X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie ma konsekwencji z tego powodu. Tylko tyle, że pracodawca znów będzie musiał płacić. No i na bank wyślą Cię na badania. Teoretycznie nie musisz nawet brać urlopu ;) Przyjdź do pracy :D Ale kadrowa wystawi Ci skierowanie.
    Dużo zalezy czy chcesz tam kiedyś wrócić czy nie zależy Ci :) Jak nie planujesz powrotu to kombinuj :D A wg mnie lekarz się znajdzie jeżeli nie musisz w pracy dźwigać taczek ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej :D

maribel, Bluberry, Catyyy, WesołaMama, gosia86, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu odpisałam Ci na priv :*

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Madziu dla nowych pracowników nie ma okresu karencji :) Także mąż dostanie wszytskie świadzenia :)
    No mówiła babka ze starej pracy, ze jak z PZU do pzu to luzik :) ale i tak mam stres, bo od 16 zaczyna nowa prace a nic nie wiemy, jaka umowa itd. Nawet skierowania na badania nie dostał, miał załatwić to na urlopie ale czas tak leci, a jeszcze go wykorzystuje i do sklepów wyciągam. Czas leci jak szalony.

W szkole rodzenia było spoko. Trochę ćwiczyłyśmy na piłce i oddechowych ćwiczeń, ogólnie położna takie wprowadzenie robiła. Za tydz będzie psychologia i wiązanie chust. W ogóle babka jest mega, nie wiem skąd ona w tej naszej dziurze sie wzięła... Odbiera porody na Grenlandii, w krajach skandynawskich głownie Danii, uczy studentów w Warszawie na Żelaznej...
    Beti położna właśnie mówiła ze hemoroidy to nawet 6-8 tyg po porodzie sie mogą utrzymywać i na to sie nic nie poradzi, jedynie właśnie mozna wspomagać sie preparatami aptecznymi.

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzy mierzę w domu ciśnienie jest zawsze ok tzn książkowe a jak idę na wizyte to zawsze mi podskoczy - ale wiem ze to z emocji, bo ja zawsze troszkę przezywam każdą wizytę. ostatnio miałqm 138/86 a w listopadzie to miałam 145/92 a nastepngo dnia juz ksiązkowe i tak do nastepnej wizyty.

KotMisia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash ja na ostatniej miałam 156/98 ;)
    ale to się nawnerwiałam bo nie mogłam sobie poradzić z zaparkowaniem auta

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej :D

Dokładnie :) Nie panikujemy i czekamy spokojnie do 38 tygodnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:03

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja przed każda wizytą ma ciśnienie 150-160/80. Nerwy swoją droga ale moj gin ma gabinet na piętrze i jak wejdę po mega wielkich schodach to dyszę jak stara babcia a gin się dziwi potem czemu ja mam takie wysokie ciśnienie...
    W domu na szczęście 120-125/70. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chybs każda z nas ma syndrom białego fartucha ;) i cisnienie wyższe.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam przed wyjściem do lekarza że kwietniówki już się rozpakowują. Mówiłam B. że u nas też jest tak opcja że urodzę w kwietniu. Wiecie bidny się pytał czy lekarz nie był zły że mnie zostawił i pojechał. Chciałby być przy porodzie a ja sama nawet nie wiem jak to będzie. Wiadomo że jeżeli lekarz będzie chciał mnie wziąć na oddział to się zgodzę, ale nie wiemy czy zgodzi się szef niemiecki żeby wrócił :( wiecie cieszę się że jest takim zaangażowanym ojcem, chcę żeby mógł uczestniczyć w jak największej części życia Małej. Nie chcę żeby praca go przygniotła, ma już zaplanowane wyjścia na basen jak do niego przyjedziemy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti może szef męża będzie miał serce i go puścić.

beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Chybs każda z nas ma syndrom białego fartucha ;) i cisnienie wyższe.

mi cisnienie rosnie tylko na widok stomatologa :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich wieści z wizyt :)
    Ale szalejecie z zakupami wyprawki prawie dopięte na ostatni guzik ;)

Trochę próbowałam was nadrobić ale kiepsko mi to idzie bo ciężki dzień za mną :/ jestem w szpitalu :(
    Po południu na wkładce pojawiło się sporo brązowego upławu, od razu pognałam na ip. Przyjęli mnie całkiem szybko i jestem na obserwacji. Ogólnie wszystko w porządku, łożysko się nie odkleja, szyjka zamknięta i dość długa no i z Nikosiem też wszystko ok :) więc do końca niewiadomo skąd te plamienia, może jakieś naczynko krwionośne pękło. Muszę się oszczędzać i leżeć :)
    Dobrej nocy!

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymaj się tam ciepło w tym szpitalu i odpoczywaj :*

KotMisia dziękuję:*

Beti fajnie że B się tak angażuje. Jemu pewnie tez jest ciężko tak na odległość

U mnie ciśnienie na wizytach zawsze ok dzisiaj mialam 100/70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:01

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska 3 maj sie. Bedzie dobrze, najważniejsze ze wyglada to na fałszywy alarm.

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymaj się.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:42

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska kochana trzymajcie si. Na pewno to nic groznego.

Beti super,ze tatus Wiki tak sie angazuje. oby udalo mu sie byc przy porodzie.

Dobrze ze nie ogladam M jak milosc :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ