X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł cudna ta Twoja Jagienka:) Bardzo ładne zdjęcie.
    Karolkaa lekarz mi pozwolił stosować stodal na kaszel.
    Jak któraś z Was zrobi to ciasto maxi king to niech się pochwali to ja też zrobię;) Wygląda cudnie, ja zrobiłam ryż z jabłkami i polewam sobie jeszcze go koktajlem z truskawek;)

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, zakupowe szaleństwo:) Pochwal się zdjęciami:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine pochwal się fociaszkami:) Ostro zaszalałaś z zakupami:) Kotmisia a Twoja teściowa jak sobie wyobraża brzuch w ponad 30 tyg ciąży?? Wcale nie masz jakiegoś olbrzyma brzucha moim zdaniem normalny jest , bardzo podobny do mojego obecnie. Nie miej przez to kompleksów bo ładnie wyglądasz;)
    Fajny program jest na tvn style o naukach przedmałżeńskich:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:59

KotMisia lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wrzuce pozniej jak odpale laptopa :)

Ciesze sie ze mam to juz z glowy ale jestem lzejsza o 270 zl :)

aha od rana boli mnie krocze tak ze nie moge chodzic,czuje jakby kosci mi sie rozchodzily :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:03

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Ofelaine pochwal się fociaszkami:) Ostro zaszalałaś z zakupami:) Kotmisia a Twoja teściowa jak sobie wyobraża brzuch w ponad 30 tyg ciąży?? Wcale nie masz jakiegoś olbrzyma brzucha moim zdaniem normalny jest , bardzo podobny do mojego obecnie. Nie miej przez to kompleksów bo ładnie wyglądasz;)
    Fajny program jest na tvn style o naukach przedmałżeńskich:P

Ona twierdzi, że mam dupę dużą :P i że inaczej wyglądam na buzi. I mam się nie przejmować bo po porodzie wszystko wróci do siebie. Noszzzz. Zołza.

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia...wyglądasz super! Nie słuchaj opinii teściowej :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia zaje....iscie wygladasz :D bardzo mi się podoba ta fotka i avatar :)

Aniolek - Jagna jest cudna, wszystkie nasze dziewczynki beda modelkami cos czuje :p a chlopcy modelami :D jak z okladki :)

Przez te Wasze sliczne fotki 3d aż mi przykro i zastanawiam się czy mnie dziecie nie kocha że takie zlosliwe jest i swojej buzi nie pokazalo.. Nawet te ustka i nosek to było widac tylko chwile że się uchwycic nie dalo. Ach, te dzieci..
    Co do szczepien to ja mysle o nich intensywnie.. Pewnie obowiazkowe tak.. Ale strach siedzi bo u mnie w rodzinie sporo chorob poszczepiennych, zreszta kiedys już pisalam.

• Anielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Witamy się w 30 tc :).

Gratuluję pięknych dzieciaczków i dobrych wieści z wizyt. Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!

A ja muszę się pożalić. Dzisiaj okazało się, że moja gin odwołała wszystkie marcowe wizyty, bo sama jest w ciąży i poszła na zwolnienie lekarskie :(. Tak coś wcześniej przeczuwałam, ale miałam nadzieję, że doprowadzi mnie do końca. Jestem zestresowana, bo tą lekarkę znałam od kilku lat, złapałam z nią wspólny język, cieszyłam się, że pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. No i się posypało :(. W dodatku chodziłam do niej w ramach pakietu Medicover, więc wszystko było absolutnie za darmo. Umówiłam się już do innej, niby ma bardzo dobre opinie na necie, ale denerwuję się, bo w życiu u niej nie byłam. Sama nie wiem co robić. Może powinnam się umówić prywatnie do jakiegoś lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić? Ale w sumie żadnego z nich też nie znam :(. Czy któraś z Was zmieniała lekarza na tym etapie ciąży?

gosiunia lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł jakie piekne zdjęcie, a Jagna jeszcze piękniejsza ;)
    KotMisia jaka Ty laska jesteś. Bardzo ładne zdjęcie ;)

Kupujecie jeden rożek czy wiecej? Mi kolezanka mowila, zeby 2 kupić.
    Ja dzis sie zwazylam i mam dzień dola :(

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka współczuję sytuacji :/ cieszę się że mój gin jest facetem i ma już dzieci :p bardzo nie chciałabym go zmieniać, najchętniej jeszcze bym u niego rodziła ale w taki cud wątpię. Anioł Jagienka jest przecudna, dosłownie aniołeczek :) KotMisia z Ciebie też super laska, a teściową się nie przejmuj ona pewnie 100 razy gorzej wygląda. Idę zaraz do sklepu a póżniej z psiurkiem i odpoczywam do wieczora.

Anielka lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka gratuluję 30 tygodnia :)
    trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrego lekarza.

KotMisia ale Ty chudziutka ładniutka :) chyba kilogramy w sam brzuszek poszły :D

Madziorek my mamy jeden rożek i na razie więcej nie dokupuje...

Aniołku śliczne zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:23

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Puella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka..ja zmieniałam lekarza w pierwszej ciąży po 30 tyg.

A z jakiego jesteś miasta? Też mam pakiet w Medicoverze, jak jesteś z Warszawy, to mogę kilku gin polecić.

Ja nie mam żadnego rożka i tak już zostanie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:25

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia usztywniany czy nie?
    Ofelaine Ty sie tam pózniej pochwał łupem ;) ja wczoraj 220 wydałam a wlasnie jeszcze troche do kupienia rzeczy mam

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wyglądasz kwitnąco:* a teściową się nie przejmuj:*

Ofeline czekamy na foty (w ziebicach są jakieś sklepy dziecięce czy kupowałaś gdzieś indziej?)

Anielka faktycznie kiepska sytuacja z lekarką by nowa okazała się równie dobra jak poprzednia

Przyszła paczka z gemini ogólnie wszystko super z wyjątkiem butelek tomi tipp bo po wyciągnięciu z kartonika widać otarcia na szyjce i nie bardzo mi sie to podoba :( ale za to jakość pieluszek tetrowych pierwsza klasa

Brat miał mnie jutro zawieść do lekarza ale musi iść do pracy i trochę na lodzie zostałam albo mąż będzie musiał wziąć wolne
    A tak sobie pomyślałam że miło by było gdyby Np teść zaproponował że może mnie kiedys zawieść (nawet nie chcę z nim jechać) ale chodzi tu o sam fakt że nigdy nie padła taka propozycja. W najgorszym wypadku mąż weźmie wolne lub urwie się wcześniej tylko że teraz to wizyty mają być co dwa tygodnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek też mam jeden nie usztywniany

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jeden usztywniany. Katalina wiem co czujesz na temat szczepien ja też mam mętlik w głowie. Nie chce pisać swoich opinii na ten temat bo nie chcę żeby ten temat nas poróżnił. Teraz na fb widzę ile linków jest dodawanych przez mamuśki przeciwko jak i za.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam usztywniany,ale można wyjąć to sztywne i wtedy jest zwykły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:43

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, korzystam z Medicover w Katowicach, dziękuję za dobre chęci :).

Dziewczyny z Katowic i okolic, możecie mi polecić kogoś zaufanego? Jeśli ta nowa lekarka okaże się niezbyt, to będę potrzebować kogoś sprawdzonego.

Dziękuję za słowa otuchy!

o148i09k1ixi8pfq.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja też mam większą dupę:P Nawet o dużo większą ale wcześniej wogóle jej nie miałam:P Ja na twarzy też się zmieniłam. Też mam kompleksy tak naprawdę. Mój mąż chce mnie zabrać na basen pod koniec tygodnia jeśli ustąpi mi katar -jak myślicie isc? Dodam ze ja żadko łapie infekcje pochwowe ale znowu w czym ja tam pójde...Mam taki jeden strój, jednoczęsciowy z taka jakby spódniczka i chyba w tym pojde. Mało seksi będę wyglądać:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - śliczności.
    KotMisia - lej ciepłym moczem na teściową, pokazywałaś nam zdjęcie i jak dla mnie to dupkę możesz mieć za małą, ale na pewno nie za dużą :P
    Katalina - moja też nie pokazała mi ani razu buzi. Po prostu złośliwiec - po mamusi :D
    Anielka - współczuję. Jakbym miała teraz zmienić mojego lekarza chyba bym się zapłakała. Tak jak Beti, najchętniej to bym chciała żeby mi w ogóle poród odbierał, bo to strasznie kochany człowiek, a jego teksty mnie powalają :)
    A Zosia ma dzisiaj już drugi raz czkawkę. No ile można?
    Rożek mam jeden, nieusztywniany, nie wiem czy mała będzie chciała go używać, synek znajomych nie chciał.
    A z brzuchem już myślałam, że się do szpitala wybiorę. Od wczoraj od południa się czułam jakby mi się tam jeden wielki skurcz zrobił, przeszło dopiero niedawno :/

preg.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ