X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małolata ja w sumie od 6 tyg mam mdłosci. wczesniej nie miałam tylko takie objawy jak ty. i doszedl jadłowstręt .;(

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :)

Witam nową mamusię :)

Aga polecam Ci czytanie mądrych książek. Serio.. Bo czasami serduszko widac w 10tc bo to wszystko zależy od sprzętu jaki ma gin :) spokojnie :)

beti ależ wymyśliłaś z tym myciem :) ja się nie dotykam do żadnej chemii :) poproszę mamę żeby m pomogła.

małolata większość objawów występuje, ale nie panikuj jak na chwilę ci zanikną :) mnie nie martwiło to zupełnie a od połowy 7 tygodnia mam takie nudności i wymioty, że sie boję o dziecko. I nie wiem czy któraś ma to samo, ale jak położe rękę na podbrzuszu to jest ciepłe i pulsujące... nie zauważyłam nawet kiedy piersi mi urosły :) teraz od ponad tygodnia bolą mnie coraz bardziej :)

Najgorsze jest to, że mam dziś dużo pracy a mnie zaczyna mdlić :(

Kochane odezwe się później uciekam, stylizować Pannę Młodą :)

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to teraz bym jadła i jadła i jadła ;)

nie stresuje mnie brak objawów, bo przynajmniej łatwiej mi funkcjonować i dzień w pracy przeżywać ;) a teraz jeszcze w tą sobotę i w kolejną wesela mam także na razie nie potrzebuje objawów ;) tak się po prostu zastanawiałam, że w sumie każda z nas jest inna i każda przechodzi ciążę na swój własny sposób :)
    pytałam mamy i ona ze mną w ciąży nie miała żadnych objawów oprócz zwiększonego apetytu (dlatego się zorientowałą dopiero pod koniec 3 miesiąca o odmiennym stanie ;)) a z kolei w drugiej miała od początku wszystkie objawy książkowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:41

201710037452.png
    201505144565.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zajadam Bobovita deserek- sałatka z owoców południowych. Po tym mnie nie zemdli :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nic się nie martw w poprzedniej ciąży u mnie też serduszko pojawiło się dopiero po 9tc, może po prostu u Ciebie tak jest :)

Ja miałam wczoraj wizytę i zobaczyłam moje 4 mm szczęście z bijącym serduszkiem <3 :)

Bardzo się cieszę! Dostałam skierowanie na badania i na takie usg lepsze, bo w gabinecie trochę słabe było.. zapisałam się na to usg na 1 października wtedy będzie można coś więcej powiedzieć :)

Jeżeli chodzi o padania prenatalne to ja na pewno będę musiała zrobić, gdyż jestem w grupie ryzyka - siostra męża ma zespół Downa.

Też się boje, że strasznie utyję.. już mam nadwagę i ciągle mam ochotę na jakieś świństwa ;p typu frytki, McDonald's i inny fast food...

Miłego dnia dziewczynki :)

relghdge5lg0owut.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopisuję się z bijącym serduszkiem, które widziałam wczoraj na wizycie. Wszystko jest w porządku, a maluszek ma 13mm :)

małolata, Ewelcia, gosia86, Magic, inessa lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomości :) Oby tak dalej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Dziewczyny ! :) Ja jeszcze 2 tyg musze poczekać do mojej wizyty i USG, ehhh :) niech ten czas szybciej leci nooo! :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Proszę powiedzcie mi jak to jest z tymi wymiarami maluszka. Bo mi wczorsj wyszło że ma 94 mm a Wy jak piszecie to dużo mniejsze wymiary. I ja już glupia jestem :( gin napisała że wymuar plody odpowiada 6 tydzień i 6 dzień :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz podaję dwa wymiary: pęcherza ciążowego i wymiar maluszka, chociaż jak na 94 to też dużo. A może chodzi o to, że maluszek ma 9,4mm? To by wtedy pasowało.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ale macie tempo, nie nadążam z czytaniem Was :)
    Gratuluje nowych serduszek :)
    Jak tam dziś samopoczucie? Wy tez macie taki jadłowstręt? kurcze.. ja w ogóle do kuchni nie mogę wchodzić, wcisnęłam dziś na śniadanie w siebie banana i gruszkę i tyle. Jestem głodna, ale odrzuca mnie od wszystkiego, a przez tą swoją głupią dietę bezmleczno-bezglutenową sporo produktów mi odpada i żeby coś dobrego zjeść muszę to ugotować i poświęcić czas, mam nadzieję, że zacznę wkrótce normalnie jadać

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOtMisia ja też myślę, że lekarz się pomylił i przecinka nie wpisał :) 94mm to dużo, tym bardziej, że masz napisane 6 tydzień i 6 dzień

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak dla mnie ewidentnie 9,4mm :)
    Dżoana no w końcu ktoś z takim maleństwem jak moje, już myślałam, że mi najmniejsze wyszło :P
    Dorota Gratuluję :*
    Aga ja nie patrzę na to tak optymistycznie niestety jak dziewczyny, u mnie w 8t nie było serduszka i już się nie pojawiło, chociaż ciągali mnie dla pewności jeszcze 2 tygodnie, bo wiadomo, cuda się zdarzają. A jak duży jest zarodeczek??

A rodzicom powiedzieliśmy po zobaczeniu <3

dorota1987 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy na wizytę i <3.

Dopiero później chcemy powiedzieć rodzicom, może pod koniec I trymestru :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my powiedzieliśmy rodzicom od razu po becie. My mamy USG dopiero w 8 tyg także trochę czasu jeszcze jest, a Mąż tak się cieszył i był szczęśliwy, że najchętniej całemu światu by wykrzyczał ;)
    Uważamy, że trzeba się cieszyć chwilą i tym co jest. Wierzymy, że wszystko będzie dobrze :)
    Poza tym jesteśmy blisko z Rodzicami, są dla nas ogromnym wsparciem i stwierdzilismy, żę nie fair byłoby im mówić dopiero po 12 tyg.

dorota1987 lubi tę wiadomość

201710037452.png
    201505144565.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    No jak dla mnie ewidentnie 9,4mm :)
    Dżoana no w końcu ktoś z takim maleństwem jak moje, już myślałam, że mi najmniejsze wyszło :P
    Dorota Gratuluję :*
    Aga ja nie patrzę na to tak optymistycznie niestety jak dziewczyny, u mnie w 8t nie było serduszka i już się nie pojawiło, chociaż ciągali mnie dla pewności jeszcze 2 tygodnie, bo wiadomo, cuda się zdarzają. A jak duży jest zarodeczek??

A rodzicom powiedzieliśmy po zobaczeniu <3

Moje maleństwo miało 4,6 mm co odpowiadało 6t2d wg usg, a wg OM był to 6t5d. Czyli ciąża 3 dni młodsza. Mam nadzieję że to nic złego. Chociaż lekarz wpisał do karty 6 tydzień bo on liczy tylko skończone tygodnie więc wg tego to ciąża starsza o 2 dni hehe. Juz sama nie wiem jak to interpretować :P USG miałam 17.09.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:01

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam napisane CRL - 0,94 cm. Co odpowuada 6 tyg i 6 dni :( wg wikipedi to wymuar płodu. Głupia jestem :) a ona na pewno powiedziała, że dzidzius ma prawie centymetr.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek poczekaj do usg zanim powiesz rodzicom o maleństwie. Ja mówiłam tylko mamie bo mama i tak sama poznała że jestem jakaś dziwna;) Ale mam teraz smaka na taki placek z śliwkami...:P
    Jagódkaaa mam takie same nudności jak Ty, mam nadzieje że to przejdzie mi bo ja zamiast tyć to ja schudnę. A to nie jest chyba dobrze.
    Wczoraj się trochę załamałam bo tak jak pisałam wcześniej zaczełam delikatnie plamić brązowa krwia. Biore leki i leże. Ustało i jak tylko wstałam z łóżka i pojechalam z mężem do tesciowej na chwilę to znowu zobaczyłam to cos na majtkach. Leżę i zobaczymy co będzie...

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia z tego co pamietam ze szkoły to cm ma 10 mm :) to chyba jednak 9,4 mm

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    KotMisia z tego co pamietam ze szkoły to cm ma 10 mm :) to chyba jednak 9,4 mm
    Oczywiście Kochana masz rację! To chyba z emocji zapomniałam najprostszej matematyki :*

Magic, Ewelcia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ