🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrysek7773 wrote:Edward wiec po prostu kupie te masc. gdzieś czytałam ze można też smarować clotrimazolum oczywiście myjac sutki przed karmieniem , a maluszkowi można gencjaną.
Clover donoszę ze moja panna tez się dziś obróciła z brzucha na plecy. bardzo dziwne.. oby przypadkowo. ale juz nic nie czytam
Moja z brzucha na plecy tez się przekręci ale to dlatego ze bujnie glową, a ta jest ciężka i ją przeważy, nie wyda mi się żeby było się czym martwić 🤷♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:Może sudocrem?
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
ultraviolet wrote:Dziewczynki, może Wy macie pojęcie, czym posmarować zmianę- jakby liszaj na skroni maluszka?? Byliśmy na szczepieniu i doktor powiedziała, żeby nawilżać bepantenem 🤔
Na początku tego nie zauważyła, a nawet nie potrafiła wyjaśnić skąd może się taka zmiana na skórze zrobić 🤷ultraviolet lubi tę wiadomość
-
My do smarowania przesuszonych miejsc na skórze dostaliśmy od pediatry próbki kremu barierowego Emotopic z firmy Pharmaceris. Bardzo fajnie nawilża, sama sobie nim posmarowałam twarz. Już zamówiłam go z apteki 😊 A na łagodne zmiany stosujemy Bepanthen Sensiderm.
Tygrysek, ale kombinują te nasze dzieciaki 😁 U nas na razie się już to nie powtórzyło. Tylko u nas było z pleców na brzuch 😁
Jak tak piszecie o tej grzybicy, to sama się zaczęłam zastanawiać, czy tego nie mam. Bo moje brodawki są ciągle różowe, popękane i bolą 🙄 Ale synek nie ma żadnych zmian w buzi, więc może to nie to.
Olkowi zrobiło się coś za uchem, ma delikatnie sklejone włoski taką ropną wydzieliną, ale nie mogę zlokalizować, skąd to wypłynęło. Uszko z tyłu jest delikatnie zaczerwienione, ale nie ma tam jakiejś rany ani nic. Kurde, codziennie coś...ultraviolet lubi tę wiadomość
-
ultraviolet wrote:Nie wiem czy sudocrem jeszcze bardziej nie wysuszy tej plamki 🤷
ultraviolet lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:To może Linomag zielony?
Edward1 lubi tę wiadomość
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ultraviolet mi się tez wydaje że trzeba nawilzac . ogólnie liszaje mogą się robić jak polize zwierzę, nie macie w domu psa lub kota? może "sprobowal " malucha
Edward kupiłam, nie jest na receptę . młodej w buzi smaruje fioletem. zobaczymy... okropnie kłuja te sutki i swedza piersi gdy karmie masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 18:22
-
tygrysek7773 wrote:Ultraviolet mi się tez wydaje że trzeba nawilzac . ogólnie liszaje mogą się robić jak polize zwierzę, nie macie w domu psa lub kota? może "sprobowal " malucha
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Clover wrote:My do smarowania przesuszonych miejsc na skórze dostaliśmy od pediatry próbki kremu barierowego Emotopic z firmy Pharmaceris. Bardzo fajnie nawilża, sama sobie nim posmarowałam twarz. Już zamówiłam go z apteki 😊
Jak tak piszecie o tej grzybicy, to sama się zaczęłam zastanawiać, czy tego nie mam. Bo moje brodawki są ciągle różowe, popękane i bolą 🙄 Ale synek nie ma żadnych zmian w buzi, więc może to ...
Clover, a cxy ty wogole smarujesz brodawki jakaś maścią? Np z lanoliną? Bo jak masz je popękane to niedobrze, musisz je natłuszczać.
Wydaje mi się ze skoro Oluś nie ma pleśniawek to nie grzybica ale obserwuj
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:Clover, a cxy ty wogole smarujesz brodawki jakaś maścią? Np z lanoliną? Bo jak masz je popękane to niedobrze, musisz je natłuszczać.
Wydaje mi się ze skoro Oluś nie ma pleśniawek to nie grzybica ale obserwuj -
Clover wrote:Od początku smaruję kilka razy dziennie maścią Maltan, ale podobno jeśli faktycznie jest grzybica to ona może jeszcze pogorszyć sprawę, przez wzgląd na zawartość glukozy. Posmarowałam sobie clotrimazolem i wprawdzie na razie brodawki wyglądają tak samo, ale ból prawie całkowicie minął 😮 Będę smarować jeszcze kilka razy i dokładnie zmywać przed karmieniem i zobaczę, jaki będzie efekt. Nie wiem, może ja po prostu mam wyjątkowo wrażliwe piersi 🤷♀️
XII.2012- 5tc [*]
Edward, dziękuję za wskazówki 😊 Zastosuję się i będę obserwować, tak jak mówiłam już jest dużo lepiej.
Sweetcake, mój Olek bardzo często ma zaciśnięte piąstki. Rozmawiałam ze znajomymi mamami i mówiły, że ich dzieci też tak robiły. Czasem jest to uciążliwe, np. kiedy chcę mu umyć rączki w kąpieli, a on zaciska 😁 Kiedy był mniejszy dość mocno zaciskał też podczas snu, a teraz są już dużo luźniejsze, ale nadal zgina paluszki. Wydaje mi się że to normalne, ale zapytam jeszcze o to na wizycie u fizjo 🙂Edward1 lubi tę wiadomość
-
Sweetcake wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki tez maja często zaciśnięte piąstki? Muszę zaobserwowałam mojego małego ale wydaje mi się, ze większość czasu jednak ma zacisniete.
XII.2012- 5tc [*]
u nas tez często zacisniete piąstki.
dziewczyny a czy ktores z waszych maluszków nie lubi spaceru ? u nas to katorga jeśli nie usnie to drze się i po 200 metrach wracam z nią do domu... to samo w aucie . jeśli nie usnie to piłuje , najlepsza dluga trasa bo jak w mieście stoimy w korku to się wybudza . no masakra -
Oh tygrysek widzę że zarówno my jak i nasz dzieci to mogą sobie rękę podać 🤣
Na spacer możemy pójść tylko jak spi mocno inaczej robi taką awanturę i się zapowietrza, że masakra. Jak jestem ze starszym synem na spacerze, to muszę wziąć ja na rękę i na biegu wracać do domu, a on pcha wózek. NATOMIAST fotelik samochodowy parzy ją w tyłek i w samochód zawsze się drze 🤷♀️
Mam nadziję ze to się zmieni już niedługo, bo widać że Pola robi sie juz taka bardziej kumata. No nic trzeba przeczekać....tygrysek7773 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Ja też podejrzewam grzybicę bo mały dostał pleśniawek a mnie kują sutki. Dla siebie dostałam Clotrimazol a dla małego jaiś płyn ale ma po nim odruch wymiotny
A co do odwracania z brzucha na plecy młody zaczął się odwracać w 7t oczywiście panika lekarzy że napięcie itp sprawdziliśmy i diagnoza jest jedna młody jest silny. Od pierwszego dnia kładłam go na brzuszek więc reenował mięśnie. Mam wrażenie że lekarze czasami bardziej panikują niż mamuśki;)5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Dziekuje dziewczyny🌸🌸
U nas ze spacerami różnie, raz bez problemu a znowu innym razem kweka. W fsamochodzie jak na razie jeździ chętnie.
Moja młodsza do 3 miesiąca chętnie jeździła w wózku jak i samochodzie a później to już koszmar był. Wozek po niej to nowy jest .Do dzisiaj nie lubi jeździć samochodem . -
U nas Oluś kocha zarówno spacery, jak i jazdę w foteliku. Przed spacerem tylko zawsze jest awantura o ubieranie, szczególnie o czapkę, ale później już jest OK, zazwyczaj przesypia cały spacer. Za to po wjechaniu wózkiem do domu natychmiast się budzi 😁 A jazda samochodem też mu się podoba, podobnie jak przed spacerem jest krzyk podczas ubierania i wkładania do fotelika, a później już spokój. W aucie zawsze śpi i ma przy tym taką minę, jakby był mega zmęczony życiem 😂