X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Gosiunia oszczędzaj się i nie myśl za dużo o tej cesarce, widocznie lekarka widzi takie wskazania a bezpieczeństwo i zdrowie Wojtusia najważniejsze ;) niezły przystojniacha z Twojego Syneczka <3

KotMisia moim zdaniem wyglądasz pięknie więc odpedz od siebie te czarne myśli! Bo inaczej dołączę się do tego kopa Agusi :P

Agusia bywa że mój mały ma kilka razy na dzień czkawkę i to bardzo długo, takie poskakiwanie brzucha jest co najmniej dziwne, tymbardziej ze główkę ma na dole więc czuje to bardzo nisko.
    15 sweterkow woooow ;) Ja mam łóżeczko od siostry, tez nie jest w super stanie ale jak to mówią darowanemu koniowi...

gosiunia, Agusia246 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti gratuluję kolejnego pełnego tygodnia :) powolutku leci z górki ;)

My dziś zaczynamy 33t!!! :D

gosiunia, nadulek, dorota1987, KotMisia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:06

Wonderwall, gosiunia, PIGULSKA, beti97, maribel, GabiK, dorota1987, KotMisia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczny
    Gosiunia super chlopczyk z Wojtusia
    Rika faktycznie super okazja Ci się trafiła z tymi ciuszkami
    Agusia może na to zadrapanie czy uszkodzony bok da sie uszyć jakiś ochraniacz i nie będzie widać albo jakimś misiem zasłonisz:)

gosiunia, Rika lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy w pełnym 31 tygodniu :) czyli początek 32 <3

chyba zaczynamy 8 MIESIĄC <3

gosia86, PIGULSKA, Rika, nadulek, madziorek, maribel, GabiK, Bluberry, dorota1987, KotMisia, Anielka, Agusia246 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za wszystkie miłe słowa dla Wojtulka <3

Rika nie mam pojęcia jak duże rozwarcie,pokazywała mi na usg,ale ja głupia nie dopytałam :(

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu miałam głupie sny i w ogóle nabijam sobie głowę takimi głupotami że szkoda słów. Chyba brak faceta robi swoje :p no i brak zajęcia też. Znowu mam poranne duszności i nie wiem jak tu się ułożyć. Byle do 17 :) i znowu zobaczę swoją Księżniczkę na usg.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

coś mnie dzisiaj humor opuścił.. może dlatego, że wciąż jest dużo pracy a ja daleko ze wszystkim w polu i wszystko spada na barki męża.. widzę jak już się nosem podpiera, ale ani chwili się nie uskarża i jeszcze próbuje poprawić mi nastrój na różne sposoby..

Gosiunia, synuś pięknie ustawił się do zdjęcia.. Pokazuje wszystkie Wasze zdjęcia z usg i nagabuję młodą, że się tak nie ustawiła ładnie ;) A co do rozwarcia, to nie masz nigdzie wpisane? Na karcie z podsumowaniem usg powinnaś chyba mieć, tak mi się wydaje.

Agusia, moja też ma często czkawki ;) najczęściej jak chcę już usnąć.. wczoraj np. miała ją przez dobre 10 minut kiedy już chciałam spać, a jeszcze podczas tego urządziła sobie trening karate chyba.

15 sweterków - WOW - u mnie nawet nikt nie dziergał chyba.. a szkoda, bo zawsze chciałam mieć taką handmade wyprawkę :)

Gosia trzymam kciuki za dziś :* za jutro już na zapas też bo pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć, bo wyjeżdżam do Niemiec. I za wszystkie wizyty do końca tygodnia już trzymam kciuki ;) Pięknych zdjęć z usg jeszcze Wam życze! <3

gosia86, gosiunia, maribel, KotMisia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dziękuję:* uważaj na siebie w podróży :* i szybko do nas wracaj

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my
    Gosiu oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze cc też się nie przejmuj - ja jestem po cc i uważam że to nie koniec świświata
    Najważniejsze że Wojtuś rośnie i ma się dobrze.
    Dorotka limit nieszczęścia z mężem chyba już wykorzystaliście -mam nadzieje że wszystko dobrze się ułoży i z ubezpieczeniem też nie będzie więcej pproblemów.
    KotMisia nie słuchaj głupich ludzi bo popsują ci tylko humor i wpędzą w kompleksy
    U nas już pourodzinowo mego męża - miałam trochę tego do przygotowania ale najważniejsze że miło z córką spędziliśmy czas. Mąż z prezentu zadowolony wieczorem skoczył jeszcze na siłownię :-)
    Dziś muszę zacząć ogarniać w sypialni miejsce dla córeczki no mam nadzieje że na checiach się nie skończy

gosiunia, dorota1987, KotMisia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i zaczynamy 30 tydzień :)
    Wczoraj wieczorem odkryłam, ze coś mu sie zrobiło na dziąsle przy jednym zębie. Jakie używacie płyny do płukania? Bo moje ulubione to eludril i listerine ale średnio w ciąży mozna. Może któraś używała meridol?
    Miłego dnia

gosiunia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Madziorek a nie można listerine bez alko? Bo ja stosuję... Mi dentysta poleca ten meridiol na przekrwione dziąsła, ale jakoś nie mogłam spotkać w sklepie więc brałam co było.. ;)

ja dzisiaj się wybieram na tsh, ale jak widzę jaka jest pogoda to dalej w piżamie siedzę :P (a mam godzinę dojazdu do luxa....)

Gosia powodzenia na wizycie :)
    Katalina musisz trochę zwolnić tempo! Bo jeszcze kiedyś w trasie urodzisz ;) (tfu,tfu)

ja z racji,że jadę na badania a jutro mam endokrynologa zostaje u mamy, może do soboty. Mąż ma w planach kończyć łazienkę.. Zobaczymy jak z tym jego postanowieniem będzie ;)

Dobra, pasuje wstać i zacząć się zbierać do tego Krakowa...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 32 tygodniu:) Rozpoczęliśmy dziś 8 miesiąc:)

Gosiunia, jeszcze raz gratulujemy, rośnie mały przystojniak <3 I oszczędzaj się ile możesz. Wojtulek musi jeszcze posiedzieć w brzuszku i poczekać na kolegę Tobiaszka :)

Madziorek, ja używam obecnie Elmex Junior płyn do płukania z aminofluorkiem, ze względu na moje słabe zęby. Na dziąsła stosowałam maść Elugel, ale nie wiem czy w ciąży można. Stosowałam też kiedyś przy problemach z dziąsłami płyn Eludrin.

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty:)

gosiunia, dorota1987, Anielka, Agusia246 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczynki.

U mnie humor nie najlepszy a to za sprawa rodzinnych problenow, ktore chyba nigdy sie nie skoncza.

Do tego bol krocza nie ustepuje, ledwo lazic moge. No ale dam rade. Dzis gotuje Pierwszy raz barszcz czerwony na obiad i ciekawa jestem czy wyjdzie dobry.

Milego dnia ciotki.

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, zwolnię obiecuję, ale od przyszłego tyg :D niestety zwolnienie zwolnieniem, do pracy iść nie muszę, ale żeby praca funkcjonowała beze mnie muszę jeszcze niestety podopinać kilka rzeczy, w tym ogarnąć zus, który jest 380km ode mnie i pozałatwiać wszystko tak by grało to w Warszawie :P, nigdy w tyg nie mam czasu żeby tam jechać, teraz mogę :) Przy okazji ostatnie giga zatowarowanie, a w sobotę mam bociankowe z przyjaciółkami w Poznaniu! :) Chyba ostatni raz na dłuuugo się z nimi zobaczę, więc nie chcę z tego rezygnować, a w późniejszym czasie przed majem to chyba już jest niewykonalne ze względu na moje ruchy powolne :P
    Koleżanka piecze mi prześliczny tort, porobię zdjęcia i wrzucę jak wrócę ;)

gosia86, gosiunia, dorota1987, KotMisia, maribel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Gratuluję wszystkim wizytującym mamusią dobrych wiesci z ostatnich wizyt.
    Macie śliczne dzieci, rosną jak na drożdżach, trzymam kciuki za to aby jednak mimo problemów dzieci urodziły nam sie zdrowo i w swoim czasie i bysmy miały jak najmniej stresów <3

Ja dzis wieczorem wracam juz do domu od rodziców.

Milego dnia dziewczyny :*

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam o tym listerine, ale nie wiem czy dam radę bo dość mocny jest :) chyba ze ten bez alko jest łagodniejszy :) porozgladam sie po polkach w sklepie :)
    A doświadczone mamy zapytam jeszcze o cenę pieluszek, ile za pieluszkę to dobra cena? :)

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, zapisałam się do szkoły rodzenia, położna przerażona, że dzwonię tak późno, ale co poradzić jak gin powiedział "ma pani czas"? :P Także zaczynamy za tydzień we wtorek :) Zajęcia dwa razy w tyg i pierwsze wyjątkowo rozpoczną się od zajęć z anestezjologiem :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam pranie ubranek Poli piorę dzisiaj białe
    W jakiej temperaturze prałyście? Ja nastawilam na 40' bo tak było na większości metek a przecież i tak będę prasować
    Moja pralka przy programie dziecięcym ma zaprogramowaną temp. 95' ale to chyba lekka przesada
    Do lekarza ma zawieść mnie mąż bo mają dzisiaj w miarę wcześnie skończyć pracę ale pewnie jak będzie się zbliżać godzina wizyty a jego jeszcze nie będzie to będę się denerwować
    Katalina zazdroszczę bociankowego

Dzisiaj w ddtvn instruktarz kąpieli noworodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 09:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja też będę prała na 40st potem wyprasuję na 100-110. Tak mi nawet w sklepie radzono. Ubranka się nie zniszczą, a i tak będą "zdezynfekowane". Nie ma co przesadzać.

Kurcze, mam dzisiaj biegunke.. a naczytałam się o oczyszczaniu przedporodowym :P

Gosia, ja już nie wiem czy się cieszę na to bociankowe, bo moje przyjaciółki razem to zawsze wszystko tak komplikują, że potem jest tylko napięcie i nieprzyjemna atmosfera... Do dziś nie mogę wspominać panieńskiego.

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ