X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozek kupilam usztywniany z wyjmowana wkladka a dwa dostalam miekkie. Jeśli mojej nie podpasuje to ten nowy sprzedam, a miekkie po prostu kiedys oddam jak się zdecyduja znjomi na kolejne dziecko bo tak jestesmy umowieni ;)

Czarna, mam dokladnie to samo. Obowiazkowych raczej się nie da uniknac, ale ja mam w ogole inne podejscie do zdrowia i leczenia.. Zatem wole się nie wypowiadac, kazda z nas ma swoja opinie i doswiadczenia, ja nie chcę osadzac nikogo i też być osadzana. Zatem zostawmy to tak jak jest ;)

KotMisia, maribel, czarna panda lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielko, główka do góry! Pocieszę Cię, ja też musiałam zmienić ginekologa z racji przeprowadzki. Do tego doszła zmiana szpitala, w którym będę rodzić. Więc wszystko nowe, inne, nieznane. Wizytę mam w czwartek i troszkę obaw jest, ale jestem dobrej myśli. I wierzę, że u Ciebie też wszystko się poukłada. Trzymam kciuki:*

Ja też mam jeden rożek lekko usztywaniany, sprezentowany przez moich rodziców:) O taki o:
    2yye7o2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:52

Wonderwall, Anielka, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel piękny rożek

Dziewczyny jak macie skurcze to cały brzuch się napina czy Np tylko na dole takie bóle jak na okres? Dzisiaj mnie trzy razy złapało dołem brzucha że ledwo doszłam do narożnika ale na szczęście trwa to bardzo krótko

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu:)

Mi się delikatne napina brzuch podczas dłuższego spaceru, większej aktywności. Może odczuwasz już skurcze przepowiadające, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa. Mogą pojawić się po 20 tygodniu. Mięsień macicy napina się, przygotowując się do prawdziwych skurczów porodowych.
    Tutaj znalazłam więcej info o tych skurczach Braxtona.
    http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mirabel
    Dobrze że jutro mam wizytę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że już mnie drugi raz taka sytuacja spotyka w życiu. Co prawda za pierwszym razem nie byłam w ciąży, ale miałam trochę problemów ginekologicznych i moja lekarka zawiesiła działalność, bo zaszła w ciążę. Potem kilka miesięcy szukałam lekarza i tak trafiłam do obecnej ginekolog. No i znów muszę szukać :(. Jak pech to pech :(. Mam nadzieję, że ta, do której teraz się umówiłam będzie sensowna. Najlepiej by było znaleźć dobrego gina mężczyznę, ale jakoś zawsze trafiałam na tych nieodpowiednich :/.

Maribel, to jedziemy na podobnym wózku. Życzę Ci, żeby wybór lekarza i szpitala był strzałem w dziesiątkę :). Daj znać po wizycie jakie odczucia. Moja wizyta dopiero 19 marca. Na razie mam fazę stresu i rozpaczy, ale w sumie co mi to da. Szpital u mnie pozostanie raczej ten sam, bo chodziłam tam na SR i znam już sporo personelu. Nawet jedna położna mnie rozpoznała poza środowiskiem szpitalnym :), więc czuję się w miarę komfortowo. No ale dzisiejsze info o gin mnie trochę podłamało.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka, to pociesz się, że jesteś w lepszej sytuacji niż ja. Mnie ominęła SR z racji przeprowadzki, a tutaj jest płatna, więc sobie podarowałam. Wspomagam się poradnikami i blogiem www.ciazapoloznej.blog.pl
    Zdam relacje po wizycie w czwartek:)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie u Ciebie więcej zmian. Ale w sumie to sobie myślę, że lepiej na tym etapie ciąży niż np. w ostatnim miesiącu ciąży, bo wtedy to już różnie bywa. Najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki miały się dobrze i żebyśmy zachowały spokój, bo to się niestety naszym maleństwom udziela :/.
    Czekam zatem na czwartkową relację i jeszcze raz powodzenia!

maribel, gosiunia lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Lubię za uśmiech i palca od nogi w nosie ;)
    co do pielęgniarki to na jaką trafiłaś? taką starszą blondynę z grzywką?
    tak Karolcia na tą.. wiesz która to???

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i nie przejmujcie się uwagami innych ja od teścia usłyszałam ostatnio że już widać po mnie a ja mówie że no wypadałoby jak na 8 miesiac;D hahaha. niektóre komętarze mnie rozbrajają...

a wogóle to przytyłam 2.5 kg w 5 tyg wtf???? wczoraj się przeraziłam wagą bo po mnie nic nie widać tzn w brzuch poszło wszystko. czyli mam 8 kg na plusie. jem normalnie ograniczam się a tu taka "niespodzianka"

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra mówi, że ona bardzo sympatyczna i żałowała, że nie odbierałą jej 3 porodu. Ja miałam z nią raz przyjemność i mam nadzieję, że więcej na Ruczaj nie zawędruje bo wywarła na mnie mniej więcej takie samo wrażenie jak na Tobie.. Co najmniej jakby łaskę robiła, że Cię "obsłuży" a przecież bierze za to kasę i przypuszczam, że nie małą.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Dr mówi, że od 6 miesiąca to tak w normie jest tyć 2 do 4 kg na miesiąc. Ja pisałam już że tyję co wizytę równo 2,300 :D

Dziękuję Wam kochane za wszytskie dobre słowa!!! :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel dobry jest ten artykuł z skurczami. Własnie ja mam takie jak w atykule. Jak np. chodzę po galerii handlowej, po sklepach to łapie mnie coś takiego i ciężko mi się przy tym wyprostować. Trwa to ok.20sekund. Sama nie wiem czy ten ból mozna porownac do bólu miesieczkowego...napewno bardzo podobny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 15:17

maribel lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia obym ja też jej więcej nie spotkała... jakby nie mąż to bym się tam rozpłakała... nawet zapytać się nie dało o nic bo zabijała wzrokiem..

KotMisia to dobrze wiedzieć ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa trochę Cię zmartwię, ale jej głównym miejscem urzędowania jest Floriańska... Ale trzymam kciuki żebyś nie trafiała na jej zmianę :)
    Ta taka chudziutka z kręconymi włosami jest bardzo sympatyczna

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasowałoby zjeść obiad a ja kompletnie nie mam pomysłu :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze zakupy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/faa65afc23b9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c95898ef6058.jpg

Zdrzemnęłam się godzinkę i będę was zaraz nadrabiać ;)

Karolcia88, beti97, Magic, madziorek, nadulek, dorota1987, katalina, czarna panda, Wonderwall, WesołaMama, gosia86, PIGULSKA, Bluberry, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam z zakupów i w Pepco kupiłam fajny kocyk- otulaczek za 25 zł. Chyba w związku z tym już się nie zdecyduję na rożek. Sama nie wiem , nie chcę mieć za dużo i niepotrzebnie wydawać kasę. Ja też mam skurcze w dole brzucha jak dużo pochodzę, ale ostatnio jakoś mniej chyba dlatego że zaczęłam się oszczędzać. Jutro o tej porze będę wychodzić do gina :)

gosiunia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu pościel kupowałam w Ziębicach i jest tam tylko jeden sklep dziecięcy. Nie za duży ale sporo rzeczy mają, ubranka, pościele, rożki, wanienki, stelaże, wózki, chodziki, jeżdziki, zabawki, smoczki, butelki, itp.
    A ceny jak to w sklepie, ubranka drogie moim zdaniem a mój zestaw kosztował 210 zł do tego mam baldachim jeszcze. Rożek 35 zł, prześcieradło 21 zł.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti pokazuj, może też się wybiorę :)

201505111762.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ