się czy może już butelkę z wodą jej mogę podać? Jedyna obawa jaka mam to to że się będzie krztusić.
    Mamy problemy z kupą, a uważam że woda pomaga bo daje poślizg i dzięki temu udaje jej się wykupciać a biedna męczy się przy tym strasznie 🤔🥺

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersia i wody nie daję. Pierwsze mleczko jakie dziecko wyciąga jest rzadsze i ma właśnie napoic.

Z atrakcji to złamał mi sie ząb. Dzis czeka mnie dentysta jeszcze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 08:48

werni lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wody nie podajemy, kiedyś podałam, żeby sprawdzić czy będzie ciągnął butelkę i nie mógł jej złapać w skutek czego tylko nałykał się powietrza.

Chrzciny mamy 17 kwietnia w Polsce, najbliższa rodzina i chrzestni. Będzie w wiejskiej remizie z cateringiem.

Wczoraj była położna i po 14 dniach Kajtek ma 580g więcej, jestem zachwycona, że tak ładnie przybiera na moim mleku 😍 waży już prawie 5700g 😊

Powiedzcie mi jak ja mam się spakować na wyjazd na miesiąc do Polski 🙈 przecież ja będę musiała wziąć wszystko i jeszcze ubranka w roz 62 i 68 🤦‍♀️ jestem dosłownie przerażona.

werni lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był już chyba na fb poruszony temat znieczulenia u dentysy. Pytałam położną i kazała dopytać w gabinecie jakie to znieczulenie, bo są takie co dwa karmienia należy odciągnąć mleczko, a są takie gdzie można karmić od razu. Dziś idę robić zęba i Stary pierwszy raz zostanie sam z synem, ale oczywiście na spacerze pod gabinetem 😂

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clover bardzo słusznie pogoniłaś teściową. Nie daj sobie wejść na głowę. Ja się ostatnio dowiedziałam, że moja mama wypytywała męża o chrzest. Mnie się już boi, więc woli jego zagadnąć po cichu. Straaaaasznie mnie wnerwia takie wtrącanie się w nieswoje sprawy!
    Ja mogłabym nie chrzcić wcale, ale wiem, że mężowi zależy. Poza tym nie chcę robić Tymusiowi problemu, gdyby chciał korzystać z kolejnych sakramentów. Jeśli będziemy chrzcić to tylko w obecności chrzestnych bez żadnej towarzyszącej imprezy. Mam w nosie czy się to komuś podoba czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 10:00

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika0507 wrote:
    My wody nie podajemy, kiedyś podałam, żeby sprawdzić czy będzie ciągnął butelkę i nie mógł jej złapać w skutek czego tylko nałykał się powietrza.

Chrzciny mamy 17 kwietnia w Polsce, najbliższa rodzina i chrzestni. Będzie w wiejskiej remizie z cateringiem.

Wczoraj była położna i po 14 dniach Kajtek ma 580g więcej, jestem zachwycona, że tak ładnie przybiera na moim mleku 😍 waży już prawie 5700g 😊

Powiedzcie mi jak ja mam się spakować na wyjazd na miesiąc do Polski 🙈 przecież ja będę musiała wziąć wszystko i jeszcze ubranka w roz 62 i 68 🤦‍♀️ jestem dosłownie przerażona.

Z pakowaniem mamy ten sam problem. Mąż wziął dwa miesiące tacierzynskiego do tych moich 12 i chcemy je spędzić po trochu z rodzina w Polsce, po trochu na wakacjach. Teraz pierwszy miesiąc bierze w czerwcu i jak my się spakujemy i zabierzemy to ja nie mam pojęcia 😱

• _Hope Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward, u nas również był problem z kupką i położna poleciła nam podawać wodę lub rumianek. Ja karmię mm i córeczka pije ok 90ml wody dziennie. U nas pomogło to w kwestii wypróżnienia.

Jeśli chodzi o Chrzest to my chcemy i planujemy w maju. Bez imprezy. Jedynie chrzestni i dziadkowie. 😊 Chrzest to sprawa indywidualna, więc nikt nie powinien wymuszać tej decyzji na rodzicach.

I pochwalimy się 🙈 malutka przekroczyła 4kg! 🥳🥰😍 jestem bardzo szczęśliwa, że tak ładnie rośnie 😊

Edward1, werni lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Z pakowaniem mamy ten sam problem. Mąż wziął dwa miesiące tacierzynskiego do tych moich 12 i chcemy je spędzić po trochu z rodzina w Polsce, po trochu na wakacjach. Teraz pierwszy miesiąc bierze w czerwcu i jak my się spakujemy i zabierzemy to ja nie mam pojęcia 😱
    No właśnie my na miesiąc jedziemy już w połowie kwietnia 😲 do tego będzie budowa domu 😍 drżę na samą myśl 🙈

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Dziewczyny a dajecie wodę do picia? Bo ja podaję na łyżeczce, ale zastanawiam się czy może już butelkę z wodą jej mogę podać? Jedyna obawa jaka mam to to że się będzie krztusić.
    Mamy problemy z kupą, a uważam że woda pomaga bo daje poślizg i dzięki temu udaje jej się wykupciać a biedna męczy się przy tym strasznie 🤔🥺

U nas też problem z wypróżnianiem,
    Tydzień temu pediatra kazała zmienić mleko na Bebilon comfort na kolki i zaparcia i już jest zdecydowanie lepiej.
    Dodatkowo czasem podaje jej wodę z butelki ale takiej z wolnym przepływem, smoczek 0.
    Polecam butelkę firmy MAM - Zojka przestała łapczywie pić i się krztusić, nie wycieka jej bokami i mniej łyka powietrza.

Edward1 lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover dobrze, ze pogonilas tesciowa. Tez nie lubie wtracanie sie. A juz budzenie spiacego dziecka, bo jej sie tak chce, to przegiecie.
    Moja tesciowa widzi dzieci tylko na kamerce. Ale wkurza mnie, ze jak widzi go spiacego to nawet przez kamerke proboje go obudzic. Dobrze ze synek jest za maly by sie tym przejmowac. Pewnie jak by byla u nas to by sie we wszystko wtracala. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelki MAM, te samo sterylizujace. Sa super, polecam.
    Ja wody nie podaje. Ale jak jest problem z kupka to dobrze jest troche przpoic maluszka woda lub herbatka rumiankowa.

Bajka15 lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki dziewczyny za rady. Ja głupia bawiłam się podawaniem tej wody łyżeczką 🤦‍♀️ a jak dzisiaj dałam jej butelkę to pociągnęła aż miło i sporo wypiła. Na wieczór dam jej rumianek, to może bidulka przestanie się męczyć z tą kupaką.

Bajka, Hope kiedy podajecie butelkę z wodą? Bo moja Pola jest na kp i jak jej podam przed jedzeniem to boję się że za malo zje 🤔🤷‍♀️ a po, to też nie wypije bo będzie pełna.

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanko. Moja mała jest na kp ale na wieczór daje jej butelkę mm, jaki rozmiar smoczka do butelki wy używacie? Bo AVENT już po miesiącu zaleca przejsce na 2 🤔

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ