X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Czy któraś z Was ma tak że dziecko nie rusza się Wam przez kilka godz w dzień a w później całą noc szaleje??mój mały w dzien jakby wcale się nie rusza a w nocy spać się nie da...a w necie niby pisze że dziecko powinno się ruszać minimum co 2-3h pozdr

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka współczuję sytuacji z lekarką. Ja jestem z okolic Katowic, ale może nie od tej strony co Ty, bo z Mikołowa, i tutaj mam bardzo fajnego ginekologa - faceta. Ale chyba doczytałam, że się już umówiłaś do nowej lekarki.

KotMisia, piękne zdjęcia, moje to przy tym jakieś sobie, a makijaż pierwsza klasa i cieszę sie, że masz takie fajne relacje z bratową.

Moja bratowa jak się dowie co się dziś stało, to zamiast pocieszyć, pożałować człowieka to powie, że sama sobie wykrakałam. U nas dziś spadł z rana śnieg i mąż miał stłuczkę na mieście jadąc do pracy. Jak zatrzymał się przed pasami, żeby przepuścić pieszych, to facet nie wyhamował i wjechał mu w zadek...w nasze Seicento. Na szczęście te drugie auto to tylko Clio było a nie jakaś solidna maszyna, bo mielibyśmy teraz Smarta. Teraz mąż pojechał dogadywać się jeszcze z tym facetem, bo jest z naszego miasta i ma pomysł, żeby nie zgłaszać tego na OC tylko że zaprzyjaźniony mechanik naprawi nasze szkody. Nie sądze, żeby było to dobre rozwiązanie, zwłaszcza, że maż chyba będzie musiał zgłosić do zdarzenie, bo boli go kręgosłup i żebra, więc po 18:00 jedzie na IP.

Dalej nie mamy wieści z ubezpieczenia od spalonego garażu, a to było 2 tygodnie temu. Tydzień temu mąż biegł gasić pożar u wujka, a w tym tygodniu ta stłuczka i mam nadzieję, że obejdzie się bez problemów zdrowotnych. Mam jeszcze większą nadzieję, że przyszły tydzień nie przyniesie kolejnej przykrej niespodzianki. Także tym bardziej zachęcam Jasia, żeby siedział jeszcze w brzuszku.

dqprj44jymj31xvy.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, cudne rzeczy kupiłaś:)

U mnie był właśnie kurier z fotelikiem Maxi Cosi CarbioFix i bazą EasyFix. Kupiłam używany, stan bardzo dobry. Kupiłam za 500zł, a nowy zestaw to koszt ok.1200zł.
    A fotelik prezentuje się tak:
    wo5xu.jpg

Ofelaine, madziorek, beti97, gosia86, katalina, nadulek, PIGULSKA, Magic, GabiK, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Ofelaine, cudne rzeczy kupiłaś:)

U mnie był właśnie kurier z fotelikiem Maxi Cosi CarbioFix i bazą EasyFix. Kupiłam używany, stan bardzo dobry. Kupiłam za 500zł, a nowy zestaw to koszt ok.1200zł.
    A fotelik prezentuje się tak:
    wo5xu.jpg
    świetny fotelik bardzo dobry wybór :) pozdr

gosiunia lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota warto zgłosić zdarzenie na policji, ale powiedzieć,że się dogadaliście się między sobą. Mój mąż miał kiedyś ze 3 kontrole z firmy ubezpieczeniowej bo nie było policji na miejscu zdarzenia- pewnie jakby nie zgłosił na policji to by powiedzieli, że chce wyłudzić odszkodowanie.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka moja Dziewczynka ogólnie leniwa- i w dzień mało co się rusza i w nocy. Albo na tyle delikatna jest, że jej nie czuję.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też był kurier przed chwilą z przesyłką od Magmaris. ;)
    Coraz mniej rzeczy zostało do kupienia.

W marcu planuje jeszcze kupić wózek i fotelik, trzeba będzie ruszyć na ten cel nasze oszczędności.

Maribel ładniutki fotelik. Też się zastanawiam nad maxi cosi.

maribel lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, każdy maluszek jest inny. Jeśli na wizytach wszystko jest z Twoim maluszkiem w porządku, to myślę, że nie powinnaś się martwić jego nocnymi harcami. Taka jego uroda:)

Ofelaine, warto poszukać używanego. Bo koszt nowego jest spory, a można naprawdę znaleźć "perełki". Ja wypatrzyłam sobie na olx i poprosiłam o wystawienie na allegro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:48

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli zdecydują się robić naprawę z OC to ubezpieczyciel sprawcy powie czy jest potrzebna notatka policyjna czy nie. Jeśli nie będzie chciał tej notatki to niech się goni. Ja miałam w zeszłym roku stłuczkę z lawetą z pomocy drogowej pod warsztatem blacharsko-lakierniczym wraz z placówką PZU, pod co ta laweta podlegała. Nikt się ze mną nie chciał dogadać, a aż się samo prosiło. Nawet nie byłam do końca pewna czy to była moja wina, bo to było bardzo głupie zdarzenie i wzywaliśmy policję. Policja wysłuchała mnie i sprawce kolizji i po 2 minutach orzekła, że to była wina tego Pana. Potem i tak mąż jako właściciel auta zgłaszał zdarzenie do ubezpieczalni, więc już wie jak przebiegają te procedury, a ja nie będę się wtrącać. Tylko pewnie znowu mi siwych włosów na głowie przybyło. Jak tylko urodzę to dorobię sobie refleksy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, współczuję Ci takich nieprzyjemności, zwłaszcza w Twoim stanie. Mam nadzieję, że wszystko się poukłada po Waszej myśli.

dorota1987 lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4219abc406e0.jpg
    Coś takiego :)

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo milusi trochę tło kiepskie, światło marne, ale myślę że się opłaca. Lepiej na żywo wygląda

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Mamusie!

Dorota - współczuję kolejnej nieciekawej przygody :/ Myślę, ze limit już wyczerpaliście teraz muszą Was spotkać same dobre rzeczy ;)

Anioł - Jagienka urocza i tak słodko wtulona w pępowinę!

Kot Misia - fajne zdjęcie i super prababcia wydziergała komplet! Sama dziergam i oceniam zestawik na bardzo dokładnie wykonany ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że limit wyczerpany przykrych zdarzeń. Mąż wrócił i dzwoni teraz zgłosić szkodę do ubezpieczyciela, bo koszty naprawy za duże. Zobaczymy co dalej.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w swojej pracy. Włosy mam zafarbowane bo straszyłam odrostami ;) Podcięte około 10cm!!! I do tego henna na brwiach zrobiona. Od razu człowiek lepiej się czuję ;) I w końcu coś dla siebie ;)

Odebrałam córkę z przedszkola zrobiłam dla mnie i dla niej Cafe Late (z inki) i pogadałyśmy przy kawce ;)

Teraz córka namiętnie ogląda Hit sezonu czyli Elsa i Anna z "Kraina Lodu" ;)

Karolcia88, dorota1987, gosia86, katalina, GabiK lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak pogaduszki przy kawie ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Nie ma to jak pogaduszki przy kawie ;)

Tak, tak - zwłaszcza z 4,5 latką ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze to przyjemnie do kogoś buzię otworzyć ;) a w przedszkolu na pewno tyyyyyle się działo :)

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a duże to? bo w biedronce też były kocyki, ale strasznie duże, raczej na przedszkolaka

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pomiezyłam pościel po Emilce i my mamy rozmiar 90x130cm. Więc ta pozostanie w spadku dla Milenki.
    Komplety mam dwa i są duże jak dla niemowlaka...

A Emilka od 1,5 roku śpi pod kołdrą atyroztoczową 100x135cm a poszewki oczywiście z ulubionymi postaciami bajek ;)
    Dla alergików polecam tą kołdrę antyroztoczową: http://alergsova.pl/

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ