X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek i spacery to często jedyny sposób na uśpienie młodego. Bywają dni, że gdyby nie spacer, to niespałby wcale w ciągu dnia 🙄

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultraviolet wrote:
    U nas wózek i spacery to często jedyny sposób na uśpienie młodego. Bywają dni, że gdyby nie spacer, to niespałby wcale w ciągu dnia 🙄
    Mamy ostatnio to samo. Dlatego u nas zazwyczaj spacer trwa około dwóch godzin, żeby Młody trochę się przespał. Dziś nie śpi od 7.00, a ja bezskutecznie próbuję go ukołysać żeby skleić jakiś obiad, ale ciemno to widzę 🙄

Inka7 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Mamy ostatnio to samo. Dlatego u nas zazwyczaj spacer trwa około dwóch godzin, żeby Młody trochę się przespał. Dziś nie śpi od 7.00, a ja bezskutecznie próbuję go ukołysać żeby skleić jakiś obiad, ale ciemno to widzę 🙄
    Witaj w klubie 😊 ja najchętniej nie wracałabym ze spacerów do domu 😁

Clover, Inka7 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Laura uwielbia spacery i od razu zasypia tam i potrafi przespac całą wędrówkę, nawet 2 godziny. Teraz do bani pogoda i nie wiem jak to obie wytrzymamy...
    Ale tez nie mogę narzekać, w domu chwilę też pośpi. Zrobie szybki obiad, poprasuję jej ciuszki, czasem wybiegne z psem (chlopcy są w mieszkaniu na zdalnych).

Ja w piątek do szpitala na zszycie blizny. Kurde, no boje sie trochę :/ ale może wreszcie będzie przelom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 18:33

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward widzę że Laura i Pola to jakieś mentalne bliźniaczki 🤣

ostatnio 3 dni mamy naprawdę ciężkie ta mała godzilla nie spi wcale tylko czuwa. no nic nie idzie zrobić. głównie się usypiamy...i tak cały czas na kolanach albo na piłce. obecnie godzina 22 a jeszcze nie poszla na sen nocny .

Inka trzymam kciuki za udany zabieg .

Edward1 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Tygrysek.

No my juz od godziny spimy (= Laura). Wstanie kolo północy i dalej sen i tak do rana.

Niestety buziak sie znow zaczerwienil a juz wczoraj byl cudowny jak porcelanka :( pewnie maliny (woda z sokiem od mojej mamy) albo galaretka (barwnik). :(

Dziewczyny, jak dlugo używacie bibsow? Po miesiącu trzeba zmienić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 22:36

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka powodzenia🍀🍀

• Clover Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żeby wreszcie skończyły się Twoje problemy z tą blizną! ✊🍀

Smoczki chyba wszystkie powinno się wymieniać po około miesiącu 🤔 Przynajmniej ja tak czytałam i sama miałam taki plan, ale w sumie to my praktycznie nie używamy smoczka, bo Olek wystrzela nim z buzi niczym z katapulty 😅 Czasami possie przez chwilę, ale niedługo i wypluwa.

My dzisiaj jedziemy do fizjo. Już się trochę stresuję...

Inka7 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover i co fizjo ciekawego powiedziała?

Inka, powodzenia, teraz już będzie tylko lepiej 🙏🍀

Inka7 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Pies porwal jedynego smoczka Laury. Myslicie ze wystarczy umyc w detergencie i wyparzyć? Patrzylam, nie ma uszkodzeń

Siersciuch jeden, co my z nim mamy...

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam przemija lub przeminął u was drugi skok rozwojowy. U nas w dzień dużo spania a od wieczora zaczyna się marudzenie. Bardzo ciężko małemu zasnąć, muszę chodzić i bujać.
    My już po szczepionce: 6 w 1, pneumokoki, rotawirus. Obyło się bez gorączki. Starsza miała w tym czasie ostatnia dawkę meninkokokow i miała temperaturę. Jakoś strasznie panikuje po tych szczepionkach. Dwa dni chodzę i mierze im temperaturę non stop.🙈🙈

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake ja mam wrażenie że wchodzimy w trzeci 🤦‍♀️🤷‍♀️
    Zaczyna łapać zabawki i się do nich uśmiecha, szarpie nimi, obraca albo wydaje różne dźwięki. Noce są fatalne, było źle ale teraz to już tragedia. Zaczyna się ok 3, budzi się, zje i żadna pozycja jej nie odpowiada, na chwilę przyśnie, potem znowu cycek, znowu 15min drzemki, szarpanie się i tak do 7 rano. Jestem wykończona.... jedyny plus jest taki że zaczęła spać w łóżeczku w południe, potrafi tak przespać nawet do 3h z przerwa na dociumkanie z cycucha. Ciekawe co będzie dalej, bo już wyglądam jak zombie, a jaki stan po zombie jest to nie wiem 🤦‍♀️🤷‍♀️ i boję się że niedługo się dowiem 🤪🥴

Pola miała meningokoki, 6w1 i rota, ale od razu mieliśmy powiedziane żeby podawać 3 dawki paracetamolu w odstępach 4-6h.
    Pneumokoki będzie miala w 12tż, ale już bez paracetamolu prewencyjnie.

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no właśnie tez zauwazylam umiejętności z 3 skoku. Ale za to nie chce leżeć na brzuchu. Jak tylko go położę to jest ogromny wrzask. W dzień śpi super/ spałby super tylko młodsza siostra go namiętnie budzi. Także wieczorem jest zmęczony bardzo i marudny. A u nas przedszkola jeszcze zamkniete wiec musimy jakoś przetrwać.Noce na rękach super ale jak tylko odłożę to się budzi.
    Mały ma meningokoki za 4 tygodnie i tez podam przeciwgorączkowy bo przy tej szczepionce prawie zawsze pojawię się gorączka.
    Tez jestem mega zmęczona ale jakoś ciągnę. Teraz starsza corka dużo pomaga bo ma ferie ale od poniedziałku zastajemy sami. Aż się boje🙈🙈

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez umiejętności 3 skoku. siega do zabawek, gada jak najęta, kopie mocno i często nogami, śmieje się ciągle i bardzo długo nam się przyglada, wodzi oczami. to tyle z dobrych wiadomości. moje dziecko przestało spać w nocy. budzi się co godzinę,co pół podniecona strasznie, kopie i gada. mam nadzieje ze to tylko skok bo chodzę jak zombie. juz powiedziałam mojemu ze jak wróci z trasy to chce przespać się z pół nocy bo zwariuje.

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni też umiejętności z trzeciego skoku, dźwiganie głowy z podpieraniem na rękach musimy wprawdzie ćwiczyć razem, bo Olek sam z siebie jeszcze tego nie potrafi, ale poza tym wszystko inne już jest. Ale nie zauważyłam jakiejś zmiany w zachowaniu synka, chyba łagodnie ten skok przechodzi i mam nadzieję, że tak zostanie.

Edward1 wrote:
    Clover i co fizjo ciekawego powiedziała?
    Olek ma bardzo słabe mięśnie brzucha i potrzebuje ćwiczeń, aby je wzmocnić. Z powodu tego, że są słabe nie dawał rady dźwigać głowy leżąc na brzuszku. Z kolei napięcie w barkach jest wysokie i musimy je rozluźniać. Dostaliśmy serię ćwiczeń do domu i musimy je codziennie wykonywać. Synek jest z tego średnio zadowolony, ale widzę postęp już po dwóch dniach. Zaczyna z moją lekką pomocą dźwigać w końcu główkę, i to całkiem wysoko 🙂 Wreszcie mogę też normalnie umyć go pod pachami, wcześniej tak się spinał, że ciężko było to zrobić. W środę mamy kontrolę i dostaniemy kolejny zestaw ćwiczeń. Fizjo to fajna babeczka, ma dobre podejście do dzieci ale jest też wymagająca, jestem zadowolona że do niej trafiliśmy.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas tez kryzys. Nie poznaje wlasnego grzecznego dziecka 😅. Laurka od początku tego tygodnia jest bardzo niespokojna. Wpada w placz zaraz po przebudzeniu w ciagu dnia. Je strasznie nerwowo i zanim się dostawi strasznje krzyczy... 🙄 Musze ja uspokajac po kikk arazy zanim sie przystawi.. Tak wygląda większość karmien w dniu i to czy jest wysoana czy nie raczej większego znaczenia nie ma.. Czy to moze byc skok? Czy moze mam kryzys laktacyjny ze taka jest straznie nerwowa przy próbie karmienia? Noce różnie. Potrafi spać po 5 h w nocy ale co druga noc budzi sie częściej.. Dzis co 2 h pobudka. Stekala i wiergala sie cala noc...
    Z dobrych rzeczy, intereusja ja zabawki, dotyka je, wyciąga rączki w ich stronę. Uśmiecha sie do nas czarującą, skupia wzrok na tym co ja interesuje i wodzi wzrokiem za nami, zabawkami i interesującymi obiektami. Przygląda sie i obserwuję. Natomiast tak jak lubila lezec na brzuszku tak teraz czesto wpada w placz mimo ze główkę trzyma juz od dawna pięknie, obraca na lewo i prawo. Jest bardzo silna i ruchliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:07

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okoowa, wygląda na to że nasze dzieci są na tym samym etapie i są ta podatki 3 skoku 🙊🙉

Clover dobrze ze masz ćwiczenia i że one działają.

My w czwartek mieliśmy szkolenie z masażu niemowlaka, super sprawa. Najlepsze jest to że instruktorka zaznaczyła, żeby zawsze przed rozpoczęciem zapytać się dziecka czy możemy mu taki masaż zrobić 🤣 to pytam, ale Polka coś nie odpowiada 🤔

oloowa2709, tygrysek7773, Clover lubią tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek, liliputkowo jak idzie wam walka z grzybica? Ja już myślałam że wychodzę na prostą, ale znowu zaczęły mnie boleć sutki. Już sama nie wiem czy to znowu przez to cholerstwo czy może dlatego, że mojemu dziecku wydaje się że cycki są z gumy zrobione 🤦‍♀️🤷‍♀️

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Rzadko ostatnio się odzywam. Dziewczyny przez 3 tygodnie w domu, więc nie było czasu nawet zajrzeć na forum. Nasz Tymuś to niezmiennie aniołek. Praktycznie nie płacze, nadal sporo śpi. Ostatnio cudooownie się uśmiecha :)
    Powolutku wprowadzamy mm z butli. Początkowo był bunt, ale idzie coraz lepiej. W końcu udało się nam umówić na zaległe szczepienia. Pozdrawiamy ciocie! ♥

Sweetcake, Edward1, ultraviolet, Clover lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drobne problemy z grzybica na jezyczkach, pediatra przepisał nam nystatyne do smarowania ale jakoś poprawy nie widzę, choć muszę pewnie być bardziej regularna bo czasami zasna i już nie smaruje wieczorkiem. My zaraz na 2 dawkę szczepienia na rotawirusy się zapisujemy i pewnie w przyszłym tygodniu pójdziemy A jesteśmy świeżo po covidzie (znaczy ja bo maluchy na szczęście to ominęło). Jak będę u pediatry to muszę też porozmawiać o napięciu bo jeden maluszek niezbyt chętnie głowkę podnosi leżąc na brzuszku, bo drugi to już pięknie wysoko więc nie wiem czy jakaś pomoc fizjo nie będzie potrzebna, no zobaczymy;)

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ