Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O nie Rika zrobiłaś mi smaka na krokiety pj Ty nie dobra będę musiała mamę wykorzystać a już dzisiaj zrobiła mi pierogi ruskie
Nie miałam pojęcia że wieszanie takich małych ubranek jest tak czasochłonne i męczące chyba będę to prasować przez dwa najbliższe tygodnie
Dorotka z domowych sposobów to ziele jaskółcze ale pewnie jeszcze nie wylazło z ziemi. Ja mimo wszystko poszlabym do dermatologa na Twoim.miejscu jeśli bardzo Ci dokuczaRika, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy z miasta
kupiłam kilka rzeczy i juz wykreślam z listy, choc jeszcze sporo tego
Ofelaine ja myślałam nad laktatorem. Stwierdzam, ze to spory wydatek a nie wiadomo czy będzie od razu potrzebny. Dziś rozmawiałam z panią w sklepie i ona mi powiedziała, ze w szpitalu będę 3 dni, tam na miejscu maja wiec wspomogą w razie czego a w tym czasie może ktoś z rodziny dokupić, bo z pokarmem to rożnie bywa. -
Ja chyba tez narazie sie wstrzymam z kupnem laktatora. Nie wiem czy bedzie mi potrzebny od razu a jesli nawet to ilez to wejsc do sklepu i kupic
wole ta kase przeznaczyc na cos potrzebniejszego.
2 michy barszczu wcisnelam a teraz na deser lody waniliowo czekoladowe Algidagosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja tez na razie sie wstrzymuję z laktatorem po pierwsze tak jak piszecie nie wiadomo czy od razu będzie potrzebny a po drugie niby znajomy nam obiecał dać
Ale to sie okaże jak będziemy odbierać meble i łóżeczko co dostaniemy
KotMisia czegoś takiego nie mam raczej takie typowo @ bóleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:15
-
Kotmisia mi sie ostatnio zdarza czuc codziennie rano bol @ ale taki slaby nawet moge powiedziec ze nie jest to dokladnie bol malpowy ale bardzo podobny. I od czasu do czasu tez mam wrazenie, ze zaraz okres dostane. I chyba zdarza to sie w terminie spodziewanej @.
-
A ja na obiadek zjadłam właśnie makaron bezglutenowy z pesto szpinakowym i łososiem grillowanym. W lidlu jest teraz promocja na łososia. Ja z tych bezmięsnych, więc już się zaopatrzyłam i zamroziłam:)
Ofelaine, ja też z laktatorem poczekam. Jeśli będzie potrzebny to mąż dokupi. Słyszałam dobre opinie o laktatorze elektrycznym Canpol Easystart. Podobny do laktatora Medela Swing a dużo tańszy.
Gosiu, u mnie też dziś pranie. Właśnie suszy się tapicerka od fotelika:) Ubranka tydzień temu wyprałam i wyprasowałam.
Z wyprawki praktycznie mam już wszystko. Brakuje mi tylko termometru, ale nie mam pojęcia jaki kupić. Macie jakieś polecone, wypróbowane? -
Co do termometrów rozmawiałam wczoraj z siostra (jest lekarzem) i mówiła ze małym dzieciom powinno sie mierzyć w uszku, w pupci od 3 rż, a te do czoła średnio dobre sa bo czoło jest zazwyczaj odkryte i najbardziej wyziębione i ze zdarzają sie duże różnice. Ja jeszcze nie zdecydowałam jaki kupie, a to tak do przemyślenia
-
nick nieaktualny
-
Witajcie.
Agusia – takie sweterki to skarb, a już w takiej ilości – mama popierdziela jak mały traktorek z tymi sweterkami. Uwielbiam takie rzeczy, ale sama jakoś nie robię, choć kiedyś coś próbowałam, mama coś tam tez robiła raczej serwetki i ozdoby, ale już nie te lata i oczy. Może sąsiadkę poproszę – ona ma mega zdolności. Jakbyś miała chwilę to chętnie obejrzymy te sweterki prawda dziewczyny?
Rika – za tą cene – super zakup. Ja jeszcze myślałam żeby kupic normalny spirytus i potem go rozcienczyc, tak na wszelki wypadek. Gdyby octenispet się nie sprawdził. I roztwór wody morskiej – podobno do noska, ale nie wiem czy to potrzeba, choć na liscie mam.
My mamy łóżeczko 43 letnieale po odmalowaniu – stan – jak nowe.
Tak Kotmisia – nie słuchaj głupich tekstów. Ja już się przekonałam ze kazda normalna kobieta wie że ciąża ją zmienia i nie będzie dołować głupimi tekstami jak to się zmieniła, tylko będzie wyrozumiała.
Najlepsi są w tym jednak faceci – mi mąż mówi ze jestem piękna, a nawet ostatnio kolega powiedział ze wyglądam kwitnąco. Wielu mezczyzna uważa ze kobieta w ciązy to jeden z piękniejszych widoków - i tego się trzymajmy.
Madziorek – moja siostra używa meridol i pastę tez meridol i chwali sobie. Ja nie używam żadnego teraz w ciąży, oprócz pasty do zębów ma się rozumieć.
Katalinka oszcżedzaj się. Daj znac jak po bociankowym, bo nigdy w takim czyms nie uczestniczyłam i dopiero tu u Was o tym usłyszałam. Mieszkasz w Poznaniu? To ja od Ciebie jakies 100 km.
Gosia ma racje na kurzajki to jaskółcze ziele, ale to jeszcze nie ta pora roku.
A ja jeszcze dziś kupy nie robiłam
-
Dziewczyny, któraś dawała linka na nieprzemakalne prześcieradło, dysponujecie tym jeszcze? Ja dziś kupiłam wypełnienie do poscielki z firmy amy, kocyk w smyku wygrzebałam z wieszaczka obniżkę i zamiast 50 zł było 30 taki milusi w dotyku
rajstopki moro mąż kazał zakupić dla synka to wzięłam rozmiar 68-74 czyli na jesień początek zimy powinny starczyć. I kupiłam takie duże płatki dla małego bo zamierzam co jakiś czas zamiast chusteczek używać wody
i patyczki do uszu. Przyjemne to dla maleństwa zakupić