🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka spi w kołysce ale z nami w pokoju. nie usnelabym jakby była w innym
ciuszki mamy takie duże 62 oraz 68. we wtorek idziemy na drugą dawkę rota . niby po 1szej nic jej nie było ale trochę sue boje bo w sobotę mamy jej chrzest -
Była cisza, ponieważ wszystkie jesteśmy zakochane w swoich maluszkach-rzepach i świata poza nimi "nie widzimy" 😂
U nas mały też śpi w naszej sypialni, do północy w swoim łóżeczku,a później dramat, zaśnie tylko w naszym łóżku 🤦
Rozmiarowo też jak większość 68, ale wagowo hohoho 6700 szczęścia🤦Perelka lubi tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
U nas proza zycia. Do dzisiaj były zamkniete przedszkola wiec nawet nie wiedziałam w co ręce włożyć. Całymi dniami spędzałam czas z dzieciakami na dworze bo tylko tak dało się przetrwać. Młodsza znowu ma gorszy czas wiec jest ciekawie. Jutro idzie do przedszkola wiec może trochę odpocznę.
A moj klocuszek wazy około 7100/7200 i wyrasta z rozmiaru 68. I znowu trafił nam się raczej osobnik nie lubiący wózka i fotelika samochodowego. Dzisiaj jechaliśmy na wycieczkę do zoo i cała drogę przepłakał. W wózku tez nie chciał jeździć i finalnie usnął u męża na rękach. 30 stopni i ledwo przeżyliśmy ta wycieczkę🙈🙈🙈
-
tygrysek7773 wrote:Laurka spi w kołysce ale z nami w pokoju. nie usnelabym jakby była w innym
ciuszki mamy takie duże 62 oraz 68. we wtorek idziemy na drugą dawkę rota . niby po 1szej nic jej nie było ale trochę sue boje bo w sobotę mamy jej chrzest
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward sama nie umiem powiedzieć czego ale jakoś zawsze panikuje po szczepionkach a moim dzieciom nigdy nic nie jest 🐵🐵🐵 chyba tak dla zasady 😅
-
Tygrysek ja tez się bardzo boje szczepionek: gorączki, NOP itp. Raz młodsza corka po drugiej dawcę pneumokoków zachowywała się bardzo dziwnie. Nagle zaczęła sie trząść, nie było z nią kontaktu, taka nieobecna przez chwile była. Nagle wzrosła jej temperatura . Od razu zadzwoniliśmy na pogotowie i tam nas uspokoili. Ale tyle strachu się najedliśmy, ze szok. Od tej pory każda szczepionka to trauma dla mnie chociaż to już się nigdy nie powtórzyło.
-
My juz po drugiej dawce na rota i było ok. Jak na razie mloda najgorzej zniosła Bexsero pierwszą dawkę -goraczki nie było, ale 2 dni byla bardzo płaczliwa i 4 dni miala biegunkę
-
Ale duże te Wasze dzieciaczki my tak 62 nosimy lub lidlowe 62-68 ale tu mamy jeszcze zapas:) I waga u nas 5,5 oraz 5,7 kg ale i tak pediatra twierdzi że jak na bliźniaki to ładnie przybierają
My się właśnie umawiamy już na 3 szczepienia, Tygrysku drugie Rota przeszliśmy bez problemu, tylko kuposzek trochę nastrzelali przez dwa dni:)
Pochwalę się dziś bliźniaki po aktywnym weekendzie przespały ciągiem 6h ) to była piękna nocultraviolet, Franiczka_, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
Moja po pneumokokach pięknie spała, ehh jedna taka noc, że musiałem pokarm odciągać bo myślałam że mi cycki eksplodują a potem ją na śpiku dostawić... za 3 tyg ostatnie szczepienie i może znowu mi się poszczęści o da pospać ciągiem kilka godzin 🙊🤪
Perełka 6h ciągiem szacun 😘Perelka lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
U nas 6,5kg w zeszłym tygodniu, jak ważyli ją przy okazji szczepień. Wagę urodzeniową już podwoiła, bo ważyła 3,08kg. Rośnie jak na drożdżach. Też nosi 68, ale niektóre robią się już małe. Nogi ma długie ta moja córcia 😊 Nadal przesypia noce, śpi od 20 do 5 rano, o 5 zje i jeszcze dosypiamy sobie do 7-8. Za to przez dzień różnie. Chociaż teraz akurat śpi już od 2h. A śpi z nami w sypialni.
Niestety nadal walczymy z anemią 😔 W przyszłym tygodniu kolejna morfologia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 12:44
-
Gusia_ wrote:My juz po drugiej dawce na rota i było ok. Jak na razie mloda najgorzej zniosła Bexsero pierwszą dawkę -goraczki nie było, ale 2 dni byla bardzo płaczliwa i 4 dni miala biegunkę
Pediatra mówiła nam, że dzieci zazwyczaj źle znoszą szczepionkę na meningo. Zalecała nawet zaszczepić dopiero po 6mż. Ale zaszczepimy wcześniej. -
Franiczka_ wrote:Pediatra mówiła nam, że dzieci zazwyczaj źle znoszą szczepionkę na meningo. Zalecała nawet zaszczepić dopiero po 6mż. Ale zaszczepimy wcześniej.
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:My na meningokoki mieliśmy w 8tż i teraz powtórka będzie w 16tż. Ważne przy tej szczepionce było podanie paracetamolu w trzech podzielnych dawkach i wszystko było ok. 🤷♀️
Nam pediatra kazała podać paracetamol przed wyjściem na to szczepienie 👍 -
ja podałam paracetamol 2x od razu jak wróciliśmy do domu i obyło się bez gorączki:) a szczepienie na meningokoki im szybciej tym lepiej, wiec nie ma co czekać, bo niemowlęta są grupą najbardziej narażoną, na szczęście moja lekarka nie ma takich pomysłów:)
-
ja czekam z meningo na roczek jak pójdzie do żłobka.
perelka ale ze razem tak przespali? to nieźle!!
nasza ostatnio przespala 6h cięgiem ale to od 15 do 21 potem ja nakarmiłam i spala cala noc z przerwami na jedzienie ale to tylko raz.. -
Wow! No moja tyle ciagiem to nie spi, max 4h ale to jest wtedy święto lasu, gornika I hutnika razem czyli mega rzadko 🤷♀️a na dodatek od 4 to juz co 45 minut potrafi się budzić 🤦♀️ kombo mówię wam.
Ostatio tez kiepskie dni mamy, płacze nagle i bez wyraźnego powodu, niby gloda ale jesc nie bardzo chce, rozdrażniona jest i kłopoty ze snem nawet w wózku. Zastanawiam się czy przez to, za miesiąc to pierwszego ząbka nie zobaczymy 🤔tygrysek7773 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁