WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Majoweczki!

Życzymy samych dobrych wieści z wizyt, gratulujemy już tym, co były, widziały i cieszyły się do monitora jak mysz do serka :) a koleżankom leżącym i wypoczywającym życzymy wielu słonecznych dni i dużo wytrwałości.

Zdrówka dla Was wszystkich! :*
    Miłego dnia! :) <3

Bluberry, czarna panda, Wonderwall, nadulek, maribel, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Ja dziś tak na szybko bo chciałam się pochwalić że w nocy 5 marzec - zostałam Ciocią ;) Siostra miała zaplanowaną CC na poniedziałek a tu w nocy wody odeszły!
    Zuzia urodziła się w 39 tygodniu ciąży i o dziwo waży 2980g i ma 54cm a lekarka jej robiła usg w poniedziałek i waga wskazywała na 3800g! Ładnie przekłamał system więc jak widać - nie sugerujcie się zbytnio wagą z usg ;)

Na szczęście lekarka zleciła CC i dobrze że ją wykonali bo mała była owinięta dwa razy wokół szyi pępowiną :/ Ale wszystko dobrze poszło!
    Teraz siostra leży na sali pooperacyjnej i nie wiem jak to robi że ma siłę pisać ze mną na FB ;)

GabiK, Bluberry, Wonderwall, KotMisia, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koszule nocne do szpitala kupowałyście z krótkim rękawkiem czy na ramiączka? Podoba mi się ten zestaw z szlafrokiem szaro- żółty ale zastanawiam sie czy nie bedzie mi za gorąco... :/

http://allegro.pl/komplet-ciazowy-szlafrok-koszula-italianfashion-l-i5075914720.html

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół nocy nie przespałam z emocji ;) Padam ;)
    A tu obiad muszę zrobić i o 14-stej z Emilką do stomatologa...
    Najchętniej położyłabym się ;)

Miłego dnia!

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama ale super wieści :) jeszcze trochę i nasze dzieciaki będą wyskakiwać jedno po drugim. U mnie różnica wieku między dzieckiem mojej siostry a moim 21 lat. Raczej się już razem nie pobawią :p
    Ja mam koszulę z takim serduchem , rozpinaną po bokach, bardzo fajna. Dokupię jeszcze jedną.

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła gratulacje dla siostry :)

Shaja ja mam z krótkim rękawkiem też z serduszkiem, u mnie jest przełom kwietnia maja i nie wiem na jaką pogodę trafię okres grzewczy już się skończy.

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaczynam się bać jak tak czytam że już mamy prawie wszystko gotowe na przyjście dzieci na świat i że lada moment zacznie się rodzenie.

Pigulska, dobrze, że nic złego się nie dzieje, oby tak zostało. U mnie w domu od wczoraj zaczęła się akcja - kafelkowanie kominka i teraz w salonie, czyli w miejscu gdzie przebywam po całych dniach jest cała masa narzędzi, podocinanych kafelek i robię sobie slalomy:) Oby szybko poszło.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się:)

Gosia, wizytujemy dzisiaj razem :) Z tego co pamiętam to Agusia też ma dzisiaj wizytę. Trzymajcie za nas kciuki Majóweczki. U mnie wizyta u nowej Pani ginekolog, mam nadzieję, że przyjmie mnie ciepło w tych ostatnich tygodniach ciąży.

Shaja, bardzo ładny zestaw. Ja kupiłam jedną koszulę z Italian Fashion z rękawkiem 3/4. Materiał świetny. Szlafroka nie kupuję, bo mam jakiś "na stanie" i szkoda mi pieniążków na jeden raz.

WesołaMama, moje gratulacje. Zostałaś ciocią, super:) Niech maluszek teraz zdrowo rośnie <3

Przyszła paczka ze Smyka. Kocyk do wózka Poofi 70x80, przytulanka Teddykompaniet, flanelki Motherhood i książka "Zaklinaczka dzieci" Tracy Hoog. O książkę się pokusiłam, bo po pierwsze miała świetne opinie, a po drugie promocja, więc skorzystałam.

GabiK, dorota1987, WesołaMama, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszule z krótkim rękawem, 3szt. Szlafrok też zakupiłam, bo w domu mam gruby i superowy, ale zająłby całą torbę do szpitala, więc wzięłam cienki
    http://www.jagna.pl/forex-871-visa-krotki-szlafrok-damski-p-16612.html
    Myślę, że przyda się w domu też w lato choćby gdyby ktoś zadzwonił do drzwi niespodziewanie.
    A koszule mam takie, bo po pierwsze jestem duża w biuście i biodrach, a te oferowane na allegro chyba by tego nie ogarnęły, a po drugie wyglądają jak letnie sukienki, więc można po domu cały dzień w nich chodzić :-)
    http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-koszula-nocna-8616628/?catalogueNumber=942129&type=image&category=779&return=ref#
    Obawiałam się jakości, ale niesłusznie, są naprawdę super, mięciutka bawełna również po praniu.

maribel, Wonderwall lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe dziękuję! <3

A u mnie pojawiło się światełko w tunelu, że może się uda jednak z tym pzu tylko muszę załatwić dwa papierki od lekarza :D trochę kombinowania jest, ale może akurat... (więc proszę o kciuki, żeby się udało)

WesołaMama gratulacje dla świeżo upieczonej mamy :) i dla dumnej cioci też- a co ;)
    Trzymam kciuki za wizyty :)

Co do koszuli to ja mam dwie na ramiączkach z tej aukcji ( http://allegro.pl/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-m-i5026224050.html ), wyprałam nic się z nimi nie stało, przyjemne w dotyku- chociaż już pisałam, że jak dla mnie mogłyby mieć 3 guziczki zamiast 2.
    Dziewczyny pamiętajcie, że na oddziałach jest gorąco jak w saunie ;) a raczej się nie otwiera okien jak na sali są maluszki (przynajmniej nie widziałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:59

maribel, GabiK, Wonderwall, WesołaMama, KotMisia, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :* Przed chwilą zakupiłam też dwa kocyki minky na tej aukcji:
    http://allegro.pl/kocyk-70x90-wiosna-koc-wybierz-minky-metki-gratis-i5137929036.html

Zakupy idą pełną parą ;) :P

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny:)
    Slash fajny ten zestaw wyprawkowy ale musiałabyś sobie przeliczyc czy to się opłaca. Ja już mam te wszystkie rzeczy w zestawie w większosci za darmo dostałam od znajomych którym to zostało nawet nie otwierane.
    Ja też się nie wyspałam i pewnie się zdrzemnę nie długo.
    Od poniedziałku nie ma męża bo wyjechał w celach służbowych do Lublina, świra dostaje bez niego, nie wiem jak Wy dziewczyny wytrzymujecie bez swoich miesiacami.
    Moja koleżanka pewnie na dniach urodzi, denerwuje się na samą myśl co ona przeżywa;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:42

GabiK, dorota1987, czarna panda, WesołaMama, Ofelaine, PIGULSKA, madziorek, nojaniewiem, gosia86, Agusia246, katalina lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) ale produkujecie ;D stron 15 do nadrobienia ;p a nie mam kiedy.. zajęta jestem mężusiem ;) chyba zamawiamy dziś wózek bo dziadki dali kasiorkę i nie chce zeby się rozeszła. i w sumie zostanie tylko kilka rzeczy do kupienia ;) wczoraj byliśmy na zakupach i w lumpie kupiłam piękny śpiworek dla małego dwie pary body dwie pary spodni, bluzę i rampersa (wszystko oryginalne) za 17 zł ;D

pozdrawiamy ;*

GabiK, PIGULSKA, madziorek, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9ec7586c8ea.jpg
    A to mój ziewający Królewicz. Nie wiem czy się uda wkleić zdjęcie :-/

Rika, Bluberry, Wonderwall, nadulek, WesołaMama, dorota1987, czarna panda, AGA 30, Ofelaine, PIGULSKA, Karolcia88, nojaniewiem, maribel, gosia86, beti97, KotMisia, Agusia246, slash, Puella, gosiunia, Eklerka, Nana86 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik chyba mu się już tam zaczyna nudzi, taki ziew :)

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie leniwiec jak tatuś :-) Ale faktycznie chyba się nudził, bo pod koniec badania zaczął się bawić pępowiną :-)

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:42

GabiK lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witamy sie i my\

Pigulska trzymaj się cieplutko będzie dobrze.

Dziewczynki ja wczoraj dostałam całą masę ubranek od sąsiadki po jej córce która urodziła się w maju zeszlego roku i mam tam doslownie wszystko trak więc nie muszę kupować dosłowie nic ( a nie które to jeszcze z metkami bo mała nie zdążyła założyć) więc szafę dla córci na pierwsze pół roku mam. Idę zaraz sobie to poukładać.
    Zostały mi więc tylko do kupienia kosmetyki bo wózek, fotelik i kolyska już też do mnie jadą.
    Powodzenia dziewcxzynki na dzisiejszych wizytach i trzymamy mocno kciuki

WesołaMama, PIGULSKA, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik cudne zdjęcie!!

GabiK lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ