X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie jednej pozbyłam tym wymrazaczem z apteki ale przed ciązą. Dowiedz się czy sa szkodliwe

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki lek do wymrażania, ale już przed ciążą mi nie pomógł, a na etykiecie pisze, że w ciąży nie wolno stosować, więc nie będę nawet próbować.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Rika zrobiłaś mi smaka na krokiety pj Ty nie dobra będę musiała mamę wykorzystać a już dzisiaj zrobiła mi pierogi ruskie :)

Nie miałam pojęcia że wieszanie takich małych ubranek jest tak czasochłonne i męczące chyba będę to prasować przez dwa najbliższe tygodnie ;)

Dorotka z domowych sposobów to ziele jaskółcze ale pewnie jeszcze nie wylazło z ziemi. Ja mimo wszystko poszlabym do dermatologa na Twoim.miejscu jeśli bardzo Ci dokucza

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez bym krokiety wsunela... Musze sobie zrobic w najblizszym czasie.

Co by tu robic do wieczora...

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dermatologa mam w przychodni ogólnej i jakoś nie chcę tam iść jak tyle ludzi jeszcze z grypą tam przychodzi. W ciąży nie złapała mnie żadna choroba/przeziębienie i wolę żeby tak zostało.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z miasta :) kupiłam kilka rzeczy i juz wykreślam z listy, choc jeszcze sporo tego :/

Ofelaine ja myślałam nad laktatorem. Stwierdzam, ze to spory wydatek a nie wiadomo czy będzie od razu potrzebny. Dziś rozmawiałam z panią w sklepie i ona mi powiedziała, ze w szpitalu będę 3 dni, tam na miejscu maja wiec wspomogą w razie czego a w tym czasie może ktoś z rodziny dokupić, bo z pokarmem to rożnie bywa.

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez narazie sie wstrzymam z kupnem laktatora. Nie wiem czy bedzie mi potrzebny od razu a jesli nawet to ilez to wejsc do sklepu i kupic :) wole ta kase przeznaczyc na cos potrzebniejszego.

2 michy barszczu wcisnelam a teraz na deser lody waniliowo czekoladowe Algida :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kurzajki zawsze stosowalam apteczne sposoby. Może ktoras z dziewczyn zapyta swojego gina na wizycie.

A ja z innej beczki :) zdarzają Wam sie bóle jak na @? Często? U mnie to nie bol a takie uczucie że zaraz dostanę ciotkę ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupię jeżeli będzie potrzebny. Przecież mimo ogromnej chęci moze nam karmienie piersią się nie udać :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na razie sie wstrzymuję z laktatorem po pierwsze tak jak piszecie nie wiadomo czy od razu będzie potrzebny a po drugie niby znajomy nam obiecał dać
    Ale to sie okaże jak będziemy odbierać meble i łóżeczko co dostaniemy

KotMisia czegoś takiego nie mam raczej takie typowo @ bóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mi sie ostatnio zdarza czuc codziennie rano bol @ ale taki slaby nawet moge powiedziec ze nie jest to dokladnie bol malpowy ale bardzo podobny. I od czasu do czasu tez mam wrazenie, ze zaraz okres dostane. I chyba zdarza to sie w terminie spodziewanej @.

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiadek zjadłam właśnie makaron bezglutenowy z pesto szpinakowym i łososiem grillowanym. W lidlu jest teraz promocja na łososia. Ja z tych bezmięsnych, więc już się zaopatrzyłam i zamroziłam:)

Ofelaine, ja też z laktatorem poczekam. Jeśli będzie potrzebny to mąż dokupi. Słyszałam dobre opinie o laktatorze elektrycznym Canpol Easystart. Podobny do laktatora Medela Swing a dużo tańszy.

Gosiu, u mnie też dziś pranie. Właśnie suszy się tapicerka od fotelika:) Ubranka tydzień temu wyprałam i wyprasowałam.

Z wyprawki praktycznie mam już wszystko. Brakuje mi tylko termometru, ale nie mam pojęcia jaki kupić. Macie jakieś polecone, wypróbowane?

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termometr jest narazie wpisany na liste rzeczy potrzebnych do kupienia.
    Chyba Karolcia kupila fajny ale nie pamietam jaki...

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam tez dobre opinie o tych biedronkowych byly jakiś czas temu w ofercie o chyba kila dziewczyn kupilo też w lidlu
    Ja na razie mam microlife owulacyjny ale być może w kwietniu lub maju zakupie cos konkretnego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrów rozmawiałam wczoraj z siostra (jest lekarzem) i mówiła ze małym dzieciom powinno sie mierzyć w uszku, w pupci od 3 rż, a te do czoła średnio dobre sa bo czoło jest zazwyczaj odkryte i najbardziej wyziębione i ze zdarzają sie duże różnice. Ja jeszcze nie zdecydowałam jaki kupie, a to tak do przemyślenia :)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A ja z innej beczki :) zdarzają Wam sie bóle jak na @? Często? U mnie to nie bol a takie uczucie że zaraz dostanę ciotkę ;)

mam to samo, jakby @ miała się rozkręcić, na ogól nie trwa to długo z częstotliwością do 3-4 razy w tygodniu.

• maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, jakbyś miała już jakiś konkretny typ termometru to podpowiedz;)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie nie mam jeszcze typu. Co człowiek to opinia. Mam koleżankę, która używa do czoła z biedronki i bardzo zadowolona jest a mam inna, która mierzyła zwykłym elektronicznym w pupie. I bądź tu mądry :) same musimy zdecydowac i zaufać sobie

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Agusia – takie sweterki to skarb, a już w takiej ilości – mama popierdziela jak mały traktorek z tymi sweterkami. Uwielbiam takie rzeczy, ale sama jakoś nie robię, choć kiedyś coś próbowałam, mama coś tam tez robiła raczej serwetki i ozdoby, ale już nie te lata i oczy. Może sąsiadkę poproszę – ona ma mega zdolności. Jakbyś miała chwilę to chętnie obejrzymy te sweterki prawda dziewczyny?

Rika – za tą cene – super zakup. Ja jeszcze myślałam żeby kupic normalny spirytus i potem go rozcienczyc, tak na wszelki wypadek. Gdyby octenispet się nie sprawdził. I roztwór wody morskiej – podobno do noska, ale nie wiem czy to potrzeba, choć na liscie mam.

My mamy łóżeczko 43 letnie ;) ale po odmalowaniu – stan – jak nowe.

Tak Kotmisia – nie słuchaj głupich tekstów. Ja już się przekonałam ze kazda normalna kobieta wie że ciąża ją zmienia i nie będzie dołować głupimi tekstami jak to się zmieniła, tylko będzie wyrozumiała.
    Najlepsi są w tym jednak faceci – mi mąż mówi ze jestem piękna, a nawet ostatnio kolega powiedział ze wyglądam kwitnąco. Wielu mezczyzna uważa ze kobieta w ciązy to jeden z piękniejszych widoków - i tego się trzymajmy.

Madziorek – moja siostra używa meridol i pastę tez meridol i chwali sobie. Ja nie używam żadnego teraz w ciąży, oprócz pasty do zębów ma się rozumieć.

Katalinka oszcżedzaj się. Daj znac jak po bociankowym, bo nigdy w takim czyms nie uczestniczyłam i dopiero tu u Was o tym usłyszałam. Mieszkasz w Poznaniu? To ja od Ciebie jakies 100 km.

Gosia ma racje na kurzajki to jaskółcze ziele, ale to jeszcze nie ta pora roku.

A ja jeszcze dziś kupy nie robiłam :( :( :(

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś dawała linka na nieprzemakalne prześcieradło, dysponujecie tym jeszcze? Ja dziś kupiłam wypełnienie do poscielki z firmy amy, kocyk w smyku wygrzebałam z wieszaczka obniżkę i zamiast 50 zł było 30 taki milusi w dotyku :) rajstopki moro mąż kazał zakupić dla synka to wzięłam rozmiar 68-74 czyli na jesień początek zimy powinny starczyć. I kupiłam takie duże płatki dla małego bo zamierzam co jakiś czas zamiast chusteczek używać wody :) i patyczki do uszu. Przyjemne to dla maleństwa zakupić :)

201505111762.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ