X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie ma konsekwencji z tego powodu. Tylko tyle, że pracodawca znów będzie musiał płacić. No i na bank wyślą Cię na badania. Teoretycznie nie musisz nawet brać urlopu ;) Przyjdź do pracy :D Ale kadrowa wystawi Ci skierowanie.
    Dużo zalezy czy chcesz tam kiedyś wrócić czy nie zależy Ci :) Jak nie planujesz powrotu to kombinuj :D A wg mnie lekarz się znajdzie jeżeli nie musisz w pracy dźwigać taczek ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej :D

maribel, Bluberry, Catyyy, WesołaMama, gosia86, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu odpisałam Ci na priv :*

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Madziu dla nowych pracowników nie ma okresu karencji :) Także mąż dostanie wszytskie świadzenia :)
    No mówiła babka ze starej pracy, ze jak z PZU do pzu to luzik :) ale i tak mam stres, bo od 16 zaczyna nowa prace a nic nie wiemy, jaka umowa itd. Nawet skierowania na badania nie dostał, miał załatwić to na urlopie ale czas tak leci, a jeszcze go wykorzystuje i do sklepów wyciągam. Czas leci jak szalony.

W szkole rodzenia było spoko. Trochę ćwiczyłyśmy na piłce i oddechowych ćwiczeń, ogólnie położna takie wprowadzenie robiła. Za tydz będzie psychologia i wiązanie chust. W ogóle babka jest mega, nie wiem skąd ona w tej naszej dziurze sie wzięła... Odbiera porody na Grenlandii, w krajach skandynawskich głownie Danii, uczy studentów w Warszawie na Żelaznej...
    Beti położna właśnie mówiła ze hemoroidy to nawet 6-8 tyg po porodzie sie mogą utrzymywać i na to sie nic nie poradzi, jedynie właśnie mozna wspomagać sie preparatami aptecznymi.

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzy mierzę w domu ciśnienie jest zawsze ok tzn książkowe a jak idę na wizyte to zawsze mi podskoczy - ale wiem ze to z emocji, bo ja zawsze troszkę przezywam każdą wizytę. ostatnio miałqm 138/86 a w listopadzie to miałam 145/92 a nastepngo dnia juz ksiązkowe i tak do nastepnej wizyty.

KotMisia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash ja na ostatniej miałam 156/98 ;)
    ale to się nawnerwiałam bo nie mogłam sobie poradzić z zaparkowaniem auta

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej :D

Dokładnie :) Nie panikujemy i czekamy spokojnie do 38 tygodnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:03

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja przed każda wizytą ma ciśnienie 150-160/80. Nerwy swoją droga ale moj gin ma gabinet na piętrze i jak wejdę po mega wielkich schodach to dyszę jak stara babcia a gin się dziwi potem czemu ja mam takie wysokie ciśnienie...
    W domu na szczęście 120-125/70. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chybs każda z nas ma syndrom białego fartucha ;) i cisnienie wyższe.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam przed wyjściem do lekarza że kwietniówki już się rozpakowują. Mówiłam B. że u nas też jest tak opcja że urodzę w kwietniu. Wiecie bidny się pytał czy lekarz nie był zły że mnie zostawił i pojechał. Chciałby być przy porodzie a ja sama nawet nie wiem jak to będzie. Wiadomo że jeżeli lekarz będzie chciał mnie wziąć na oddział to się zgodzę, ale nie wiemy czy zgodzi się szef niemiecki żeby wrócił :( wiecie cieszę się że jest takim zaangażowanym ojcem, chcę żeby mógł uczestniczyć w jak największej części życia Małej. Nie chcę żeby praca go przygniotła, ma już zaplanowane wyjścia na basen jak do niego przyjedziemy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti może szef męża będzie miał serce i go puścić.

beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Chybs każda z nas ma syndrom białego fartucha ;) i cisnienie wyższe.

mi cisnienie rosnie tylko na widok stomatologa :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich wieści z wizyt :)
    Ale szalejecie z zakupami wyprawki prawie dopięte na ostatni guzik ;)

Trochę próbowałam was nadrobić ale kiepsko mi to idzie bo ciężki dzień za mną :/ jestem w szpitalu :(
    Po południu na wkładce pojawiło się sporo brązowego upławu, od razu pognałam na ip. Przyjęli mnie całkiem szybko i jestem na obserwacji. Ogólnie wszystko w porządku, łożysko się nie odkleja, szyjka zamknięta i dość długa no i z Nikosiem też wszystko ok :) więc do końca niewiadomo skąd te plamienia, może jakieś naczynko krwionośne pękło. Muszę się oszczędzać i leżeć :)
    Dobrej nocy!

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymaj się tam ciepło w tym szpitalu i odpoczywaj :*

KotMisia dziękuję:*

Beti fajnie że B się tak angażuje. Jemu pewnie tez jest ciężko tak na odległość

U mnie ciśnienie na wizytach zawsze ok dzisiaj mialam 100/70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:01

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska 3 maj sie. Bedzie dobrze, najważniejsze ze wyglada to na fałszywy alarm.

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymaj się.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:42

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska kochana trzymajcie si. Na pewno to nic groznego.

Beti super,ze tatus Wiki tak sie angazuje. oby udalo mu sie byc przy porodzie.

Dobrze ze nie ogladam M jak milosc :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ