🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Bolała mnie pochwa,zwłaszcza przednia ściana, takie przynajmniej miałam wrażenie. Potem bolało mnie podbrzusze. W ogóle lekarz przy wizycie kontrolnej zupełnie zbił mnie z tropu. Moja macica od zawsze była przodozgięta, teraz lekarz mówił, że mam tyłozgięcie 🤯 nie wiedziałam, że po cc mogą zajść takie zmiany.
-
My mielismy dzis wizyte HV, synek wazy 5280g. Jak jej pokazala dziurke w pepuszku to stwierdzila, ze to za rosnie, ale nie widzialam przekonanie na jej twarzy🤦♀️. Jutro mamy pierwsze szczepienia oraz gp ma synka sprawdzic od stop do glowy to sie zapytam co z tym zrobic, ale nie chce wiecej slyszec ze zarosnie, bo od prawie 8 tyg jest tak samo wiec w cuda nie wierze.
-
Ania szkoda ze ci jeszcze nie powiedziala że to normalne!
My szczepienie mieliśmy wczoraj, ale bez sprawdzenia GP bo nie ma miejsc (za dużo dzieci się urodziło i się nie wyrabiają) więc zobaczy ja dopiero 23 kwietnia. Myślałam że wyjdę z siebie jak to uslyszlam, ale oczywiście wzięli mnie za matkę wariatkę, bo nie omieszkałam powiedzieć co o tym sądzę! Na wizycie tez powim swoje mogą być tego pewni.
Dzisiaj HV tez uslyszla ode mnie parę słów na ten temat ale ona tego nie bookuje, to przychodnia więc olała sprawę. A najlepsze że przyszła bez wagi! To ja do niej że chyba wypada małą zważyć A ona ze jak bardzo chce to pójdzie do auta po wagę 🤦♀️ No ręce i cycki mi opadły
Pola waży 5500g ☺
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Moja wage przyniosla tylko dlatego, ze po wizycie w szpitalu byla notka by sprawdzic jak synek przybiera na wadze. Na stwierdzenie, ze pediatra poradzilanam przejsc na SMA comfort odpowiedzialna, ze oni HV nie polecaja🤦♀️. A i stwierdzila, ze malego za czesto karmie no jest maly pulpecik (jest dlugi ale troche okraglutki, 😂). Kuzwa to co mam dziecko glodzic🤦♀️🤦♀️. Wogole dla mnie te HV to troche poroniony pomysl. Jedyne co dobre, ze jak bede chciala zwazyc synka to moge do niej dzwonic i przyjedzie.
-
Jako rodzic zawsze znajdę powód do zamartwiania się. Tym razem chodzi o sen córki. Zaczęło się w nocy z wtorku na środę. Przespała jedno karmienie, w ogóle się nie obudziła. Wczoraj praktycznie przespała cały dzień, dzisiaj zapowiada się powtórka z "rozrywki". W nocy do karmienia też nie była chętna, sama się nie upominała, ale jak ją przystawiam to zjadła. Dzisiaj obudziła się standardowo o 6 i zamiast zasnąć o 9 zasnęła już przed 8. Wczoraj to samo i miała może łącznie 2-3 godziny czuwania na dobę. Martwię się, że coś jej jest nie ma gorączki, kataru, sporadycznie kicha i pokasłuje, ale nic nie wskazuje na infekcję. Poobserwuję ją przez weekend i jeżeli nic się nie zmieni to zadzwonię do lekarza. Przychodzi mi do głowy jeszcze skok rozwojowy. Przy ostatnim była bardzo marudna i nie chciała w ogóle spać. Możliwe że dziecko każdy skok przechodzi inaczej?
-
Lalala ja tez tak mam zamartwiam się o wszystko. Wczoraj na wizycie u HV opowiadałam jej jak mała denerwuje się przy jedzeniu, że ulewa, że nie spi itp a ta na mnie jak na wariatkę się patrzyła!
Aczkolwiek mała w tym czasie kiedy HV była zachowywała się wzorowo, piszczała sobie, machała nóżkami, śmiała się, więc nic dziwnego że wyszłam na głupka 🤦♀️
We wtorek tez miała taki senny dzień i tez się martwiłam czy wsyztsko ok, bo nawet jak ja przebierałam to się nie obudziła, pierś tez na śpku dawałam 🤷♀️ a to bardzo niepodobne do niej. Tez pomyślałam o skoku rozwojowym 🤔
To samo z kupami, robiła jedna na 3 dni teraz 3 kupy dziennie i tez się martwię. Zwariować idzie.
A powiedzcie mi jak wygląda ciemiączko u waszych dzieci? Czy zauważyłyscie że czasem się zapada czy nigdy? Bo mnie to martwi, że czasem widzę u niej normalnie dół!
A do tego chyba zęby się szykują (wiem że nie dzisiaj czy jutro a pewnie za miesiąc lub wiecej) ale ślini się bardzo, puszcza sobie bańki ze śliny, pakuje całe piastki do buzi, łapie sie za ucho i ogólnie jest rozdrażniona...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 08:55
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 nam położna mówiła, żeby zwracać uwagę na ciemiączko, bo jeśli jest zapadnięte, to jest to oznaką odwodnienia. Ale czy to prawda? 🤷♀️ Ja jeszcze nie zauważyłam, by u nas było zapadnięte.
U nas też bąbelki ze śliny i pchanie piąstek do buzi, ale na zęby to chyba o wiele za wcześnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 10:13
-
Franiczka, mnie HV tez mówiła że zapadnięte ciemiączko może być oznaką odwodnienia, ale jakim cudem skoro Pola je co 1.5h max co 2h? 23 kwietnia mam wizytę u lekarza, ale pewnie i tak mi powie ze to normalne.
XII.2012- 5tc [*]
Mnie się wydaje że to są objawy zębów, tylko że one nie wyjdą jutro czy za tydzień, ale za miesiąc lub dwa pierwszy ząbek może się pojawić... tak myślę 🤷♀️
XII.2012- 5tc [*]
A nam dzis odwolali szczepienia i kontrole u gp. Mam sie stawic za tydzien.
Synek wczoraj przespal wiekszosc dnia, dzis tez mial moze aktywnosc z 30 min i spi. Do cycka sama go dostawilam, zjadl troche i.dalej spi🤷♀️. Normalnie nie wiem co sie z nim dzieje,bo ostatnio malo co spal w ciagu dnia. -
To u nas na odwrót.. Mala spi w dzień lacznie max 3 h. W nocy jak spala ciagiem po 5 do 6 h tak teraz regukarnie co 3 h na karmienie. W dzien tez duzo wiekszy apetyt niz do tej pory. 🤷♀️ Co do ciemiaczka ja twz przy dotyku nieraz widze ze jest nizej, bardziej zapadnięte. Zdarza ske ze pulsuje.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Hej, dziewczyny.
Mamy AZS i skierowanie do alergologa. Laura ma niefajna skore, w skali 1:10 u nas jest 6. Oj i ścieżka zdrowia przed nami....
Ja mam za tydzień pojsc do szpitala, lekarka mi założy szwy na blizne. Niestety,warstwy skóry nierówno sie zrosly i będzie musiała naciac trochę blizny. Cieszę się, bp może to będzie koniec moich kłopotów, ale i trochę się boję.Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka przynajmniej już wiadomo co jest i wdrożą leczenie No i w końcu twoje cierpienie się skończy 🍀✊
Inka7 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Dzieci nie spały, to się martwiłyśmy ze nie śpią, teraz dzieciaczki śpią dużo to też powód do zmartwienia 🤦♀️
Ale moja wczoraj i dzisisj bardzo śpiącą, mało aktywna w ciągu dnia i nawet jedzonko na siłę 😳 ehhh dziewczyny zwariować idzie.
A ja dzisisj okres dostałam (bo chyba nie powrót krwawienia z połogu 😳🥴) a jestem na kp 🤷♀️
XII.2012- 5tc [*]
Inka, przykro mi z powodu takiej diagnozy u Twojej córci... A to pediatra stwierdził? Może po wizycie u alergologa okaże się, że to jednak nie AZS? U nas pediatra też podejrzewała że Olek może mieć, ale powiedziała, że ona nie postawi takiej diagnozy i że na razie mam sprawdzić, czy to alergia na bmk, na razie jest poprawa po odstawieniu nabiału. Ale kojarzę, że chyba też odstawiałaś i nie było poprawy, tak?
U nas też synuś wkłada rączki do buzi i robi mnóstwo bąbelków ze śliny. Czytałam, że w tym wieku ślinienie się i robienie baniek wraz z wystawieniem języczka najczęściej oznacza przygotowywanie buzi do nauki mówienia 🙂
Nigdy nie zauważyłam, żeby u Olka ciemiączko było zapadnięte. Czasem tylko pulsuje.
Poprzednia noc była okropna. Oluś obudził się o 2.30 i właściwie było już po spaniu. Do rana miał tylko krótkie drzemki po 15-30 minut, więc ja właściwie już nie spałam i później cały dzień chodziłam jak zombie. Synek dalej nie chciał spać, a mąż był w pracy i nie miał jak pomóc. Wieczorem trochę mnie wyręczył, ale Olek w końcu tak się umęczył, że zasnął i dzisiejsza noc była już super. Tylko ja byłam tak zmęczona, że chyba udało mi się zagiąć czasoprzestrzeń 😂 Nakarmiłam małego o 22 i miałam iść się kąpać, ale zasnęłam i obudziłam się o 23.30. Myślę sobie spoko, to teraz idę się kąpać. I leżałam sobie jeszcze chwilę (tak mi się wydawało) i nagle okazało się, że jest już 1.37 🤔 Nie mam pojęcia, jak to się stało, wydawało mi się że nawet oczu nie zamknęłam a tu nagle mi dwie godziny uciekły 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 19:27
-
Clover wrote:Moje dziecko właśnie przewróciło się z pleców na brzuch, i to podczas snu. Jestem w szoku 😮
XII.2012- 5tc [*]
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁