Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pół dnia i ponad 10 stron Produkcja pierwsza klasa
Mama Hani a co powiedział gin? Może miał dupny sprzęt i nic dlatego nie było widać? Jesteś w ciąży, nie denerwuj się i nie załamuj ok? Mocnych bóli brzucha nie masz, plamień też nie, wszystko jest ok - poszłaś za wcześnie i już...pewnie za 2 dni już byłby piękny pęcherzyk Nie martw się i poczekaj cierpliwie :*
Inesko dziewczyny już Ci tu pisały wystarczająco ale i ja napiszę. 14 to nie tragedia Ja miałam 8,44 w 2 drugiej ciąży w 5 tyg, zaczęłam brać luteinę 2 razy dziennie dopochwowo 100 i podskoczyło po 3 dniach do 18:) Zwiększ spokojnie dawkę do 2x100 i czekaj cierpliwie - będzie dobrze. A betą się martw, mam przeczucie że musi się udać
KotMisia Gratuluję kolejnego na tym wątku
Alma widzę że skutecznie opanowałaś pisanie pogrubioną czcionką Super!
Dorota gdzie jesteś z tymi dobrymi wiadomościami? Czekam z niecierpliwością
No i oczywiście witam nowe mamusie i tak jak już Alma pisała zapraszamy do listy majówek (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yTkYEkM-Et-ody4jL87Bsdn2DP8AguW9W_V_YP8Fn_I/edit?pli=1#gid=0) -
nick nieaktualny
-
Widzę że są ranne ptaszki Ja też już spać nie mogę i obmyślam plan na dzisiejszy dzień. Na pewno muszę ugotować pomidorową i skoczyć do Biedronki po zakupy. Teraz sobie gotuję jajka na twardo. Będzie dobre śniadanko. Miłego poranku Wszystkim życzę
-
nick nieaktualny
-
Ja wolę nie testować możliwości kulinarnych typu pieczenie bo będę to później sama jadła, a boję się że strasznie utyję. Mam 161 cm a warzę teraz 62-63 kg w ubraniach to już tak trochę za dużo jak na mnie. Ja wczoraj w miarę mieszkanie ogarnęłam. Dzisiaj tylko umyję małe okienko w kuchni i może poprasuję.
-
Beti szalona zakaz mycia okien!
Jeszcze na 19 piętrze
Ja mam okna brudne jak nie wiem co ale nie myję
Może znajdzie się jakiś ochotnik
Witaj Kiniaminia
Ja bym jeszcze pospala ale mąż wychodził do i już nie zasnęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 06:49
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny prosze was o rade. Jestem w 9 tygodniu ciazy,wczoraj bylam u lekarza. Lekarz stwierdzil ze nie widzi bijacego serduszka I kazal przyjsc w poniedzialek znowu..powiedzcie czy sa jakies szanse, ze ono jeszcze zacznie bic ??(((
-
nick nieaktualny
-
Aga ja kompletnie się na tym nie znam, więc Ci nie pomogę, ale cholernie przykro mi się zrobiło gdy to przeczytałam
U mnie też nie jest ciekawie... Katar, ból gardła i chyba stan podgorączkowy... Też ryczałam, bo jeśli przez to coś stanie się Dzieciaczkowi...
Kiniaminia wrote:Dziękuję dziewczyny za Ciepłe przyjęcie:) a powiedzcie mi bo pewnie o tym pisałyście wcześniej, ale nie dam rady ogarnąć całego wątku, kiedy powinnam pojść do lekarza?? w którym tygodniu??
A tak wogóle to dzień dobry:) Jak się dzisiaj miewacieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 07:12
-
nick nieaktualny
-
Mi się marzy jabłecznik na kruchym cieście ale na dzisiaj mam troche zajęć a nie chcesz się mocno przeciążać wiec upiekę jutro
Już się cieszyłam że plamuenue ustalo ale niestety jeszcze się pojawia ale nie jest to juz krew ze skrzepami
Wzrostu mam 165 a waga wacha mi się okolo 64
Aga tylko spokój może Cię uratować może ciąża jest troszkę młodsza i dlatego nie ma jeszcze serduszka
Trzymam za Ciebie kciuki -
Hej Dziewczyny,
Gosia a udało Ci się w końcu skontaktować z lekarzem? Co mówił/a o tych plamieniach?
mi też się chce szarlotki hmm.. ale wolnego czasu w najbliższych dniach nie uświadczę więc muszę się obejść smakiem, może to i dobrze, bo jeszcze w poprzedniej ciąży lekarz mówił, że nie mogę za dużo przytyć (spore nadciśnienie), w sumie jak poroniłam to wtedy zajadałam smutek i przytyłam ze 3 kg, ale już zrzuciłam i spadłam do 50/51/52 zależy o której się ważę
Aga, może później doszło do zagnieżdżenia i dlatego. Czasem wystarczy kilka dni i serducho bije jak dzwon będziemy mocno trzymać za Was kciuki w poniedziałek.. -
Hej dziewczyny....ale jestem senna. Cała noc nie mogłam spać. Szukałam sobie miejsca i nie mogłam znaleźć-czy to jeszcze emocje? Wieczorem zasypiam momentalnie i po dwóch godzinach koniec spania a do pracy trzeba wstac o 6,00 rano. Ehhhh na bete ide jutro bo oczywiscie robia ja tylko do 12 a ja pracuje do 15. Poczekam,
Buziaki i miłego dnia Wam zycze -
ja wysępiłam jeszcze jedno skierowanie na betę od internisty (wzięłam od endokrynologa jak byłam na wizycie a potem jeszcze od drugiego ) i się zastanawiam czy pójść jutro czy w poniedziałek. Bo dzisiaj będę spać u mamy a jak tak co i rusz będę chodzić na badania to nie chcę żeby zaczęła się czegoś domyślać.. więc chyba poczekam do poniedziałku i przed pracą pojadę
-
Aga wszystko bedzie dobrze musi byc i glowa do gory bo stres szkodzi dzidziusiowi. Ja trzymam mocno kciuki2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Dziewczyny od kiedy zaczęłyście mieć jakieś objawy ciążowe?
Pytam, bo ja oprócz wrażliwych pobolewających piersi, delikatnego ćmienia w dole brzucha od czasu do czasu i większego zmęczenia popołudniami/wieczorami nie odczuwam nic...czasami zastanawiam się czy wogóle w ciąży jeszcze jestem No i apetyt mam ciut większyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:30