X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Wow! Z brzucha na plecy to ok ale z pleców na brzuch to już sztos!
    Przypuszczam, że to na razie jednorazowy wybryk, bo on raczej nie jest tego świadomy, śpi sobie dalej tyle że na brzuchu 😁 Za tydzień mamy wizytę u fizjoterapeuty, powiem jej o tym bo wydaje mi się, że to bardzo szybko, zwłaszcza, że Olek ostatnio nie chce w ogóle ćwiczyć na brzuchu dźwigania głowy i nie podpiera się prawidłowo rękami. Ale to nie zmienia faktu,że jestem z niego mega dumna!

06.02.2021 👶💙

age.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala chyba wszystko się zmienia tak samo u nas z bo Laura tez ma np godzinę aktywności i idzie spać na 2h drzemke ! dla mnie to szok , nie spala tak odkąd skończyła 2 tygodnie. dzisiaj byla wzorowa , zdążyłam tyle rzeczy zrobić.

Clover no no szacun dla syna ! ja mam właśnie do was pytanie , co robić jeśli młoda na brzuszku od razu wyje ? jest mega niecierpliwa. do tego nie tak jak niektóre dzieci zajmie się sobą niestety wymaga interakcji cały czas podczas jej aktywności, 10-15 minut w bujaku czy w foteliku to juz jest max i to zwykle tylko wtedy gdy ktoś do niej gada i pokazuje zabawki.

banki ze sliny tez u nas sa i cmokanie xD

Edward ja mam wszystkie objawy tej grzybicy piersi..gdyby nie ty to myślałabym ze to normalne! jutro idę z tym do gina. mala ma biały jezyk , ja klucie i bol sutkow , swędzenie piersi

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety Tygrysek ale witaj w klubie. Ja dostałam maść na sutki i maść na język dla małej. Do tego przed i po każdym karmieniu myje sutki, niestety wcześniej tak często tego nie robiłam i może dlatego to cholerstwo się przypałętało 🤷‍♀️🤦‍♀️

Dla mnie to spanie w ciągu dnia to też szok, ciekawe czy tak zostanie czy to tylko jakiś wybryk 🥴

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Przypuszczam, że to na razie jednorazowy wybryk, bo on raczej nie jest tego świadomy, śpi sobie dalej tyle że na brzuchu 😁 Za tydzień mamy wizytę u fizjoterapeuty, powiem jej o tym bo wydaje mi się, że to bardzo szybko, zwłaszcza, że Olek ostatnio nie chce w ogóle ćwiczyć na brzuchu dźwigania głowy i nie podpiera się prawidłowo rękami. Ale to nie zmienia faktu,że jestem z niego mega dumna!
    No ale mimo wszystko musi być bardzo silny. Pola jedynie z brzucha na plecy, ale to jak już jest znudzona i wnerwiona leżeniem na brzuchu. Physio Pola miała dzisiaj, jedynie lekka asymetria, ale minimalna I mam ją częściej kłaść na boku i ćwiczyć to się wyrówna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 22:20

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Clover Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, mój też się właśnie zazwyczaj wścieka jak go kładę na brzuchu. Próbuję go wtedy kłaść na sobie i tutaj już chętniej ćwiczy, czasem nawet całkiem wysoko uda mu się głowę podnieść, chociaż widzę, że mu ciężko bo głowa duża i trochę waży na pewno 😅 Ale czuję, że nie podpiera się prawidłowo bo nie ma tego nacisku na podłoże albo w ogóle zabiera rączki do tyłu. Będę u tej fizjoterapeutki w środę i myślę że wtedy się dowiem, jak zachęcić dziecko do ćwiczeń.

Zaczęłam sobie czytać trochę o tych obrotach i w wielu miejscach piszą, że to niedobrze jeśli dziecko tak szybko się obraca 🤔 No, ale nie będę już więcej czytać bo zgłupieć można, mamy na szczęście umówioną tę wizytę u fizjo i myślę, że ona mi trochę rozjaśni temat.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Clover lepiej nie czytaj bo to oszaleć idzie. Physio ci doradzi i piwie co robić ✊🍀

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Inka, przykro mi z powodu takiej diagnozy u Twojej córci... A to pediatra stwierdził? Może po wizycie u alergologa okaże się, że to jednak nie AZS? U nas pediatra też podejrzewała że Olek może mieć, ale powiedziała, że ona nie postawi takiej diagnozy i że na razie mam sprawdzić, czy to alergia na bmk, na razie jest poprawa po odstawieniu nabiału. Ale kojarzę, że chyba też odstawiałaś i nie było poprawy, tak?

U nas też synuś wkłada rączki do buzi i robi mnóstwo bąbelków ze śliny. Czytałam, że w tym wieku ślinienie się i robienie baniek wraz z wystawieniem języczka najczęściej oznacza przygotowywanie buzi do nauki mówienia 🙂

Nigdy nie zauważyłam, żeby u Olka ciemiączko było zapadnięte. Czasem tylko pulsuje.

Poprzednia noc była okropna. Oluś obudził się o 2.30 i właściwie było już po spaniu. Do rana miał tylko krótkie drzemki po 15-30 minut, więc ja właściwie już nie spałam i później cały dzień chodziłam jak zombie. Synek dalej nie chciał spać, a mąż był w pracy i nie miał jak pomóc. Wieczorem trochę mnie wyręczył, ale Olek w końcu tak się umęczył, że zasnął i dzisiejsza noc była już super. Tylko ja byłam tak zmęczona, że chyba udało mi się zagiąć czasoprzestrzeń 😂 Nakarmiłam małego o 22 i miałam iść się kąpać, ale zasnęłam i obudziłam się o 23.30. Myślę sobie spoko, to teraz idę się kąpać. I leżałam sobie jeszcze chwilę (tak mi się wydawało) i nagle okazało się, że jest już 1.37 🤔 Nie mam pojęcia, jak to się stało, wydawało mi się że nawet oczu nie zamknęłam a tu nagle mi dwie godziny uciekły 😂

Clover nicnie doczytuj. Synek to zdrowy i silny chlopak, tylko się cieszyć <3

No pediatra stwierdziła. To doswiadczona lekarka i chyba ma rację. Zobaczymy jednak co powie alergolog. Mam nadzieję ze Laura nie ma uczulenia na siersc psa, bo bylby to dla nas wszystkich dramat.

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrotów z pleców na brzuch to mój najstarszy syn zaczął to robić mając 2.5 miesiąca a w wieku 4 mcy pelzal. Prawidłowo się rozwija także myślę że to kwestia indywidualna.
    Clover także nie musi to być przypadek, może szybciej się rozwija

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Clover nicnie doczytuj. Synek to zdrowy i silny chlopak, tylko się cieszyć <3

No pediatra stwierdziła. To doswiadczona lekarka i chyba ma rację. Zobaczymy jednak co powie alergolog. Mam nadzieję ze Laura nie ma uczulenia na siersc psa, bo bylby to dla nas wszystkich dramat.
    Rozumiem. My mamy w domu kota, też na pewno byłoby to dla nas bardzo smutne, gdyby się okazało, że to alergia. Ale też ostatnio zaczęłam się już nas tym zastanawiać, kiedy było bardzo źle z tym uczuleniem.

Macie rację, nic już nie będę czytać. W końcu każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Zresztą ten obrót był bardzo nieświadomy i raczej prędko się nie powtórzy. Tak przez przypadek mu chyba wyszło, kręcił się podczas snu, przewrócił się na bok, naprężył ciało i fiknął na brzuch 😁

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jest problem jeśli dziecko robi to często. Jeśli wyjdzie mu raz przez przypadek to raczej nic strasznego 😉

Rucola lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci wieczorem też są już tak zmęczone, że nie mogą zasnąć? Mój praktycznie od 16 nie chce spać i potem wieczorem jest już bardzo marudny i nie może spać.

08.02 💙 Artur
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma zupełnie odwrotnie. W dzień praktycznie ostatnio zero drzemek, chyba, że na spacerze, a z kolei wieczorem robi się bardzo senny, szczególnie, kiedy na dworze jest już ciemno 😉

06.02.2021 👶💙

age.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie wypowiem bo co się wypowiem na jakiś temat to na drugi dzień jest kompletnie inaczej no masakra , nieprzewidywalne to dziewczę. a dzisiaj poszłam do gina, nie było mnie 1h i całą tą jedną godzinę wyła mojej mamie... strach gdzieś wyjść. jak tylko ja ją wzięłam to cudowne ozdrowienie ... tęskniła chyba. ma tak któreś?

Edward moja lekarka nie wiedziala co mi przepisac ! kompletnie zignorowała moje sugestie odnośnie grzybicy piersi. kazała mi smarować linomagiem..🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 21:20

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    ja się nie wypowiem bo co się wypowiem na jakiś temat to na drugi dzień jest kompletnie inaczej no masakra , nieprzewidywalne to dziewczę. a dzisiaj poszłam do gina, nie było mnie 1h i całą tą jedną godzinę wyła mojej mamie... strach gdzieś wyjść. jak tylko ja ją wzięłam to cudowne ozdrowienie ... tęskniła chyba. ma tak któreś?

Edward moja lekarka nie wiedziala co mi przepisac ! kompletnie zignorowała moje sugestie odnośnie grzybicy piersi. kazała mi smarować linomagiem..🤦‍♀️
    Pola tez jak wezmę ja na ręce to się uspokaja i nagle przestaję płakać... może czuje zapach mleka i dlatego.

Ja tez nie powiem o tym, że moje dziecko spało u siebie w łóżeczku 3h dzisiaj, bo boję się że jak to zrobię, to jutro już tak nie będzie, więc wam nie mowie o tym 🤣🙉🙊🙈

Co ty mówisz, lekarka nie dala ci żadnej maści? Strasznie to dziwne, bo to nie jest jakaś rzadka przypadłość i podobno często się prztrafia matkom karmiącym. Mam nadzieję,.że u ciebie Linomag pomoże, (jeśli będziesz stosować) bo okaże się że to nie jest wcale grzybica sutka 🙏🙏🙏

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Clover Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek kiedy zostaje z mężem to jest bardzo spokojny i zazwyczaj cały czas śpi, A ledwo ją wejdę do domu to się budzi i domaga się piersi albo żeby go wziąć na ręce. To dopiero magia 😂 Tak samo po spacerze - podczas spacerowania śpi, a ledwo wjedziemy wózkiem do domu to ten już otwiera oczy i patrzy 😂

06.02.2021 👶💙

age.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover bo one chyba maja szósty zmysł xD

Edward a co tobie zaleciła jeśli można wiedzieć?

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Clover bo one chyba maja szósty zmysł xD

Edward a co tobie zaleciła jeśli można wiedzieć?
    Tygrysek, mnie przepiala krem Daktarin a dla Poli na język Daktarin żel, póki co widzę że u niej działa ale mnie nadal sutki bolą. Może nie są jzu takie malinowe jak były ale nadal coś tam się dzieje 😔

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward wiec po prostu kupie te masc. gdzieś czytałam ze można też smarować clotrimazolum oczywiście myjac sutki przed karmieniem , a maluszkowi można gencjaną.

Clover donoszę ze moja panna tez się dziś obróciła z brzucha na plecy. bardzo dziwne.. oby przypadkowo. ale juz nic nie czytam

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, może Wy macie pojęcie, czym posmarować zmianę- jakby liszaj na skroni maluszka?? Byliśmy na szczepieniu i doktor powiedziała, żeby nawilżać bepantenem 🤔
    Na początku tego nie zauważyła, a nawet nie potrafiła wyjaśnić skąd może się taka zmiana na skórze zrobić 🤷

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    Dziewczynki, może Wy macie pojęcie, czym posmarować zmianę- jakby liszaj na skroni maluszka?? Byliśmy na szczepieniu i doktor powiedziała, żeby nawilżać bepantenem 🤔
    Na początku tego nie zauważyła, a nawet nie potrafiła wyjaśnić skąd może się taka zmiana na skórze zrobić 🤷
    Może sudocrem?

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ