Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia nie ma konsekwencji z tego powodu. Tylko tyle, że pracodawca znów będzie musiał płacić. No i na bank wyślą Cię na badania. Teoretycznie nie musisz nawet brać urlopu
Przyjdź do pracy
Ale kadrowa wystawi Ci skierowanie.
Dużo zalezy czy chcesz tam kiedyś wrócić czy nie zależy CiJak nie planujesz powrotu to kombinuj
A wg mnie lekarz się znajdzie jeżeli nie musisz w pracy dźwigać taczek
-
Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej
maribel, Bluberry, Catyyy, WesołaMama, gosia86, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość
-
KotMisia wrote:Madziu dla nowych pracowników nie ma okresu karencji
Także mąż dostanie wszytskie świadzenia
ale i tak mam stres, bo od 16 zaczyna nowa prace a nic nie wiemy, jaka umowa itd. Nawet skierowania na badania nie dostał, miał załatwić to na urlopie ale czas tak leci, a jeszcze go wykorzystuje i do sklepów wyciągam. Czas leci jak szalony.
W szkole rodzenia było spoko. Trochę ćwiczyłyśmy na piłce i oddechowych ćwiczeń, ogólnie położna takie wprowadzenie robiła. Za tydz będzie psychologia i wiązanie chust. W ogóle babka jest mega, nie wiem skąd ona w tej naszej dziurze sie wzięła... Odbiera porody na Grenlandii, w krajach skandynawskich głownie Danii, uczy studentów w Warszawie na Żelaznej...
Beti położna właśnie mówiła ze hemoroidy to nawet 6-8 tyg po porodzie sie mogą utrzymywać i na to sie nic nie poradzi, jedynie właśnie mozna wspomagać sie preparatami aptecznymi. -
Ja gdzy mierzę w domu ciśnienie jest zawsze ok tzn książkowe a jak idę na wizyte to zawsze mi podskoczy - ale wiem ze to z emocji, bo ja zawsze troszkę przezywam każdą wizytę. ostatnio miałqm 138/86 a w listopadzie to miałam 145/92 a nastepngo dnia juz ksiązkowe i tak do nastepnej wizyty.
KotMisia lubi tę wiadomość
-
KotMisia wrote:Laseczki a z tego co widzę, to jedna z kwietniówek miała problem z cisnieniem. U nas na całe szczęście żadna z nas nie narzeka na nadciśnienie powyżej 140 więc i takie historie nam nie grożą. Relaksik i czekać na 38 tydzień :d A potem jak kwiatki na wiosnę, jedna po drugiej
DokładnieNie panikujemy i czekamy spokojnie do 38 tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 20:03
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Kochane ja przed każda wizytą ma ciśnienie 150-160/80. Nerwy swoją droga ale moj gin ma gabinet na piętrze i jak wejdę po mega wielkich schodach to dyszę jak stara babcia a gin się dziwi potem czemu ja mam takie wysokie ciśnienie...
W domu na szczęście 120-125/70.
-
Czytałam przed wyjściem do lekarza że kwietniówki już się rozpakowują. Mówiłam B. że u nas też jest tak opcja że urodzę w kwietniu. Wiecie bidny się pytał czy lekarz nie był zły że mnie zostawił i pojechał. Chciałby być przy porodzie a ja sama nawet nie wiem jak to będzie. Wiadomo że jeżeli lekarz będzie chciał mnie wziąć na oddział to się zgodzę, ale nie wiemy czy zgodzi się szef niemiecki żeby wrócił
wiecie cieszę się że jest takim zaangażowanym ojcem, chcę żeby mógł uczestniczyć w jak największej części życia Małej. Nie chcę żeby praca go przygniotła, ma już zaplanowane wyjścia na basen jak do niego przyjedziemy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich wieści z wizyt
Ale szalejecie z zakupami wyprawki prawie dopięte na ostatni guzik
Trochę próbowałam was nadrobić ale kiepsko mi to idzie bo ciężki dzień za mnąjestem w szpitalu
Po południu na wkładce pojawiło się sporo brązowego upławu, od razu pognałam na ip. Przyjęli mnie całkiem szybko i jestem na obserwacji. Ogólnie wszystko w porządku, łożysko się nie odkleja, szyjka zamknięta i dość długa no i z Nikosiem też wszystko okwięc do końca niewiadomo skąd te plamienia, może jakieś naczynko krwionośne pękło. Muszę się oszczędzać i leżeć
Dobrej nocy!gosiunia lubi tę wiadomość
-
Pigulska trzymaj się tam ciepło w tym szpitalu i odpoczywaj :*
KotMisia dziękuję:*
Beti fajnie że B się tak angażuje. Jemu pewnie tez jest ciężko tak na odległość
U mnie ciśnienie na wizytach zawsze ok dzisiaj mialam 100/70Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:01
PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny