Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam Was
Witam nową mamusię
Aga polecam Ci czytanie mądrych książek. Serio.. Bo czasami serduszko widac w 10tc bo to wszystko zależy od sprzętu jaki ma gin spokojnie
beti ależ wymyśliłaś z tym myciem ja się nie dotykam do żadnej chemii poproszę mamę żeby m pomogła.
małolata większość objawów występuje, ale nie panikuj jak na chwilę ci zanikną mnie nie martwiło to zupełnie a od połowy 7 tygodnia mam takie nudności i wymioty, że sie boję o dziecko. I nie wiem czy któraś ma to samo, ale jak położe rękę na podbrzuszu to jest ciepłe i pulsujące... nie zauważyłam nawet kiedy piersi mi urosły teraz od ponad tygodnia bolą mnie coraz bardziej
Najgorsze jest to, że mam dziś dużo pracy a mnie zaczyna mdlić
Kochane odezwe się później uciekam, stylizować Pannę Młodąinessa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
dziewczyny ja to teraz bym jadła i jadła i jadła
nie stresuje mnie brak objawów, bo przynajmniej łatwiej mi funkcjonować i dzień w pracy przeżywać a teraz jeszcze w tą sobotę i w kolejną wesela mam także na razie nie potrzebuje objawów tak się po prostu zastanawiałam, że w sumie każda z nas jest inna i każda przechodzi ciążę na swój własny sposób
pytałam mamy i ona ze mną w ciąży nie miała żadnych objawów oprócz zwiększonego apetytu (dlatego się zorientowałą dopiero pod koniec 3 miesiąca o odmiennym stanie ) a z kolei w drugiej miała od początku wszystkie objawy książkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:41
-
Aga nic się nie martw w poprzedniej ciąży u mnie też serduszko pojawiło się dopiero po 9tc, może po prostu u Ciebie tak jest
Ja miałam wczoraj wizytę i zobaczyłam moje 4 mm szczęście z bijącym serduszkiem
Bardzo się cieszę! Dostałam skierowanie na badania i na takie usg lepsze, bo w gabinecie trochę słabe było.. zapisałam się na to usg na 1 października wtedy będzie można coś więcej powiedzieć
Jeżeli chodzi o padania prenatalne to ja na pewno będę musiała zrobić, gdyż jestem w grupie ryzyka - siostra męża ma zespół Downa.
Też się boje, że strasznie utyję.. już mam nadwagę i ciągle mam ochotę na jakieś świństwa ;p typu frytki, McDonald's i inny fast food...
Miłego dnia dziewczynki -
Hej dziewczyny,
ale macie tempo, nie nadążam z czytaniem Was
Gratuluje nowych serduszek
Jak tam dziś samopoczucie? Wy tez macie taki jadłowstręt? kurcze.. ja w ogóle do kuchni nie mogę wchodzić, wcisnęłam dziś na śniadanie w siebie banana i gruszkę i tyle. Jestem głodna, ale odrzuca mnie od wszystkiego, a przez tą swoją głupią dietę bezmleczno-bezglutenową sporo produktów mi odpada i żeby coś dobrego zjeść muszę to ugotować i poświęcić czas, mam nadzieję, że zacznę wkrótce normalnie jadać -
No jak dla mnie ewidentnie 9,4mm
Dżoana no w końcu ktoś z takim maleństwem jak moje, już myślałam, że mi najmniejsze wyszło
Dorota Gratuluję :*
Aga ja nie patrzę na to tak optymistycznie niestety jak dziewczyny, u mnie w 8t nie było serduszka i już się nie pojawiło, chociaż ciągali mnie dla pewności jeszcze 2 tygodnie, bo wiadomo, cuda się zdarzają. A jak duży jest zarodeczek??
A rodzicom powiedzieliśmy po zobaczeniudorota1987 lubi tę wiadomość
-
A my powiedzieliśmy rodzicom od razu po becie. My mamy USG dopiero w 8 tyg także trochę czasu jeszcze jest, a Mąż tak się cieszył i był szczęśliwy, że najchętniej całemu światu by wykrzyczał
Uważamy, że trzeba się cieszyć chwilą i tym co jest. Wierzymy, że wszystko będzie dobrze
Poza tym jesteśmy blisko z Rodzicami, są dla nas ogromnym wsparciem i stwierdzilismy, żę nie fair byłoby im mówić dopiero po 12 tyg.dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:No jak dla mnie ewidentnie 9,4mm
Dżoana no w końcu ktoś z takim maleństwem jak moje, już myślałam, że mi najmniejsze wyszło
Dorota Gratuluję :*
Aga ja nie patrzę na to tak optymistycznie niestety jak dziewczyny, u mnie w 8t nie było serduszka i już się nie pojawiło, chociaż ciągali mnie dla pewności jeszcze 2 tygodnie, bo wiadomo, cuda się zdarzają. A jak duży jest zarodeczek??
A rodzicom powiedzieliśmy po zobaczeniu
Moje maleństwo miało 4,6 mm co odpowiadało 6t2d wg usg, a wg OM był to 6t5d. Czyli ciąża 3 dni młodsza. Mam nadzieję że to nic złego. Chociaż lekarz wpisał do karty 6 tydzień bo on liczy tylko skończone tygodnie więc wg tego to ciąża starsza o 2 dni hehe. Juz sama nie wiem jak to interpretować USG miałam 17.09.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:01
-
Madziorek poczekaj do usg zanim powiesz rodzicom o maleństwie. Ja mówiłam tylko mamie bo mama i tak sama poznała że jestem jakaś dziwna;) Ale mam teraz smaka na taki placek z śliwkami...
Jagódkaaa mam takie same nudności jak Ty, mam nadzieje że to przejdzie mi bo ja zamiast tyć to ja schudnę. A to nie jest chyba dobrze.
Wczoraj się trochę załamałam bo tak jak pisałam wcześniej zaczełam delikatnie plamić brązowa krwia. Biore leki i leże. Ustało i jak tylko wstałam z łóżka i pojechalam z mężem do tesciowej na chwilę to znowu zobaczyłam to cos na majtkach. Leżę i zobaczymy co będzie...