X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie jednej pozbyłam tym wymrazaczem z apteki ale przed ciązą. Dowiedz się czy sa szkodliwe

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki lek do wymrażania, ale już przed ciążą mi nie pomógł, a na etykiecie pisze, że w ciąży nie wolno stosować, więc nie będę nawet próbować.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Rika zrobiłaś mi smaka na krokiety pj Ty nie dobra będę musiała mamę wykorzystać a już dzisiaj zrobiła mi pierogi ruskie :)

Nie miałam pojęcia że wieszanie takich małych ubranek jest tak czasochłonne i męczące chyba będę to prasować przez dwa najbliższe tygodnie ;)

Dorotka z domowych sposobów to ziele jaskółcze ale pewnie jeszcze nie wylazło z ziemi. Ja mimo wszystko poszlabym do dermatologa na Twoim.miejscu jeśli bardzo Ci dokucza

nick nieaktualny, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez bym krokiety wsunela... Musze sobie zrobic w najblizszym czasie.

Co by tu robic do wieczora...

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dermatologa mam w przychodni ogólnej i jakoś nie chcę tam iść jak tyle ludzi jeszcze z grypą tam przychodzi. W ciąży nie złapała mnie żadna choroba/przeziębienie i wolę żeby tak zostało.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z miasta :) kupiłam kilka rzeczy i juz wykreślam z listy, choc jeszcze sporo tego :/

Ofelaine ja myślałam nad laktatorem. Stwierdzam, ze to spory wydatek a nie wiadomo czy będzie od razu potrzebny. Dziś rozmawiałam z panią w sklepie i ona mi powiedziała, ze w szpitalu będę 3 dni, tam na miejscu maja wiec wspomogą w razie czego a w tym czasie może ktoś z rodziny dokupić, bo z pokarmem to rożnie bywa.

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez narazie sie wstrzymam z kupnem laktatora. Nie wiem czy bedzie mi potrzebny od razu a jesli nawet to ilez to wejsc do sklepu i kupic :) wole ta kase przeznaczyc na cos potrzebniejszego.

2 michy barszczu wcisnelam a teraz na deser lody waniliowo czekoladowe Algida :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kurzajki zawsze stosowalam apteczne sposoby. Może ktoras z dziewczyn zapyta swojego gina na wizycie.

A ja z innej beczki :) zdarzają Wam sie bóle jak na @? Często? U mnie to nie bol a takie uczucie że zaraz dostanę ciotkę ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupię jeżeli będzie potrzebny. Przecież mimo ogromnej chęci moze nam karmienie piersią się nie udać :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na razie sie wstrzymuję z laktatorem po pierwsze tak jak piszecie nie wiadomo czy od razu będzie potrzebny a po drugie niby znajomy nam obiecał dać
    Ale to sie okaże jak będziemy odbierać meble i łóżeczko co dostaniemy

KotMisia czegoś takiego nie mam raczej takie typowo @ bóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mi sie ostatnio zdarza czuc codziennie rano bol @ ale taki slaby nawet moge powiedziec ze nie jest to dokladnie bol malpowy ale bardzo podobny. I od czasu do czasu tez mam wrazenie, ze zaraz okres dostane. I chyba zdarza to sie w terminie spodziewanej @.

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiadek zjadłam właśnie makaron bezglutenowy z pesto szpinakowym i łososiem grillowanym. W lidlu jest teraz promocja na łososia. Ja z tych bezmięsnych, więc już się zaopatrzyłam i zamroziłam:)

Ofelaine, ja też z laktatorem poczekam. Jeśli będzie potrzebny to mąż dokupi. Słyszałam dobre opinie o laktatorze elektrycznym Canpol Easystart. Podobny do laktatora Medela Swing a dużo tańszy.

Gosiu, u mnie też dziś pranie. Właśnie suszy się tapicerka od fotelika:) Ubranka tydzień temu wyprałam i wyprasowałam.

Z wyprawki praktycznie mam już wszystko. Brakuje mi tylko termometru, ale nie mam pojęcia jaki kupić. Macie jakieś polecone, wypróbowane?

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termometr jest narazie wpisany na liste rzeczy potrzebnych do kupienia.
    Chyba Karolcia kupila fajny ale nie pamietam jaki...

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam tez dobre opinie o tych biedronkowych byly jakiś czas temu w ofercie o chyba kila dziewczyn kupilo też w lidlu
    Ja na razie mam microlife owulacyjny ale być może w kwietniu lub maju zakupie cos konkretnego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrów rozmawiałam wczoraj z siostra (jest lekarzem) i mówiła ze małym dzieciom powinno sie mierzyć w uszku, w pupci od 3 rż, a te do czoła średnio dobre sa bo czoło jest zazwyczaj odkryte i najbardziej wyziębione i ze zdarzają sie duże różnice. Ja jeszcze nie zdecydowałam jaki kupie, a to tak do przemyślenia :)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A ja z innej beczki :) zdarzają Wam sie bóle jak na @? Często? U mnie to nie bol a takie uczucie że zaraz dostanę ciotkę ;)

mam to samo, jakby @ miała się rozkręcić, na ogól nie trwa to długo z częstotliwością do 3-4 razy w tygodniu.

• maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, jakbyś miała już jakiś konkretny typ termometru to podpowiedz;)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie nie mam jeszcze typu. Co człowiek to opinia. Mam koleżankę, która używa do czoła z biedronki i bardzo zadowolona jest a mam inna, która mierzyła zwykłym elektronicznym w pupie. I bądź tu mądry :) same musimy zdecydowac i zaufać sobie

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Agusia – takie sweterki to skarb, a już w takiej ilości – mama popierdziela jak mały traktorek z tymi sweterkami. Uwielbiam takie rzeczy, ale sama jakoś nie robię, choć kiedyś coś próbowałam, mama coś tam tez robiła raczej serwetki i ozdoby, ale już nie te lata i oczy. Może sąsiadkę poproszę – ona ma mega zdolności. Jakbyś miała chwilę to chętnie obejrzymy te sweterki prawda dziewczyny?

Rika – za tą cene – super zakup. Ja jeszcze myślałam żeby kupic normalny spirytus i potem go rozcienczyc, tak na wszelki wypadek. Gdyby octenispet się nie sprawdził. I roztwór wody morskiej – podobno do noska, ale nie wiem czy to potrzeba, choć na liscie mam.

My mamy łóżeczko 43 letnie ;) ale po odmalowaniu – stan – jak nowe.

Tak Kotmisia – nie słuchaj głupich tekstów. Ja już się przekonałam ze kazda normalna kobieta wie że ciąża ją zmienia i nie będzie dołować głupimi tekstami jak to się zmieniła, tylko będzie wyrozumiała.
    Najlepsi są w tym jednak faceci – mi mąż mówi ze jestem piękna, a nawet ostatnio kolega powiedział ze wyglądam kwitnąco. Wielu mezczyzna uważa ze kobieta w ciązy to jeden z piękniejszych widoków - i tego się trzymajmy.

Madziorek – moja siostra używa meridol i pastę tez meridol i chwali sobie. Ja nie używam żadnego teraz w ciąży, oprócz pasty do zębów ma się rozumieć.

Katalinka oszcżedzaj się. Daj znac jak po bociankowym, bo nigdy w takim czyms nie uczestniczyłam i dopiero tu u Was o tym usłyszałam. Mieszkasz w Poznaniu? To ja od Ciebie jakies 100 km.

Gosia ma racje na kurzajki to jaskółcze ziele, ale to jeszcze nie ta pora roku.

A ja jeszcze dziś kupy nie robiłam :( :( :(

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś dawała linka na nieprzemakalne prześcieradło, dysponujecie tym jeszcze? Ja dziś kupiłam wypełnienie do poscielki z firmy amy, kocyk w smyku wygrzebałam z wieszaczka obniżkę i zamiast 50 zł było 30 taki milusi w dotyku :) rajstopki moro mąż kazał zakupić dla synka to wzięłam rozmiar 68-74 czyli na jesień początek zimy powinny starczyć. I kupiłam takie duże płatki dla małego bo zamierzam co jakiś czas zamiast chusteczek używać wody :) i patyczki do uszu. Przyjemne to dla maleństwa zakupić :)

201505111762.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ