Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pigulska odpoczywaj , będzie dobrze majówki trzymają kciuki! Bluberry mam nadzieję że po tamtej stronie też są ludzie z sercem, no ale wiesz każdy kraj rządzi się swoimi zasadami. Ja ciśnienie dzisiaj książkowe 120/70
no niestety dla naszego lepszego życia musimy się przemęczyć, tylko że tym razem sytuacja jest inna. W drodze jest nasza Wikusia i tatuś widzę że jest strasznie w tej niemcowni zdołowany, a ja bym mu ulżyć chciała a nie potrafię. Jedynie mogę go wspierać w ten sposób że płakać mu nie będę w rękaw jak mi źle, albo nie daj Bóg że sobie tu nie radzę. Póki co emocje na wodzy i radę też daję więc teraz odliczam czas do 1 kwietnia- 35 tydz i kolejna wizyta
gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Pigulska trzymaj się.
Beti u mnie ta sama sytuacja, bo raczej maż ma urlop zaplanowany od poczatku maja, a tez pracuje ponad 1200 km od domu, wiec nie wiem jak będzie jak zacznę się szybciej rozpakowywac.
Dziewczyny nie miałam suszonych sliwek ale zjadłam takie z kompotu no i trochę pomogło, wylądowałam na kibelkuPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Pigulska trzymaj sie dzielnie!
Kochane nie pamietam ktora zajmowala sie becikowymi, ale jak to jest jak jeden z wspolmalzonkow prowadzi swoja dzialalnosc?PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Pelnia chyba pelna para,bo ja tez sie przewracam z boku na bok, a latwe to nie jest.
Pigulska chwala Bogu,ze z dzidziusiem wszystko dobrze,ale jak przeczytalam " a ja w szpitalu" to sie wystraszylam,ze u Majowek sie zaczynaTrzymam kciuki,zebyscie spokojnie i szybko wrocili do domu i pozostali w dwupaku jeszcze te kilka tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 04:29
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Ja też padłam wczoraj ale standardowo wstawałam o 2:30 i 3:30 tylko za drugim razem Wiki odstawiała taki balet że nie dawała mi usnąć i musiałam iść zjeść jogurt. Od rana jest grzeczna chyba odsypia nocne zabawy. KotMisia ja też coraz częściej myślę o porodówce i jak to będzie, no ale damy radę. Teraz z dnia na dzień jest coraz większe ryzyko że któraś z nas się rozpakuje. Oby nie mam nadzieję, ze każda z nas dociągnie do 37 tyg. Za dwa dni szkoła rodzenia ciekawa jestem jak będzie, pewnie gin znowu spyta czy mi się podobało, tym razem będę mogła już zdać relację
Ps ja znowu z mamuśką w napięciu, nie można zwrócić jej uwagi bo się donda od razuach te mamy.
-
nick nieaktualnyPełnia jak nic. Od 4 nocy mam problemy ze spaniem. Nawet zaczęłam spać przy otwartym oknie czego nigdy nie robię prócz lata.
Boli mnie już lewy bok od spania a na prawym jak sie na chwile kłade to nie moge oddychac i mam wyrzuty sumienia ze Jagienkę odcinam od tleu.
Mi to wszyscy mówią że przenosze ciążę bo mam mały brzuszek, poza tym ciązę młodsza o tydzień wg usg wiec jest nadzieja ze wczesniej sie nie rozpakuję niż 5 maja.
Nie mogę się doczekać aż zakupy moje przyjadaPewnie część już jutro a reszta ponedziałek/wtorek
)
-
Karolcia wizyta na 13
Jestem dzisiaj jak zombi zgaga nie dała mi spać od 1-4 i jeszcze nigdy tak nie miałam żeby jak w nocy żeby wymiotować od zgagi, oj ciężka ta noc była
Ciekawe co mi zaszkodziło jajka w majonezie czy czarna herbata której nie piję od tygodnia a wczoraj łapczywie wypiłam do kolacji półtora szklanki bo została w termosie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAch i śniło mi się ze mała stópkę pokazała przez brzuch. U mnie na razie nie widać takich szczegółów
A wczoraj dziadka pokopałaNa imieninach tesciowej siedziałam kolo tescia (ktorego uwielbiam) i udalo sie zeby poczuł
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas wszystko w porządku mam nadzieję że tak zostanieKochane dziękuję za wsparcie i słowa otuchy
Ja na szpitalne warunki spałam całkiem nieźletylko za ścianą oddział dziecięcy i te maleństwa biedne chore strasznie płaczą
szkoda mi tych maluszków
Powodzenia na wizytachtrzymam kciuki
gosiunia, Bluberry, GabiK lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
widze ze wasze dzieciaczki harcuja a moja to juz chyba nie ma tyle miejsca bo sie zrobila delikatna i w sumie nigdy nie dawala mi popalic. Chyba bede miec grzeczne dziecko po mamusi
Karolciu juz wyjasniam, jesli rodzic prowadzi dzialanosc gosp i rozlicza sie na zasadach ogolnych to normalnie wybiera skarbowke z Us. Natomiast jesli rozlicza sie na podstawie ryczltu lub karty podatkowej w mopsie piwinien dostac specjalny druk, ktory wypelnia sam badz jego ksiegowa. I trzeba okreslic wysokosc skladek na ubezpieczenie spol., zdroworne,podatek, i dochod za caly rok 2013 jaki ta osoba osiagnela na czysto po odliczeniu wszystkich kosztow, skladek i podatku.Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Pigulska...trzymajcie się dzielnie! Nikoś niech siedzi grzecznie w brzuszku i nie straszy mamy.
Oglądałyście wczoraj Ekspres Reporterów? Poryczałam się na dokumencie o rocznej Zosi (http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/magazyn-ekspresu-reporterow/wideo/03032015/18813715, od 00:29:00). Malutka trafiła do szpitala na dwa tyg z rota. Matka ma ograniczone prawa, więc dziewczynką miały zajmować się pani z opieki. W rezultacie mała leżała sama, głodna, w kupie po pachy, bo pielęgniarki nie garnęły się do opieki nad nią. Matki innych dzieci przebywających na oddziale myły ja, przewijały, przytulały. Teraz chcą nagłoścnić sprawę. To jest strasznie, jak dziecko nie ma rodziców, którzy o nie zadbają, to jest traktowany jak pies, a nawet gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:10
PIGULSKA lubi tę wiadomość