🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:Edward my się śmiejemy że u nas smoczki jak korki od szampana 🤣🤣🤣 dawałam od urodzenia, już na oiom dostarczyłam. Próbowałam chyba wszystkich możliwych przez 4 miesiące i się poddałam. O dziwo butelkowe dzieci zazwyczaj akceptują a tu ani jedno nie dało się przekonać. Starszy synek KP i smoczek kochał. No nie przewidzisz 🤣🤣🤣
A mój starszy syn tez kochał moniusie, ba na noc musiał mieć 3! Jeden w buzi, drugi w ręku i trzeci pod poduszką i tak sobie wymieniał
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Sweetcake wrote:Dziewczyny ile śpią Wasze dzieciaczki w ciągu nocy i dnia. U nas armagedon nocny. Potrafi się budzić co 15 min. Nie płacze ale się wierci, kręci i czasami marudzi. W dzień znowu ładnie śpi. Potrafi nawet 4-5 godzin w 3/4 drzemkach. I tutaj nasuwa mi się pytanie. Może on po prostu za dużo w dzień śpi i dlatego mamy takie noce?No ale jak mu nie dać spać w dzień jak jest okropnie marudny.
Zębów nadal brak ale okropnie się ślini wiec może lada dzień.
Od kilku dni zasypia w wózku. Ostatnio spał 3 godzin🤩🤩🤩
Ja wrocilam do treningów . Staram się codziennie cwiczyc około 35 min i robić 10.000 krokow. Czuje się o niebo lepiej. Nie chodzi o zrzucenie kg bo w sumie już wrocilam so swojej wagi( chociaz mogłabym 3 kg schudnąć) ale o wzmocnienie i wyrzeźbienie ciała. No i psychicznie czuje się o niebo lepiej.
U nas w relacjach siostrzane braterskich ogromna miłość. Jeszcze 5 miesięcy temu nie uwierzyłabym, ze kiedyś tak będzie. Młodsza corka cudownie opiekuje się bratem. A młody ja uwielbia. Jak tylko ja widzi to aż piszczy z radosci. Uwielbiam ich razem obserwować.
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:U nas jest tak że ma dwie drzemki jedna max 40 minut a druga w południe max 2h i tyle. Zdarza sue czasem i tak ze śpi np tylko godzinę w ciągu dnia 🙄 ale noce fatalne. Kładę ja ok 19.30 i potem budzi się co 15-20 minut, śpi ze mną na łóżku, bo inaczej bym nie wyrobiła fizycznie i psychicznie. Muszę ją już spróbować przełożyć do łóżeczka, ale będzie to bardzo trudne dla nas obu 😔 tez mnie zastanawia dlaczego tak się często budzi wieczorem, skoro w południe bez problemu może przespać 2h ciągiem 🤔
W dzien jak jest wyspany to trochę sam poleży a tak to cały czas praktycznie na rękach. A ze wazy już 10 kg to ciężko mi go nosić.
Jakbym miała go opisać to jest dzieckiem nerwowym, niecierpliwym i marudny. Oczywiscie śmieje się i są chwile, ze jest pogodny i zadowolony, najbardziej jak jest na rękach. Wogole go wyczuć nie mogę. Niby nie lubi jeździć w samochodzie a ostatnio jeździ i pieknie śpi w foteliku i wózku. No ruletka. Boje się z nim jeździć samochodem bo jak zacznie płakać to trzeba natychmiast się zatrzymywać bo aż się krztusi. -
Sweetcake spółczuje nocek Może spróbuj wybudzać go z drzemek wcześniej. Obcinaj codziennie po parę minut. Zdąży trochę odpocząć a jednocześnie będzie na tyle zmęczony, że może zacznie korzystać ze snu nocnego. Oczywiście pewnie nie od razu.
My Tymusia zaczynamy usypiać o 20.30 i wtedy jest już bardzo zmęczony. Ostatnią krótką drzemkę ma koło 17-18.
Gratuluję powrotu do treningów! Super że lepiej się czujesz Mnie też ćwiczenia niesamowicie pomagają ogarniać rzeczywistośćSweetcake lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Moja córcia zasypia ze smoczkiem i zazwyczaj gdy zaśnie szybko go wypluwa. W ciągu dnia staram się jej smoczka nie dawać.
Jeśli chodzi o spanie, to w ciągu dnia ma 2-3 drzemki po 15-20 minut. Na nocne spanie zasypia około godziny 21 i przeważnie śpi do 5-6 rano. Czasem budzi się około 2 w nocy, zjada mleko i idzie spać dalej. 😊2021 H🩷
2023 W🩵 -
Sweetcake widzisz jak fajnie ze dziewczyna sie przekonała do brata !
u nas laski armagedon. w poniedziałek młoda zaczela klękać na kolana, w środę podnosić dupe na wyprostowanych nogach a dziś stanęła pierwszy raz oparta o łóżeczko ( dzis je trzeba było obniżyć) jestem w szoku bo ma dopiero 7 miesięcy
ze spaniem tragedia, w dzień 2-3 drzemki max po 40 min, w nocy lepiej nie mówić, co pol godziny godzina budzenie się. kilka pobudek kładę ja z powrotem a potem biorę do siebie. chłop mi spi na ścianie jak Spider-Man jak wraca na weekend . smoczka nie akceptuje ale do zasypiania ssie kciuk ...
Edward1, Angelika0507, Tristana, Sweetcake, Perelka, _Hope, ultraviolet, madiiiii, Lolita, Clover lubią tę wiadomość
-
No Tygrysek, Laura poleciała z tematem, nie ma co! Pola tez podnosi dupe z wyprostowanych nogach, ale raczej próbuje opanować pozycje czworaczą. Stawać chce gdy biorę ją na ręce i może oprzeć nogi o moje uda to wtedy się zapiera i jest jak struna🤦♀️🤷♀️
XII.2012- 5tc [*]
Tygrysek przybijam piątkę ze staniem na nogach 😁 tylko Kajtek stoi już od 3 tygodni. Zaczyna wyprawiać takie akrobacje, że zastanawiam się, czy za miesiąc nie będzie już chodził 🙈😂
Smoczka ma do zasypiania w dzień i czasami w nocy. Wypluwa jak tylko zaśnie. W dzień jak jest bardzo marudny, to częściej ssie. Jak ma super dzień to potrafi tylko do spania go dostać.
W nocy śpi od 20 do 6-7 z 3 albo 8 pobudkami. Zwykle budzi się po pół godziny od naszego przyjścia do łóżka i już nie walczę, tylko biorę go do nas. Zmęczenie za bardzo odbijało się na mojej psychice. W dzień ma zazwyczaj 3 drzemki. Każda między pół godziny a godzinę z kawałkiem. Jak koło południa położę się z nim i w trakcie dostanie cyca, to potrafi pospać i ze dwie godzinki.
Jedziemy właśnie do Polski. Zostało nam 250km do domku. Młodziutki super śpi, jadł 4 razy od 19 i bawił się niedawno pół godzinki. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę budowę 😍 będziemy nakrywać dom i robić wycenę okien z roletami. W końcu będzie widać już DOM ❤Clover lubi tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Angelika jeśli chodzi o stolarkę okienna zróbcie wycenę w kilku miejscach. My rok temu byliśmy na tym etapie robiliśmy wycenę w 4 miejscach i uwierz mi że różnica między najniższa a najwyższa to prawie 10k było...
Tygrysek śliczna Malutka i jaka skupiona -
Tristana wrote:Angelika jeśli chodzi o stolarkę okienna zróbcie wycenę w kilku miejscach. My rok temu byliśmy na tym etapie robiliśmy wycenę w 4 miejscach i uwierz mi że różnica między najniższa a najwyższa to prawie 10k było...
Tygrysek śliczna Malutka i jaka skupionaTristana lubi tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Co do stania dziewczyny to mój agent ostatnio stanął przy kanapie na której leżała zabawka i chwycił ja w ręce i zafascynowany puścił kanapę i tak z 5 sekund stał po czym bam do tyłu, na szczęście mąż był tuż obok i był to kontrolowany upadek na ręce męża;) ale śmiejemy się że z niego kaskader będzie jak się wcześniej nie zabije ;p
-
Perelka to pewnie Dominik ??
Edward moja tak robiła jeszcze dwa dni temu także szykuj się, one tylko szukają okazji zeby się podeprzeć i podnieść.
Angelika no pewnie z miesiąc i twoj juz będzie latać. silne te dzieciaki. co do budowy u nas właśnie zaczęliśmy robić instalacje, elektryka skonczona i wchodzą tynki w poniedziałek,no okna robią robotę, jest już tak miło domowo 🥰 ale podwyżki w tym roku są kosmiczne .. okna i rolety, oraz drzwi zewnętrzne i do kotłowni wyszły nas 48 tys , w tym jedno HST -
Nic nie mów, bo my na razie odłożyliśmy nakrycie dachu blachą, bo nie da się jej nawet dostać 😯🤦♀️ będzie na razie tylko deskowane i papa. Dobrze, że drewno kupione przed podwyżką, bo my kupiliśmy po 650zł, a teraz jest po ponad 900.. ceny kosmos. Szkoda, że płace też tak szybko nie rosną.
A może tak z ciekawości jaki projekt domu budujecie?
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Tygrysku trafione:)
Dominiś we wszystkim przoduje, ma już też 5 ząbków. Kacperkowi za to się nie spieszy woli zjeść i posiedzieć
Dobrze dziewczyny że rozpoczołyście budowy wcześniej bo ja też słyszałam że podwyżki materiałów budowlanych to nawet po kilkaset procent niektórych poszły w górę 🙀 oby szybciutko Wam się udało wykończyć
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Angelika budujemy Dom w kokoryczkach 2 (g2) aktualnie tak to u nas wygląda. my też drewno , dachowke kupiliśmy po starych cenach ale już niestety styropian na posadzki na przykład po podwyżce i wyszło nas na same posadzki ponad 10 tys
.. bramę garażowa i drzwi wejściowe wstawimy po tynkach na razie są robocze
a wy jaki projekt budujecie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2021, 09:59
Angelika0507, Clover lubią tę wiadomość
-
My mamy robiony pod nas projekt, ale wzorowany na Aosta II termo. My blachy właśnie nie mamy jeszcze, bo nawet wyceny nie chcą zrobić w sklepie 😕
Na razie jesteśmy na takim etapie
url=https://naforum.zapodaj.net/77a3650488b4.jpg.html][/url
url=https://naforum.zapodaj.net/8b28cbbf8fed.jpg.html][/url
url=https://naforum.zapodaj.net/10658de86429.jpg.html][/url
Z Kajtusiem jesteśmy właśnie w trakcie wychodzenia na świat górnych jedynek. Prawą już tylko tylko, a lewą jeszcze za kilka dni.tygrysek7773, Clover lubią tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Angelika bardzo ciekawy projekt, a skoro już deskujecie to nie myśleliście o dachowce ? bardzo niewielka różnica cenowa w stosunku do blachy która tak mega podrożała. u nas dachówka kupiona w kwietniu na nasz dwuspadowy dach 230m3 wyszła około 18 tys.
Angelika0507 lubi tę wiadomość
-
Tygrysek,brawo dla Laury! 🥰
My też budujemy dom i to jak wszystko podrożało jest przerażające. 😱 Cieszę się, że sporo udało nam się zrobić po starych cenach.
Właśnie zrobiliśmy tynki, a wkrótce wchodzi ekipa robić wylewki. Bardzo chcielibyśmy już zamieszkać w swoim domu, ale podwyżki cen z pewnością ten moment opóźnią. 😔
Angelika0507, Clover lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵