Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinkie mam prawie identyczna posciel, tez z tym slonikiem, tylko szaro rozowa i z motywem zygzaka i kropek. Cala reszta taka sama
z reszta fotka jest pare stron wczesniej
Gabi swietne zdjecie
Karolcia polecam sie na przyszloscWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:01
Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość
-
GabiK super zdjęcia
ale lekarz miał farta ze w odpowiednim momencie pstryknął fotkę
Ewelinkie śliczny zestaw pościeliteż zastanawiałam się nad tą kolorystyką ale nie umiałam się zdecydować
a możesz podesłać linka do sprzedawcy tego przybornika?
GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja wstałam dzisiaj o 10:40 i wreszcie czuję się wyspana. W nocy oczywiście 2 pobudki na wc, ale bez problemu zasnęłam. U mnie zgaga pojawia się tylko po słodkim i pomaga Rennie.
Wczoraj z ciekawości zmierzyłam swoje obwody i wyniki mnie zszokowały - jestem chodzącym kwadratem! 90x90x94. Normalnie ucieszyłabym się z tych 90 w biuście (ja z tych płaskich), ale w ogóle nie widać, żeby mi się biust powiększył. Zastanawiam się czy tak już zostanie, czy jeszcze coś się powiększy jak przyjdzie laktacja.
Od kilku dni mam huśtawkę nastroju. Co najmniej raz dziennie muszę sobie popłakać, czasem bez powodu. Potrafię się nawet wzruszyć (tj. popłakać) na reklamach z dziećmi! Masakra. Mam wizję, że jak Filip się urodzi, to non stop będę ryczeć. Poza tym zaczynam myśleć o porodzie i ogarnia mnie panika.
Dziewczyny, powodzenia dzisiaj na wizytach! Ja mam wizytę dopiero 19.03 a usg III trymestru 18.03, więc sobie jeszcze trochę poczekam.
Pigulska, trzymaj się dzielnie i szybkiego powrotu do domu!
Miłego dnia!PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może juz ktos pisał a ja nie doczytałam-ile bierzecie koszul nocnych do szpitala? Ja myslalam o dwoch do karmienia i jedna zwykła do rodzenia moze gdzies taniej kupie. Ile Wy bierzecie? Bierzecie swoj laktator?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:08
-
Wczoraj na szkole rodzenia z takich ciekawych rzeczy na temat spakowanej torby do szpitala:
-zeby nie uzywac płynu do płukania dla dzieci bo szkoda kasy a im mniej chemii tym lepiej, jedynie proszek specjalny dla dzieci plus właczyc podwojne płukanie
-mozna ubierac dzieci w szpitalne ciuszki ale czesto ciuszki te uczulaja, robia podraznienia bo są prane w duzo gorszych proszkach. Wtedy polozne prosza matki o ubranie dziecka w swoje ciuszki.
-dobrze jak facet ma aparat gdzies z sobą bo moment kiedy dziecko przyjdzie na świat-te pierwsze 5 minut jest niepowtarzalnym widokiem i dziecko juz nigdy potem tak nie wyglada.
- zeby facet miał swoje kapcie czy klapki a i zeby nie jadl w obecnosci zony ani o tym jej nie mowil.
Pisze to co połozna powiedziała z takich zdan ktore mi utkwiły w pamieci
Ogólnie to gadałyśmy o etapach porodu i o zwiastunach ,,że sie nie długo urodzi'' brrr....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:16
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieć dwie koszule plus jedną do porodu a w domu zapasowe dwie ( w razie czego mąż dowiezie) - ale wszystkie będą po siostrze która miała dziś w nocy CC a po znieczuleniu to poci się człowiek jak mysz więc musiała mieć więcej koszul. Potem dostanę w spadku te koszule
Laktatora nie biorę do szpitala jakby co mąż dowiezie.
Zbyt małe te torby aby wszystko się zmieściło
Dziś jest Dzień Teściowej - czy złożyłyście już życzeniaheheh
czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Pigulska plamienie się już nie powtórzyło?
Właśnie Gosia coś się nie odzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:47
-
My wizytujemy za godzinkę
GabiK ale super ujęcie
A jeśli chodzi o wietrzenie w szpitalu to to jakaś tragedia jest. Jak leżałyśmy z koleżanką ja po laparoskopii ona po laparotomii w lipcu, był taki upał i dusznota, że otworzyłyśmy okno, a drzwi zastawiłyśmy stołkiem, żeby się porządnie wywietrzyło. Było cudownie do momentu kiedy wpadła pielęgniarka krzycząc, że się zaraz poprzeziębiamy i kto to widział takie przeciągi robićGabiK lubi tę wiadomość