X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu spokojnie. Moje dziewczyny nie raczkowały wcale. W ogóle długo się nie przemieszczały, a obie chodziły zanim skończyły roczek. Tymon powolutku zaczyna się przemieszczać w pozycji czworaczej, ale ma jeszcze problem z dłuższym utrzymaniem brzucha w górze. Bardzo ładnie siedzi, ale za to nie chce się sam przekręcać z pleców na brzuszek. Woli stękać i marudzić, aż ktoś się nad nim zlituje :D

Dziewczyny czy któraś z Was kupowała kojec dla niemowlaka? Myślałam o czymś takim:
    https://costway.pl/modulowy-kojec-dla-dzieci-z-bramka-bezpeczenstw-niebieska-sowa?gclid=Cj0KCQjw7MGJBhD-ARIsAMZ0eevlCLN8I89rvfgnMVDYdeIOYYRisFHVX96Me2VrcyHq2NG6dyqDHf4aApd8EALw_wcB

Ma któraś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 08:00

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii fajny ten kojec.

U nas dzis nowe odkrycie, jajecznica na maselku. Normalnie szal cial byl i zjadl prawie cale. Teraz sie cyckamy i pierwsza drzemke.

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza drzemka jest zaraz jak wstanie 😬

08.02 💙 Artur
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a to nie jest tak ze powinnaś liczyć wiek korygowany ?

Aguu wg mnie absolutnie nie masz się czym martwić. jeśli już pełza to juz fajnie . u nas od pelzania do raczkowania minęły może z dwa tyg .

dziewczyny błagam powiedzcie ze to spanie się w końcu skończy ja już nie daje w nocy rady, ona potrafiła jeszcze miesiąc temu spac 4h a teraz budzi sue już po 20 min od zaśnięcia na sen nocny i tak co pol godz, godzina!! ciągle tylko cyc i ciumkanie , rano wszystko ulane bp za którąś pobudka nie mam sił i biorę ja do nas. mąż wraca tylko na weekendy i nawet bzyknąć się nie można, strasznie mnie to frustruje :(

Madii kojec fajny, ja mial przy synku to fajnie było go tan wsadzić i wiedzieć że jest bezpieczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 22:21

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku moje dzieciaki urodziły się praktycznie w 36tc więc do donoszonej brakuje im dokładnie 9 dni, więc nawet jak odejmę tę 9 dni to blado wypadają przy większości dzieci tutaj....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek na podstawie średniej córki powiem, ze się skończy jak przestaniemy kp. U niej było bardzo podobnie. Jako niemowlak spała tragicznie .Jak miała rok to mogłam ja chociaż w dzień na 30 min odłożyć , w nocy już nie. Jak miała 1,5 to ja usypiała na noc i mialam 40 min a później pobudki co 20-40 min. Okolo 2 lat spała do 22-24 a później pobudki co 30 min. Ledwo żyłam. W pracy ledwo funkcjonowałam.Odstawiłam ja jak miał 2l8m i zaczęła przesypiać noce. A ja byłam już w ciąży i nie mogłam spać🙈🙈Myślałam, ze już gorzej być nie może a jednak tak. Mały zasypia po szczypaniu mnie, kręceniu się , prężeniu itp. Ciężko go odłożyć bo zaraz się budzi. Nawet jak śpi mi na ręce to się kręci i wierci non stop. W dzień pieknie spał ale to już historia. Teraz nie mogę go odłożyć bo od razu oczy jak 5 zł.
    Moj maz się śmieje, ze kolejne dziecko to zaraz po porodzie by nam wykrzyczało:nie będę spał, jadł, jeździł w wózku i samochodzie😅🙈🙈🙈 Kolejnego nie będzie bo u nas tendencja do coraz bardziej wymagających dzieci🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 10:29

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Rucola a to nie jest tak ze powinnaś liczyć wiek korygowany ?

Aguu wg mnie absolutnie nie masz się czym martwić. jeśli już pełza to juz fajnie . u nas od pelzania do raczkowania minęły może z dwa tyg .

dziewczyny błagam powiedzcie ze to spanie się w końcu skończy ja już nie daje w nocy rady, ona potrafiła jeszcze miesiąc temu spac 4h a teraz budzi sue już po 20 min od zaśnięcia na sen nocny i tak co pol godz, godzina!! ciągle tylko cyc i ciumkanie , rano wszystko ulane bp za którąś pobudka nie mam sił i biorę ja do nas. mąż wraca tylko na weekendy i nawet bzyknąć się nie można, strasznie mnie to frustruje :(

Madii kojec fajny, ja mial przy synku to fajnie było go tan wsadzić i wiedzieć że jest bezpieczny
    Oj tygrysku jak ja cię rozumiem, tylko że ja jzu dawno skapitulowałam i Grażyna spi że mną w łóżku a stary od kilku miesięcy(!!!!!) W drugiej sypialni 😔
    Myślę o tym żeby znowu ja do łóżeczka przestawić ale chyba się nie da, bo mam wrażenie że ona cala noc jest na cycku 😱 ale ja jestem w miarę wyspana. Nic zobaczymy.

A co do bzykania, to No cóż trzeba wbić w 20 minutowe okienko między pobudkami 🤣🙈🤦‍♀️

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko rozwija się swoim własnym tempem, a tu na wątku dzieciaki rzeczywiście expresowo osiągają nowe umiejętności. 👏

Moja córeczka jest z końca stycznia i też jeszcze nie raczkuje, ale przecież niektóre dzieci zupełnie omijają ten etap, więc zupełnie się tym nie przejmuję. Córcia buja się w pozycji czworaczej, kręci się wokół, przekręca się z brzucha na plecy i z pleców na brzuszek, siedzi pięknie, prosto i stabilnie. A jeśli chodzi o jedzie to zjada wszystko - kaszki, słoiczki, musy owocowe, ugotowane warzywka, owoce.. Tylko jest problem, bo odkąd poznała nowe jedzonko niechętnie pije mleko, dlatego ograniczyłam inne posiłki do dwóch dziennie.

Nauczyła się też zdejmować czapkę, której nie lubi 🙃

Jakiś czas temu usłyszałam już "mama" i teraz często to powtarza 🥰 i chociaż wiem, że to jeszcze nieświadomie to cieszę się. Powtarza też "baba" 😊

Madiiii, fajny ten kojec. Ja się właśnie zastanawiam czy kupić kojec, czy sama mata wystarczy...

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope o widzisz a u nas "mama" jeszcze nie było :)

Edward nie wiem co by musiało się stać żebym wygnala mojego chlopa do innego pokoju ! zresztą by nie dał. czemu nie śpicie we trójkę? jakoś idzie przeżyć, od wczoraj seks rozkładamy na raty ... 😂 Laura żeby zasnąć ostatnio ciągle coś ssie albo mojego cyca albo w dzień ogon misia lub kciuk. a smoczka nigdy nie chciała

Sweetcake to mój syn mial jeszcze inaczej. pomimo skończenia KP gdy mial 15 miesięcy nadal spal tragicznie. dopiero jak skończył 2 lata zaczęło się powolne wychodzenie z kryzysu. obecnie spi tak twardo ze pomimo 5 lat nie wybudza się na siusiu ani razu !.. odsypia chyba niemowlęctwo gdy nie spal wcale

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek, ja go nie wygnałam, sam polazł, no przecież Pan pracuje i musi się wyspać, nie 🤷‍♀️🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 18:06

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Perelka Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, troszke dlugo nie pisalam wiec w skrocie nadrobie troszkę.

My dopiero co wróciliśmy z urlopu w górach, chłopaki przejechali po 500 km w jedną stronę praktycznie bez marudzenia, dużym ułatwieniem był fakt że wcinaja już stale bo mogłam ich nakarmić w czasie jazdy:) udało się nam też pochodzić po górach z trójka w nosidlach- także zero marudzenia jak byli w ruchu, natomiast jak mama dużej postala to już Dominiś nie był zadowolony 🤣 to był ich pierwszy raz w nosidelkach i wyszło naprawdę super 

Moje chłopaki już pełzają po całym domu jak szalone, Dominik już staje na nóżkach przy kanapie i w łóżeczku- ponoć to za wcześnie i mam Go stopować ale to szalone dziecko i jest zły jak go odkładamy i tak milion razy dziennie próbuje. Także już parę pierwszych bam też zaliczyliśmy🙄

Kacperek z kolei jest naprawdę aniołkiem w ciągu dnia marudzi tylko jak jest głodny a tak to radosny 😁

Wagowo u nas ok 7.15 i 7.55 tak więc cały czas chudzinki ale taka chyba ich natura 

W nocy nadal min 2 pobudki każdego na jedzenie, a i też zdarzają się nocki że co chwilę któreś głodne  na szczęście zjedzą i śpią dalej uff 

Zazdroszczę Wam że Wasze chłopaki już mówią , moi to tylko parę słówek powiedzą niewiadomego znaczenia ale nic konkretnego jeszcze nie wychwyciłam.

Pozdrawiamy Was ciepło 😘

ultraviolet, Ania81 lubią tę wiadomość

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko nasza fizjo mówiła, że jak sam staje na nóżki, bez żadnej pomocy to nie trzeba stopować. Jedynie nie można pomagać. Nasz też już na nogach non stop, tylko patrzeć jak zacznie chodzić przy meblach, bo stoi przy narożniku i puszcza się jedną ręką. Jest taki pewniak, że obcykał już sobie bezpieczne upadki. Wie jak się odkręcić jak traci równowagę. Oczywiście ma też mnóstwo upadków, obija się strasznie. Trzeba mieć oczy dookoła głowy. Najlepsze, że zaczął już ganiać naszą Kotkę po mieszkaniu 😁😍

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek zaczął już w pełni prawidłowo i sprawnie czworakować, wszędzie go pełno. Siada też z pozycji czworaczej, ale na razie jeszcze podpiera się rączkami. Ledwo się nauczył czworakować, a już mam wrażenie, że mu to nie wystarcza i kombinuje, co dalej. Próbuje się wspinać przy meblach, na razie na kolanach. Przyprawia mnie tym samym o stan przedzawałowy 😂 Podczas czworakowania też coś kombinuje ale nie wiem za bardzo o co mu chodzi - zatrzymuje się i podnosi jedną rękę jak najwyżej, co czasem kończy się utratą równowagi i upadkiem 😑 Najchętniej to bym mu kask założyła, ale wiem, że małe wypadki są nieuniknione. Widzę, że odkąd już potrafi się sprawnie i szybko przemieszczać to mamy lepsze nocki i rzadziej się wścieka, chyba wcześniej go drażniło to, że potrafił przyjąć pozycję czworaczą ale nie wiedział co dalej i nie mógł sobie pójść tam, gdzie chce. Nasza kotka chyba jeszcze nie do końca sobie zdaje sprawę z tego, że Olek może się szybko przy niej znaleźć, bo zazwyczaj kiedy od do niej idzie to ona do ostatniej chwili leży spokojnie i nawet za bardzo na niego nie patrzy, a on w tym czasie łapie ją już za ogon 😂

ultraviolet, Ania81 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też są takie smoczkowe? Mój potrafi całą drzemkę np. 1,5h spać ze smoczkiem. Jak wypadnie to jest ryk. Na noc jest podobnie. Zawsze wyciągałam mu jak szłam spać lub sam wypluwał.

08.02 💙 Artur
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Czy Wasze dzieci też są takie smoczkowe? Mój potrafi całą drzemkę np. 1,5h spać ze smoczkiem. Jak wypadnie to jest ryk. Na noc jest podobnie. Zawsze wyciągałam mu jak szłam spać lub sam wypluwał.
    No cóż, moja nie toleruje smoczków wogole! Ani na ciut ciut. Kiedyś na śpiku chciałam ją oszukać i dałam zamiast cycucha smoczek. Jak się wściekła i tym pizgła to tyle widzieli Moniusia u nas w domu 🙈🤦‍♀️🙉

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward my się śmiejemy że u nas smoczki jak korki od szampana 🤣🤣🤣 dawałam od urodzenia, już na oiom dostarczyłam. Próbowałam chyba wszystkich możliwych przez 4 miesiące i się poddałam. O dziwo butelkowe dzieci zazwyczaj akceptują a tu ani jedno nie dało się przekonać. Starszy synek KP i smoczek kochał. No nie przewidzisz 🤣🤣🤣

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kacpra jak zaczęły iść zęby to smoczek był wypluwany i denerwował się jak mu go dawaliśmy więc już sam się odsmoczkował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 07:36

bl9ci09kc99luerc.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile śpią Wasze dzieciaczki w ciągu nocy i dnia. U nas armagedon nocny. Potrafi się budzić co 15 min. Nie płacze ale się wierci, kręci i czasami marudzi. W dzień znowu ładnie śpi. Potrafi nawet 4-5 godzin w 3/4 drzemkach. I tutaj nasuwa mi się pytanie. Może on po prostu za dużo w dzień śpi i dlatego mamy takie noce?No ale jak mu nie dać spać w dzień jak jest okropnie marudny.
    Zębów nadal brak ale okropnie się ślini wiec może lada dzień.
    Od kilku dni zasypia w wózku. Ostatnio spał 3 godzin🤩🤩🤩
    Ja wrocilam do treningów . Staram się codziennie cwiczyc około 35 min i robić 10.000 krokow. Czuje się o niebo lepiej. Nie chodzi o zrzucenie kg bo w sumie już wrocilam so swojej wagi( chociaz mogłabym 3 kg schudnąć) ale o wzmocnienie i wyrzeźbienie ciała. No i psychicznie czuje się o niebo lepiej.
    U nas w relacjach siostrzane braterskich ogromna miłość. Jeszcze 5 miesięcy temu nie uwierzyłabym, ze kiedyś tak będzie. Młodsza corka cudownie opiekuje się bratem. A młody ja uwielbia. Jak tylko ja widzi to aż piszczy z radosci. Uwielbiam ich razem obserwować.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka u nas smoczka brak. Przez pierwsze 2/3 miesiące coś tam złapał ale szału nie było. Ja bardzo chciałam żeby miał bo bo gehennie z młodsza corka, która sobie ze mnie zrobiła smoczek nie chciałam znowu tego przechodzić. No ale nie dało rady, brało go na wymioty i nie męczyłam go. Bezbutelkowy. Wode pije z kubeczka.

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień lepiej ze spaniem. Mamy 3 drzemki, 4 zdarzają się sporadycznie. W ciągu dnia śpi około 4 godzin. Najgorzej jak wybudzi się po 40 minutach, wtedy jest mega marudny. W nocy różnie. Czasami wybudza się już około 23 i raczej to nie chodzi o jedzenie. Może zęby, sama nie wiem.

08.02 💙 Artur
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ