🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysek i te bio mogą być? Mieszkamy w sporym mieście i niby są rolnicy, ale mają gigantyczne gospodarstwa, a w takich to wiadomo. Mam niby BioMarkt ale też nie wiem ile tego bio w bio🤷♀️
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
W nocy od 3 do 8 razy. W dzień ze 3-4 razy. Po nocy wstaje z takimi flaczkami zamiast cycków, że szok. A w dzień muszę ja pilnować, żeby coś zjadł, bo sam nie ma czasu sie upominać.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
W ciagu dnia, tez tak 3 może 4 razy (szczerze to nie liczę) za to w nocy, masakra bo od kilku dni spi z cyckiem w buzi. Zrobiła sobie z niego smoczka (bo niestety monia nietoleruje i wścieka się jaktyko próbuje jej go dać 🙄) muszę ją od tego odzwyczaić, tylko nie wiem jak 😭
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
U nas tez sa 3 max 4 kp w ciagu dnia, w nocy wisi na mnie mimo ze na noc dostaja butle mleka zageszczonego kaszka.
Wogole zaczal tolerowac jedna butle w ciagu dnia, kolejne odmawia nie wazne jak jest glodny. Albo cycek albo cos do raczki albo bede sie darl. To jego polityka obecnie😂😂.
Je prawie wszystko, choc zanim wezmie pierwsza lyzeczke przygtowuje sie do plucia🤦♀️🤦♀️😂😂😂. -
U nas kolejny skok i zmiana totalna. Jak pieknie spał w dzień sam tak teraz nie ma mowy. Nawet nie mogę się ruszyć bo już obudzony. Śpi oo max 20 min. Nic to samo albo na mnie albo na mojej ręce. Zrobił się totalnie nieodkladalny. Kp w nocy non stop niemalże a w dzień ten dużo. Zębów brak.
-
Angelika myślę że aż takich wałków by nie robili , ale na pewno jak coś jest piękne i duże to nie jest bio dlatego takie małe, niezbyt wybujałe warzywka na pewno maja mniej chemii
oj dziewczyny widzę że u wszystkich cycowise w nocy ! u nas to samo ! budzi się w nocy i orzez sen dobiera się do cycka , wole juz ją wziąć do siebie I zagregatować się z nią bo przynajmniej się wysypiam. w dzień kolo 4 razy, może 5.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 21:36
Angelika0507 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Angelika myślę że aż takich wałków by nie robili , ale na pewno jak coś jest piękne i duże to nie jest bio dlatego takie małe, niezbyt wybujałe warzywka na pewno maja mniej chemii
oj dziewczyny widzę że u wszystko cycowise w nocy ! u nas to samo ! budzi się w nocy i orzez sen dobiera się do cycka , wole juz ją wziąć do siebie I zagregatować się z nią bo przynajmniej się wysypiam. w dzień kolo 4 razy, może 5.
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Tymon już od ok. 4 miesiąca na mm i powiem Wam, że ja jestem straaasznie zadowolona. Budzi się na mleczko o 23 i 4, więc ja mam tylko jedną pobudkę na jedzenie. Cyce w dzień się nie przepełniają, nie stresuję się, że coś mi zaraz pocieknie. No zdecydowanie nie dla mnie to kp. Cieszę się, że dałam radę te 4 miesiące, ale nawał przy Tymonie był dla mnie gorszy niż poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 22:06
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Czytam że nie jestem sama. Od dwóch dni ledwo żyję. Grześ tak się kręci w nocy i ciągle na cycu że ledwo żyję.
Co do pokarmów stałych. Muszę kupić kaszki. Słoiczki wkoncu ładnie zjada. Uczę pić z butelki i kubka doidy picie wody.
Ostatnio taka gaduła się z niego zrobiła i piszczałkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 09:13
-
Dziewczyny, jak czytam, że wasze Maluszki już siedzą i raczkują to zaczynam się martwić o moją córeczkę.
Na razie nie jest skora przekręcać się na plecki i w ogóle nie lubi na nich leżeć. Cały czas na brzuszku się bawi, troszkę pełza, ale niezbyt daleko, bardziej się obraca wokół własnej osi. Stópkami się nie bawi, ale neurolog powiedziała nam, że to jest ok, bo czasami dzieci pomijają ten etap. Do siedzenia jeszcze jej bardzo daleko. Już sama nie wiem czy mam się martwić i to drążyć czy poczekać... -
Aguu każde dziecko rozwija się w swoim tempie więc nie ma co na razie panikować. Super że Malutka lubi bawic się na brzuszku bo ładnie wzmocni mięśnie. Jak będziesz na bilansie po skończeniu pół roczku będą sprawdzać i ewentualnie kierować do fizjo lub jakiejś poradni ale spokojnie na tym etapie może poprostu jednego dnia załapać o co chodzi i już będzie pełzać, przekręcać się
Aguu, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Aguu wrote:Dziewczyny, jak czytam, że wasze Maluszki już siedzą i raczkują to zaczynam się martwić o moją córeczkę.
Na razie nie jest skora przekręcać się na plecki i w ogóle nie lubi na nich leżeć. Cały czas na brzuszku się bawi, troszkę pełza, ale niezbyt daleko, bardziej się obraca wokół własnej osi. Stópkami się nie bawi, ale neurolog powiedziała nam, że to jest ok, bo czasami dzieci pomijają ten etap. Do siedzenia jeszcze jej bardzo daleko. Już sama nie wiem czy mam się martwić i to drążyć czy poczekać...Aguu, Ania81, Rucola, oloowa2709 lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
U nas też nie ma raczkowania i siedzenia. Tylko przekręcanie się. Teraz bardziej woli leżeć na plecach niż brzuchu. Z siedzeniem to ma czas nawet do 8 miesiąca a z raczkowaniem to może to pominąć. Chociaż starszy raczkował. Każde dziecko rozwija się swoim tempem.
-
Aguu moj maly dopiero od niedawna pelza wszedzie, do siedzenia mu daleko (choc w krzeselku siedzi podparty) i jak go posadze to cala sekunde sie utrzyma. Ja uwazam, ze kazde dziecko ma swoj czas na osiagniecie danych umiejetnosci.
Zobaczysz zanim sie ogladniesz malenka bedzie wszedzie smigac.Aguu lubi tę wiadomość
-
Moje bliźniaki zaraz 8 miesięcy nie siadają a czy siedzą to nie wiem, bo nie sadzam. Córeczki nie mogę nawet gdybym chciała (ale i tak nie chcę) żeby nie pogłębiać jej symetrii. Nie raczkują, choć synek pewnie wkrótce zacznie. Strasznie szybko się tu na wątku rozwijają dzieciaczki 😅 bo moje mimo 8miu miesięcy są we wszelkich normach mimo tego, że nie robią praktycznie nic co większość dzieci tutaj.... mój starszak zaczął raczkowac jak miał blisko 9 miesięcy a zaczął chodzić w 14tym miesiącu więc się nie przejmuję
Ania81, oloowa2709 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu. Spróbuję umówić się z fizjoterapeutą, niech na nią spojrzy. Ona generalnie jest bardzo spokojna i preferuje leżenie na brzuszku. Do tego jest taka słodka i wciąż się uśmiecha .
My kp mamy z 6 razy w ciągu dnia, za to w nocy 2-3. RD na razie idzie nam tak sobie, raczej jej nic nie smakuje, a woda to w ogóle jest najokropniejsza na świecie.